Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-13-13, 07:23 AM   #526
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
網戰有人用cheat 無限炸彈, 燃燒彈
無限到咩程度? 我試過好彩執夠物料整兩三個燃燒彈喺身上連續掉都試過既

不過見過好多次有D人真係明明down左佢, 跟住佢趴喺度可以極速好似溜冰咁滑走, 然後企番起身

即係down左趴低喺滑走好似咁:

然後點都殺唔到佢, 要去背脊用刀仔或smoke bomb+刀仔先殺到佢

我覺得哩個就係lag問題多過hack既應該

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 10:37 AM   #527
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
http://www.youtube.com/watch?v=G7-a0JABtT8

咁樣算唔算cheat??

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 12:31 PM   #528
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Survivor真係唔講得少
子彈少到接近無得執
比人打又扣得多
敵人格鬥又勁左好多
不過真係好玩好多

舊 07-13-13, 02:18 PM   #529
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
兩個鐘前三周目Survivor+開始
打到去撞到獵人果度
D位識背出黎
玩緊Speedrun

此篇文章於 07-13-13 02:21 PM 被 川上双葉 編輯。
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-13, 02:20 PM   #530
川上双葉
みるをみる

引用:
作者: whassupbun 查看文章
我覺得哩個就係lag問題多過hack既應該

我試過lag到,明明打左佢落地下,咁咪擰轉頭,頂肺佢背後插我

舊 07-14-13, 04:41 AM   #531
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: 權愛真 查看文章
有沒有人和我一樣,更喜歡男主角的女兒 - 莎拉?

她明明更靚女,又可愛的。人設相當討好。

可惜一早就………

如果和女角調轉就好了。我真的很想用到他的女兒。

我較喜歡莎拉,不止是人設較美。
而且我喜歡她的可愛、有幽默感的性格等。
也很喜歡看她和男主角的父女情。

只能說她和玩家們的互動時間…真的太短暫了…
我們也未能完全了解她…看到她更多一面…
她就離開了我們……

我最主要想帶出的訊息是……
"想大家知道這遊戲是有莎拉serah這個角色…請不要忘記她。"
就是這樣!

有點安慰的是,真的也看到有不少朋友是很喜歡莎拉的!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 02:49 PM   #532
川上双葉
みるをみる

引用:
作者: 川上双葉 查看文章
兩個鐘前三周目Survivor+開始
打到去撞到獵人果度
D位識背出黎
玩緊Speedrun
完成
其實如果知敵人位置冇得聽都唔係大問題
反而真係太少資源

舊 07-14-13, 03:31 PM   #533
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
打survivor我真係極少開槍XD

舊 07-14-13, 04:09 PM   #534

poor tess
poor tess

此篇文章於 07-14-13 04:12 PM 被 martinyau1979 編輯。
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-13, 04:36 PM   #535
川上双葉
みるをみる

對話/笑話果D可唔可以好似collectables咁揀章節累積解返盃?

舊 07-14-13, 05:39 PM   #536
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 川上双葉 查看文章
對話/笑話果D可唔可以好似collectables咁揀章節累積解返盃?
笑話一定可以, 因為我都係chapter select解杯, 一聽完最後一個就彈杯
對話都可以chapter select, 但我唔肯定洗唔洗聽完之後過埋下一個checkpoint save左先計

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-13, 01:03 AM   #537
川上双葉
みるをみる

我岩岩都見到唔知係CHEAT定咩, 一開頭對面全隊就有甲,殺哂佢地,佢地重生係我地後面,又有甲,佢地扔完一ROUND 5,6個火樽同煙霧彈滅我地3個之後,再扔
然後跟住成場就係咁狂扔煙霧
打死都唔信係一堆工匠

舊 07-16-13, 11:24 AM   #538
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
survivor唔係想像中難打, 要清場另計, 但係唔清關要離場都唔難, 由其打RUNNER, 係咁走拖板單對單用拳頭打都得. 不過打到中間開始無心機打. 爆一次就夠.
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-13, 06:23 PM   #539
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
1個鐘前爆左TLOU啦!
劇情好現實,世界好殘酷!!!

P.S.:其實最尾Eille係咪知道joel講大話,所以先要佢發誓呢?

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-13, 05:23 PM   #540
yyleung85
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: mrk 查看文章

P.S.:其實最尾Eille係咪知道joel講大話,所以先要佢發誓呢?
HIDE

佢係覺得Joel 講大話先叫佢swear既
如果真係好似Joel咁講,Ellie又點會着住手術服離開呢?
又點會唔同瑪琳講ByeBye呢?

最後個Close Shot,Ellie見到Joel 如此堅定的發誓後
露出半信半疑的眼神,一句OK結尾。
到底佢信定唔信?
真係都幾open end (?)下,你想點估都得
yyleung85 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-13, 07:06 PM   #541

引用:
作者: mrk 查看文章

最後

其實以ellie 咁機靈, 同joel 相處咁耐, 唔多唔少都知係假既, 佢要joel 發誓, 應該只係令自己活係謊言中, 令自己可以減少罪疚感, 佢提到, 自己既好朋友死咗, sam, tess 死咗 , 但係自己仍然可以生存感到罪疚感, 佢覺得 自己既然有免疫, 有義務令到全人類得救, 佢一直相信呢點, 但係到咗秋天, 冬天, 直至到咗春天時侯, 開始神不守舍, 心不在焉. 因為佢知道旅程快到終結, 亦都意味佢會同joel 分開, 同joel 經歷咗咁多之後, 佢已經係ellie心中有一定既份量, 如同親人既存在. 佢掙扎係 拯救人類 同 joel 一齊之間, 另外冬天見識到人類既醜惡, 令到開始疑惑, 是否要肩負呢個使命.

夏天 , 同春天, joel 問咗ellie 相同既問題, 問佢點解可以堅持, 態度已經唔一樣, 夏天個陣答得好堅決, ,到春天, 答案一樣, 但係態度, 語氣已經唔同哂. 佢其實要joel 發誓, 係一方面想同joel 一齊, 一方面扼自己, 唔想再因為免疫, 同伴死之事, 令佢罪疚

地球不曾為誰停一停

舊 07-21-13, 10:45 PM   #542
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
話說仲有冇人會上網打?
有既話拉下我=v=
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-13, 09:05 AM   #543
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
最後

其實以ellie 咁機靈, 同joel 相處咁耐, 唔多唔少都知係假既, 佢要joel 發誓, 應該只係令自己活係謊言中, 令自己可以減少罪疚感, 佢提到, 自己既好朋友死咗, sam, tess 死咗 , 但係自己仍然可以生存感到罪疚感, 佢覺得 自己既然有免疫, 有義務令到全人類得救, 佢一直相信呢點, 但係到咗秋天, 冬天, 直至到咗春天時侯, 開始神不守舍, 心不在焉. 因為佢知道旅程快到終結, 亦都意味佢會同joel 分開, 同joel 經歷咗咁多之後, 佢已經係ellie心中有一定既份量, 如同親人既存在. 佢掙扎係 拯救人類 同 joel 一齊之間, 另外冬天見識到人類既醜惡, 令到開始疑惑, 是否要肩負呢個使命.

夏天 , 同春天, joel 問咗ellie 相同既問題, 問佢點解可以堅持, 態度已經唔一樣, 夏天個陣答得好堅決, ,到春天, 答案一樣, 但係態度, 語氣已經唔同哂. 佢其實要joel 發誓, 係一方面想同joel 一齊, 一方面扼自己, 唔想再因為免疫, 同伴死之事, 令佢罪疚

THX!!!
原來夏天 , 同春天時, joel 問咗ellie 相同既問題???(劇情量龐大+ellie笑料多多,唔記得左添!!!)

p.s.:等我2周目時再重溫多次先。
引用:
作者: yyleung85 查看文章
HIDE

佢係覺得Joel 講大話先叫佢swear既

如果真係好似Joel咁講,Ellie又點會着住手術服離開呢?

又點會唔同瑪琳講ByeBye呢?

最後個Close Shot,Ellie見到Joel 如此堅定的發誓後

露出半信半疑的眼神,一句OK結尾。

到底佢信定唔信?

真係都幾open end (?)下,你想點估都得

可能留番DLC開估掛

P.S.:幾時.......到底幾時出DLC呀!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-22-13 09:10 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-13, 07:03 PM   #544
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
o岩o岩先開始玩左一陣, 請問爆機後重新玩唔同難度有冇野可以繼承到 ?
thanks.
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-13, 08:21 PM   #545
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
o岩o岩先開始玩左一陣, 請問爆機後重新玩唔同難度有冇野可以繼承到 ?
thanks.
要+開始先有繼承

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-13, 08:52 AM   #546
GP03D

PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
想白金隻game...offline全搞點....但係online玩到week7已經有d悶...玩哂12個week仲有另一面....
白金左既朋友有冇d咩意見比到我可以快d....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-13, 08:44 PM   #547
wolfwolfwolf
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: GP03D 查看文章
想白金隻game...offline全搞點....但係online玩到week7已經有d悶...玩哂12個week仲有另一面....
白金左既朋友有冇d咩意見比到我可以快d....
week12一個唔好彩fail左就...
所以我放棄左
wolfwolfwolf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-13, 08:51 PM   #548

我都完成咗5次12 周, 都唔難者, 100%死亡都係出現5次, 3次揀做醫療, 2次揀送禮, 1次揀鎖定, 其餘做下其他嘢, 基本上都好快過到

地球不曾為誰停一停

舊 07-31-13, 10:20 PM   #549
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
岩岩打完HARD, 第1 週咩都未儲齊

可唔可以2 週目開EASY+ 儲哂所有COLLECTIBLES, 開哂鎖, 聽哂對話, 聽哂笑話
之後3 週目用BUG 技直接衝SURVIVOR+ 仲有無效?
咁仲可唔可以一次開哂SURVIVOR+, SURVIVOR, HARD+, NORMAL+?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS

此篇文章於 07-31-13 10:24 PM 被 基路亞 編輯。
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 01:48 AM   #550
GP03D

PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: 基路亞 查看文章
岩岩打完HARD, 第1 週咩都未儲齊

可唔可以2 週目開EASY+ 儲哂所有COLLECTIBLES, 開哂鎖, 聽哂對話, 聽哂笑話
之後3 週目用BUG 技直接衝SURVIVOR+ 仲有無效?
咁仲可唔可以一次開哂SURVIVOR+, SURVIVOR, HARD+, NORMAL+?
應該ok....
我直情係1週打完hard之後就簡chapter select玩easy儲哂d collectibles....
跟住先再開survivor+聽埋對話加full upgrade爆機加開埋survivor+,hard+

此篇文章於 08-01-13 01:51 AM 被 GP03D 編輯。
GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:44 PM

手機版 | APP版