Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-13, 09:55 PM   #51
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
唔該曬, 太耐冇玩叉盒

舊 06-07-13, 10:01 PM   #52
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: ledjoker 查看文章
係可以的.
一於去馬啦holsety兄
另外我都上NeoGAF問左, 有個澳洲玩家用美acc買左一樣玩到; 有個玩家話所有XBLA都係region free, 只要同一主機上既其他acc都玩到

追加一個發現, 如果大家一心諗住好似勤力既螞蟻咁預先收集大批物資積穀防饑, 哩個做法係唔可行既
因為基地每樣資源既儲物空間都有限, 例如教堂基地糧食儲備上限係25, 你可以收集到200都得, 你唔離開遊戲就可以keep住, 但如果你一quit game, 一日過後食物就會變壞, 跌到得番儲備上限數量
所以童話故事教你既理念係錯既 喪屍末日既時候要做蟋蟀, 唔好做螞蟻, 糧食儲備低既時候先出去收集資源, 就算平時喺城鎮內搜索到物資(按實A揹大背囊果種, 唔係指零食/止痛藥果D), 基地有足夠儲備就唔好攞, 留番第日唔夠果時先再返去攞

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 10:23 PM   #53
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: holsety 查看文章
好耐冇買xboxlive game. 想問我宜家用曰本地區ac玩demo. 想直接買隻game係咪要先到港服/美服地ac 買, 買完用返曰本ac玩得唔得?
任何一個account買, 同一主機上既任何account都玩得.
account唔同地區都得.

但download & 俾錢時, 可能一定要用番同一地區既account.
我試過美國account download一隻美國地區先有既game, 想用香港account俾錢, 唔得.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 10:45 PM   #54
ledjoker
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: ahleung 查看文章
任何一個account買, 同一主機上既任何account都玩得.
account唔同地區都得.

但download & 俾錢時, 可能一定要用番同一地區既account.
我試過美國account download一隻美國地區先有既game, 想用香港account俾錢, 唔得.
正解!唔該哂.
ledjoker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 10:48 PM   #55
ledjoker

引用:
作者: whassupbun 查看文章
另外我都上NeoGAF問左, 有個澳洲玩家用美acc買左一樣玩到; 有個玩家話所有XBLA都係region free, 只要同一主機上既其他acc都玩到

追加一個發現, 如果大家一心諗住好似勤力既螞蟻咁預先收集大批物資積穀防饑, 哩個做法係唔可行既
因為基地每樣資源既儲物空間都有限, 例如教堂基地糧食儲備上限係25, 你可以收集到200都得, 你唔離開遊戲就可以keep住, 但如果你一quit game, 一日過後食物就會變壞, 跌到得番儲備上限數量
所以童話故事教你既理念係錯既 喪屍末日既時候要做蟋蟀, 唔好做螞蟻, 糧食儲備低既時候先出去收集資源, 就算平時喺城鎮內搜索到物資(按實A揹大背囊果種, 唔係指零食/止痛藥果D), 基地有足夠儲備就唔好攞, 留番第日唔夠果時先再返去攞
咪玩錯哂,唉順其自然啦!
舊 06-07-13, 10:57 PM   #56
ledjoker

我發現啲大背包多數在野外啲camp site搵到,已找到兩個.
舊 06-07-13, 11:34 PM   #57
holsety

引用:
作者: whassupbun 查看文章

去緊XD
勁欣賞隻game 揾野要取之有道; 用之所需

thx all advise

舊 06-07-13, 11:35 PM   #58
maxlina
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
引用:
好耐冇買xboxlive game. 想問我宜家用曰本地區ac玩demo. 想直接買隻game係咪要先到港服/美服地ac 買, 買完用返曰本ac玩得唔得?
另一方法,
好似我咁移民回 HKXBOX LIVE
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 02:01 AM   #59
ahleung
The One
Bannnned

背景佈置有無似曾相識既感覺?

舊 06-08-13, 03:02 AM   #60
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
點樣訓覺架,我起左休息室都冇得訓既....
原來任務npc都會死......=="
救左好多人,但好多人都冇技能既......玩左3個鍾仲未有醫生....
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 06:41 AM   #61
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
以XBLA GAME嚟的確唔錯~!

State of Decay Review Commentary
http://youtu.be/BylVUWLq0uA

舊 06-08-13, 06:42 AM   #62
david
The One

註冊日期: Mar 2002
呢隻O野打破晒咁多年喪B GAME O既框框,好鬼過癮,玩佐陣就成張CREDIT CARD飛去電視到,TAKE ME MONEY PLEASE!!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 08:44 AM   #63
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
救左好多人,但好多人都冇技能既......玩左3個鍾仲未有醫生....
你用第2個人,咁你原本用個個佢先會休息

醫生好難搵,而家有3~4人病左冇人醫

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 09:52 AM   #64
david
The One

無乜宣傳之下,以一隻XBLA GAME O黎講,評價都算係咁。玩家評語基本上係一面倒好評如潮。

http://www.metacritic.com/game/xbox-360/state-of-decay

---
舊 06-08-13, 10:46 AM   #65
whassupbun

Breaking Records
http://undeadlabs.com/2013/06/news/breaking-records/

引用:
We have sold more than a quarter million copies since we released the game two days ago. State of Decay has smashed all kinds of records. The only game that ever sold more on XBLA this fast was Minecraft…an already hugely popular game.
引用:
I mean, the next record to break is the all time XBLA sales record. Six million, I think. Who’s with us?

舊 06-08-13, 10:51 AM   #66
david
The One

口耳相傳O既威力真係不可睇少,如果佢出埋COOP,想打破MINECRAFT O係XBLA所創O既全機種紀錄應該無難度。

---
舊 06-08-13, 11:00 AM   #67
ahleung
The One
Bannnned

即係快過 Castle Crashers? 咁我都跌眼鏡了

我諗住呢D無 co op既game, 無左friend拉friend既效應, 始終會差D.
舊 06-08-13, 11:34 AM   #68
lamdog123

註冊日期: Feb 2012
呢隻圍番HKD即係幾多錢??

上網見到好多人都話好正
lamdog123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 11:35 AM   #69
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: lamdog123 查看文章
呢隻圍番HKD即係幾多錢??

上網見到好多人都話好正
$160找幾蚊咁.
舊 06-08-13, 11:44 AM   #70
lamdog123

註冊日期: Feb 2012
引用:
$160找幾蚊咁.

THANK YOU\

等陣開機DL先
lamdog123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 11:48 AM   #71
holsety

請問角色skill "WITS" 係咩能力?
隻game好正, 同其他角色傾訴有說服/安慰的感覺, 可能同leadership有關, 就算宜家冇mp都有mp既感覺

舊 06-08-13, 11:49 AM   #72
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: lamdog123 查看文章
THANK YOU\

等陣開機DL先
但你未必買到o岩o岩好 1600 point.

你可能要一買就要買, 例如, 2000 point = $200找幾蚊.
舊 06-08-13, 11:55 AM   #73
whassupbun

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
冇得訓覺, 點休息回復體力氣力樓上講左, 上頁有詳細解釋, 唔重覆了
佢唔出醫護人員比你都冇計 我玩左咁耐都係得一個, 廚師就幾個

唔知大家有冇留意, 角色升級到一定水平後, 有得升專長武器同特殊技, 哩樣功能都收得好埋, 我幾肯定隻game係冇教你點做
Fighting(好似5星?)或Shooting升到4星以後, 按實上制, 揀第二頁(星星圖案), 碌落最低, 你會見到有Weapon Specialization武器專長, 揀唔同類型既武器有唔同效果, 例如易D爆頭, 易D打跌敵人等
另外仲有Special Skills特殊技同Utility Skill泛用技能可以揀, 按實X就解到了

引用:
請問角色skill "WITS" 係咩能力?
Wits智力係靠search野升, search得多就升得多, 以Marcus為例, Wits升到Lv7就可以開特別技能Ninja(用上述方法), 咁開鎖同search野都可以冇聲, 潛入又可以行快D

其實哩隻野RPG成份好重

引用:
隻game好正, 同其他角色傾訴有說服/安慰的感覺, 可能同leadership有關, 就算宜家冇mp都有mp既感覺
個阿Ed我頂佢, 成日隔一陣就話淆底, 一陣又話絕望, 成日要我同佢出去殺喪屍安撫佢, 好煩
不過多得哩D機會又升到Leadership, 總算有D收益
同埋都算加強氣氛同埋世界末日既感覺, D角色人性化D, 佢地會驚, 會嬲, 唔似得Dead Rising你救左D生還者返Safe House之後就變左紙板人

此篇文章於 06-08-13 12:05 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 06-08-13, 12:08 PM   #74
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
唔該晒樓上幾位^^
俾普通喪c殺個畫面都幾驚喜喎,仲有成就開
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 12:40 PM   #75
hkzerocool
死佬

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertaghkzerocool
引用:
但你未必買到o岩o岩好 1600 point.

你可能要一買就要買, 例如, 2000 point = $200找幾蚊.
九龍城龍珠三樓某鋪 1600 msp = hkd 145

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBLA,XBONE] Happy Wars (Toylogic製作 | 金會員免費 F2P| 已配信) - 戰士,法師,牧師 15vs15 online 大亂鬥 ahleung 電視遊戲討論版 52 04-24-15 12:22 PM
[多機種] [XBone & XBLA] Max: The Curse of Brotherhood (已配信) ahleung 電視遊戲討論版 7 10-06-14 10:52 AM
[Xbox360] [XBLA] State of Decay【腐朽之都】攻略及心得交流區 (常見問題請先閱頭帖) whassupbun 攻略及心得交流區 209 07-25-13 11:23 AM
State of the arts 點解? House 學術文化綜合研討區 6 08-20-07 04:56 PM
[GALLERY] REUTERS - THE STATE OF THE WORLD KKH 照相館 0 10-25-06 08:56 PM

現在的時間是 01:20 AM

手機版 | APP版