Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-11-12, 12:03 AM   #701
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: danny20041992 查看文章
機略真是廚到飛起!!!
機略邊到廚...

強兵荀血廚者

想問下你打二分黏你用咩兵法?
今日打再起但係靠指死业寧先輕鬆守到二分黏
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:04 AM   #702
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
轉1set 湊仔佬都死wor
超武力扣得小正常丫, 開左遠弓陣,對面射住咁落黎+其他人zip下zip下 好好守啦wor
連埋徒弓先死

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:06 AM   #703
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: 風音 查看文章
連埋徒弓先死
你真係想滿血係自城爆計都守到咩.........
如果係咁呀B 大又嘈了 (逃

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:08 AM   #704
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
人地唔同,唔齊人就輸了
所以一氣城底頂倒號領嫁

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 12:10 AM   #705
風音
The One

引用:
作者: 無題 查看文章
所以一氣城底頂倒號領嫁
我信佢見一hea就會dam計架啦sosad

⊃天⊂
舊 07-11-12, 12:10 AM   #706
6eo
美波様!

http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120710201659
呢場對面個軍師好霸氣我真係估唔到

http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120710205812
呢場估唔到張郃食迎輸左下門差d奶野

此篇文章於 07-11-12 12:25 AM 被 6eo 編輯。
舊 07-11-12, 01:45 AM   #707
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120710201659
呢場對面個軍師好霸氣我真係估唔到
偽單色唔係地火算好彩
對面好多地屬www

為左個double知昇吧

此篇文章於 07-11-12 01:52 AM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 07:51 AM   #708
danny20041992
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
引用:
機略邊到廚...

強兵荀血廚者

想問下你打二分黏你用咩兵法?
今日打再起但係靠指死业寧先輕鬆守到二分黏
見波波個班是可兵增,但我都未諗到

舊 07-11-12, 08:32 AM   #709
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
你真係想滿血係自城爆計都守到咩.........
如果係咁呀B 大又嘈了 (逃

引用:
我信佢見一hea就會dam計架啦sosad
用5士氣+2cost換一個號令同dam計, 點睇守方都有賺啦

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 09:19 AM   #710
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: b_boy 查看文章

用5士氣+2cost換一個號令同dam計, 點睇守方都有賺啦
賺左之後咪輸城,跟住夠鐘完場囉
咁不如落支火,夠打就號令,吾夠打就燒,知昇陷陣營就再加支守城弓

爆裂吧! 肝臟!!
舊 07-11-12, 09:34 AM   #711
b_boy
↘呆~

引用:
賺左之後咪輸城,跟住夠鐘完場囉
咁不如落支火,夠打就號令,吾夠打就燒,知昇陷陣營就再加支守城弓
如果係對面最後攻勢, 比人咁樣殺0左隻一氣就無士氣/奧義守的話, 轉成火同號令都係輸架啦
對面12士氣全一, LEE邊得5士氣無後著

淯底可保一世平安
舊 07-11-12, 10:28 AM   #712
abingo

註冊日期: Feb 2012
人地已經變左第一

另:
成副機略入晒頭11位

舊 07-11-12, 10:39 AM   #713
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
如果係對面最後攻勢, 比人咁樣殺0左隻一氣就無士氣/奧義守的話, 轉成火同號令都係輸架啦
對面12士氣全一, LEE邊得5士氣無後著
人地先手燒死你隻呂蒙,你副人地就吾知點咁…
最主要,咁咪無遠弓陣

爆裂吧! 肝臟!!
舊 07-11-12, 10:41 AM   #714
鬼哥是god

註冊日期: Jun 2012
引用:
作者: maxwaver 查看文章
人地真係勁咩
勇deck J硬佢lor,我覺得

又再試下打番魏武先
我又唔覺得喎, 係有優勢唔代表輸晒.

引用:
你目測扣幾多先?
長0.5c lee d信唔過, 9成係d人數得唔準, sega向來改時間極少會改0.5c咁少
我只係見隻白銀獅子車人扣得唔夠多, 以前扣大半, 目測只有一半.

引用:
作者: Norm 查看文章
好耐未放過片...昇格記念動畫!
http://youtu.be/ZaqTzjBeNUA
恭喜!

引用:
作者: 無題 查看文章
所以一氣城底頂倒號領嫁
2智...太易殺咗一氣2個計都無咗

留賛5智又係後場, 開咗18武又加速但唔食迎, 咁就比對方輕鬆守咗我個號令...輸Q咗.
不過留賛輸基武係缺點但有柵喎.
哩隻野我不嬲都覺得好勁, 對到都成日輸但較少人用.
鬼哥是god 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 11:06 AM   #715
6eo
美波様!

引用:
作者: DavidH 查看文章
偽單色唔係地火算好彩
對面好多地屬www

為左個double知昇吧
地火邊有人用
同埋地火唔怕啦
佢冇智升陣朱靈得18武, 仲係車得爆既武力

佢智升陣+外傳有28武
正路係為陳群+知昇22武朱靈
引用:
作者: danny20041992 查看文章
見波波個班是可兵增,但我都未諗到
兵增... 我大約都估到點打, 但好似好難阻人入陣打咁
真係要睇下佢地點打學下野

引用:
作者: abingo 查看文章
人地已經變左第一
另:
成副機略入晒頭11位
張承都第8位內sosad

金田一張郃丁夫人呢d top ranking常客黎架啦
機略冇左狼顧之後更加多人打
係估唔到荀血仲高過金田一同JJ咁癲

引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章
我只係見隻白銀獅子車人扣得唔夠多, 以前扣大半, 目測只有一半.

留賛5智又係後場, 開咗18武又加速但唔食迎, 咁就比對方輕鬆守咗我個號令...輸Q咗.
突撞突定平時咁突?

留賛係好勁, 守deck黎講好抵用
方便過漢意

此篇文章於 07-11-12 11:10 AM 被 6eo 編輯。
舊 07-11-12, 12:06 PM   #716
鬼哥是god

引用:
地火邊有人用
突撞突定平時咁突?

留賛係好勁, 守deck黎講好抵用
方便過漢意
又好似係突撞無速的突...
咁可能無改掛

漢意無加速, 走位無留賛咁淫盪架.
但控兵好的整體攻力留賛輸比8/4弓甘凌. 江虎演武推介後, ...人地即刻跳至第一.
舊 07-11-12, 01:10 PM   #717
b_boy
↘呆~

引用:
人地先手燒死你隻呂蒙,你副人地就吾知點咁…
最主要,咁咪無遠弓陣
人地無乜可能用遠弓呀
& 玩人地而用一氣0既比得你dam計殺多數都係有再起, 無就出城開人地守啦
人地一氣守真係無想像咁易破, 反而攻就真係麻麻, 對面單燒/雷/暴勇之類殺隻一氣等你無得二連

引用:
我又唔覺得喎, 係有優勢唔代表輸晒.

恭喜!

2智...太易殺咗一氣2個計都無咗

對面幾多武?
2x武果d 扣一半好正常

淯底可保一世平安
舊 07-11-12, 02:29 PM   #718
鬼哥是god

引用:
人地無乜可能用遠弓呀

對面幾多武?
13/14左右 武力o既騎.
舊 07-11-12, 02:50 PM   #719
b_boy
↘呆~

引用:
13/14左右 武力o既騎.
非互突的真係細咗, nico有個用開白銀, 睇下佢有4b d片可以驗下

淯底可保一世平安
舊 07-11-12, 02:53 PM   #720
b_boy
↘呆~

對英4真係專心改打馬姬wara, 對面多數要6氣同你換 :XD:

淯底可保一世平安
舊 07-11-12, 03:54 PM   #721
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
人地無乜可能用遠弓呀
& 玩人地而用一氣0既比得你dam計殺多數都係有再起, 無就出城開人地守啦
人地一氣守真係無想像咁易破, 反而攻就真係麻麻, 對面單燒/雷/暴勇之類殺隻一氣等你無得二連

對面幾多武?
我打霸王ic係打一下,然後龜火龜谷利
遠弓陣卍解

爆裂吧! 肝臟!!
舊 07-11-12, 03:56 PM   #722
b_boy
↘呆~

引用:
我打霸王ic係打一下,然後龜火龜谷利
遠弓陣卍解
你一氣+谷利咁過份? lee副點都唔似係人地黎
仲要係霸王ic 蝦低手

淯底可保一世平安
舊 07-11-12, 04:51 PM   #723
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
仲要係霸王ic 蝦低手
北原打緊司空ic ,咪仲低
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-12, 04:52 PM   #724
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
仲要係霸王ic 蝦低手
人地,突破,谷利,騎火,小再見
擊陣

爆裂吧! 肝臟!!
舊 07-11-12, 04:55 PM   #725
風音
The One

打人地用遠弓咁有霸氣

⊃天⊂

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM

現在的時間是 12:37 PM

手機版 | APP版