Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-03-06, 09:05 PM   #601
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
SE今次又整臭一個名作....
好彩FF3係Remake

唔該, 我想要聖劍2,3 + 龍界傳說remake~rz

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:13 PM   #602
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
對呢隻好失望
一d 聖劍2,3既feel都無
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:14 PM   #603
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
咁既跌法....跌到落$150樓下先入手/
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:16 PM   #604
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
正式發售日3月2日...今日先3月3日..

舊 03-03-06, 09:16 PM   #605
cinimod

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 小恐
呢隻其實已經起PS果陣俾佢整衰左架啦

初時仲諗住呢隻係必買....
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:28 PM   #606
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
好彩FF3係Remake

唔該, 我想要聖劍2,3 + 龍界傳說remake~rz
其實我覺得未至於太差o者,只係之前玩家期望過大

我覺得好過ps果隻,同gba果集差唔多

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:33 PM   #607
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
PS果隻係友人度玩唔夠30分鐘已經掉低個手制
今次呢隻, 係衰在個系統同埋打Zone, 個人唔係太鐘意打Zone
連續打9層果d....逢到第3,4,7,8層, 我都會斬斬下訓著左........
隻眼合埋左, 但雙手拎住部機冇按制, 每次大約維持5秒.....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 09:52 PM   #608
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
今次呢隻, 係衰在個系統同埋打Zone, 個人唔係太鐘意打Zone
連續打9層果d....逢到第3,4,7,8層, 我都會斬斬下訓著左........
隻眼合埋左, 但雙手拎住部機冇按制, 每次大約維持5秒.....
啱,都唔知想點樣咁.
好似為去高一層而打咁....(乏力)

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 10:07 PM   #609
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
仲要斬得來無變化....
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 10:37 PM   #610
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: 91
激跌...
先達3/f 淨game$238

nds 插水最快既game???
嘩...果然低處未見低

岩岩係188見 $245以為好平添(好在未買)

等佢跌到 200樓下先 入手好了
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 10:52 PM   #611
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
老實講, 唔係fans真係唔會買...
剩係地區移動已經o哂嘴(冇哂聖劍風格), 隻game似act多過arpg

se今次會唔會求其左d....@@

舊 03-03-06, 11:03 PM   #612
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
聖劍最正係個種冒險感覺,而家出到好似pso咁,用左聖劍個名la,令人太失望,se都唔明聖劍fans期待既作品係點既,不過可能聖劍個批人真係走晒去任天堂先攪成咁...
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 11:27 PM   #613
pulpman

註冊日期: Oct 2002
引用:
我都係呀..... 但係又無事先抵死....
pulpman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 11:56 PM   #614
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
FAMI通仲比到36/40........
monster8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-06, 11:58 PM   #615
西米露

註冊日期: Feb 2004
呢隻真係好失望...
寧願佢出番聖劍2,3 remake好過

仲有FIFA09.......好窮呀
西米露 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 12:26 AM   #616
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
以前未玩過聖劍...........
而家真係斬斬下覺得悶.........耐唔耐用下條鏈"調劑"下
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 12:30 AM   #617
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: emoil
嘩...果然低處未見低

岩岩係188見 $245以為好平添(好在未買)

等佢跌到 200樓下先 入手好了
sigh.... i bought it at $3xx....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 03:27 AM   #618
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
hm .............

其實如果隻game
  • support WFC
  • 有個NPC跟著你
  • 途中可以轉換主角
  • 魔法一按可以即刻發動
  • 多一兩個Dungeons (迷宮)
  • D武器多D變化 (多D combo技)
  • 過版條件多D變化
  • D Boss 難打D
  • 個 Menu User Friendly D

咁隻game 就會好有potential
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 08:51 AM   #619
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: neo2046

其實如果隻game
  • 有個NPC跟著你
  • 途中可以轉換主角
  • 過版條件多D變化

可能呢隻 GAME 就叫 FF:CC DS
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 09:01 AM   #620
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: neo2046

其實如果隻game
  • 有個NPC跟著你
  • 途中可以轉換主角
  • 過版條件多D變化

睇左今期gweekly, 某編輯評隻時不但說上述呢兩點可以做到, 仲話:

遊戲與以往有著不錯的故事情節. 遊戲將會沿用一貫換人系統, 玩家可以隨時更換控制各名角色, 藉此完成各個難關. 但玩家控制其中一名角色時, 其它角色均會由電腦控制...

(作到離哂譜...仲有, 其實佢有無玩過之前數作既聖劍架... ) 係邊個編者就唔提喇...
(我諗我仲老資歷過佢, 起碼我玩過apple用cassette既英雄救美...)

此篇文章於 03-04-06 09:05 AM 被 瀨賀 編輯。
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 09:14 AM   #621
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
引用:
作者: 瀨賀
睇左今期gweekly, 某編輯評隻時不但說上述呢兩點可以做到, 仲話:

遊戲與以往有著不錯的故事情節. 遊戲將會沿用一貫換人系統, 玩家可以隨時更換控制各名角色, 藉此完成各個難關. 但玩家控制其中一名角色時, 其它角色均會由電腦控制...

(作到離哂譜...仲有, 其實佢有無玩過之前數作既聖劍架... ) 係邊個編者就唔提喇...
(我諗我仲老資歷過佢, 起碼我玩過apple用cassette既英雄救美...)
weekly冇錢買game作野??

舊 03-04-06, 09:20 AM   #622
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: kevinhty
weekly冇錢買game作野??
我已經o係weekly果邊出左post...大佬, 我俾$13大元過你, 我suppose佢地質素會係最好, 但係唔好講質素, 我亦唔需要你玩過隻game喇....但係, "寫"呢個game評果位, 好似連"作"既誠意都無...

失戀時, 就可以用小學文筆寫上連續2-3期編者話講自己失戀事....唉....

(話時話, 我冒住生命危險o係果邊出post, 果邊排外得好犀利...)
舊 03-04-06, 09:28 AM   #623
k_dash
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 瀨賀

自從來咗GAF後,我已發覺GAF基本已有齊我想知想睇,加上果D 香港game書 ,現在除了長篇攻略(如機戰)外,都唔會買香港game書了!

回正題,我第一次玩聖劍,這隻玩落很有Shining Soul feel,但無Shining Soul禁爽,最不滿的是反彈系統,太近牆斬人會彈到自已
k_dash 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-06, 09:53 AM   #624
kevinhty
Crazy Gamer
~負けないで~

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDkevinhty
XBox Live Gamertagkevinhty
頭先係weekly睇個post仲生存緊~

weekly早幾年都有買開不過近年每況愈下已停,早排被逼買左本,睇左5分鐘唔夠就掉埋一邊...,估唔到今次連聖劍呢隻大作都評到gum....唉..

舊 03-04-06, 10:03 AM   #625
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: kevinhty
頭先係weekly睇個post仲生存緊~

weekly早幾年都有買開不過近年每況愈下已停,早排被逼買左本,睇左5分鐘唔夠就掉埋一邊...,估唔到今次連聖劍呢隻大作都評到gum....唉..
早排該位編輯寫失戀事寫足三期, 公器私用咁寫俾一個對象睇...我將客觀意見post左o係果邊雜談版...

點知果邊d小朋友一次過出哂黎獠交嗌, 一齊排外, 嗌細路仔交...
不過, 講道理, 講寸人, 佢地唔係我果皮, 被我ko左...

所以我真係冒住生命危險再o係果邊發表意見架...(因為咁啱又係同一位編輯 )

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP]FF VII: Advent Children neo2046 手提遊戲機討論版 19 05-15-04 12:03 AM
Warcraft 3 討論區(patch 1.04已出,詳情睇37頁) 楊威利 PC電腦遊戲討論版 980 11-07-02 06:35 PM

現在的時間是 08:52 AM

手機版 | APP版