Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-25-09, 03:33 PM   #626
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
佢痴得好緊要喎
引用:
作者: Seppie 查看文章
呢d就真係懶得同佢理論啦
呢d已經係到左痴線既次元
係佢太安於現狀...
有份穩定o既工, 結埋婚, 一切順風順水, 先講得口響

唔係人人好似佢咁好彩

舊 03-25-09, 03:34 PM   #627
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Seppie 查看文章
講得好!
我d古怪性格, 想搵個好男仔了解我都已經好難 /
咁就叫古怪?冇咩古怪姐
再癲再怪都見過

引用:
作者: ELT 查看文章
help, 琴日又比人話我係電車男....

根據節目入面, 唔上進係港男(電車男)
但我有返學喎....咁佢就話港男冇自信, 因為冇自信先要讀書....

ok, you win

依d節目真係好誤導
串返佢港女啦
冇自信先要讀書
咁全香港d男人/男性都係咁濟
呢條女應該好難頂,咁都講得出口,肯定無腦無身材
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 03:36 PM   #628
ELT
Lunar使者

引用:
作者: POKA 查看文章
咁就叫古怪?冇咩古怪姐
再癲再怪都見過

串返佢港女啦
冇自信先要讀書
咁全香港d男人/男性都係咁濟
佢係男黎

舊 03-25-09, 03:38 PM   #629
POKA
Banned

引用:
佢係男黎
睇黎佢要北望神洲先搵到飯食
舊 03-25-09, 03:39 PM   #630
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
佢係男黎
係男仲唔明解

大家都係讀書, 佢讀書就係上進, 你讀書就係無自信?

俾個叻佢算啦~

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 03:40 PM   #631
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
係男仲唔明解

俾個叻佢算啦~
痴線既, 咪就係LOR
男女都要努力讀書架啦

舊 03-25-09, 03:43 PM   #632
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
佢係男黎
佢要借你呢個「電車男」建立自信
當做善事啦

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 03:46 PM   #633
ELT
Lunar使者

引用:
睇黎佢要北望神洲先搵到飯食
又唔洗喎, 所以咪話佢好好彩...

[background]
只係以前由讀書時開始不嬲我都唔鍾意同佢地出去vv wet wet,
唱k果d我都唔好(聽歌我又不肖聽佢地d香港歌), 寧願留響屋企打機
慢慢佢地就label左我係一名自閉仔
[/background]

依家有個節目講電車男咪搵位入我lor
依個節目真係害人不淺

舊 03-25-09, 03:49 PM   #634
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
引用:

但我有返學喎....咁佢就話港男冇自信, 因為冇自信先要讀書....

ok, you win

依d節目真係好誤導
係唔係都電車男, 宜家D人真係痴線

Anyway, 反正就快去留學讀書
唔好再理D傻人~
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 03:50 PM   #635
POKA
Banned

引用:
又唔洗喎, 所以咪話佢好好彩...

[background]
只係以前由讀書時開始不嬲我都唔鍾意同佢地出去vv wet wet,
唱k果d我都唔好(聽歌我又不肖聽佢地d香港歌), 寧願留響屋企打機
慢慢佢地就label左我係一名自閉仔
[/background]

依家有個節目講電車男咪搵位入我lor
依個節目真係害人不淺
呢d只不過係偏見,害人不淺
我就唔係打機,不過都比人標籤唔合群
舊 03-25-09, 03:53 PM   #636
ELT
Lunar使者

引用:
係男仲唔明解

俾個叻佢算啦~
冇計, 就係佢唔讀書都搵得多過我(暫時), 先至咁牙擦
不過我有信心好快可以超越佢

舊 03-25-09, 04:03 PM   #637
ELT
Lunar使者

引用:
作者: Wayne L 查看文章
係唔係都電車男, 宜家D人真係痴線

Anyway, 反正就快去留學讀書
唔好再理D傻人~
佢係我最好o既朋友, 只係大家d人生態度唔同...
我覺得有時間讀下書, 萬一第時比人裁員都容易搵返工, 為未來著想
但我從來唔會將自己果套強加於人地果道, 因為人人都唔同諗法
而佢地又成日搵機會入我依個"電車男"

引用:
呢d只不過係偏見,害人不淺
我就唔係打機,不過都比人標籤唔合群
事實上我都好少打機, 一個月都唔知有冇幾個鐘
我地依d唔合群o既人, 其實只係不肖做一d覺得無謂o既野....而唔關咩自唔自信, 自唔自閉o既事

舊 03-25-09, 04:07 PM   #638
Wayne L
Crazy Gamer

幾年前有份工成班同事大部分有女朋友
一得閒又會落Disco, 北上尋歡

當年小弟幾乎全公司最後生又冇女友, 又唔落Disco又唔北上
仲要衰埋對電腦方面有一定知識, 公司D電腦事無大小一定比我跟

於是就比人標籤左做電車仔兩年
舊 03-25-09, 04:13 PM   #639
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
佢係我最好o既朋友, 只係大家d人生態度唔同...
我覺得有時間讀下書, 萬一第時比人裁員都容易搵返工, 為未來著想
但我從來唔會將自己果套強加於人地果道, 因為人人都唔同諗法
而佢地又成日搵機會入我依個"電車男"
好朋友就應該都無惡意ge

我身邊有D好沉迷ACG o既fd, 有時都會比其他fd笑下佢地電車
不過都係fd同fd玩下je
舊 03-25-09, 04:17 PM   #640
ELT
Lunar使者

引用:
作者: Wayne L 查看文章
好朋友就應該都無惡意ge

我身邊有D好沉迷ACG o既fd, 有時都會比其他fd笑下佢地電車
不過都係fd同fd玩下je
我都知, 不過成日講好煩

同埋acg野, 我不嬲都唔迷, 最多睇下one piece....
只係唔合群就比人叫電車男

舊 03-25-09, 04:22 PM   #641
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
而家講講下好似俾人誤會係電車果d先係好男人喎

又唔vv wet wet, 唔蒲唔玩, 又深歸, 又識電腦野, 又會進修下

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 04:31 PM   #642
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
而家講講下好似俾人誤會係電車果d先係好男人喎

又唔vv wet wet, 唔蒲唔玩, 又深歸, 又識電腦野, 又會進修下
所以咪收埋一大堆卡

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 04:42 PM   #643
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 基路亞 查看文章
真係乜都有得抽水?
佢呢d 唔知係咩文化研究
Lingnan既文研.. 係咁上下吧
都只係mphil graduate而已, 不等於什麼既, 最少不是找個phd的來說

引用:
作者: kyu 查看文章
TVB果然搞到連研究碩士都說電車男和港男呢,並不是很多男生……
不過,現在不是那麼多人完全追看港劇吧~
本人真的不知Laughing哥的英勇事跡……
laughing哥真係ok hit -口-
我無睇, 不過知d咁

引用:
作者: chinsai 查看文章
鬼咩....啲社會學嘅人...就係比啲咩case 佢都可以吹啲社會現象出嚟

遲啲3-3-4 要人讀通識, 其實就係要學點樣好似呢啲社會學家分析完個case大吹三四頁紙
社會學唔係吹水, 而係有野backup, 我諗你誤會左喇 ^^"

引用:
作者: Metatron 查看文章
仲要加個車震梁榮忠,你唔好搵埋倪震啦笨
搵梁榮忠係因為佢係有幫手拍youtube果條電車男追女仔短片姐...

引用:
作者: ahleung 查看文章
但如果係夾埋, 對當事人黎小姐有咩好處? 咁樣出名法對佢既補習工作絕對係壞影響.
要做明星嘛
下下都望鏡頭既個女仔

引用:
作者: ahleung 查看文章
jessica好誇張. 但係我doubt係唔係真
咁樣寫出黎.... 無影響架咩

引用:
作者: lauchai 查看文章
黃毅力

表裡不一的一個人
何以見得 ._.? 其實佢係阿水

引用:
作者: 基路亞 查看文章
wooo! 佢望住條仔個樣lum 到...
我真心覺得作戲 -3-

引用:

ok, you win

依d節目真係好誤導
你個fd short左 - -
講你係電車男, 加強自己自信心而已吧
又睇唔過眼你走去讀書 (唔抵得 XD)

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 04:48 PM   #644
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
個個走晒去學 marketing, BBA, MBA, 管乜管物

我覺得係垃圾.
你夠鐘去女僕cafe 享受下啦
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 05:05 PM   #645
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
黃毅力, 聽講年輕時好hea, 但一日醒覺了, 開始發憤, 以18之齡考入警隊督察級......後來無做, 出o黎開公司做ceo咁lol.....而家得閒寫下文咁
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 05:09 PM   #646
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
黃毅力, 聽講年輕時好hea, 但一日醒覺了, 開始發憤, 以18之齡考入警隊督察級......後來無做, 出o黎開公司做ceo咁lol.....而家得閒寫下文咁
看到這個:
引用:
認識黃毅力

從三文魚身上學懂力爭上游,適者生存的天然定律;棄警從商,創立自己的商業堡壘,有汽車及遊艇代理。過去十年,遊學四方、拜訪名師;曾就讀於中大EMBA、哈佛商學院、INSEAD牛津管理課程及中共中央黨校。在2007年,奪得由 DHL 及 SCMP 舉辦的 HONG KONG BUSINESS AWARD 的年輕企業家殊榮。

現為東周刊、都市日報及經濟日報撰寫專欄,將其管理心得授予有志之士。

http://www.eric-wong.hk/main/index.p...ric-wong&hl=en

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 03-25-09, 06:04 PM   #647
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
I don't get the whole fuss about this TV program. And frankly, no matter how hard you try, you just can't please the whole world.

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 06:46 PM   #648
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
我老婆o係佢公司做過
佢係乜人
我好清楚

舊 03-25-09, 06:47 PM   #649
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
我老婆o係佢公司做過
佢係乜人
我好清楚
咁即係咩人 ._."
講清楚d嘛 -3-"
講d唔講d咁 -3-"

舊 03-25-09, 11:31 PM   #650
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我老婆o係佢公司做過
佢係乜人
我好清楚