Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-06, 03:21 PM   #51
小寶
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004

好失望tim
小寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-06, 12:53 AM   #52
高杉和虎
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
d彎位仍然唔能夠好smooth o甘彎...要用直線組成~~
高杉和虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-06, 01:05 AM   #53
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
但可以同場有咁多部車一齊玩已經好正

如果唔用軑玩,用佢個感應手制玩都應該幾過癮

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-06, 01:55 AM   #54
christophercsy
Junior Member

註冊日期: Aug 2005
又叫第三廠在PS3上出game要有番PS3應有時水準,估唔到原來可以用PS2版Upscan當新game出…

舊 05-10-06, 01:56 AM   #55
Kaga

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: christophercsy
又叫第三廠在PS3上出game要有番PS3應有時水準,估唔到原來可以用PS2版Upscan當新game出…
they didn't say specifically that this is the next GT game on ps3....

此篇文章於 05-11-06 10:05 AM 被 Kaga 編輯。
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-06, 02:21 AM   #56
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
Just a GT "remake" to fill PS3 launch line up I guess...

Glad to know it is NOT GT5

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 03:25 PM   #57
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
佢好心努力D出盡全力開發gt5至係, 喺眾多真正次世代嘅賽車GAME之下, 佢唔改進番少少D畫面(少少特效都好過無....不過就算加我都唔會買一隻舊作 ) 依集D銷量肯定死得.

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 05:43 PM   #58
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 大覺屋師真
佢好心努力D出盡全力開發gt5至係, 喺眾多真正次世代嘅賽車GAME之下, 佢唔改進番少少D畫面(少少特效都好過無....不過就算加我都唔會買一隻舊作 ) 依集D銷量肯定死得.
如果再繼續係咁就真係唔得
不過到時真係出時又係另一回事
但這次e3的gt實在太令人失望
其實覺得即使用pre-render都好啦
好似上年e3咁

舊 05-15-06, 07:42 PM   #59
次世代
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 神祕人1號
今次公佈的只係GT4的1080P版本,真正的GT5係未有圖片及影片ga
原來如此,太多人誤解了
次世代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 10:47 PM   #60
氣體蛇
Crazy Gamer

PSN  IDfatboki
當年ps2版gt出demo0個陣又係好唔掂
之後正式發表gt3 d畫面當堂
希望今次發表gt5又會有驚喜la

舊 05-17-06, 11:57 PM   #61
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://videogamerx.gamedonga.co.kr/b...sc=asc&no=7501

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 12:57 AM   #62
imgahou
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDrexenos
XBox Live Gamertagrexenos
時運高~乜都睇唔到
imgahou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 10:22 AM   #63
神祕人1號
Moderator
網上自由人

Gran Turismo HD - E3 2K6 Show Floor Gameplay 2 HD
http://trailers.gametrailers.com/gt_...36_gt_h264.wmv
http://trailers.gametrailers.com/gt_...36_gt_h264.mov
Gran Turismo HD - E3 2K6 Show Floor Gameplay 2
http://trailers.gametrailers.com/gt_...gp2_e36_gt.wmv
http://trailers.gametrailers.com/gt_...gp2_e36_gt.mov

Gran Turismo HD - E3 2K6 Show Floor Gameplay HD
http://trailers.gametrailers.com/gt_...36_gt_h264.wmv
http://trailers.gametrailers.com/gt_...36_gt_h264.mov
Gran Turismo HD - E3 2K6 Show Floor Gameplay
http://trailers.gametrailers.com/gt_..._gp_e36_gt.wmv
http://trailers.gametrailers.com/gt_..._gp_e36_gt.mov
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 02:07 PM   #64
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
嘩,睇完trailer,正到痴線,比我老豆見到一定唔信我打緊機

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-06, 10:17 AM   #65
神祕人1號
Moderator
網上自由人

Gran Turismo HD影片
ftp://www.jeux-france.com/PlayStatio...rismo_HD_1.wmv
http://www.jeux-france.com/jfplayer_video5954.html
舊 05-23-06, 11:06 PM   #66
神祕人1號
Moderator
網上自由人

次世代版《跑車浪漫旅 HD》畫面欣賞 2006-05-22 21:33:23
http://gnn.gamer.com.tw/7/23597.html

在本次的 E3 展中,SCE 發表了專門針對本次 E3 所製作、以 PS2《跑車浪漫旅 4》的內容為基礎加以高精度化高解析度化的 PS3 實驗性作品《跑車浪漫旅 HD》,並釋出多張遊戲畫面,供玩家欣賞。

《跑車浪漫旅 HD》是以 PS2《跑車浪漫旅 4》以及《摩托浪漫旅》中所使用的賽道與車輛資料為基礎,並針對 PS3 大幅提高的運算效能,將之高精度化高解析度化所製作出來的實驗性作品。

《跑車浪漫旅 HD》以現有高解析度電視最高規格的 1080p 規格,也就是 1920 x 1080 每秒 60 張循序掃描畫面的方式呈現,畫面資訊量是 PS2《跑車浪漫旅 4》的 12 倍之多,包括操作介面與遊戲畫面都以高解析度為基準來設計,並針對硬碟進行資料讀取的最佳化處理,將每次讀取的時間縮短到 2~3 秒。

SCE 除了在 E3 展前發表會中由製作人 山內一典 登台發表並示範本遊戲之外,並於會後以及 E3 展現場提供試玩。遊戲中收錄有 10 種車輛(含 3 種摩托車)與 4 種賽道可供試玩者選擇,現場是以 SONY 自家支援 1080p 的高解析度液晶電視進行試玩展示,從操作介面與遊戲畫面中,可以明顯感受到 1080p 大幅提高的解析度所帶來的細緻感,試玩過程全程也都穩定維持每秒 60 張的流暢度。

由於《跑車浪漫旅 HD》是以 PS2 版為基礎所製作,所以許多部分的構成仍維持 PS2 版的水準,車輛與場景的細緻度雖然有提昇,但程度有限;觀眾仍舊是由低多邊形所構成;許多材質貼圖的解析度也維持 PS2 的水準,不過遠景與天空的部分則是有大幅的提昇;增加了部份路面反光特效,但缺乏原本有的煙塵特效;整體觀感非常接近 PS2《跑車浪漫旅 4》照相模式在非專用賽道中所拍攝下來的畫面。

製作人山內一典於 E3 展前發表會中表示,本遊戲只是針對 E3 展所臨時製作、用來展示 PS3 所具備的 1080p 高解析度 3D 繪圖能力的實驗性產物,同時也是目前積極開發中的 PS3 版《跑車浪漫旅》新作的里程碑之一,未來實際推出的 PS3 版新作將以遠超越《跑車浪漫旅 HD》的品質為目標。  

PS3《跑車浪漫旅》新作目前尚未正式公布,PS2 線上版《跑車浪漫旅 4 Online 實驗版》則預定於 6~8 月進行測試與試驗性營運,相關結果將提供 PS3 版新作的網際網路連線功能參考之用。
(Sam 報導)
舊 05-23-06, 11:21 PM   #67
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
睇完GT4HD d screenshot
HD stand for High Definition?
未同我講笑啦
我俾盡呢種畫質叫 放大
HD畫面 居然連 Anti Aliasing 都無?
Sony 部電視 就真係 HD 極有限,仲要用黎Sell 機,佩服

我要求太高啦

此篇文章於 05-23-06 11:25 PM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-06, 11:24 PM   #68
神祕人1號
Moderator
網上自由人

引用:
作者: TCS_disable
睇完GT4HD d screenshot
HD stand for High Definition?
未同我講笑啦
我俾盡呢種畫質叫 放大

Sony 部電視 就真係 HD 極有限.

我要求太高啦
你睇o左HD版影片先講啦,因為而家一般攝影機版同影片係表達唔到1080P影片的精髓ga,何況圖片的解析度只會更低而已(除非註明係1080P的官方圖片).

Gran Turismo HD - E3 2K6 Show Floor Gameplay 2 HD

Gran Turismo HD - E3 2K6 Show Floor Gameplay HD

Gran Turismo HD影片
ftp://www.jeux-france.com/PlayStatio...rismo_HD_1.wmv
http://www.jeux-france.com/jfplayer_video5954.html

此篇文章於 05-23-06 11:36 PM 被 神祕人1號 編輯。
舊 05-23-06, 11:43 PM   #69
TCS_disable
我有車車~

引用:
你睇o左HD版影片先講啦,因為而家一般攝影機版同影片係表達唔到1080P影片的精髓ga.
果d原來係 HD 片 LOL
各位大佬唔好逼我啦...我前幾日睇已經容笑容得好辛苦
成段片1920*1080 一半都無

講明先,我要求太大

你之前FW GT4HD 果頁d相,你唔resize佢,你睇唔到起角就真係你時運高.

如果咁都叫HD,無話可說.
當然,你離遠電視機睇就唔好講HD
舊 05-23-06, 11:52 PM   #70
神祕人1號
Moderator
網上自由人

引用:
果d原來係 HD 片 LOL
各位大佬唔好逼我啦...我前幾日睇已經容笑容得好辛苦
成段片1920*1080 一半都無

講明先,我要求太大

你之前FW GT4HD 果頁d相,你唔resize佢,你睇唔到起角就真係你時運高.

如果咁都叫HD,無話可說.
當然,你離遠電視機睇就唔好講HD
上面只係高清版影片而非1080P影片,話明一般攝影機版同影片係表達唔到1080P影片的精髓ga,如果你要睇1080P影片首先要有1080P LCD或設備,再有1080P影片先有相關效果,而且山內一典表示未來實際推出的 PS3 版新作將以遠超越GT HD的品質為目標.
舊 05-23-06, 11:54 PM   #71
TCS_disable
我有車車~

引用:
上面只係高清版影片而非1080P影片,話明一般攝影機版同影片係表達唔到1080P影片的精髓ga,如果你要睇1080P影片首先要有1080P LCD或設備,再有1080P影片先有相關效果.
唔好意思,我用緊CRT
舊 05-23-06, 11:55 PM   #72
Kaga

引用:
i guess they couldn't have 1080p at 60fps on ps3 right now if doing AA
btw, HD does not mean there is AA
舊 05-23-06, 11:57 PM   #73
神祕人1號
Moderator
網上自由人

引用:
唔好意思,我用緊CRT
CRT又點,話明要再加1080P影片先有相關效果啊,你要睇1080P效果只有係E3會展現場先有機會.
舊 05-23-06, 11:59 PM   #74
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Kaga
i guess they couldn't have 1080p at 60fps on ps3 right now if doing AA
btw, HD does not mean there is AA
佢要呃人都用下AA啦,佢出到黎d效果真係好差.
更本只係放大
舊 05-24-06, 05:52 AM   #75
Kaga

引用:
佢要呃人都用下AA啦,佢出到黎d效果真係好差.
更本只係放大
我諗冇人想呃邊個
佢擺左出黎任人玩, e3 d 人都有眼, 畫面好同唔好都一目了然
呢隻只係 prototype, take it easy

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NEWS] 「CEATEC JAPAN 2006」が幕張メッセで開幕 KTN 影音館 4 10-06-06 03:10 PM
[NEWS] FHP、50/60V型フルHDパネルを開発。11月に60型を量産 KTN 影音館 0 08-30-06 10:54 AM
[NEWS] DOLBY、BD/HD DVDにおける新コーデックの特徴を説明「DD+」 KTN 影音館 4 08-06-06 04:46 PM
[全機種]影片區+E3特集(6/1更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 04-07-05 06:06 PM
[PS2]Gran Turismo 4“Prologue'中文版 (發售ed) 神祕人1號 電視遊戲討論版 154 12-29-03 02:10 AM

現在的時間是 05:54 PM

手機版 | APP版