Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後
日本動漫畫討論版>長月達平「Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season」#38「泣きたくなる音」
尼路 08:15 AM 07-26-16
我比較周星星個套,一個正常人經歷咁多打擊後係應該……係無反應。你死兩次都算,但死左十次都就來了吧……正常人都識用腦分析/好似殺戮輪迴咁練lv……你重要崩潰完變返正常都係咁死樣,真係好似北京個條俾老虎咬條女咁,蠢到一個地步係好難唔令人覺得抵死。
都係個句雷姆無辜的
細路翔 08:26 AM 07-26-16
你有睇原作就知蕾姆其實唔係你地想像中只會單方面付出既女人

要冷靜講就容易,實際每次都要面對唔同既死法仲要次次都係甩頭/爆腸/生吞
仲要次次都死前都要睇住目的大失敗時

我覺得以動物本能黎講大崩潰逃走係最合理既反應

然後下集開始你就會見到你想睇既行動力255,眼神死掉既486
尼路 10:06 AM 07-26-16
作者: 細路翔:
你有睇原作就知蕾姆其實唔係你地想像中只會單方面付出既女人

要冷靜講就容易,實際每次都要面對唔同既死法仲要次次都係甩頭/爆腸/生吞
仲要次次都死前都要睇住目的大失敗時

我覺得以動物本能黎講大崩潰逃走係最合理既反應

然後下集開始你就會見到你想睇既行動力255,眼神死掉既486
因為劇情之壁走唔到,唔係一開波就講過正常人點會為左三唔識七去死幾次……
s2001154 10:33 AM 07-26-16
睇到火滾
由會用腦破關變成唔用腦害死別人
幾集只懂大呼大叫
stcdavidhk 10:56 AM 07-26-16
咁又估唔到講真相會死對家ge
green 12:59 PM 07-26-16
其實大家可能對男主角要求太高, 睇左咁多集, 佢無論係體力定智力都只係普通水平. 好難要求佢突然開竅, 若佢突然醒目左反而唔正常
上面有版友話大崩潰逃走係最合理既反應, 我都幾同意, 換轉係我, 次次唔係遇到癲佬就係遇到大怪獸, 我都想走, 唔想玩落去

同埋今次個SAVE POINT有少少玩男主角, 劍聖前一日走左, 無左最強幫手, 又得番三日, 計埋返大宅的時間, 實際得個一日多少少去諗對策, 其實係幾難
GUSTAV 02:14 PM 07-26-16
就係佢IQ 同EQ都低到唔正常丫嘛 我信冇人對佢有期望過
s2001154 02:27 PM 07-26-16
作者: green:
其實大家可能對男主角要求太高, 睇左咁多集, 佢無論係體力定智力都只係普通水平. 好難要求佢突然開竅, 若佢突然醒目左反而唔正常
上面有版友話大崩潰逃走係最合理既反應, 我都幾同意, 換轉係我, 次次唔係遇到癲佬就係遇到大怪獸, 我都想走, 唔想玩落去

同埋今次個SAVE POINT有少少玩男主角, 劍聖前一日走左, 無左最強幫手, 又得番三日, 計埋返大宅的時間, 實際得個一日多少少去諗對策, 其實係幾難
其實一連串既問題起因都是由佢死跟EMT去開會開始
唔聽老闆命令反而要老闆聽佢講搞到大家唔開心
正常有save point 既Gal game 玩家都會選擇重load save point 行第二條路
486反而繼續錯落去
RPG之鬼 02:35 PM 07-26-16
作者: green:

第一關PLAY TIME只得幾個鐘,由於是新手關所以有最強劍聖幫手
第二關PLAY TIME成周時間,無可否認是自己努力成果
第三關PLAY TIME得一日多啲,而且仲要目標是對可以殺死前劍聖的怪物同幾百年狂人,咁算是越幾十級挑戰,佢有咁既成績都算作者的努力,玩到咁盡,帶埋蕾姆走係好應該
stcdavidhk 03:11 PM 07-26-16
直接行雷姆路線當good end算啦
細路翔 04:03 PM 07-26-16
作者: GUSTAV:
就係佢IQ 同EQ都低到唔正常丫嘛 我信冇人對佢有期望過
其實佢iq唔低

但eq直到下集之前都係負數

典形腦衝死屁孩

其實主要係魔女前兩章對佢太好幫佢擺好晒棋陣,估唔到今次佢自大到未開局就親手扔晒自己手上幾隻主坦同dpsb
特別係自己之前有送過上門黎道別既lv255劍聖

然後就得返隻30lv左右既蕾姆solo對面兩隻lv99既boss
shooter 04:19 PM 07-26-16
Cut左冇睇的.......路人甲

綜合你地既討論結果 = 男主是廢柴,低能,低智。

但你地都好似樂在其中咁追落去睇。一路睇一路噴....

作者大成功

IQ高既人,多數是能冷靜分析,但行動力較弱的。

至於 "典形腦衝死屁孩" 明顯屬於 IQ低+EQ低 那類,不就是 "唔諗前唔諗後,打死擺就,天主保祐" 。
Kewellma 10:43 AM 07-27-16
樓上,呢套唔睇係幾可惜,輕小說玩劇情黎講呢套有代表性里程碑作用架
可以預見輕小說套路由後宮>龍傲天>re load save黎過
算係一個時代既見證w而且其實都唔算悶,動畫製作組算係好有heart,我未見過一套番係可以播兩季,每一話都播足24分45秒,有時仲要偷op同ed d時間黎推劇情..
LR猫 11:03 AM 07-27-16
作者: Kewellma:
樓上,呢套唔睇係幾可惜,輕小說玩劇情黎講呢套有代表性里程碑作用架
可以預見輕小說套路由後宮>龍傲天>re load save黎過
算係一個時代既見證w而且其實都唔算悶,動畫製作組算係好有heart,我未見過一套番係可以播兩季,每一話都播足24分45秒,有時仲要偷op同ed d時間黎推劇情..
然而製作組雷姆黨
aricwong 11:45 AM 07-27-16
作者: LR猫:
然而製作組雷姆黨
咁呢一章的女主角的而且確係雷姆嘛~唔關製作組事的~XD
LR猫 12:32 PM 07-27-16
作者: aricwong:
咁呢一章的女主角的而且確係雷姆嘛~唔關製作組事的~XD
我覺得今集尾段如果製作組係EMT黨嘅個效果應該會做得好啲
J+1 01:18 PM 07-27-16
作者: stcdavidhk:
直接行雷姆路線當good end算啦
但老死嗰刻又reset過
由手機版發出
s2001154 02:07 PM 07-27-16
作者: J+1:
但老死嗰刻又reset過
由手機版發出
這樣會無限幸福輪迴
不能對486這麼好
野良猫 02:12 PM 07-27-16
作者: s2001154:
這樣會無限幸福輪迴
不能對486這麼好
佢只可以行朗姆線,其他通行禁止
Thaws 02:16 PM 07-27-16
呢套野最大個問題係成個設定係直Dupスマガ....
由手機版發出
Freddy 07:01 PM 07-27-16
ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#05

作者: :

supermanlady 10:34 PM 07-27-16
Re:ゼロから始める異世界生活 3 表紙公開
http://re-zero-anime.jp/product/#vol3

ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#05

green 10:48 PM 07-27-16
其實有個地方一直唔太明, 艾米不是被世人視為魔女嗎? 點解魔女教班人仲要殺佢? 唔係應該追隨或崇拜佢咩?
定劇中有解釋但我SKIP左?
Kewellma 11:09 PM 07-27-16
愈係忠誠既信徒愈係憎恨假貨
xeno 11:58 PM 07-27-16
作者: Thaws:
呢套野最大個問題係成個設定係直Dupスマガ....
由手機版發出
但係應該唔多人知?
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 32  ... 最後

返回主題版面