Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-16-13, 07:04 AM   #51
fmwp167
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
衰野你又話訓覺off,之後下場打打下殺左個人突然發現 --- 點解會係fm巴打黎既?
本身玩到lv4
打算set埋class就訓

但係set完class
又心思思想玩多陣
哈哈
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 08:49 AM   #52
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
你地做乜成日跟住我衝
我玩SMG會用lightweight玩rush attack
SMG就出齊配件,要玩同研究其他槍了

遲d應該少衝d,玩單飛槍唔rush得

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 08:58 AM   #53
wir

註冊日期: Apr 2011
下次一齊玩hardcore 吖, hardcore 無地圖...要互相提醒先得

想升把s12, 要儲250 個one hit kill

玩一般mode 好難做到...
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 09:25 AM   #54
fmwp167

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
你地做乜成日跟住我衝
我玩SMG會用lightweight玩rush attack
SMG就出齊配件,要玩同研究其他槍了

遲d應該少衝d,玩單飛槍唔rush得
剛剛轉生完...要升到22lv 先用到枝fal 繼續我的金槍苦行之旅
應該會玩住mp7先...rush 到22 lv先轉...

我真係唔多識rush...所以一玩kill confirm 就現形...
kill confirm 感覺上節奏快過tdm...
而且對家開score streak 密度高好多...
所以真係死多過打...

我呢d老人家都係中意係cover後面...
剩係現半身/頭射對方...咁打法舒服好多...

引用:
作者: wir 查看文章
下次一齊玩hardcore 吖, hardcore 無地圖...要互相提醒先得

想升把s12, 要儲250 個one hit kill

玩一般mode 好難做到...
好....間唔中咩mode都玩下...無所謂...
我遲d枝m27應該都要係hc 先升到...
core火力太弱了...
舊 01-16-13, 09:30 AM   #55
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
我都係睇完xboxhoy既laser教學再玩下先上手
shotgun未試但應該都可以

save低琴晚段shotgun片先,佢用得好勁

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 11:16 AM   #56
fmwp167

引用:
我都係睇完xboxhoy既laser教學再玩下先上手
shotgun未試但應該都可以

save低琴晚段shotgun片先,佢用得好勁
我都唔明點解...
之前玩mw3 都仲可以用枝mp7衝下...
但係去到bo2...真係衝親都死...
有時大家面對面咁開火...
我用smg 真係輸多贏少...
今集我用smg 要玩得好...
只係可以靠suppressor...加係人無防備之下偷襲...
先會玩得好少少...
可能我真係老啦...反應慢左...技術又差左...
舊 01-16-13, 11:17 AM   #57
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: fmwp167 查看文章
超勁teamwork...
將fullteam對散客既優勢表露無遺

其實本來都係講緊點拆個camper
有d人係都要抽水仲要抽錯晒
順便貼埋
呢個先係平時既我
而且只係咁啱同佢地mwhk同nsbq打先有人upload
唔係打得別好的幾場
http://www.youtube.com/watch?v=41J4TSzLurk

http://www.youtube.com/watch?v=gyo9mA8QPrI

http://www.youtube.com/watch?v=37dqb4pavBw
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 11:40 AM   #58
fmwp167

有個問題想問好耐...
其實ghost 可以避開uav
但係避唔避到 orbital vsat 的?

多謝昨日wir 巴打提醒
tactical mask 係擋唔到emp...
我仲成日覺得奇怪...點解會食左emp...

食emp 最慘係枝槍裝左鏡...
如果用iron sight...就無咁驚...
舊 01-16-13, 11:42 AM   #59
クリス.レッド

引用:
我都唔明點解...
之前玩mw3 都仲可以用枝mp7衝下...
但係去到bo2...真係衝親都死...
有時大家面對面咁開火...
我用smg 真係輸多贏少...
今集我用smg 要玩得好...
只係可以靠suppressor...加係人無防備之下偷襲...
先會玩得好少少...
可能我真係老啦...反應慢左...技術又差左...
反應不足,就靠技術搭救吧
邊把SMG我都係加sup同laser,玩偷襲一流

另女裝
建議你都係靜靜地算數吧啦,半日唔夠又小事化大
依家你俾我既感覺係「好煩」
我話知你真正打法係衝/camp,k/d 10定100、spm成萬幾

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-16-13, 11:42 AM   #60
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
有個問題想問好耐...

唔得

對我黎講中emp最慘係冇左雷達
果d鏡已經係心中有點

引用:

另女裝
建議你都係靜靜地算數吧啦,半日唔夠又小事化大
依家你俾我既感覺係「好煩」
我話知你真正打法係衝/camp,k/d 10定100、spm成萬幾
呢件事根本唔係我帶頭
係有人無啦啦要抽水在先
抽完水又自說自話last post好自為之
蘋果抽錯林奮強都要道歉啦

此篇文章於 01-16-13 11:47 AM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 11:42 AM   #61
クリス.レッド

引用:
有個問題想問好耐...

Ghost好似都防唔到orbital

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-16-13, 11:45 AM   #62
wir

orbital 係無敵的

唯一反擊係counter uav
舊 01-16-13, 11:45 AM   #63
fmwp167

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
唔得

對我黎講中emp最慘係冇左雷達
果d鏡已經係心中有點
我盡量對事不對人...

多謝你解答我vsat 同ghost的問題...

另外...我真係建議你唔好再為著果d恩恩怨怨係Gaf 度嘈啦...

嘈來無意思...只會影響到真心想討論隻game的人

請私下解決吧...謝謝
舊 01-16-13, 11:47 AM   #64
fmwp167

引用:
Ghost好似都防唔到orbital
引用:

竟然係cuav...
呢排真係愛上左orbital vsat...

uav -> cuav -> orbital vsat

不過有時就算好運開到vsat...
感覺上都唔係幫到隊友好多...
舊 01-16-13, 11:47 AM   #65
クリス.レッド

引用:

有個tag要用counter uav對抗orbital

Black hat hack唔hack到counter UVA?

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-16-13, 11:48 AM   #66
fmwp167

引用:

Black hat hack唔hack到counter UVA?
應該得呀...
舊 01-16-13, 11:50 AM   #67
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:

hack到,係VSAT先唔得
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 11:51 AM   #68
fmwp167

引用:
hack到
以前好中意用black hat...
不過呢家好多時都唔帶tactical...
就算帶...都係用emp 多
舊 01-16-13, 11:57 AM   #69
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
以前好中意用black hat...
不過呢家好多時都唔帶tactical...
就算帶...都係用emp 多
我都係,好耐冇用過

另外尋晚同大家玩serach and destory時提到既Ninja defuse,有機會真係想學佢咁玩下
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 11:59 AM   #70
wir

用tatician 帶black hat 同emp

唔帶飛彈了, 要打飛機用black hat, 雖然要好耐先打得爆

secondary 位帶手槍用黎救命
舊 01-16-13, 12:12 PM   #71
クリス.レッド

背盾真係好黑人憎

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-16-13, 12:18 PM   #72
fmwp167

引用:
我都係,好耐冇用過

另外尋晚同大家玩serach and destory時提到既Ninja defuse,有機會真係想學佢咁玩下
回家先睇...

引用:
用tatician 帶black hat 同emp

唔帶飛彈了, 要打飛機用black hat, 雖然要好耐先打得爆

secondary 位帶手槍用黎救命
用ar 真係最好有枝手槍防身
無彈轉手槍一定快過reload...
而且對d打遠好過打近的槍 (smr)
用枝手槍去爆房都係一個好好的選擇...

所以自從patch少左uav之後...
我都唔用launcher...多數都係用手槍算...
如果手指夠快....five seven 係一枝好槍...
最大力真係tac 45...手指唔快就用b23r...
想當SMG用可以用KAP...不過KAP d彈去得太快...
好難殺多過一個以上敵人...

引用:
背盾真係好黑人憎
我個手槍only的class...
係用背盾的...佢救左我好多次...
升手槍最好係玩free for all...
升得最快...
舊 01-16-13, 12:22 PM   #73
fmwp167

順帶一問...
大家打算升到prestige 幾多先會停?

如果純粹係為左加class...
其實我prestige 5 已經加到盡...

但係如果唔繼續prestige 升上去...
又好似少左野玩咁...
因為反正都係要玩...
有得升...好似開心過無得升...

而且prestige master 可以unlock 晒所有野又好吸引...
不過以我的技術...到時(都應該要幾個月後)升到prestige master
但係玩得咁屎...實有排被人笑...
舊 01-16-13, 12:24 PM   #74
クリス.レッド

我唔放支炮好唔放心,成日都唔見有人的飛機既,唔通個個都有ghost?

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-16-13, 12:27 PM   #75
クリス.レッド

引用:
順帶一問...
大家打算升到prestige 幾多先會停?

如果純粹係為左加class...
其實我prestige 5 已經加到盡...

但係如果唔繼續prestige 升上去...
又好似少左野玩咁...
因為反正都係要玩...
有得升...好似開心過無得升...

而且prestige master 可以unlock 晒所有野又好吸引...
不過以我的技術...到時(都應該要幾個月後)升到prestige master
但係玩得咁屎...實有排被人笑...
我會玩到悶為止
Elite度計要成兩個月先master到

題外話,遲d有冇人肯陪我打MW3既co-op?
之前冇時間打又怕搵唔到幫手打

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 01-16-13 12:30 PM 被 Chris Redfield 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 12:31 AM

手機版 | APP版