Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-12-08, 05:16 PM   #1
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
樓主我為你合拾+1
大吉利是, 下次拍拖唔拍返一年半載都唔好比佢o地知....

失禮o的講句...睇o黎佢o地真係想賣個好價錢=口="

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 08:40 PM   #2
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: cathy420 查看文章
不是另一半給的壓力..而是父母給的壓力...
剛拍了拖個幾月..
我媽已經不停"哦"我叫我唔好比人呃..唔好訓晒身..etc..
又話我經常出街又夜返..(我唔會夜過12點返同一定會返屋企訓)..
開頭都知道佢係關心我..但係漸漸覺得好煩..
每次講親有關"男朋友"呢個topic..都會搞到氣氛勁薑..
開始唔想同佢講..覺得好大壓力..
黎緊仲要帶男朋友見家長..因為我媽request要見佢..
呢個都唔係重點..重點係一見就要見晒所有親戚..(中秋做節食飯)
見完之後我堆親戚一定好多野講..
究竟拍拖可唔可以只係2個人既事呀..?(其實係明知故問...)
你有經濟能力.自己一個出去住一間屋
唔洗問屋企拎錢

就可以只係2個人既事
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 10:11 PM   #3
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
叫你男朋友大方d見下面law

舊 09-13-09, 07:19 PM   #4
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
好鬼煩煩煩煩煩...

=_+ 我都想知=_+ .. 屋企係咪唔比有自己的私人空間同秘密 =_=...

有時唔係講咩...無錯係關心..但關心多了 就會覺得很煩人啦=_=...

此篇文章於 09-13-09 07:22 PM 被 ReyMysterioREY 編輯。
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-09, 08:59 AM   #5
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
好怪lor!! 次次我有拖拍,
我媽初初都o係度擺出一副唔歡迎既口吻架wor!!
但佢又要唔係真心唔鍾意我拍拖wor!
因為日子耐左佢又冇野架wor, 又會問我同男友相處如何咁.....

舊 09-14-09, 06:47 PM   #6
碧克

註冊日期: Aug 2003
咁大個女,都係時候學下點處理呢類家庭問題.
有時想出街拍拖又好點都好,作個好好睇睇既藉口,準時歸家,盡量避免在家中放定情信物/飾物等等,將拍拖的事低調進行.
阿媽當然唔想個女隨隨便便就「比個男人搶走」,關心妳都正常,切身處地幫妳媽諗諗就好.
妳都唔想自己阿媽擔心架.

等件事慢慢丟淡,再找個機會拉埋男方突擊見家長,話唔定到時家人會改觀呢

遲左幾日出post,唔知有冇out到= =\

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-09, 09:02 PM   #7
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
樓上..係遲左1年XDDD
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:32 AM