Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-17, 02:59 AM   #51
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢係話今集係另一個世界,之前O個D當然係同一個時系列

舊 01-22-17, 10:42 PM   #52
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我卻認為是x men 版 last of us

見到狼叔和x 教授變成這樣真是延悲涼

X23 真是像當年kick ass 超殺女又萌又打得
明明以上兩套都似無搭多件光頭大叔噃~

個 trailer 好有公路片嘅格。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 09:38 AM   #53
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-17, 09:53 AM   #54
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 大破人間 查看文章
咁老實講我覺得比較似係官方已經搞到不能自圓其說先咁講。

如果狼人系列同X MEN電影世界觀無關
日本風情畫彩蛋由日本搭飛機遇上教授同磁力王搵佢幫手,唔係幫手DOPF咁係幫咩
呢樣野我覺得唔可以怪fox, 其實原著都咁多作者畫過咁多系列/spin off/等等, 而電影呢度搵幾本果度抽一本來拍, 而原著old man logan 講到D 超級英雄死得8899, 如果電影版唔用呢個設定又冇古講, 用左, 唔通以後果D唔駛拍? 所以駁唔埋根本唔奇.

舊 02-14-17, 10:30 PM   #55
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
電影被電檢署評為III級,可想而知最終章有幾「狼」了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-17, 02:42 PM   #56
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 01:32 PM   #57
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
暫時爛蕃茄評價不錯,看來應可放心入場了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 08:07 AM   #58
david
The One

註冊日期: Mar 2002
如果呢套係獨立時空,即係正傳有機會出DAKEN/JIMMY HUDSON?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:35 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

引用:
暫時爛蕃茄評價不錯,看來應可放心入場了
The Verge 影評都讚,應該無伏掛?

舊 02-20-17, 07:32 PM   #60
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: david 查看文章
如果呢套係獨立時空,即係正傳有機會出DAKEN/JIMMY HUDSON?
本來漫畫Daken都係retro出來的(話狼人一路以為個仔死左),而且Mariko未死,所以幾時出Daken都得。不過佢地最緊要係諗吓點reboot狼人同搵邊個代替Jackman緊要d。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 11:06 AM   #61
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
先別急著走!休傑克曼主演《羅根》確定有片尾影片
http://www.hypesphere.com/archives/85663

根據 Collider 電影網站的主編透露,他們所觀看的媒體試映版本是沒有片尾影片的,但是他可以百分之百確定,之後上映的正式院線版本會有片尾影片,不過尚無法得知會是在片尾的中間或是到最後的最後,但能夠肯定的是,觀眾絕對可以在正片結束後看到不一樣的東西。
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 02:32 PM   #62
肉羊哩咖
griffin611

95% Certified Fresh

https://www.rottentomatoes.com/m/logan_2017

舊 02-28-17, 02:45 PM   #63
david
The One

註冊日期: Mar 2002
好頭好尾,HUGH都算係唔話得,如果呢套真係獨立時空就唔會諗有咩後續。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 04:25 PM   #64
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
睇咗IMAX版,片尾冇嘢睇喎…

舊 03-02-17, 04:37 PM   #65
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
果然係三級X-MEN版孤星淚

狼女孩好狠勁!怪不得套戲要三級啦!

因為前兩套狼人太差了,沒期待下入場,竟然意外覺得好睇!

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
睇咗IMAX版,片尾冇嘢睇喎…
係囉!竟然沒有彩蛋由
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-17, 11:55 PM   #66
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
純fans 向作品,有一點失望

舊 03-03-17, 03:31 AM   #67
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
睇哂三集,呢次算係做得最出色
身邊有觀眾睇到最後喊
不過的確又真係OK既,比起頭兩集

舊 03-03-17, 07:49 AM   #68
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
第一次覺得X教授咁好戲⋯⋯好多幕都搶埋主角戲
(以前系列出親嚟都係高人一等得幾個高手表情)
希望下年機會衝奧斯卡⋯⋯

始終係商業片,前段打戲快狠準乾淨利落
後期變左好刻意拖長嚟打,尤其越後段問題越出。
後段
基本上教授死左、X24出場後就開始跌watt走返以前系列正邪大戰路線⋯⋯仲有班小朋友演技都太造作,最尾仲要揾佢地嚟埋尾⋯⋯我明導演想表達咩,但個意景出唔到嚟

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 03-03-17 07:51 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 01:55 PM   #69
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
算是完滿把舊世代故事落幕了吧?個人倒不希望是正史而是平行世界就是了

雖然不是每一集也有看但都要說:狼人和x 教授,一直以來辛苦你們了!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 03:02 PM   #70
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
算是完滿把舊世代故事落幕了吧?個人倒不希望是正史而是平行世界就是了

雖然不是每一集也有看但都要說:狼人和x 教授,一直以來辛苦你們了!
由差唔多廿年前第一套X-Men開始, 呢個系統正傳同spin off我都睇哂. 如果冇左hugh jackman, 真係失色好多. 就算佢加番個X-23都咁話.

舊 03-03-17, 05:52 PM   #71
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
腦殘情報弱一問:狼人因為生皮膚癌收山唔拍,X教授又因為咩事唔拍落去?a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 06:24 PM   #72
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
腦殘情報弱一問:狼人因為生皮膚癌收山唔拍,X教授又因為咩事唔拍落去?a
始終X教授呢個角色都已經有新演員接棒, 今次如果唔係故事需要,
我諗都未必會搵返PATRICK STEWART拍~~

舊 03-03-17, 07:55 PM   #73
王小虎

註冊日期: Apr 2002
http://consequenceofsound.net/2017/0...fessor-xavier/

我睇報導話柏林首映時,當電影去到激情位時,Stewart睇到Jackman抹左一吓眼淚,於是感觸起嚟覺得都係時間要同呢個角色講再見。因為佢覺得喺最完美的一套戲去結束先係最好。

至於Jackman,佢有講笑話唔想再節食同健身。不過我諗主要原因係佢想做多d唔同角色。

http://movieweb.com/wolverine-3-hugh...g-real-reason/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-17, 08:17 PM   #74
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
哈如果大約5年內 Marvel真係同Fox傾到Wolverine回來,唔知佢會唔會回心轉意呢

(5年係考慮埋佢年紀- 佢個身肌肉要Train 都幾拿命...)
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-17, 05:48 AM   #75
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
果然係三級X-MEN版孤星淚

狼女孩好狠勁!怪不得套戲要三級啦!

因為前兩套狼人太差了,沒期待下入場,竟然意外覺得好睇!

係囉!竟然沒有彩蛋由
認同!(我睇IMAX版,約全場90%人都唔走等睇字幕後出咩!)
重有今集冇左老頭子STAN LEE客串!

PS:中段好似睇緊The Last Of US電影版咁!
小蘿莉一開聲時好好笑!(遲下得閒一定要搵番D西班牙文對白)

PS2:故事中狼人都識聽西班牙文??

PS3:小蘿莉原來係體操出生,唔怪得D動作戲咁正啦!(辛苦晒)

PS4:個X24初出場時,我重認錯佢係劍齒虎添!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 03-04-17 05:55 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Wolverine (狼人, 曉治積曼| 2013年7月) ahleung 電影版 44 05-18-14 10:04 PM
徵求 x-men origins wolverine ps3 joker321 買賣專區 1 08-15-13 05:44 PM
[多機種] X-Men Origins: Wolverine 神祕人1號 電視遊戲討論版 102 03-09-10 01:20 PM
Team ICO working on 'the sequel' romrom2004 電視遊戲討論版 15 06-23-08 10:21 PM
Wolverine 信長 Cosplay同人MIX討論區 6 07-18-05 07:23 PM

現在的時間是 12:20 AM

手機版 | APP版