Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後
攻略及心得交流區>ヴァニラウェア作品攻略區
赤兵尉SETH 09:40 PM 07-24-13
作者: ゆり:
隻異界生物大眼仔好難打

特別係d npc會衝去比佢自爆
我用阿瑪遜一直都好易打 剩係企係boss身後爆幻影陣狂斬,大範攻擊用R或飛踢實避到
npc 見你離隻怪太遠好似識跟你走
BlackWing 09:43 PM 07-24-13
同意樓上amazon真係好易,飛踢個距離實在太誇張
古烈特 09:52 PM 07-24-13
想問係咪要打到後期先用到魔法石開秘道之類果d?
YHW 10:00 PM 07-24-13
請問有WIKI未...? 想睇下邊啲SKILL升得過...

同埋啲ITEM如果一心想賣, 係咪未鑑定就直接賣會著數啲...?
滅龍士 10:05 PM 07-24-13
作者: YHW:
請問有WIKI未...?
http://www.spoiler.jp/srv/dragonscrown/

http://www55.atwiki.jp/dragons-crown/
暫時有呢兩個
ゆり 10:06 PM 07-24-13
作者: 赤兵尉SETH:
我用阿瑪遜一直都好易打 剩係企係boss身後爆幻影陣狂斬,大範攻擊用R或飛踢實避到
npc 見你離隻怪太遠好似識跟你走
<只可以用弓射完執箭
pet3 10:07 PM 07-24-13
npc會變勁嗎?
好像一直都無變

另外點叫電腦拾到道用
點佢又無反應
又唔知教學可以在哪裡重看

玩弓兵中
赤兵尉SETH 10:28 PM 07-24-13
d 劇情選擇好似冇意思,一定係A先過到...
選B多數係去返之前要你再選過
simonc 10:35 PM 07-24-13
而家玩玩下 隻game 如果玩晒6個char
真係有排打
Jockey 11:12 PM 07-24-13
現在公開可能な情報!

以前之資料
http://gaforum.org/showpost.php?p=10...&postcount=361

よくわかるドラゴンズクラウン -13夜目-
-迷宮中拾到武器Crossbow石弓要常活用
-因應敵人及自角色調節,石弓一定係強過敵人
-有三種類,火炎放射器,爆彈,石像之体
-松明(普通火把)對怕火的敵人有效果
-兩種騎乖物巨獸劍齒虎及噴火小型速龍
-毆打到跪底就可以騎
-能dash及sliding攻擊
-NPC會自動騎野,用游標按騎緊野NPC就下未
-Sorceress技スケルトン生成(骸骨戰士生成)要有骨才能召喚
-遺骨變成骸骨戰士,就執骨唔成
-Wizard技ウットゴーレム生成(木人生成)要有木箱木製物召喚
-上網組法師時,可能要留箱,打爆左就召喚唔到
-Amazon速度快攻擊範圍廣,但防禦低
-連續攻擊敵人而沒受傷下,會進入狂戰士狀態
-Berserk狂戰士狀態移動及攻擊速度加...
-但一到受傷害就變回普通狀態
-最後,雲呢拿社請你'以自已喜好的遊玩方式去享受DC'
-跟巡故事引領,或瘋狂練功,或追求技術,或與網友組隊,
-六種class不同玩法,換角色已經很有趣
-還有如探索混沌之迷宮深處...等等等待你

結語:
終於十三夜完結正式發售~感動!
始終由SEGA帶大的雲呢拿社繼秉承正統王道~

絕對係性,暴力,反社會之大作!!
minekaoru 11:12 PM 07-24-13
作者: pet3:
npc會變勁嗎?
好像一直都無變

另外點叫電腦拾到道用
點佢又無反應
又唔知教學可以在哪裡重看

玩弓兵中
NPC係唔會成長架
所以要執骨每次都換人
不過亦可咩都唔帶NPC有時會亂入
kaimankg 11:13 PM 07-24-13
我想問NPC個裝備壞咗可以維修嗎?
hyakki 11:37 PM 07-24-13
點先可以主動去選Rune魔法的第一文字?

如果要發動既Rune的第一文字係自己的Rune石的話,點先可以選左自己的Rune石先
鈴蘭 11:40 PM 07-24-13
作者: hyakki:
點先可以主動去選Rune魔法的第一文字?

如果要發動既Rune的第一文字係自己的Rune石的話,點先可以選左自己的Rune石先
唔駛理次序.....
代官 11:50 PM 07-24-13
開多隻女法發覺玩得仲輕鬆過矮人
魔女飛行+迅移傻的嗎
滅龍士 12:04 AM 07-25-13
作者: 代官:
開多隻女法發覺玩得仲輕鬆過矮人
魔女飛行+迅移傻的嗎
咁就集中昇呢兩種skill+遠距魔法skill喇
17歲打pvp勁著數,開波出遠招(例:放電)已經屈贏9成
鈴蘭 01:35 AM 07-25-13
真係覺得魔女應該主流之一會係主打空中魔術
空中大火球同空中大閃電真係好駛好用
pet3 02:13 AM 07-25-13
用psv玩住先雙版都唔洗500

在玩弓兵
玩連射再用小刀狂插
佢招o集氣好像好廢
唔係好想升落去
hyakki 02:33 AM 07-25-13

在玩弓兵
玩連射再用小刀狂插
佢招o集氣好像好廢
唔係好想升落去
學火瓶同連射
打boss時裝火瓶,之後曲射,威力幾大

卒仔用小刀

話說隻八爪魚點殺...
小昭Teddy 02:51 AM 07-25-13
作者: 鈴蘭:
個人覺得閃電好用D

空中機動性高真係好勁, 不過MP用好快, 似乎回MP既skill一定要練到盡
kcf1201 03:01 AM 07-25-13
作者: 鈴蘭:
但其實男女法師都有同一招瞬移術
會唔會女法師都係做好輔助角色好?
鈴蘭 03:13 AM 07-25-13
其實個瞬移真係講唔上勁
所以我先講魔女打空中戰,因為應該得魔女可以咁樣空中射三次魔術.....
assy 03:19 AM 07-25-13

在玩弓兵
玩連射再用小刀狂插
佢招o集氣好像好廢
唔係好想升落去
都覺集氣好廢,扣好少
唔知有無得洗point
小刀未加,另外覺得箭好快射完,升緊腳技

同行npc 裝備見紅好似無得修理?
柚原このみ 03:20 AM 07-25-13
執老伯副骨個城,寶箱道閘點開?
小昭Teddy 03:25 AM 07-25-13
作者: 柚原このみ:
執老伯副骨個城,寶箱道閘點開?
紅黃藍紫
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後

返回主題版面