Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-08-07, 12:35 AM   #51
Aurora
Junior Member
ForzaMilan

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
拉科同利記單野, 教練即時反應對策係重要,
但始終咁樣輸一場波...在場果班責任都係難逃吧

至於保唔保守, 個人意見覺得其實係有改善,
起碼就算開季到而家成績幾差都好...
入球量(作客 )仍然是唔差的, 即使未有大恩同r99既情況下

要搶攻...其實咪又係牽涉板櫈既問題
瓣數少, 無頭鎚無快翼無遠射, 再嚴格d, 其實連跑狗都無,
加埋一班老油條連鬥心活力都無埋...點搶...

就算今日炒左肥安, 但球隊人腳繼續如是,
米蘭都是無得救的...
完全同意

成日見有人拎番對拉科同紅軍俾人逆轉單野出黎鬧肥安﹐我真係戥肥安佢唔抵
肥安固然係有責任﹐但係落場踢果班大爺責任亦唔少﹐呢D野唔係一個人既錯
而且呢D都係往事啦﹐成日講歷史真係你唔悶我都嫌悶

而家隊波踢成咁都係高層既責任居多﹐肥安只係咩鑊既
成堆老弱殘兵你叫人點打啊

單係睇今年夏天轉會就睇得出高層D心態
肥安話要henry﹐人地去左巴塞
話要Ribery﹐去左拜仁
Alexis﹖去左車仔
Emerson去年已經話要搞左咁耐今年先黎
唯一既Pato都要1月先用到

我反而覺得肥安呢幾年能夠keep住成績(尤其係歐聯)已經盡左佢最大既努力
高層再唔改變心態俾多D投入﹐邊個黎教都係一樣...
除非換老闆啦
Aurora 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 02:58 AM   #52
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
拉科同利記單野, 教練即時反應對策係重要,
但始終咁樣輸一場波...在場果班責任都係難逃吧

至於保唔保守, 個人意見覺得其實係有改善,
起碼就算開季到而家成績幾差都好...
入球量(作客 )仍然是唔差的, 即使未有大恩同r99既情況下

要搶攻...其實咪又係牽涉板櫈既問題
瓣數少, 無頭鎚無快翼無遠射, 再嚴格d, 其實連跑狗都無,
加埋一班老油條連鬥心活力都無埋...點搶...

就算今日炒左肥安, 但球隊人腳繼續如是,
米蘭都是無得救的...
無人用問題係邊個造成嫁呢﹐除左主席之外﹐肥安都有好大的責任。
如果唔係李安納度指板話要買KAKA﹐我地好有可能無歐聯打TIM

宜家進攻問題係太集中係KAKA到﹐一係左佢就88啦

而且﹐最大的問題係後防﹐先唔講佢用個垃圾DIDA啦。後防用後用去都係D老人家。有新人唔用。邦邦打得好差咩﹐點解又唔用。買左D新人返黎﹐唔係雪就係借。用都唔用下就同佢地SAY BYE。呢D又係邊個的決定﹐邊個的負任呢
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 03:11 AM   #53
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Aurora 查看文章
完全同意

成日見有人拎番對拉科同紅軍俾人逆轉單野出黎鬧肥安﹐我真係戥肥安佢唔抵
肥安固然係有責任﹐但係落場踢果班大爺責任亦唔少﹐呢D野唔係一個人既錯
而且呢D都係往事啦﹐成日講歷史真係你唔悶我都嫌悶

而家隊波踢成咁都係高層既責任居多﹐肥安只係咩鑊既
成堆老弱殘兵你叫人點打啊

Alexis﹖去左車仔

我反而覺得肥安呢幾年能夠keep住成績(尤其係歐聯)已經盡左佢最大既努力
高層再唔改變心態俾多D投入﹐邊個黎教都係一樣...
除非換老闆啦
拉科個場同利記個場真係有得比
利記反勝真係賓叔有料到
換個夏文搶晒你d波
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 03:12 AM   #54
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: Bigwater 查看文章
無人用問題係邊個造成嫁呢﹐除左主席之外﹐肥安都有好大的責任。
如果唔係李安納度指板話要買KAKA﹐我地好有可能無歐聯打TIM

而且﹐最大的問題係後防﹐先唔講佢用個垃圾DIDA啦。後防用後用去都係D老人家。有新人唔用。邦邦打得好差咩﹐點解又唔用。買左D新人返黎﹐唔係雪就係借。用都唔用下就同佢地SAY BYE。呢D又係邊個的決定﹐邊個的負任呢
李安納度先係大功臣~~\/\/\/\/\/\/
舊 11-08-07, 07:04 AM   #55
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
Alexis﹖去左車仔
刀疤佬單野唔可以話關哂高層事,
佢係唔想入黎爭凳仔啫

講真,
米蘭d輪換不嬲做得唔好,
米蘭要搵到肯黎輪換既人才真係唔容易

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 08:02 AM   #56
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
刀疤佬單野唔可以話關哂高層事,
佢係唔想入黎爭凳仔啫
講真,
米蘭d輪換不嬲做得唔好,
米蘭有輪換架咩?a
個人覺得做米蘭正選都幾慘,成季九成賽事踢哂咁滯...
假期以為有得抖下,又要俾國家隊徵用...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-07, 09:12 AM   #57
SANG2003
Banned
希望之星

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
米蘭有輪換架咩?a
個人覺得做米蘭正選都幾慘,成季九成賽事踢哂咁滯...
假期以為有得抖下,又要俾國家隊徵用...
個班友除左傷之後,基本都係打正選..
舊 11-08-07, 12:33 PM   #58
Aurora
ForzaMilan

引用:

Serie A is not EPL, coaches don't have much saying over the transfer market.
It is not that Ancelotti doesn't want any players, but Berlusconi and Galliani don't want to spend money on the transfer market.
How many times have Ancelotti said that he wanted some players but our management just ignored him?
The fact is I don't even remember the exact amount.

About Dida, yes his form has been crap for a long time...but who else can replace him?
Kalac? He isn't any better than Dida either...
Milan did have the chance to sign Buffon after the calciopoli scandal broke out, but our management decided to not take any actions...shame on them

Frankly speaking, Bonera is in no way better than a healthy Nesta and Kaladze.
As fullback, he can defend pretty solidly, but he contributes very little offensively.
And we all know how important it is for our fullbacks to have good offensive abilities in Milan's formation and tactics...
If only the management had signed Zambrotta or other quality fullbacks in the summer, then we wouldn't have to see Cafu and Favalli standing on the pitch...

Yes, Ancelotti does have responsibility, but the biggest problem lies within our management.
Unless the management decides to do something, even if they sack Ancelotti things won't be any better...
舊 11-08-07, 12:34 PM   #59
Aurora
ForzaMilan

引用:

We have Tomasson before, but now...
舊 11-08-07, 08:03 PM   #60
大山椒魚
......

有幾多勇者敢黎同卡卡爭正選
又有幾多如日中天既人肯黎做卡卡後備

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
舊 11-08-07, 09:06 PM   #61
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
We have Tomasson before, but now...
而家咪係恩沙基咯
湯馬臣我都好懷念,0203基本上佢同大恩先係主力
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-07, 10:02 AM   #62
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: clie 查看文章
而家咪係恩沙基咯
湯馬臣我都好懷念,0203基本上佢同大恩先係主力
AC班主貝盧斯科尼 表示:「阿祖安奴不用擔心沒有球隊收留他,因為還有AC米蘭。」
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-07, 12:25 PM   #63
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
阿祖肯黎唔係一件壞事囉

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-07, 01:19 PM   #64
Bigwater

引用:
Serie A is not EPL, coaches don't have much saying over the transfer market.
It is not that Ancelotti doesn't want any players, but Berlusconi and Galliani don't want to spend money on the transfer market.
How many times have Ancelotti said that he wanted some players but our management just ignored him?
The fact is I don't even remember the exact amount.

About Dida, yes his form has been crap for a long time...but who else can replace him?
Kalac? He isn't any better than Dida either...
Milan did have the chance to sign Buffon after the calciopoli scandal broke out, but our management decided to not take any actions...shame on them

Frankly speaking, Bonera is in no way better than a healthy Nesta and Kaladze.
As fullback, he can defend pretty solidly, but he contributes very little offensively.
And we all know how important it is for our fullbacks to have good offensive abilities in Milan's formation and tactics...
If only the management had signed Zambrotta or other quality fullbacks in the summer, then we wouldn't have to see Cafu and Favalli standing on the pitch...

Yes, Ancelotti does have responsibility, but the biggest problem lies within our management.
Unless the management decides to do something, even if they sack Ancelotti things won't be any better...
我知肥安買人唔係話晒事,但買返幾個有用的人,唔係難事丫。

邦仔幾差都好,都唔洗用返隊長呀,慢晒,老晒喇。肥安最大的問題係佢唔比機會新仔。

我唔知邊個係咁買d老人返黎,但打左咁多年都係果d,唔好話佢地退步丫,戰街都比人睇穿左啦,係咪。

上頭係最大負任,睇唔穿球隊問題,唔改善。但如果換下肥安,可能可以衝擊一下呢,好過宜家一池死水咁
舊 11-09-07, 01:20 PM   #65
Bigwater

引用:
有幾多勇者敢黎同卡卡爭正選
又有幾多如日中天既人肯黎做卡卡後備
本來敢都唔會黎啦,就算米蘭有個美斯,都唔會有出頭天的
舊 11-09-07, 01:27 PM   #66
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: 王龍 查看文章
阿祖肯黎唔係一件壞事囉
係咪甘樣?
舊 11-09-07, 01:56 PM   #67
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:

邦仔幾差都好,都唔洗用返隊長呀,慢晒,老晒喇。肥安最大的問題係佢唔比機會新仔。

我唔知邊個係咁買d老人返黎,但打左咁多年都係果d,唔好話佢地退步丫,戰街都比人睇穿左啦,係咪。

上頭係最大負任,睇唔穿球隊問題,唔改善。但如果換下肥安,可能可以衝擊一下呢,好過宜家一池死水咁
坦白講, 米蘭而家咁巴西化,
入埋o7同艾馬臣尼d死貨,
卡褲同滴臘仲有得撈,
估計都是多得李安納度
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-07, 05:17 AM   #68
Aurora
ForzaMilan

引用:

我贊成多D俾Bonera上場儲經驗﹐但係馬隊無你講得咁差呀﹖
隊長雖然身體唔掂但係D經驗仲響度﹐而且隊長有既係精神力﹐仲記得上賽季德比上半場米蘭俾國米攻入三球﹐個個球員都踢得無黎神氣咁﹐下半場馬隊一上黎成隊波即刻醒晒。
況且隊長而家都係踢一場抖幾場﹐有重要比賽先上場壓陣﹐我唔覺得係大問題喎。

無錯戰術係要變﹐但係你都要有相對應既球員先可以變陣架。
而家米蘭既問題好明顯就係自從Sheva去咗倫敦學英文後前場無晒速度同突破﹐淨靠卡卡一個係咁衝﹐邊路又冇足夠既突破能力﹐人地一龜縮盯死卡卡既話就玩完...
肥安之前咁堅持要買Pato返黎就係睇中佢有速度同突破能力可以接Sheva班﹐前場多個接應點就唔洗靠卡卡一個硬突。
邊路肥安想要Ribery黎頂Serginho個位架﹐但係高層愛理不理咁...

講真只要肥安keep到聯賽前4歐聯小組出綫既成績﹐老闆點都唔會炒佢...
有個咁易話為唔買人都唔會嘈既教練幫佢地背黑鑊﹐咁筍既野邊度搵啊
舊 11-10-07, 05:20 AM   #69
Aurora
ForzaMilan

引用:
作者: 王龍 查看文章
阿祖肯黎唔係一件壞事囉
問題唔係佢肯唔肯黎﹐而係人地老闆死都唔會俾佢黎
舊 11-10-07, 12:56 PM   #70
大山椒魚
......

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
係老鄧
入波果幾位,除左古列治
其他4位依家全部都係大領隊
古列治啱啱做左洛杉磯銀河領隊

舊 11-10-07, 08:35 PM   #71
clie

引用:
古列治啱啱做左洛杉磯銀河領隊
即係而家教緊碧咸?

我想古列治返米蘭教,令米蘭變返15年前既米蘭
舊 11-10-07, 08:37 PM   #72
clie

引用:
問題唔係佢肯唔肯黎﹐而係人地老闆死都唔會俾佢黎
估到一走埋去d巴西幫度實咸魚返生
莫拉堤點會咁好死,況且而家既阿祖都賣唔到好價
舊 11-10-07, 08:55 PM   #73
clie

引用:
換帥好可能衝擊唔到歐聯
睇穿戰術穿唔代表破到戰術,歐聯d球隊點會唔知米蘭打法,但5年黎又有幾多隊可以壓住米蘭黎打?
見到招唔等如拆到招,0506既巴塞同0607(唔係0405)既利物浦就做得到
拜仁、國米、皇馬、曼聯、里昂對住ac米蘭都冇甜頭
舊 11-11-07, 12:21 AM   #74
大山椒魚
......

米蘭為左破咒.
竟然唔帶基仔去阿特蘭大

舊 11-11-07, 05:10 AM   #75
天使之國
Banned
^0^

引用:
米蘭為左破咒.
竟然唔帶基仔去阿特蘭大
放棄聯賽

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
ARMORED CORE For Answer [已售] Tenzan 電視遊戲討論版 331 05-30-10 04:12 PM
AC Milan 球迷會Vol.8﹝~ 請移至Vol.9 繼續討論~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 10-24-08 09:29 PM
[PS3] PS3 GAF 鼠年賀歲聯賽 (囧) (we2008) [孫雲祖記以得失球差壓過國米奪冠!] 川上双葉 攻略及心得交流區 880 02-04-08 11:57 PM
AC Milan 球迷會Vol.6﹝~ 勞煩移至Vol.7繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 11-04-07 12:00 PM

現在的時間是 12:25 AM

手機版 | APP版