Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 35  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
鈴蘭 10:11 PM 01-04-18
作者: Rance:
>>換個方向諗,有邊隻格GAME CUT咗格鬥果PART都會令人覺得值回票價

ps 隻 JoJo
呢個例子我都想講
因為PS版JOJO三部 其實作為移植作係零分
但佢地好醒目同有良知,佢地知隻game作為移植作根本零分
所以唯有將隻game昇華去Fan Game既層次,整到個Story Part滿足到街機玩家以外既玩家
作為移植作係零分,但作為Fan Game隻game囉既分已經多過100有突
赤兵尉SETH 10:11 PM 01-04-18

Dyhalt Rushifar 09:32 AM 01-05-18
作者: Rance:
>>換個方向諗,有邊隻格GAME CUT咗格鬥果PART都會令人覺得值回票價

ps 隻 JoJo
咁轉個講法啦,有邊隻格GAME本身高水平不過CUT咗格鬥果PART都仲會令人覺得值回票價
龍門任我擺~飄移境界~
wing 09:42 AM 01-05-18
作者: 鈴蘭:
呢個例子我都想講
因為PS版JOJO三部 其實作為移植作係零分
但佢地好醒目同有良知,佢地知隻game作為移植作根本零分
所以唯有將隻game昇華去Fan Game既層次,整到個Story Part滿足到街機玩家以外既玩家
作為移植作係零分,但作為Fan Game隻game囉既分已經多過100有突
又未至於0分咁嚴重, 最明顯係替身效果冇左啫.....gameplay仲健在. 佢D移植度到已經好過連tag feature都cut埋的x-men vs SF 系列了. 冇法子, PS1太少RAM, 滿足唔到2D格game要求.
Dyhalt Rushifar 10:32 AM 01-05-18
作者: wing:
又未至於0分咁嚴重, 最明顯係替身效果冇左啫.....gameplay仲健在. 佢D移植度到已經好過連tag feature都cut埋的x-men vs SF 系列了. 冇法子, PS1太少RAM, 滿足唔到2D格game要求.
[off topic]
印象中偷FRAME效果好似拍得KOF95移植。
不過當年同FRIEND HEA打都幾開心
[/off topic]
wing 10:58 AM 01-05-18
作者: Dyhalt Rushifar:
[off topic]
印象中偷FRAME效果好似拍得KOF95移植。
不過當年同FRIEND HEA打都幾開心
[/off topic]
偷frame就唔記得了.....不過都有可能, 街機版用cps3, 印象中D動作係好流暢, frame數好多的.
Thaws 11:28 AM 01-05-18
作者: Dyhalt Rushifar:
咁轉個講法啦,有邊隻格GAME本身高水平不過CUT咗格鬥果PART都仲會令人覺得值回票價
龍門任我擺~飄移境界~
っTK /w 超絕魔改MODww
由手機版發出
赤兵尉SETH 11:29 AM 01-05-18
當年PS隻隻2D格game移植都要偷frame,
但jojo已經處理得好好, 無記錯花京院同承太郎最癲個動作都勉強跟到
而且又有加新角色
wing 11:46 AM 01-05-18
作者: 赤兵尉SETH:
當年PS隻隻2D格game移植都要偷frame,
係....就算原版動作frame最少, 移植得最好的sf zero都有偷.
強化人間ですの~★ 05:14 PM 01-09-18

Thaws 11:53 AM 01-12-18

望落hit又好鬼型....設定好似係當身系?
由手機版發出
wing 12:04 PM 01-12-18
作者: Thaws:

望落hit又好鬼型....設定好似係當身系?
由手機版發出
隻game咁多氣功波, 速度又快, 當身系冇前途喎
鈴蘭 12:22 PM 01-12-18
D招發生frame數變晒架,印象中係由行60fps變左行30fps
所以根本你ps版係練唔到招
由手機版發出
wing 12:27 PM 01-12-18
作者: 鈴蘭:
D招發生frame數變晒架,印象中係由行60fps變左行30fps
所以根本你ps版係練唔到招
由手機版發出
哦, 我呢D低手冇練招, 唔知

乜原來隻cps3 jojo係60fps咁勁ga?
小昭Teddy 12:51 PM 01-12-18
無啦啦講PS既格game???
唔講偷格....剩係load碟都load到你扔掣啦
wing 01:42 PM 01-12-18
作者: 小昭Teddy:
真心講, 依家ps4打tk7同sf5 一樣load碟等到天方地老.
Dyhalt Rushifar 02:00 PM 01-12-18
作者: 小昭Teddy:
咪係,成日OFF TOPIC真係唔啱

隻game咁多氣功波, 速度又快, 當身系冇前途喎
其實未必,ARC既「当て身投げ」唔少都可以對應埋飛行道具,甚至一成立就入技演出…
風間鈴木仁 09:52 AM 01-13-18
http://www.4gamer.net/games/999/G999902/20171107089/

HORI,「ドラゴンボール ファイターズ」コラボのアケコンを発売。RAP.N HAYABUSAベースか

PlayStation 4、PlayStation 3のシステムソフトウェアバージョンによってはお使いいただけない場合があります。
製品名:ドラゴンボール ファイターズ対応スティック for PlayStation 4販売価格:税抜¥18,980- / 税込¥20,498-
発売日:2018年2月1日発売予定
rubyyu 02:42 PM 01-13-18
請問森林特別版多咗乜嘢,睇唔明日文, 謝謝

【Amazon.co.jp限定】「ドラゴンボール ファイターズ」のPlayStation Store用
アバタ―アイコンがダウンロードできるプロダクトコード(亀仙流パック) 配信 https://www.amazon.co.jp/dp/B076PFQZ..._xOAwAbMV70T6P

普通版
https://www.amazon.co.jp/dp/B076PFVC..._xQAwAb1D7KR23
赤兵尉SETH 02:55 PM 01-13-18
多左3個PSN頭像
rubyyu 03:02 PM 01-13-18
作者: 赤兵尉SETH:
多左3個PSN頭像

PSN頭像成舊水咁貴~~~

Sent from my iPhone using Gaforum
古烈特 04:41 PM 01-14-18
請問有冇唔係預購既入到beta
Terry 04:51 PM 01-14-18
作者: 古烈特:
請問有冇唔係預購既入到beta
我玩咗15分鐘就斷線,教學模式都未玩完
T.K. 05:01 PM 01-14-18
真心講, 依家ps4打tk7同sf5 一樣load碟等到天方地老.
ngcd:天荒地老?孩子你太年輕了
赤兵尉SETH 05:14 PM 01-14-18
乜都無得揀打左3場, 依家入唔到
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 35  ... 最後

返回主題版面