Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-14, 01:57 PM   #5276
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: pet3 查看文章
>>救命!點解我買左TV返呢,插電腦會係出雪花?我係電視就無事
sor啊!真係sor!無留意呢個問題,我應該打返psvtv

成句正確係︰

救命!點解我買左PSVTV返呢,插電腦會係出雪花?我係廳既電視就無事,但用PS3插落電腦明明可以,PSVTV用既系統有地方唔同?我部電腦唔支援?

果刻又急又氣憤以至無留意

此篇文章於 07-15-14 02:01 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 08:30 PM   #5277
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我星期日買了部psv。
以前聽人講如果轉psn ac就要format一次張記憶卡。
我想問下psv將psn記錄在卡定機入面?
如果我買了兩張記憶卡,分別用來登入日本及香港ac,
咁樣每次換卡時或想轉psn ac登入還需要format記憶卡嗎?

另外想問下,如果我再買psvtv,再經psn買了一隻可經wifi對戰的psv game,如puyo pyuo Tetris。
我在分別psv和psvtv下載後,可以經wifi對戰嗎

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 08:34 PM   #5278
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
有兩張卡既話,都要FORMAT部機

舊 07-22-14, 09:56 PM   #5279
ai.
RELEASED

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
有兩張卡既話,都要FORMAT部機
咁係唔係我誤解左人地講的format?
只係format部機而不是format張卡?
因為我開頭以為每次要format張卡,搞到下載內次次都無灑要重新下載。
如果只係要format機,係唔係就不用每次重新下載,亦不要為不同ac買多幾張記憶卡?

此篇文章於 07-22-14 09:58 PM 被 ai. 編輯。
舊 07-22-14, 10:47 PM   #5280
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
係,有兩張卡就唔洗format張卡
作用係省略左restore張卡個步驟
但機一樣要format

舊 07-23-14, 08:23 AM   #5281
ai.
RELEASED

引用:
作者: assy 查看文章
係,有兩張卡就唔洗format張卡
作用係省略左restore張卡個步驟
但機一樣要format
咁我明。
姊係換psn ac就要format灑卡同機,
但如果玩家有兩張卡就可以唔洗format,和重下載那兩張卡的資料,
只需要format機。
thanks。

舊 07-29-14, 10:33 AM   #5282
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
我想問駁PC係咪一定要有裝 Media player 11 ? 因為我 DL左之後佢又我唔support 個ContentManagerAssistant
但我裝WMP11的話會撞到7彩 , 有冇其他方法可以連到 PC ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-14, 06:49 AM   #5283
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: nakakula 查看文章
我想問駁PC係咪一定要有裝 Media player 11 ? 因為我 DL左之後佢又我唔support 個ContentManagerAssistant
但我裝WMP11的話會撞到7彩 , 有冇其他方法可以連到 PC ?
Windows Media® Player 11
(使用Windows® XP/Windows Vista®時)(需從安裝器顯示的網址安裝)

必裝先用得

舊 07-30-14, 09:20 AM   #5284
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
1.單純備份save 用psn+仲快
2.用ps3做備份
3.用VHD裝隻7再去做備份

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-14, 10:44 AM   #5285
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
PSV 同PS4 係咪一定用同一個PSN?

舊 07-30-14, 10:55 AM   #5286
pet3
The One

引用:
作者: Fungfelix 查看文章
PSV 同PS4 係咪一定用同一個PSN?
在乎你想做什麼 ?

要聯動要備份都是要同帳戶

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 07-30-14, 10:57 AM   #5287
yorkyork

註冊日期: May 2010
係咪指用PSV控制PS4啊?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-14, 11:12 AM   #5288
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
REMOTE PLAY 都要同一PSN?

舊 07-30-14, 12:32 PM   #5289
yorkyork

註冊日期: May 2010
咁你PS4可以開幾個用戶既,
冇乜所謂啦,
主玩邊個PSV咪用邊個囉
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-14, 02:08 PM   #5290
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
thx , 即係焗住裝多次 , 因為我之前裝左11之後開任何新rip出黎的avi都會冇声所以剷左 .....
咁我想問下psV remote PS3 有乜game support 到 ? 洗唔洗on 住 line ?

舊 07-30-14, 02:20 PM   #5291
pet3
The One

引用:
thx , 即係焗住裝多次 , 因為我之前裝左11之後開任何新rip出黎的avi都會冇聲所以剷左 .....
咁我想問下psV remote PS3 有乜game support 到 ? 洗唔洗on 住 line ?
ps3 碟遊戲我只知戰神 ,海貓 ,戰國香蕉宴
psn 小遊戲 就很多都得

2者必須最新系統和同一個psn 和同時在線

psv 去ps4 就基本所有遊戲都得
少部分不行

FGO 目標預算
舊 08-01-14, 05:32 PM   #5292
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
個相機點樣熄左影相果下死人声佢
舊 08-01-14, 06:05 PM   #5293
Garnet_Crow
Insane Gamer

其實有冇得向日本PS Store反映叫佢地加返多d PS one舊games?今年日方好似完全未加過PS one game落PS Store,肯加返天誅、北斗之拳就好喇

舊 08-02-14, 02:46 PM   #5294
Lamsze
Crazy Gamer

想問2000跟機既充電器除左usb線外,仲有個火牛,但其實係咪只用usb就得?
無必要用火牛?
即係我只要將usb線配手提電話果d三角插就得?

個人表達能力麻麻,甘講應該都明?
舊 08-02-14, 04:22 PM   #5295
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: Lamsze 查看文章
想問2000跟機既充電器除左usb線外,仲有個火牛,但其實係咪只用usb就得?
無必要用火牛?
即係我只要將usb線配手提電話果d三角插就得?

個人表達能力麻麻,甘講應該都明?
我尋晚因為唔夠線,所以直駁電話果3條 , 之後睇住佢有個電流顯示但就由綠變紅(3條都係 ,samung , LG , HTC 原廠線 ) ......
psp 用的USB火牛就可以, 但線我諗都係用返跟機果條 ........
舊 08-02-14, 06:34 PM   #5296
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
我尋晚因為唔夠線,所以直駁電話果3條 , 之後睇住佢有個電流顯示但就由綠變紅(3條都係 ,samung , LG , HTC 原廠線 ) ......
psp 用的USB火牛就可以, 但線我諗都係用返跟機果條 ........
甘如果線用返原本,但唔用火牛,直按用for usb既三角插呢?
舊 08-02-14, 06:54 PM   #5297
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
甘如果線用返原本,但唔用火牛,直按用for usb既三角插呢?
USB 果邊可以駁電腦充 , 三角頭係咪指psv果邊果個 ?
我試過psv果邊其他線唔得 (可能我問題 ) , 但駁電果邊就乜都得PS3都得 ....
但駁長佢就一定會慢...
舊 08-02-14, 07:27 PM   #5298
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
部機舊電倒水咁....
想問下各有見唔見到市面仲有行白機3G版

感謝!
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-14, 08:23 PM   #5299
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
USB 果邊可以駁電腦充 , 三角頭係咪指psv果邊果個 ?
我試過psv果邊其他線唔得 (可能我問題 ) , 但駁電果邊就乜都得PS3都得 ....
但駁長佢就一定會慢...
三腳插我係指例如買電話咪會連一個比usb頭插既

甘直接用psv果條駁呢種三腳插得嗎?
舊 08-03-14, 09:13 PM   #5300
他一個人
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
引用:
三腳插我係指例如買電話咪會連一個比usb頭插既

甘直接用psv果條駁呢種三腳插得嗎?
其實我都係用返電話附送充電器去充PSV, 唔覺有無咩問題,
不過用電話充電器最好選擇1.5V以上輸出
唔係充好耐
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 04:59 PM

手機版 | APP版