Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-14, 03:58 PM   #576
doomgun
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
PSN  IDdeldoomgun
XBox Live Gamertagdeldoomgun
唔好意思, 又有野想請教下 .....

全銘制霸呢個獎杯既定義係點? 我想知究竟係:

1) 只計一個角色, 要同一個角色身上既武器甲埋同時持有晒所有銘 (要全部銘 keep 住晒先計)
2) 只計一個角色, 要同一個角色曾經擁有過全部銘 (合過出黎但又破棄都計, 唔洗 keep 住)
3) 全部角色一齊計, 要全部角色甲埋身上既武器同時持有晒所有銘 (要全部銘 keep 住晒先計)
4) 全部角色一齊計, 要全部角色曾經擁有過全部銘 (合過出黎但又破棄都計, 唔洗 keep 住)

以上4種狀況邊一種先可以 unlock 到獎盃?

而且我同全武器制霸獎盃都有同樣的疑或:

1) 每個角色全部 keep 住晒所有武器種類先計
2) 每個角色擁有過全部武器種類, 雖然當中有某幾種破棄左但都計

Thanks.
doomgun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-14, 07:24 PM   #577
鬼怪
Game Master
(=´∇`=)にゃん

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDThe_Yasu
引用:
作者: doomgun 查看文章
唔好意思, 又有野想請教下 .....

全銘制霸呢個獎杯既定義係點? 我想知究竟係:

1) 只計一個角色, 要同一個角色身上既武器甲埋同時持有晒所有銘 (要全部銘 keep 住晒先計)
2) 只計一個角色, 要同一個角色曾經擁有過全部銘 (合過出黎但又破棄都計, 唔洗 keep 住)
3) 全部角色一齊計, 要全部角色甲埋身上既武器同時持有晒所有銘 (要全部銘 keep 住晒先計)
4) 全部角色一齊計, 要全部角色曾經擁有過全部銘 (合過出黎但又破棄都計, 唔洗 keep 住)

以上4種狀況邊一種先可以 unlock 到獎盃?

而且我同全武器制霸獎盃都有同樣的疑或:

1) 每個角色全部 keep 住晒所有武器種類先計
2) 每個角色擁有過全部武器種類, 雖然當中有某幾種破棄左但都計

Thanks.
5) 以上皆不是。只要你擁有過一種銘, 不論任何角色, 就當你有過。
主畫面果度有一個選項比你睇返收集過的武器 / 銘 / 通緝犯Bingo帳 等。

武器同樣, 曾經擁有過就得。

黄公覆!生涯現役じゃぁぁぁぁあああああーーー(ノ ゜Д゜)ノ ヤライデカ
鬼怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-14, 07:59 PM   #578
doomgun

引用:
作者: 鬼怪 查看文章
5) 以上皆不是。只要你擁有過一種銘, 不論任何角色, 就當你有過。
主畫面果度有一個選項比你睇返收集過的武器 / 銘 / 通緝犯Bingo帳 等。

武器同樣, 曾經擁有過就得。
掂!!! 原來咁方便, 隻 game 幫你記錄晒, 唔洗自己整個 check list, thanks !!

BTW, 其實你所講的 5), 即是我想講的 4)
可能我講得唔夠清晰

此篇文章於 03-09-14 08:03 PM 被 doomgun 編輯。
舊 06-09-14, 09:25 AM   #579
doomgun

終於都白金了。 多得前田花吹祭同埋柴田電風車, 今集只係打左 135 小時就夠了。

上集人數只得今集一半但打左超過200 小時先可以全武將 level max.
舊 07-04-14, 04:33 PM   #580
lolo@ive
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
想問下個special package
全武將解放 是否 等於 可以用 上杉?

1 2 3集都有玩 3中伏後就 無買4
依家4千幾YEN 好似好抵咁
lolo@ive 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 04:46 PM   #581
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: lolo@ive 查看文章
想問下個special package
全武將解放 是否 等於 可以用 上杉?

1 2 3集都有玩 3中伏後就 無買4
依家4千幾YEN 好似好抵咁
上杉等完全版啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 05:24 PM   #582
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
有新動畫wor
可以等睇下有冇 b4宴
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 12:36 PM   #583
hidetoshi981

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagmisugi1024
唔係全部有得用,敵武将照舊無得用,净係唔洗unlock武将。
capcom真係識掠水,到底等唔等完全版好呢?個價錢好吸引呀

Xbox one 美版
hidetoshi981 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 07:28 PM   #584
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Special Package 對我無意思

衫,我買齊左
武將解放,點解要將手機Game果d懶人野去 Console ?
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 07:36 PM   #585
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
其實本傳就有開game全武將解放DL屎

舊 07-06-14, 01:15 PM   #586
lolo@ive
Junior Member