Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-08-13, 08:50 AM   #676
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
今個星期五又係double xp weekend

不過而家反而唔想有double xp

想慢慢升...
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-13, 09:19 AM   #677
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: wir 查看文章
今個星期五又係double xp weekend

不過而家反而唔想有double xp

想慢慢升...
咁我依幾日無雙算啦
等星期尾先master埋佢

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-13, 09:23 AM   #678
wir

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
咁我依幾日無雙算啦
等星期尾先master埋佢
你爭十幾level 就升爆啦

駛唔駛等到double xp 先升呀
舊 04-08-13, 09:58 AM   #679
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
引用:
你爭十幾level 就升爆啦

駛唔駛等到double xp 先升呀
係爭5個lv就master
唔想蝕俾佢嘛不過的應該員係打少d咁解,夜晚食完飯會玩COD既
LMG爭QBB就鑽石lu〜

無雙爆晒每勢力兩條路線+某d人既武器就夠
下隻到metal gear〜之後有kingdom heart

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-13, 12:25 PM   #680
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
用QBB簡直生不如死...
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-13, 12:28 PM   #681
クリス.レッド

引用:
作者: Echo01 查看文章
用QBB簡直生不如死...
點解咁講?
我當佢係一支AR咁用(Type25但起手慢d)都幾爽

CQB我就完全唔識用

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 04-08-13, 01:36 PM   #682
wir

引用:
係爭5個lv就master
唔想蝕俾佢嘛不過的應該員係打少d咁解,夜晚食完飯會玩COD既
LMG爭QBB就鑽石lu〜

無雙爆晒每勢力兩條路線+某d人既武器就夠
下隻到metal gear〜之後有kingdom heart
我都買左bioshock infinite...其實呢幾個月都買左好多game

但玩黎玩去剩係玩一隻black ops 2

等升多兩個prestige 就要收斂下唔好玩咁多
舊 04-08-13, 01:48 PM   #683
Echo01

引用:
點解咁講?
我當佢係一支AR咁用(Type25但起手慢d)都幾爽

CQB我就完全唔識用
可能我同你打法唔同 我用LMG 絕對唔會rush~

我開頭以為QBB好勁..高damge and fire rate, 點知用落先知個damage 係fake人的...

上網睇返d資料先知原來QBB係4把LMG中最低damage, 加上最短range...

無錯, QBB打近戰可能比MK48, Lsat好, 不過用得LMG, 都好少同人近戰...

所以QBB對我黎講真係打遠無力, 打近又唔夠其他AR, SMG 黎...

仲有, 個recoid好大, 彈又少...

最後, 唔建議用QBB打飛機 (MK48唔同, 打飛機一流)
舊 04-08-13, 01:49 PM   #684
Echo01

引用:
我都買左bioshock infinite...其實呢幾個月都買左好多game

但玩黎玩去剩係玩一隻black ops 2

等升多兩個prestige 就要收斂下唔好玩咁多
Wir, dishonored 買唔買得過??見個玩法同BS有D似
舊 04-08-13, 02:02 PM   #685
wir

引用:
Wir, dishonored 買唔買得過??見個玩法同BS有D似
左手出魔法, 右手用槍/刀

但係係潛入式玩法既stealth fps

每關個場境都幾大下, 可以用好多好多唔同方法過關

全程殺晒所有人又得, 剩係用招"一閃"魔法閃黎閃去避過晒所有人又得

好好玩, 我個人比較喜歡玩呢類stealth game

入面仲有超殺女chloe moretz 配音

不過我隻game 未玩晒就賣左俾人, 諗住等遲d 出goty 版再買過

bethesda 應該會出goty 版掛...

此篇文章於 04-08-13 02:06 PM 被 wir 編輯。
舊 04-08-13, 02:05 PM   #686
wir

引用:
可能我同你打法唔同 我用LMG 絕對唔會rush~

我開頭以為QBB好勁..高damge and fire rate, 點知用落先知個damage 係fake人的...

上網睇返d資料先知原來QBB係4把LMG中最低damage, 加上最短range...

無錯, QBB打近戰可能比MK48, Lsat好, 不過用得LMG, 都好少同人近戰...

所以QBB對我黎講真係打遠無力, 打近又唔夠其他AR, SMG 黎...

仲有, 個recoid好大, 彈又少...

最後, 唔建議用QBB打飛機 (MK48唔同, 打飛機一流)
qbb 加quick draw, laser sight

light weight, extreme conditioning

當smg 咁用
舊 04-08-13, 02:11 PM   #687
Echo01

引用:
左手出魔法, 右手用槍/刀

但係係潛入式玩法既stealth fps

每關個場境都幾大下, 可以用好多好多唔同方法過關

全程殺晒所有人又得, 剩係用招"一閃"魔法閃黎閃去避過晒所有人又得

好好玩, 我個人比較喜歡玩呢類stealth game

入面仲有超殺女chloe moretz 配音

不過我隻game 未玩晒就賣左俾人, 諗住等遲d 出goty 版再買過

bethesda 應該會出goty 版掛...

睇黎要買了~ ~ 仲有bonus: chloe moretz把聲XP
舊 04-08-13, 02:58 PM   #688
クリス.レッド

引用:
qbb 加quick draw, laser sight

light weight, extreme conditioning

當smg 咁用
我再加埋sup玩暗連續殺
HAMR都係咁玩

不過近戰我玩ghost,toughness,dexterity多
雖然話suv難出左好多,但都係唔想俾人發現

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 04-08-13, 03:14 PM   #689
wir

引用:
我再加埋sup玩暗連續殺
HAMR都係咁玩

不過近戰我玩ghost,toughness,dexterity多
雖然話suv難出左好多,但都係唔想俾人發現
hamr 呢把野有咩評價? 點樣用好?

mk 48 同lsat 都好好用...正常lmg, 又準又大力

qbb 唔識玩...好難瞄準
舊 04-08-13, 03:37 PM   #690
クリス.レッド

引用:
hamr 呢把野有咩評價? 點樣用好?

mk 48 同lsat 都好好用...正常lmg, 又準又大力

qbb 唔識玩...好難瞄準
HAMR我覺得同QBB差唔多,頭9飛 900rpm之後就6xx
但Recoil好似細d,而且大力少少,近中比較有so
其實兩把差唔多。睇自己鐘意邊把同心感啦

如果計LMG既話,我覺得MK48最勁,幾遠距離都係3槍死,依點已經贏晒
加埋Target finder/dual band+FMJ+Sup直頭係座地重炮
裝左sup距離係會短左,但原本MK48個3槍死距離係遠到離譜,所以減左都係比其他槍遠好多

LSAT係太平均:火力、距離、RPM都係平均特別

睇Driftor既片有介紹依幾把LMG

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 04-08-13, 10:13 PM   #691
Echo01

今日係cargo打佐場team camp match, 雖然對面camp

不過開頭都打得好順, 拎齊曬D scorestreaks, 心唸, 等我俾個機會你地打飛機la,

點知打多陣, 對面隊係2樓間房開曬D野, 兩部guardians, 1部sentry gun..幾個trophy+betty...

最慘係: 晤夠lv unlock emp, 所以拆吾到房...望住D隊友去犧牲...我唯有默默地掏出部平板開vtol...殺得兩件後

自動退出...camper們你地又贏了...
舊 04-08-13, 10:42 PM   #692
wir

引用:
今日係cargo打佐場team camp match, 雖然對面camp

不過開頭都打得好順, 拎齊曬D scorestreaks, 心唸, 等我俾個機會你地打飛機la,

點知打多陣, 對面隊係2樓間房開曬D野, 兩部guardians, 1部sentry gun..幾個trophy+betty...

最慘係: 晤夠lv unlock emp, 所以拆吾到房...望住D隊友去犧牲...我唯有默默地掏出部平板開vtol...殺得兩件後

自動退出...camper們你地又贏了...
對面係香港人?
舊 04-08-13, 10:44 PM   #693
Echo01

引用:
對面係香港人?
應該係, 我較normal
舊 04-08-13, 11:08 PM   #694
wir

引用:
應該係, 我較normal
而家少左好多香港人玩, 但係較normal 遇到camper 既機會多左好多

班camper 無引退到

唯有認住佢地個名, 下次見到再復桌

而家我就算自己一個人玩都好少較normal 了
舊 04-09-13, 10:22 AM   #695
クリス.レッド

寧願3格打衝既鬼佬都唔打班香港camper

終於鑽石左LMG下set到AR〜
Sniper把XPR同SVU爭太多,急唔黎
4個lv,慢慢打

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 04-10-13, 03:46 PM   #696
Echo01

引用:
寧願3格打衝既鬼佬都唔打班香港camper

終於鑽石左LMG下set到AR〜
Sniper把XPR同SVU爭太多,急唔黎
4個lv,慢慢打
裝target finder係咪易D儲headshot?
舊 04-10-13, 04:04 PM   #697
wir

引用:
裝target finder係咪易D儲headshot?
target finder 我覺得仲難headshot

個人覺得burst fire 既武器最易headshot

今集除左sniper rifle 外, 咩槍都要2-3 槍先爆到頭

就算aim 住個頭黎打要headshot 成功機會都唔高, 除非佢企定定唔知你企係佢背後

用三發burst fire 算係比較易headshot

我就黎升爆晒ar 咁多把槍既prestige, 得swat556, fal 同smr 可以係prestige 2 之前儲夠100 個headshot

其他個d full automatic rifle 都要差唔多max prestige 前先夠100 個
舊 04-10-13, 04:28 PM   #698
クリス.レッド

以前SMG AR都係對住J位射,咁既話反動向上都只會繼續射心口

到前排要headshot啦手,就向上d,對住心口或頸位射,由得反動郁去頭到

LMG我就MK48 LSAT用target finder做炮台亂射,中唔中頭睇彩數
QBB HAMR跟AR做法

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 04-11-13, 04:02 AM   #699
wir

我錯鳥
果然lmg 係要配target finder 的
一路以黎都好少用target finder, 覺得佢個視線好窄同埋又多人用cold blood

玩左咁耐lmg 都係就咁用iron sight, 第一次用hamr+ target finder
簡直好似玩緊另一隻game 咁...勁到呢...
只要target 出現亂射一輪都可以殺到人
第一次用竟然仲攞埋team death match 15 kills without dying 個emblem
舊 04-11-13, 04:44 AM   #700
Echo01

引用:
我錯鳥
果然lmg 係要配target finder 的
一路以黎都好少用target finder, 覺得佢個視線好窄同埋又多人用cold blood

玩左咁耐lmg 都係就咁用iron sight, 第一次用hamr+ target finder
簡直好似玩緊另一隻game 咁...勁到呢...
只要target 出現亂射一輪都可以殺到人
第一次用竟然仲攞埋team death match 15 kills without dying 個emblem
恭喜~ 講真,lmg吾配tg真係有D浪費~ (TG根本係為lmg而設)

只要無裝cold blood, 你露少少都detect到~.~

有D位甚至可以睇穿牆~ 例如raid泳池個邊間屋2樓

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版