Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後
學術文化綜合研討區>黃易系列小說討論區
Zaku 12:40 PM 09-20-04
偶像: 黃玉郎/胡紹權.....
亍 ◣ 12:53 PM 09-20-04
仲要有三圍...唉......真係老婆至讚成得多....
Leong 04:50 PM 09-20-04
作者: M-eye:
飛哥快做神仙了....另外竟然死郝長亨......算幾意外...
但我覺得劇情緊湊左....
冇之前咁悶...
下一期我估聶天環臨死前會叫高彥照顧小白雁, 咁小白雁之戀應該完啦, 好嘢

希望快d開始鹽城之戰啦
單眼皮男孩 10:09 AM 09-21-04
有冇人知 大唐修訂本既封面人物
係邊個打邊個??
亍 ◣ 12:06 PM 09-21-04
作者: 小伙子:
有冇人知 大唐修訂本既封面人物
係邊個打邊個??

有關係的咩 ?
佢d書封面就好似台灣愛情 書咁求其畫個美眉出黎算
cccc 05:54 PM 09-21-04
作者: jaVaj ◣:
打完釘

點講呢.....除左飛哥又升lvl之外.......其他內容都好似冇咩進展突破.......只是將之前的延續下去.......
小飛飛 好神呀~~~~
幾時先 破碎虛空 , 白日飛升呢..........
單眼皮男孩 06:39 PM 09-21-04
有關係的咩 ?
佢d書封面就好似台灣愛情 書咁求其畫個美眉出黎算
唔係嘛
第一期果個 分明宇文化骨黎
cccc 07:42 PM 09-21-04
飛哥快做神仙了....另外竟然死郝長亨......算幾意外...
但我覺得劇情緊湊左....
冇之前咁悶...
終於快返了~~~大戰一觸即發!!!
小亨亨慘死.....><|||.......真係多臥底呢.........

上期仲估黃生會整死屠當家添.........
cccc 07:43 PM 09-21-04
作者: GUSTAV:
邊荒已入手

睇左一半
燕生已到神既級數到底本野幾時變中國神話呢||

不過反而明瑤同"拓拔漢"之間既結局我覺得幾好......起碼我睇完有一樣語欲無言既感覺
真係估佢唔到呢 , 事情咁就解決左..........
邪帝會唔會就咁就無戲唱.............
亍 ◣ 10:42 PM 09-21-04
作者: cccc:
真係估佢唔到呢 , 事情咁就解決左..........
邪帝會唔會就咁就無戲唱.............

邊有咁快....首先而家冇好幾個可同飛哥打成一片的
易大師一定唔會咁容易放手

佢o既將來都應該不外乎加入邊荒...之後升lvl....再同飛哥切礎.....中間再有覺悟...再苦思 ....再打.....再升lvl............................
cccc 11:01 PM 09-21-04
邊有咁快....首先而家冇好幾個可同飛哥打成一片的
易大師一定唔會咁容易放手

佢o既將來都應該不外乎加入邊荒...之後升lvl....再同飛哥切礎.....中間再有覺悟...再苦思 ....再打.....再升lvl............................
估計下期應該有唔少篇幅講 小亨亨點死...........
跟住 聶天還 應該走得甩........至少死前見到小飛飛佢地.........
M-eye 12:46 AM 09-22-04
估計下期應該有唔少篇幅講 小亨亨點死...........
跟住 聶天還 應該走得甩........至少死前見到小飛飛佢地.........
我都估呀老聶應死前可多見白妹妹一面...
GUSTAV 01:35 AM 09-22-04
我都估呀老聶應死前可多見白妹妹一面...
其實我想黃生快d整死佢令故事更有起伏

唔知係唔係呢排睇得太多溫瑞安a
Leong 12:59 PM 09-22-04
作者: GUSTAV:
其實我想黃生快d整死佢令故事更有起伏

唔知係唔係呢排睇得太多溫瑞安a
溫瑞安d書你是唔可以用常理猜測的, 神洲奇俠及說英雄是英雄都是好例子

講真邊荒比起大唐, 覆雨翻雲及尋泰記, 真是唔係咁好睇, 我諗黃易應該都知, 所以想快完咗邊荒傳奇, 加快劇情, 寫過個新故事
M-eye 06:40 PM 09-22-04
作者: Leong:
溫瑞安d書你是唔可以用常理猜測的, 神洲奇俠及說英雄是英雄都是好例子

講真邊荒比起大唐, 覆雨翻雲及尋泰記, 真是唔係咁好睇, 我諗黃易應該都知, 所以想快完咗邊荒傳奇, 加快劇情, 寫過個新故事
小弟最憎睇溫X安的小說....
亍 ◣ 09:46 PM 09-22-04
我諗黃易應該都知, 所以想快完咗邊荒傳奇, 加快劇情, 寫過個新故事
加怏都可能寫多5,6年 (我認為呢本一定長過大唐 )
M-eye 09:48 PM 09-22-04
我就估同大唐差唔多.....
GUSTAV 09:49 PM 09-22-04
點解a
================================

我覺得會長過大唐\
cccc 11:41 PM 09-22-04
我就估同大唐差唔多.....
agree , 應該都係果個長度............
M-eye 01:45 AM 09-23-04
agree , 應該都係果個長度............
只係個人推測....
Leong 02:48 PM 09-23-04
其實溫瑞安都有唔少作品幾好睇的, 咁多人抄佢橋, 就知有一定吸引力

講返邊荒, 我都覺得應該同大唐差不多長度, 最後燕飛做咗除子陵既的角色, 劉裕同拓拔珪平分天下
Zaku 02:56 PM 09-23-04
但而家大方向淨番小飛 vs 孫恩/慕容垂
唔會又黎 vol. 6x 掛!!!
Zaku 03:00 PM 09-23-04
5,6 年...... 即係出多 6,70 期..... \\
突破 100?!! //
Leong 03:00 PM 09-23-04
作者: Zaku:
但而家大方向淨番小飛 vs 孫恩/慕容垂
唔會又黎 vol. 6x 掛!!!
但係佢又加入咗魔門的因素入去, 都唔知玩到幾時
Zaku 03:06 PM 09-23-04
但係佢又加入咗魔門的因素入去, 都唔知玩到幾時
係喎.... 印象中好似記得史實係桓玄先入主建康, 然後再比劉裕做瓜~ (唔想知史實進程可唔睇~ )

可能真係寫多幾十期都唔定~
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後

返回主題版面