Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-15, 02:30 PM   #476
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
希望最後結局係白毛被醒番既公主殺死

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 02:38 PM   #477
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Avelcain 查看文章
佢既理念只係溝女, 有其他理念既話我睇唔透
我只係單就白毛性格而言,堅定目標就勇往直前不擇手段,無講過係好定壞

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 02:45 PM   #478
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
唔明.白毛究竟係用陷阱想打敗淡定哥?定係利用淡定哥殺伯爵? 定係順手殺伯爵......

估唔到伯爵對淡定呢段又幾好睇.
先是白毛故意給伊奈帆打中(<伊奈帆也意外會命中),引鷄排來救他,再借機陰掉他

應當初白毛是想一箭雙鵰將伊奈帆和鷄排也陰掉的(沒提醒鷄排有陷阱)
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 02:49 PM   #479
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
[我自己睇法]
白毛係用陷阱想打敗淡定哥, 唔係雞排出現淡定已經死了 , 淡定自己都話唔係韻子果個位出現佢都見唔到陷阱
所以今集一開頭咪見白毛係咁開槍, 測試予知能力可以最長測到幾耐,
呂布開頭開槍嘅子彈就係打中雞排個d

原本個伏係用嚟裝淡丁, 點知開波前雞排收咗呂布做仔, 呂布就故意挨淡丁一槍改個伏用嚟殺老豆

此篇文章於 01-25-15 02:56 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 03:38 PM   #480
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
無資料都可以預計到邊個黎到邊個位置?
上手果個真係死得超白痴

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 03:55 PM   #481
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
白毛必須死

伯爵收左做仔, 諗住開心過日子
點知俾人落雙重陷阱, 家陣遊戲王咩
難得上季吐左, 結果MKII初登場就大大份便當
新機冇好運, 難怪奧汀死都唔換機

話說白毛送支槍, 奧汀就格甩底穿彈
命中奇高 VS 短暫預知, 真係打到冇彈打肉搏都未分到勝負

肉身白毛HP高防高, 攻低
睇怕最後都會死係HEAD SHOT之下

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 04:03 PM   #482
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
今舖如果打肉身白刃戰應該奧丁隻眼贏

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 05:39 PM   #483
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
其實計落屈折王子是咪應該用火星技術整返部合體3頭犬來抗衡。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 05:39 PM   #484
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
為什麼白毛可以計算力和淡丁差不多......
是機體輔助定白毛其實是NT?......
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 05:42 PM   #485
casio
Ultimate Gamer

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
唔明.白毛究竟係用陷阱想打敗淡定哥?定係利用淡定哥殺伯爵? 定係順手殺伯爵......

估唔到伯爵對淡定呢段又幾好睇.
個人睇法,首先佢想殺淡定神已經係講明(個陷阱係設俾淡定神),但之後白毛補咗句「問題係伯爵個次元護罩,但又相信淡定神可以破壞佢」,所以白毛最大目的應該係直接雙殺,只係因為次元護罩問題,伯爵會唔會中伏就變咗不確定因素

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 06:11 PM   #486
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
個陷阱係出擊前,伯爵收佢做仔之前已經放左
真係要解釋 只能夠話白毛臨時改變主意
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 06:16 PM   #487
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: casio 查看文章
個人睇法,首先佢想殺淡定神已經係講明(個陷阱係設俾淡定神),但之後白毛補咗句「問題係伯爵個次元護罩,但又相信淡定神可以破壞佢」,所以白毛最大目的應該係直接雙殺,只係因為次元護罩問題,伯爵會唔會中伏就變咗不確定因素
應該咁
伯爵同淡定係一定中彈(因為白毛預知咗?),不確定因素係次元罩吧

只係淡定一早計算出有流彈飛過嚟所以先避過一劫

預知vs精密計算,唔錯嘅對決
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 06:24 PM   #488
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
呂布有講明d子彈係跟軌道射出去計時間會返到個個位, 同衛星跟地球轉差唔多嘅野邊洗預知
而且開頭呂布都口up: 連呢部機都預知唔到咁耐之後嘅事

雞排好明顯係中轉章牌而死架啦

舊 01-25-15, 06:37 PM   #489
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 神龍 查看文章
呂布有講明d子彈係跟軌道射出去計時間會返到個個位, 同衛星跟地球轉差唔多嘅野邊洗預知
而且開頭呂布都口up: 連呢部機都預知唔到咁耐之後嘅事

雞排好明顯係中轉章牌而死架啦
白毛第二季真係lv up唔少,咁嘅陷阱都set到
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 06:56 PM   #490
鐵之侍

引用:
作者: Tenzan 查看文章
其實計落屈折王子是咪應該用火星技術整返部合體3頭犬來抗衡。
漫畫都有雙頭龍了,要弄有本事做芬里爾狼 吧

因為北歐神話最後奧丁是被牠吃掉的
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 07:39 PM   #491
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 野良猫 查看文章
白毛第二季真係lv up唔少,咁嘅陷阱都set到
白毛真的成長了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 08:25 PM   #492
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
我唔明
同樣計彈道
定靶就一條直線飛
淡丁哥計到係咁扭
明明都係OS做野
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 08:27 PM   #493
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
白毛幾時殺埋紫髮公主呀
殺左就開唔到DRIVE, 除非公主回歸
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 08:34 PM   #494
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
唔知點解白毛子彈可以射甘遠,而且N小時之後先到?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 08:41 PM   #495
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: axe1292 查看文章
殺左就開唔到DRIVE, 除非公主回歸
應該最後公主醒返,紫毛想殺公主,白毛就殺埋佢
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 08:43 PM   #496
casio
Ultimate Gamer

引用:
作者: Lamsze 查看文章
唔知點解白毛子彈可以射甘遠,而且N小時之後先到?
估計係用小行星運行原理?利用地球引力同自轉令實彈係特定軌道運行,而因為宇宙冇空氣阻力,所以動能幾乎冇消減?
利伸:我讀文科

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 09:01 PM   #497
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: casio 查看文章
估計係用小行星運行原理?利用地球引力同自轉令實彈係特定軌道運行,而因為宇宙冇空氣阻力,所以動能幾乎冇消減?
利伸:我讀文科
宇宙外引力,地球引力相等時,就可以圍住地球轉 (e.g 人造衛星 )

子彈質量太細,實際上易容被其他引力拉走,動畫就算了吧! (認真就輸了)
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 09:10 PM   #498
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
白毛果D應該唔係實彈

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 10:48 PM   #499
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
白毛好感度UP
仲諗做乜要幫炙雞排伯爵
原來係忍辱負重

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 11:29 PM   #500
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
推測白毛機體弱點 (有錯請指正)
- 今集白毛唔可以連續避開第二發子彈
- 預測第一發彈,唔可以即時預測第二發,有CD時間限制
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2058 07-02-18 09:03 PM
[動畫] ロボットアニメ「アルドノア・ゼロ」第10話「嵐になるまで —Before the War—」丨A-1 Pictures×TOROYCA制作 money 日本動漫畫討論版 1004 09-21-14 04:42 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM

現在的時間是 04:25 AM

手機版 | APP版