Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-25-06, 10:39 PM   #51
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
作者: @LLEN
P.S.要問若果想買GBA版的1+2, 邊度仲有?
直燒網賣緊美版$160
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-06, 01:11 AM   #52
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.levelup.cn/article/html/n...4/25151143.htm
引用:
增加諸多新要素!《最終幻想 V、VI》120%移植

Square Enix公司在E3參展遊戲的介紹專頁中的《最終幻想V》、《最終幻想VI》簡介中表示,繼發售中的受到好評的《最終幻想IV》之後,《最終幻想V》和《最終幻想VI》的移植工作也順利地進行著,E3中兩款遊戲都將展出影像而無試玩。

GBA版中將會加入原作中沒有的諸多新要素,新迷宮、新要素(職業)……將會達到120%的移植,即便是玩過原作的老玩家也會感到驚喜。《最終幻想V》、《最終幻想VI》都將在2006年內發售。

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-06, 02:18 AM   #53
@LLEN
Senior Gamer
無冕皇帝

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: shwl
直燒網賣緊美版$160
想問網址係???

舊 04-26-06, 02:26 AM   #54
TOOT
Game Master
a nobody

http://www.directbuyhk.com/

舊 04-26-06, 09:29 AM   #55
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
GBA 5 & 6幾時出?

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-06, 10:36 PM   #56
fatyee
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
GBA 5 & 6幾時出?
暫時只係話 2006 年內... 確實日期仲未定 (日美版都係)...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
fatyee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-06, 08:11 AM   #57
藤原浩太
Junior Member
Programize

引用:
作者: fatyee
暫時只係話 2006 年內... 確實日期仲未定 (日美版都係)...
希望快D出啦……
藤原浩太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-06, 09:02 AM   #58
fatyee
Game Master

引用:
作者: 藤原浩太
希望快D出啦……
我都希望... 不過唔知好彩定唔好彩... ff4 死左 save 要由頭玩過... 都仲可以頂倒一排...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 04-27-06, 09:40 AM   #59
藤原浩太
Programize

引用:
我都希望... 不過唔知好彩定唔好彩... ff4 死左 save 要由頭玩過... 都仲可以頂倒一排...
FF4…未玩過呢,我第一隻接觸既就係FFV,所以好期待
可能都會搵返隻FF4黎玩下先~~
舊 04-27-06, 10:45 AM   #60
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
你指GBA FF4盒帶死save?

正版game都有這等事?

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.
舊 04-27-06, 11:05 AM   #61
fatyee
Game Master

引用:

點解唔會呢? save 中途冇電/熄機就會有機會發生 (呢個情況真係少見... 但係易過中六合彩...)... 或者盒帶內既電用完...
盒 ffta 我唔敢拎返出黎玩... 驚太耐冇玩個 save 自然流失左... orz

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 04-27-06, 11:07 AM   #62
fatyee
Game Master

引用:
FF4…未玩過呢,我第一隻接觸既就係FFV,所以好期待
可能都會搵返隻FF4黎玩下先~~
唔好可能啦~~~ 趁場內美日版都仲有得賣既時候, 而 5 同 6 都未出既時候... 快 d 買黎玩啦... 絕對推介~~

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 04-27-06, 11:59 AM   #63
藤原浩太
Programize

引用:

正版game都係用電池姐,一樣會冇電既

引用:
唔好可能啦~~~ 趁場內美日版都仲有得賣既時候, 而 5 同 6 都未出既時候... 快 d 買黎玩啦... 絕對推介~~
依家街價係幾多呀?
舊 04-27-06, 12:13 PM   #64
fatyee
Game Master

引用:
依家街價係幾多呀?
日美版都應該唔過三百... 不過好耐冇留意個時價啦...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?

此篇文章於 04-27-06 12:16 PM 被 fatyee 編輯。
舊 04-27-06, 12:26 PM   #65
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
唔會咁快冇電呱
隻機戰A 2001年出,到e家都仲好好地,save得

其實我想知GBA一餅帶既電大慨有幾長命?
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-06, 01:26 PM   #66
fatyee
Game Master

引用:
作者: 我係我
唔會咁快冇電呱
隻機戰A 2001年出,到e家都仲好好地,save得

其實我想知GBA一餅帶既電大慨有幾長命?
唔係冇電... 依家都 save 倒... 只係因為某個原因... 令我有 d 想封印部 gba 走去買部 gbasp.. 但係又好似好無謂咁... 因為 ndsl 都只係貴少少...

我都想知 d 電有幾長命... 又冇辨法 backup 起個 save 佢.. 當冇電換左電之後放返入去... 辛辛苦苦升好既 lv 一冇電就... >.<

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 04-27-06, 01:31 PM   #67
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
FF4Advance 其實係有個bug會死save的
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-06, 01:47 PM   #68
fatyee
Game Master

引用:
作者: ahleung
FF4Advance 其實係有個bug會死save的
oh... 個 bug 係點架? 唔通係我令左野而走去怪部 gba?

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 04-27-06, 02:34 PM   #69
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
oh... 個 bug 係點架? 唔通係我令左野而走去怪部 gba?
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=228
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-06, 03:12 PM   #70
fatyee
Game Master

我似乎唔係中呢個 bug... 記憶中o個陣好似已經係 full team... 定係我記錯呢... 死 save 已經係個幾兩個月前既事...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
舊 04-29-06, 11:05 AM   #71
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
FF5好似話係7月中出喎
至於FF6就仲係話2006年內啦
另外有一隻CCFF7(PSP)既都話應該係7月左右出

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-06, 11:14 AM   #72
藤原浩太
Programize

引用:
作者: ms_小畫家
FF5好似話係7月中出喎
至於FF6就仲係話2006年內啦
另外有一隻CCFF7(PSP)既都話應該係7月左右出
FFV會7月中就有得玩?正呀
舊 05-15-06, 11:20 PM   #73
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

http://www.gpara.com/special/event/r...0605130087.htm
GBAで蘇るクリスタル伝説!『FFV』『FFVI』最新画像

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-06, 10:04 AM   #74
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

年尾

1 Dec 06, source

Cuddle
Rose of May

好聽, 動聽.

此篇文章於 05-16-06 10:55 AM 被 美版之王-天涯浪子 編輯。
舊 05-16-06, 11:45 AM   #75
h.c.
Crazy Gamer
GF尋找中

註冊日期: Oct 2002
全部係超任時既圖片
期望會放出新內容既圖&資料

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2] Final Fantasy XII - Part III (日版/美版已售) 神祕人1號 電視遊戲討論版 40 03-03-07 05:29 AM
[GBA] Final Fantasy VI [日版已售] neo2046 手提遊戲機討論版 286 02-12-07 02:23 AM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM
[ETC]Final Fantasy History Teaser neo2046 電視遊戲討論版 0 01-03-04 08:28 PM

現在的時間是 07:32 PM

手機版 | APP版