Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-11-10, 07:01 PM   #576
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Rotagen 查看文章
3cost放唔落
鬼神試過……不過對面通常四隻,就算hold01,對面只要收剩兩隻入城就唔work,另一個問題係將略x2係快過鬼神
隻眼雲散

舊 07-11-10, 07:22 PM   #577
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
.....其實走射要原地停多久才可以發出?

一個使用剛弓戰法,但連一下剛弓也出不到的玩家留
我用神弓,不過唔識用剛弓
通常都係一極/三極~
剛弓時間同走射時間好似有啲唔同,要耐啲先可以剛弓到
最快時間唔知要幾耐,不過2C就一定有剛弓

引用:
作者: 畫伯 查看文章
升唔到司空
引用:
作者: BeanZzZz 查看文章
太尉同好會
我應該會用神弓到有見習為止
所以好快會相聚

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 07:22 PM   #578
傻仔一名
Banned
草草上身

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: tchans 查看文章
鬼神,隻眼
唔怕得罪幾句啦
第一,馬單同大喝有咩關係?
牛頭唔稱馬嘴之餘仲要妹仔大過主人婆
要打大喝去打四枚啦

鬼神仲離譜
擺鬼神當然越少枚越好
但擺黎hold 01
把鬼呀?
同埋一次臥龍我唔敢肯定
但二卦臥龍已經肯定快過鬼神兼突擊damage大過佢
你靠鬼神頂?頂hi呀?

同我之前所講一樣,一隻惇就夠啦
只要你唔諗埋一邊就一定work

此篇文章於 07-11-10 07:24 PM 被 傻仔一名 編輯。
傻仔一名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 07:26 PM   #579
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
作者: maxwaver 查看文章
how about 破竹杜預?
如果落杜預,咁我寧願落周旨好過
突又難突得死
杜預?得個走字突就突返死自己
舊 07-11-10, 07:32 PM   #580
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
作者: ericwpk 查看文章
機略
不過佢可以開 6 次
你只可以開 5 次
唔怕得罪個句
咩叫佢可以開6次,你只可以開5次?
識唔識計數架?

對方雙臥龍,你雲散,
咁人地最多只可以用多4次,你又係4次
同埋雲散後即臥龍效果已經少一截
雲散左就自然爆第二個計啦
仲廚臥龍咩?
唔通你全場只係打一個計咩其他野都唔做咩?

再者,3.5開始機略已經改為司馬懿本人受計
通常見呢種情況多數都難雲散
局住要打全體強化
司馬懿本人受計表示唔可以雙機略強化
既然如此,用機略點樣頂速度同突擊damage都高過佢既雙臥龍?

此篇文章於 07-11-10 07:36 PM 被 傻仔一名 編輯。
舊 07-11-10, 07:37 PM   #581
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GateHacker 查看文章
想問下大家係邊買套
發覺好多地方都有,一係唔夠slim
一直都係用開三國本身啲套
但去到2.1嘅時候就覺得用套太煩啦所以除SR外都無再用套
宜家3.59啲卡好難半開,搞到我搵返啲舊套去入卡

引用:
再問下野,紅色騎馬單無SR曹仁可以點打蜀單將略?
基本上有機會畀對面將略x2落大馬=2xC白銀,即係等收皮
唔好用馬單

鏟手遊保平安
舊 07-11-10, 07:40 PM   #582
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
作者: luciferyan 查看文章
我用神弓,不過唔識用剛弓
通常都係一極/三極~
剛弓時間同走射時間好似有啲唔同,要耐啲先可以剛弓到
最快時間唔知要幾耐,不過2C就一定有剛弓
弓兵移動後停一段時間後
你會見到d兵會轉一次位
咁就代表可以走射啦

練多d就知走射位
努力
舊 07-11-10, 07:45 PM   #583
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
唔好用馬單
即係叫我唔好打三國
三代開始打左馬單7張ic我已經唔識玩槍騎

舊 07-11-10, 07:46 PM   #584
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
一向都知道卡套響機台既磨花程度會影響讀卡能力
所以好多人都會有多卡就唔用套
就連LE都唔例外
我以前張忠義咪就係用到咁囉
車,有多咪換囉

引用:
唔好用馬單
呢句簡直係廢話中既廢話
雙臥龍針馬單就唔用馬單
魏武針孫武就唔用孫武
四騎針魏武就唔用魏武
全突針四騎就唔用四騎
咁玩咩呀?玩hi呀?

此篇文章於 07-11-10 07:49 PM 被 傻仔一名 編輯。
舊 07-11-10, 07:48 PM   #585
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
即係叫我唔好打三國
如果你要堅持打馬單
可以考慮放棄魏軍
死一邊頸打紅色只係死路一條
或者可以靠慮暴亂人馬
速愚+人馬好恐怖
舊 07-11-10, 07:49 PM   #586
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
即係叫我唔好打三國
咁...打弓單啦~~
宜家紅色多咗好多弓
我3.5~啲黑白卡魏國嘅都係弓多~

鏟手遊保平安
舊 07-11-10, 07:52 PM   #587
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
走射...同剛弓,係兩回事
請問剛弓要咩條件先可以發動?
你講唔出剛弓最重要既呢個條件的話就可以免談啦。

同埋你會唔會搞錯D term:
走射、崩射、剛弓。
舊 07-11-10, 08:26 PM   #588
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 傻仔一名 查看文章
唔怕得罪幾句啦
第一,馬單同大喝有咩關係?
牛頭唔稱馬嘴之餘仲要妹仔大過主人婆
要打大喝去打四枚啦

鬼神仲離譜
擺鬼神當然越少枚越好
但擺黎hold 01
把鬼呀?
同埋一次臥龍我唔敢肯定
但二卦臥龍已經肯定快過鬼神兼突擊damage大過佢
你靠鬼神頂?頂hi呀?

同我之前所講一樣,一隻惇就夠啦
只要你唔諗埋一邊就一定work
四枚都唔係馬單,唔通係步兵單??
大喝唔係騎?實係攻城車LA
定係閣下覺得馬單係有指定既腳?

舊 07-11-10, 08:36 PM   #589
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
作者: tchans 查看文章
四枚都唔係馬單,唔通係步兵單??
大喝唔係騎?實係攻城車LA
定係閣下覺得馬單係有指定既腳?
打錯,係魏四騎
從來我都唔會講個張10武惇

再者,我唔係唔知咩係馬單
但大喝連wara deck主將都唔得
仲要係3 cost
佢講到曹仁就應該明目標唔係落3 cost啦

同埋惇有四隻
一隻槍、一隻步兵、兩隻馬
唔係大喝既馬只得一隻
我講到明唔係大喝
咁我咪就係講緊個隻囉

同埋sorry
你咁講我先發覺自己躁底十足十草草上身
我需要冷靜一下

此篇文章於 07-11-10 08:40 PM 被 傻仔一名 編輯。
舊 07-11-10, 08:56 PM   #590
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
我同你相反,之前一直用套+一個硬套
係甘推黎推去開心D
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 09:00 PM   #591
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
3cost放唔落
鬼神試過……不過對面通常四隻,就算hold01,對面只要收剩兩隻入城就唔work,另一個問題係將略x2係快過鬼神
我副deck有誘惑甄皇后
所以唔覺得臥龍4枚難打
反而驚臥龍5枚多d

至於將略x2同鬼神邊邊快
真正答案我唔知
不過我會話兩邊都係3倍速
姐係我覺得將略x2快唔過鬼神

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 09:27 PM   #592
MTGO
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
今日係船底打左陣中左張大虎,有冇人有卡換?

是日頂上最終兵器,我覺得係世嘉專登搵出黎引人玩小喬 :P

舊 07-11-10, 09:29 PM   #593
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: MTGO 查看文章
今日係船底打左陣中左張大虎,有冇人有卡換?

是日頂上最終兵器,我覺得係世嘉專登搵出黎引人玩小喬 :P
一騎討副嘢唔係號令加少騎先畀小喬得手~

鏟手遊保平安
舊 07-11-10, 09:46 PM   #594
MTGO
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
一騎討副嘢唔係號令加少騎先畀小喬得手~
一騎討副野應該係兩個超絕加反計完全打亂對手, 可惜對手主計反唔到

舊 07-11-10, 09:48 PM   #595
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
剛剛係新城10win 2lost
但唔中sr...

& rotagen 收pm
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 10:02 PM   #596
傻仔一名
Banned
草草上身

引用:
作者: ikari28 查看文章
我副deck有誘惑甄皇后
所以唔覺得臥龍4枚難打
反而驚臥龍5枚多d

至於將略x2同鬼神邊邊快
真正答案我唔知
不過我會話兩邊都係3倍速
姐係我覺得將略x2快唔過鬼神
但威力肯定係雙臥龍優勝
因為有突擊damage
舊 07-11-10, 11:04 PM   #597
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
今日去左金龍, 個場比想像中光猛同乾淨
係有少少煙, 但其實好睇有冇人係附近食, 我覺得都ok

但4部機分兩個角放好好笑, 唔知店內link唔link到
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 11:41 PM   #598
真‧多啦A夢
Senior Gamer
兵糧切れ…(T△T)

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
今日去左金龍, 個場比想像中光猛同乾淨
係有少少煙, 但其實好睇有冇人係附近食, 我覺得都ok

但4部機分兩個角放好好笑, 唔知店內link唔link到
上星期既至高vs傀儡師已up
【三国志大戦】香港プレーヤー至高の大号令で司空を目指す その2
http://www.nicovideo.jp/watch/sm11359144
真‧多啦A夢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 12:28 AM   #599
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 真‧多啦A夢 查看文章
上星期既至高vs傀儡師已up
【三国志大戦】香港プレーヤー至高の大号令で司空を目指す その2
http://www.nicovideo.jp/watch/sm11359144
打得幾好
有成9C, 6隻+8硬推真係好勁

今日好淚目ge一場
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 12:29 AM   #600
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
發現LEE個VER 大德硬推仲可以推WIN唔少DECK

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財