Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-18-17, 06:11 PM   #5926
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
char jor大半版 都無人答我野
btw.,你有無拎第二隻zelda試?
新月 目前離線  
舊 04-18-17, 06:14 PM   #5927
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
會唔會你自己誤會咗,從來無明示或暗示過你同業界有乜關係,有無都唔關我事啦,
只係你quote我嚟回覆,我由覺得呢個話題可以講落去先覆一覆…

不過,你自己都做咗決定買咗啦,
駛乜你理其他未買的人點做決定o姐?

同埋上面都講咗啦,由於一直無餓game的情況,
其實都無好心急一定要day 1買到,
唔駛講到到時無貨,底你無得玩MK8D咁款呀~?!

咁買嘢前格價報返上嚟又唔啱?
其他人貼壞機事故又唔得…咁要去邊個位討論呢?
開個綜合壞機討論區?

$2340個價係官方自己印係宣傳單張做宣傳的,
唔係班客要貪平,自己痴心妄想出嚟…

壞機事件大家都關注
不過我出聲前兩三板你望下講乜?
大判扣貨,出面有冇貨,仲有一車車上大陸
都唔知關部機咩事

班客唔貪平,嗯
又係個句
2480 唔洗兩個鐘(仲要未放工)sold out
果然身體最誠實
宜家即上2580

2340?
真係除左笑之外都唔知俾咩反應你好

舊 04-18-17, 06:26 PM   #5928
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 忍者 查看文章
壞機事件大家都關注
不過我出聲前兩三板你望下講乜?
大判扣貨,出面有冇貨,仲有一車車上大陸
都唔知關部機咩事

班客唔貪平,嗯
又係個句
2480 唔洗兩個鐘(仲要未放工)sold out
果然身體最誠實
宜家即上2580

2340?
真係除左笑之外都唔知俾咩反應你好
其實突然下調返去$2480-2580的原因,
會唔會係因為玩具斗斗城都加入賣NS了~!

http://www.toysrus.com.hk/nintendo-switch-bundle/zh-hk/

舊 04-18-17, 06:28 PM   #5929
忍者

12 switch骨黎個喎(呢度D人教識我O既)

舊 04-18-17, 06:31 PM   #5930
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: lodoss 查看文章
我唔知你果隻規格,
我試過用火牛邊差邊玩都一路跌(2A output),
我諗最少3A output先可以玩住來充電
3A output 除左 USB type C 輸出之外無電可以做到
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-18-17, 06:36 PM   #5931
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: enishi 查看文章
3A output 除左 USB type C 輸出之外無電可以做到
由手機版發出
我試過用隻2.5A就夠邊叉邊玩。
MO 目前離線  
舊 04-18-17, 06:47 PM   #5932
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: 新月 查看文章
btw.,你有無拎第二隻zelda試?
佢個度試咗 用佢個隻 試 用我個隻試 試咗十幾20次都無問題 係唔知點解早個日 插咗6 7 次都唔得 宜家插都正常再無理到佢

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 04-18-17, 06:50 PM   #5933
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
實測 開住zelda 去差 7 8分鐘先加得1個% 之後都keep住係加無減過 我用type c 3A usb 線 3。1規格 舊電 。max output 3.1A

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 04-18-17, 06:54 PM   #5934
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
實測 開住zelda 去差 7 8分鐘先加得1個% 之後都keep住係加無減過 我用type c 3A usb 線 3。1規格 舊電 。max output 3.1A
舊 USB port 每個 port 最多出 2.5A, 3.1A 應該係 2 個 ports 同時輸出
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-18-17, 06:57 PM   #5935
新月
Game Master

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實突然下調返去$2480-2580的原因,
會唔會係因為玩具斗斗城都加入賣NS了~!

http://www.toysrus.com.hk/nintendo-switch-bundle/zh-hk/

呢個唔關事啦
人地開賣頭15分鐘已經爆qouta
新月 目前離線  
舊 04-18-17, 07:23 PM   #5936
carloslee
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
啱啱出左機,set左香港region入唔到eshop,請問點set先可以入到eshop?
carloslee 目前離線  
舊 04-18-17, 07:24 PM   #5937
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: carloslee 查看文章
啱啱出左機,set左香港region入唔到eshop,請問點set先可以入到eshop?
你要入咩區就用(開)留果區嘅a/c

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送

舊 04-18-17, 07:25 PM   #5938
新月
Game Master

引用:
香港無eshop
其他地區有
新月 目前離線  
舊 04-18-17, 07:25 PM   #5939
ゆり

註冊日期: Nov 2004
金o 2480咩事
由手機版發出
ゆり 目前離線  
舊 04-18-17, 07:49 PM   #5940
terryskw
Crazy Gamer

見FB d人 post 金源開機價$2480, 即出現人龍排住買

真心覺有D 奇怪..... 又唔係正價....

舊 04-18-17, 07:51 PM   #5941
carloslee

引用:
作者: 新月 查看文章
香港無eshop
其他地區有
但我region已經set Japan,但都入唔到
舊 04-18-17, 07:54 PM   #5942
忍者

引用:
acc個region

部機有冇連到線?

引用:
作者: terryskw 查看文章
見FB d人 post 金源開機價$2480, 即出現人龍排住買

所以同志們...$2340最大O既阻力唔係大判貪心,係世人經不起誘惑呀
想玩不如買左先啦

舊 04-18-17, 07:54 PM   #5943
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

唔怪
出面好多仲叫緊2600以上

而且仲有好多人都不斷周圍問價,淨係放假嗰幾日經過GAME鋪都聽到唔少人問價
見到2480仲唔扑去買咩
野良猫 目前離線  
舊 04-18-17, 07:55 PM   #5944
新月
Game Master

引用:

唔講真係唔知香港仲有咁多人買家用(?)機
新月 目前離線  
舊 04-18-17, 07:56 PM   #5945
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
再基本d,部新機落地後做左update未?

舊 04-18-17, 08:02 PM   #5946
terryskw
Crazy Gamer

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
再基本d,部新機落地後做左update未?

佢似Set 機region 做japan 而唔係account region....

Google 下"任天堂switch 日本 store" 就會找到答案

此篇文章於 04-18-17 08:08 PM 被 terryskw 編輯。
terryskw 目前離線  
舊 04-18-17, 08:29 PM   #5947
carloslee

引用:
佢似Set 機region 做japan 而唔係account region....

Google 下"任天堂switch 日本 store" 就會找到答案
搞掂喇~係我acc冇任天堂acc冇set Japan, 唔該晒!
舊 04-18-17, 08:37 PM   #5948
alexlau2014
Junior Member

註冊日期: Dec 2014
引用:
作者: 忍者 查看文章
不如我幫你補充

炒價係好平常呀
尤其係好野,人人想要,上至買樓,下至一罐曲奇餅
你都好想要
所以就日日捕住個價,但係睇唔岩就日日鬧

個舊幾有咩所謂呀?
俾左冇煩惱,返屋企打機日日開心
有時間搵下攻略好過

好喇,自己蝕左先機
2340+2game又覺得食骨
現貨人地篤貴,自己又唔捨得買
叫你去訂,就講到訂野係不良歪風咁款,仲要妄想到世上只有黑店
其實邊個先m?

一切嘅事都係一連串決定做成(可能當中好多不能控制嘅因素)
都係因果關係
宜家要受返個果就叫m?
講笑罷
一句唔岩價唔買住咪得囉
一時三刻冇機打唔會死人的
電子野
只會越黎越平

大判2480喇
革命尚未成功,同志仍需努力

唔係話要阻止d人食炒價,叫人唔好買機。
只係覺得有消費者見到炒價食骨而去呻,係人之常情。
但係有d網民就好似覺得要好感激有得炒價食骨不止,仲覺得消費者想買便d係有問題感。
冇利益既,唔使感護住。有既就繼續啦。

Sent from my iPhone using Gaforum
alexlau2014 目前離線  
舊 04-18-17, 09:05 PM   #5949
忍者

引用:
作者: alexlau2014 查看文章
唔係話要阻止d人食炒價,叫人唔好買機。
只係覺得有消費者見到炒價食骨而去呻,係人之常情。
但係有d網民就好似覺得要好感激有得炒價食骨不止,仲覺得消費者想買便d係有問題感。
冇利益既,唔使感護住。有既就繼續啦。

Sent from my iPhone using Gaforum
有時有D野,睇唔過眼就係睇唔過眼
一日到黑咬住個$2340
反反城,吉吉島,一直以黎賣GAME賣模型跟建議零售價,你地唔係覺得人地劏水魚咩?
出面?全部都平一截,香港買日版GAME係可以平過日本買O既,死未?點解,市場反應囉
冇人買自然平
你地就日日嘩平呀爽呀

哦,好喇到有好野出黎,見你班人喪屍咁搶
又係個句,市場反應囉
人地咪賣貴囉

成件事只係好普通,一個天秤有時呢邊重有時個邊重

但係對你地黎講,唔係全港最平就等於原罪

最重要係
你覺得炒價食骨唔緊要
你要日日報價plot埋graph都好
係,你唔爽你要鬧,好呀,你咪關埋門自己鬧飽佢囉
咁多版唔係講大判hold貨就係砌百貨公司
日日上黎呻貴呻大判呢樣個樣
又話要嘈又老任又話要點點點
大佬,大公司如apple,sony都控制唔到O既事情
NS宜家相對上已經唔叫炒風熾熱,上年PSVR回收價都+1000個D叫咩?

日日叫$2340,點知$2480就排晒隊喇,你要鬧,你應該鬧大判定係鬧呢班「叛徒」?
同你講$2340短期內好難,你就講到我地鼓吹人食炒價,叫你面對現實咋

講到尾就係香港冇法例去阻人做呢D野
搵食O者,犯法呀?
而且呢D野....娛樂用品咋
2480-2340=140
十抽都冇左啦大佬

消費者有消費者O既立場
你可以日日鬧炒8+1死全家
但係你改變唔到部機短期內返唔到$2340淨機無骨O既現實
咁不如唔好阻住正常主機討論

我仲係好想知道joycon, pro controller幾時會有新版hardware出貨

此篇文章於 04-18-17 09:20 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 04-18-17, 09:24 PM   #5950
terryskw
Crazy Gamer

其實唔食炒價唔食骨係可以, 之前Aeon, 蘇寧都有得訂淨機, 只係要full pay 同4月唔知幾多號先有得攞, 係D人怕蝕底驚到時周街係平貨係都唔訂, 個case 同PS4Pro 一樣, 人地長開又唔訂....

我記得Aeon 3月頭星期五開訂, 星期六下晝walk-in 都重有得訂

關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5822 05-25-24 01:01 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 12:48 PM

手機版 | APP版