Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-28-17, 11:59 AM   #5301
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
睇嚟頭一年啲game廠都係hea鬼 switch
我最頂唔順係,呢隻係PORT,現成已經做好,
WB只係花少少成本PORT過去其他主機度就成事,
收得我FULL PRICE,足夠吸收一張32G帶嘅成本有突啦!
仲不特止,DOCK都係得720P,連MK8都可以直上1080P,呢隻冇可能做唔到啦!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-28-17, 12:10 PM   #5302
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
任記有冇講過卡帶的容量有幾多?
KUTAR# 目前離線  
舊 03-28-17, 12:13 PM   #5303
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
隻隻game都要下載就冇左意思
希望任天堂係咭容量成本能再低d啦

如果係咁,我買PS4版好過
天野 目前離線  
舊 03-28-17, 12:15 PM   #5304
billlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
呢隻都會port落ps4出
唔知係咪都一樣咁

Sent from my iPhone using Gaforum
雙面Blu-ray有50GB根本無需要咁做啦~

照咁睇, 卡既成本無想像中咁平wor...
billlam 目前離線  
舊 03-28-17, 12:17 PM   #5305
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
放咗7gb幾入機,玩時過場會唔會load得快d?
如果會我又唔介意,zelda我後來轉買下載版都係想快多少少~
貓太部 目前離線  
舊 03-28-17, 12:21 PM   #5306
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 阿聰 查看文章
最攞命係DOCK模式都係得720P,加上半帶半下載咁好難叫我再買多一次。
http://nintendotoday.com/lego-city-u...h-differences/
PASS得

引用:
作者: 貓太部 查看文章
放咗7gb幾入機,玩時過場會唔會load得快d?
如果會我又唔介意,zelda我後來轉買下載版都係想快多少少~
而家唔係帶係7.1GB, 要DL 13GB 咩?

PSN DL我都接受到, 45GB 都係DL10分鐘左右....因為她係PSN

任記 DL 13GB 我真係不敢想像.....

舊 03-28-17, 12:24 PM   #5307
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
之前都有新聞話,NS indie game比其他平台GAME 貴10$US.......
咁睇真係卡帶成本問題

信長 目前離線  
舊 03-28-17, 12:26 PM   #5308
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
任記有冇講過卡帶的容量有幾多?
NS卡帶容量有6種
1GB,2GB,4GB,8GB,16GB,32GB

之前都消息話因為NS卡帶成本高
所以NS版RiME定價會比其他版本貴US$10
wsx360 目前離線  
舊 03-28-17, 12:40 PM   #5309
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: wsx360 查看文章
NS卡帶容量有6種
1GB,2GB,4GB,8GB,16GB,32GB

之前都消息話因為NS卡帶成本高
所以NS版RiME定價會比其他版本貴US$10
32G microSD咭零售價都係US$10左右,
NS game咭一定唔洗US$10, US$5都可能比多佢,
應該係任記要賺多筆, 或早期生產未純熟先貴
lodoss 目前離線  
舊 03-28-17, 12:42 PM   #5310
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
PASS得

而家唔係帶係7.1GB, 要DL 13GB 咩?

PSN DL我都接受到, 45GB 都係DL10分鐘左右....因為她係PSN

任記 DL 13GB 我真係不敢想像.....
我下載zelda 1x gb都唔算好耐,
如果而家dl 13gb後係加快咗遊戲過場時間,
我又唔驅啊~
玩時有下載版速度,玩完又有錢到,我直頭歡迎喇~
貓太部 目前離線  
舊 03-28-17, 12:51 PM   #5311
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: sonic 查看文章
zelda我都會咁,我連射箭都會咁,發生原因:只要未關遊戲sleep mode 再入返game 就有機會,但只要就咁重插右制就會解決左,我覺得是遊戲bug
尋日試過重插過好幾次都唔得

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 03-28-17, 01:14 PM   #5312
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
尋日試過重插過好幾次都唔得

試下12 switch motion 有無問題吧

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-28-17, 01:15 PM   #5313
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: 八仙果 查看文章
痴線,好哋哋一隻正 game,
咁攪法揾鬼買,一係等減價。

呢隻係我玩過咁多款 Lego 遊戲裡面,
最好玩的。

我玩返 Lego Dimensions、Lego Worlds 算。
其他lego games我冇玩過,但呢隻真心好玩,為果小小錢做埋呢D低級行為⋯⋯
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
PASS得
原本唔介意買多一次,依家我等遲D先至考慮了。

阿聰 目前離線  
舊 03-28-17, 01:39 PM   #5314
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
兩對都有

灰機啞面係靚啲. 希望唔會甩色!
紅藍睇相睇片隻色好靚, 但實物好膠好螢光, 感覺膠玩具咁

我成套device 都係黑色
Ps4 xbox br player apple tv
而家對灰制真係夾哂
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-28-17, 01:58 PM   #5315
Sea

註冊日期: May 2011
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
係未左右製合咗體, 分番體, 分開做test, 我頭先試咗合體都係出呢個畫面, 同埋入面段text 都係要你拆開配件嚟做test , 較對
無合啊, 已經係放地板, 都係咁樣, 左右制一樣
等遲d請到假拎去換算la....

舊 03-28-17, 01:59 PM   #5316
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
Nintendo Switch 情報區 1 | 發售中 | 港版 HKD2,340

我覺得已經行緊卡帶,冇必要做個dl data去加速讀取。(除非間廠個優化做得好差又或者直程冇做)
真係似慳成本多

原本都諗住買,呢家睇下d勇者的試後報告再決定好了

lineage19 目前離線  
舊 03-28-17, 02:20 PM   #5317
阿聰

引用:
作者: lineage19 查看文章
我覺得已經行緊卡帶,冇必要做個dl data去加速讀取。(除非間廠個優化做得好差又或者直程冇做)
真係似慳成本多

成本慳得幾多丫?!又唔係新GAME要重做,PORT+CO-OP唔使幾多時間人力物力,
NS DOCK MODE又冇上1080P,加上賣USD59.99,似係搵人笨多過要賺到盡。

阿聰 目前離線  
舊 03-28-17, 02:22 PM   #5318
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: lineage19 查看文章
真係似慳成本多

亦有可能分唔夠大容量NS game咭比佢用, 始終我覺得成本唔會差好多

呢隻我玩左WiiU版, 應該唔會買了,
單單打爆就好快, 但找齊野要用好多時間
lodoss 目前離線  
舊 03-28-17, 02:56 PM   #5319
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
Home Screen的遊戲排列次序有冇得搬,研究咗好耐都搬唔到⋯⋯
玩果隻或插卡咭就會彈上黎,暫冇得搬

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 03-28-17, 02:57 PM   #5320
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: tylau 查看文章
Joycon有事 唔一定斷線
三四米內 失控都一樣有問題

請各位留意下

如果係3,4米距離中間有阻隔先失控,係咪換左情況會改善

咩咩~~ 目前離線  
舊 03-28-17, 03:16 PM   #5321
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 咩咩~~ 查看文章
如果係3,4米距離中間有阻隔先失控,係咪換左情況會改善
其實你呢個情況應該叫正常,換左未必有太大分別(如不是差左)
我近日上任天堂換左個新藍掣,基本上同我自己初買果個接收差不多,始終比右邊差少少
不過唔確認再新既批次有冇再增強,至少應該首批最正常係咁上下(其實我唔洗換都得,我正常的只是睇下會否再好d)
在香港任天堂個房試掣,始終個房都係得兩米距離左右未必咁易試到

如果想接收再好d,有兩個方法~~留個掣比香港任天堂調整或自己DIY調整
我整完感覺提升多20%右左.同右掣接近左

我跟住呢條片咁做,算係容易整!!不過注意千其要有o岩大細既Y型批先好開 (要買套裝批)
至於果舊海綿物體,我在小米盒子個包裝內找到
https://www.youtube.com/watch?v=M2p-p1TUmqs

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-28-17 03:55 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-28-17, 03:53 PM   #5322
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
試下12 switch motion 有無問題吧

已經試咗 1 2 switch 完全無問題

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 03-28-17, 04:01 PM   #5323
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 赤武神 查看文章
其實你呢個情況應該叫正常,換左未必有太大分別(如不是差左)
我近日上任天堂換左個新藍掣,基本上同我自己初買果個接收差不多,始終比右邊差少少
不過唔確認再新既批次有冇再增強,至少應該首批最正常係咁上下(其實我唔洗換都得,我正常的只是睇下會否再好d)
在香港任天堂個房試掣,始終個房都係得兩米距離左右未必咁易試到

如果想接收再好d,有兩個方法~~留個掣比香港任天堂調整或自己DIY調整
我整完感覺提升多20%右左.同右掣接近左

我跟住呢條片咁做,算係容易整!!不過注意千其要有o岩大細既Y型批先好開 (要買套裝批)
至於果舊海綿物體,我在小米盒子個包裝內找到
https://www.youtube.com/watch?v=M2p-p1TUmqs

咁我等真係有新design手制先換

咩咩~~ 目前離線  
舊 03-28-17, 05:22 PM   #5324
kashiko

註冊日期: Mar 2008
借問聲今個星期去東京旅行有冇機會買到現貨SWITCH主機?
kashiko 目前離線  
舊 03-28-17, 05:37 PM   #5325
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實應該你去完話番俾我地聽:-)
由手機版發出
Kain 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5825 06-11-24 11:28 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 07:02 AM

手機版 | APP版