Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-23-09, 12:22 AM   #26
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: Middle 查看文章
不如了解下、點解佢地拍左7 年都無分手好d : p
2 隻字...

習慣...
當你習慣左同佢一齊的時候~
人就會偏向比較穩定唔想有咩大轉變~~~ (假設對方基本上真係唔太差的話)

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:23 AM   #27
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: 基路亞 查看文章
2 隻字...

習慣...
當你習慣左同佢一齊的時候~
人就會偏向比較穩定唔想有咩大轉變~~~ (假設對方基本上真係唔太差的話)
有d野唔係習慣咁簡單......
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:29 AM   #28
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Seppie 查看文章
不嬲都咒死呢d狐狸
朋友妻味走雞ar na

樓主, 既然對方連俾一個基本愛既承諾 - 只係鍾意你一個都做唔到
你都唔駛再重視佢啦
早斬欖早著,唔好o徒時間啦
我未見過做人第三者既人可以有一個好長久既relationship
純粹就係...
如果同緊一個人一齊緊, 都會接受第三者既愛
就同到第三者一齊也好
咪又係會第二個第三者一齊囉....
見親既CASE都係咁

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 12:29 AM   #29
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
睇完依個thread, 發現第3者唔係咁衰.....最衰係一腳踏2船果個

如果我係樓主, 會比一個時間自己, 個女仔長期咁一腳踏2船, 我覺得依個人人品有d問題
同埋學似上面咁講, 好唔衛生lor....

舊 03-23-09, 12:37 AM   #30
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
有d野唔係習慣咁簡單......
仲有feel 的就叫感情
無哂feel 的就叫習慣

同埋又要睇下有無見過家長
突然散左
屋企問3 問4 又係好鬼煩

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 03-23-09, 12:37 AM   #31
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: ELT 查看文章
睇完依個thread, 發現第3者唔係咁衰.....最衰係一腳踏2船果個

如果我係樓主, 會比一個時間自己, 個女仔長期咁一腳踏2船, 我覺得依個人人品有d問題
同埋學似上面咁講, 好唔衛生lor....
點解唔衛生?

舊 03-23-09, 12:39 AM   #32
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
點解唔衛生?

我講既 /
鍚完你又鍚佢 濕吻
簡接上 男友同第三者鍚左

仲有點至鍚咁簡單丫

舊 03-23-09, 12:46 AM   #33
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
作者: 管家婆 查看文章
我講既 /
鍚完你又鍚佢 濕吻
簡接上 男友同第三者鍚左

仲有點至鍚咁簡單丫
講真... 我諗唔會朝早錫完A 下晝錫B 掛...
我覺得呢個就等如係咪處的問題一樣...

不過又講真... 咀完... d 口水唔駛半個鐘你都吞哂落肚啦~ XDDDD

(雖然我唔認同一腳踏兩船, 但主要唔係衛唔衛生的問題 XD

當然如果A 有病, 傳左俾個女的, 而女的係潛伏期的時候錫B... 咁的確係一個concern
但如果大家都無病的時候... 又唔算唔衛生既...

舊 03-23-09, 12:52 AM   #34
管家婆
Game Master
wow

引用:
講真... 我諗唔會朝早錫完A 下晝錫B 掛...
我覺得呢個就等如係咪處的問題一樣...

不過又講真... 咀完... d 口水唔駛半個鐘你都吞哂落肚啦~ XDDDD

(雖然我唔認同一腳踏兩船, 但主要唔係衛唔衛生的問題 XD

當然如果A 有病, 傳左俾個女的, 而女的係潛伏期的時候錫B... 咁的確係一個concern
但如果大家都無病的時候... 又唔算唔衛生既...
有潔癖既人唔會咁想架麻
上午同下午 做過第三者既朋友一定會有試過
咁同一時期...有兩個伴侶喎
你昨天同佢咩咩 今日同我咩咩
成件事我覺好dirty囉

處問題...我個人覺得...過去姐 唔係同期發生麻....
三角戀既...點都會咩咩同鍚鍚 發生時間都會密少少麻

朋友真實例子
今日同佢咩咩 第日同第三者咩咩
都係成日發生架咋

舊 03-23-09, 01:02 AM   #35
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:
有潔癖既人唔會咁想架麻

朋友真實例子
都係成日發生架咋
你無聽日講過咩~ 咩咩就好似呃手咁之嘛! XD
(逃~~~~)

回正題: 樓主諗住斷情絲定點啊?

舊 03-23-09, 01:10 AM   #36
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
建議你趁早斬斷佢啦,否則好快出事...

PS~ 甚少有與第三者有關的經驗...

舊 03-23-09, 01:20 AM   #37
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
有潔癖既人唔會咁想架麻

朋友真實例子
都係成日發生架咋
呀....馳咩第日咁耐.....
我識真人上午女友A,下午女友B,第日女友C個喎[咩日子?咪14/2,24/12,25/12之類]

唔衛生?佢男人....好D掛
睇唔起又冇......不過好配服呢D人既time management咁啦

有時衰唔係第三者o個個.....
係一腳踏n船o個個.....只不過有時D消息太主觀

先好似成日第三者衰咁o即

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 03-23-09 01:28 AM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:24 AM   #38
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
我識真人上午女友A,下午女友B,第日女友C個喎[咩日子?咪14/2,24/12,25/12之類]

睇唔起又冇......不過好配服呢D人既time mangement咁啦

我都係覺中間果個衰架喎
因為選擇權係佢手上
真係同第三者認真 點解唔分手呢
咪又係唔捨得扔低原有果個
唔捨得即係仲有感情啦

舊 03-23-09, 01:27 AM   #39
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

引用:

睇唔起又冇......不過好配服呢D人既time mangement咁啦

呢d 真係 _ 盡人亡, _ 彈人絕

舊 03-23-09, 01:35 AM   #40
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
呀...先回樓主一句啦....今日佢可以咁對佢男友....
就算你搶到.....難保第日佢身邊出現另一個'現在的你'.....咁就........咁囉
問清楚係咪佢男友唔理佢先啦

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1

此篇文章於 03-23-09 01:37 AM 被 Led Mirage 編輯。
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:43 AM   #41
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
呀...先回樓主一句啦....今日佢可以咁對佢男友....
就算你搶到.....難保第日佢身邊出現另一個'現在的你'.....咁就........咁囉
問清楚係咪佢男友唔理佢先啦
呢d咪叫「他朝君體也相同」囉

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 01:48 AM   #42
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
聽就容易, 但係有時唔係人人明呢個道理

舊 03-23-09, 02:04 AM   #43
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: KammyKammy 查看文章
exactly
見人地係咁loop, 其實真係... 有d

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 09:21 AM   #44
ELT
Lunar使者

引用:
我都係覺中間果個衰架喎
因為選擇權係佢手上
真係同第三者認真 點解唔分手呢
咪又係唔捨得扔低原有果個
唔捨得即係仲有感情啦
有人想享齊人之福ma

舊 03-23-09, 09:35 AM   #45
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
我又唔想禁快放棄 ~~~
俾d時間大家.....可能最終會選擇我lei ~~
其實我總係認為佢地有d野.....

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 09:37 AM   #46
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
醒下啦你
今日佢為你而變心, 他日都好易因對第2個動情而對你不忠

舊 03-23-09, 10:37 AM   #47
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
除非個男友對個女仔衰足七年姐
唔係冇行嫁喇

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 10:57 AM   #48
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Corex 查看文章
除非個男友對個女仔衰足七年姐
唔係冇行嫁喇
所以我一向都好怕同d有女友既男仔行得太埋
除非我同佢女友都好熟啦
為避嫌又好為怕人地亂咁諗有機可乘都好, 我寧願少d來往

舊 03-23-09, 11:07 AM   #49
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
引用:
可能你宜家未試到.......
如果你試到想打電話比佢gei 時候但又唔可以打.......
因為你明知佢同緊人去街果一種滋味......
就會開始諗放棄ga la.....
ambrose35hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 11:12 AM   #50
ELT
Lunar使者

引用:
比D時間即係幾時? 1年? 3年?
你同佢一齊, 而佢又唔同bf分手, 即係你o既存在唔足以取代佢bf
當然, 如果當玩玩下, 繼續吧

論壇跳轉

現在的時間是 11:33 PM

手機版 | APP版