Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 
體育版>J League 討論區
cloud 06:32 PM 04-11-07
日聯盃 18:00 0'完 [13] 千葉市原 0 - 1 大阪飛腳 [2]

日聯盃 18:00 0'完 [11] 神戶勝利船 0 - 1 廣島三箭 [9]

日聯盃 18:00 0'完 [18] 大宮松鼠 1 - 1 橫濱水手 [10]

日聯盃 18:00 0'完 [4] 清水心跳 0 - 0 柏雷素爾 [1]

日聯盃 18:00 0'完 [15] FC東京 2 - 1 磐田山葉 [6]

日聯盃 18:00 0'完 [17] FC橫濱 1 - 2 大分三神 [12]

日聯盃 18:00 0'完 [14] 鹿島鹿角 2 - 1 名古屋八鯨 [3]

日聯盃 18:00 0'完 [8] 新潟天鵝 2 - 1 甲府風林 [15]
泰利 12:12 AM 04-12-07
AFC

浦和紅鑽 勝 上海申花 1:0 43' 阿部勇樹

川崎前鋒 勝 全南(韓國)3:1
cloud 04:12 PM 04-14-07
飛腳輸左
阿聰 04:08 PM 04-15-07
作者: cloud:
飛腳輸左
繼川崎前鋒之後,飛腳都要作客輸俾新瀉天鵝,不過要作客食天鵝肉絕不容易,天鵝主場威力好強勁。

另~浦和紅鑽係國立 2-0 擊敗柏雷素爾,清水心跳 1-2 不敵川崎前鋒。
cloud 06:59 PM 04-29-07
川崎和左1-1~~
紅鑽小勝1-0
cloud 09:50 PM 05-21-07
PUSH

名次 球隊 賽事 勝 和 負 得球 失球 球差 積分
1 大阪飛腳 12 7 4 1 25 12 13 25
2 浦和紅鑽 12 6 5 1 19 12 7 23
3 川崎前鋒 12 6 3 3 24 15 9 21
4 柏雷素爾 12 6 3 3 18 9 9 21
5 清水心跳 12 6 3 3 17 11 6 21
6 名古屋八鯨 12 6 0 6 16 12 4 18
7 廣島三箭 12 5 3 4 20 22 -2 18
8 磐田山葉 12 6 0 6 17 21 -4 18
9 神戶勝利船 12 4 5 3 19 15 4 17
10 鹿島鹿角 12 4 5 3 13 12 1 17
11 新潟天鵝 12 4 5 3 15 18 -3 17
12 橫濱水手 12 5 1 6 19 14 5 16
13 FC東京 12 4 2 6 14 18 -4 14
14 甲府風林 12 4 2 6 15 21 -6 14
15 大分三神 12 3 3 6 12 22 -10 12
16 千葉市原 12 2 4 6 15 21 -6 10
17 大宮松鼠 12 2 3 7 7 14 -7 9
18 FC橫濱 12 2 1 9 6 22 -16 7

飛腳第1~~
升班馬柏雷素爾都唔野少wor
cloud 02:14 PM 06-21-07
PUSH 返上黎先

前鋒近況一般......和左好多場.....
紅鑽嬴勝利船兩球......追近榜首和左波既飛腳
FC 東京又勝一仗......
鹿島鹿角89 mins 射死柏雷素爾....升上第3........
阿聰 09:55 PM 06-21-07
PUSH 返上黎先

前鋒近況一般......和左好多場.....
紅鑽嬴勝利船兩球......追近榜首和左波既飛腳
FC 東京又勝一仗......
鹿島鹿角89 mins 射死柏雷素爾....升上第3........
我覺得今年好多球隊實力接近咗,競爭更激烈所以今年 d 比賽打和比較多。
不過川崎前鋒今年攻力有少少下降,雖然防守亦都比以往好,不過我覺得仍然係唔多掂。
鹿島鹿角今年我都唔係太睇好,近年 d 波比較「海鮮」,可以贏完一場 4-0 跟住下一場就輸 0-4。
小光 11:39 AM 12-01-07
浮上

浦和紅鑽過去4場只得3分, 大大喪失了榜首大拋離的優勢
鹿島鹿角狀態大勇, 連勝9場, 火速攀上第二位置
今日即將上演今季J-LEAGUE最後一戰
如紅鑽不能從榜尾的FC橫濱全得3分, 鹿角則有機會奪冠

今日 下午1:30, NOW633台 及 有線148台 直播
FC橫濱 對 浦和紅鑽

注: 這不是廣告
祖羅.祖班納 03:00 PM 12-01-07
紅鑽輸緊0:1 (70分鐘)
小光 03:06 PM 12-01-07
作者: 祖羅.祖班納:
紅鑽輸緊0:1 (70分鐘)
華盛頓攻極唔入
田中達也空門撻Q
真抵輸
Coquelicot 03:25 PM 12-01-07
恭喜鹿島成為J-League冠軍\/
不過估唔到浦和會輸
阿聰 03:33 PM 12-01-07
紅鑽今日真係抵輸!不過今年贏到 ACL,可以出席世界冠軍球會盃,已經係最大收獲,下年再增兵再爭取雙料冠軍。
小光 03:36 PM 12-01-07
雖然我係紅鑽fans, 但真係不得不恭喜鹿角
鬥心好強, 連勝10場
祖羅.祖班納 03:56 PM 12-01-07
橫濱班老鬼臨尾先玩鋪勁既
泰利 04:11 PM 12-01-07
橫濱FC 今場打到上身, Kazu 在左手邊不停發難.
Busconcamp 09:41 PM 12-01-07
季尾連續5場失分...
紅鑽真係...
cloud 12:06 AM 12-02-07
估唔到Red Diamond拎唔到J league....
仲以為FC 橫濱易砌
阿聰 12:15 AM 12-02-07
羸 ACL 要付出好大代價,曾經去過遠達澳洲同伊朗作客,真係唔講得笑……
Busconcamp 03:14 PM 12-02-07
估唔到Red Diamond拎唔到J league....
仲以為FC 橫濱易砌
榜首對榜末...就係俾隊督定降班...
無壓力既球隊玩死左...
柴崎幸 12:38 PM 12-03-07
其實以前鹿島鹿角贏過冠軍未?
我淨係記得以前玩育成足球時,佢地都係一支唔錯既球隊。
雖然覺得浦和衰收尾好唔抵,但係佢地成為亞洲最佳球會,個人覺得比聯賽冠軍更有意義。
點都好,亦恭喜鹿島鹿角勇奪今次J-League冠軍!
小光 12:57 PM 12-03-07
作者: 柴崎幸:
其實以前鹿島鹿角贏過冠軍未?
我淨係記得以前玩育成足球時,佢地都係一支唔錯既球隊。
雖然覺得浦和衰收尾好唔抵,但係佢地成為亞洲最佳球會,個人覺得比聯賽冠軍更有意義。
點都好,亦恭喜鹿島鹿角勇奪今次J-League冠軍!
鹿角曾經係好鬼勁, 今次係第5次拎聯賽冠軍
小光 04:39 PM 11-27-08
差唔多煞科, 係時候推返上來

餘下兩週比賽, 戰況激烈, 仲有6隊有機會奪標

1 鹿島鹿角 57
2 名古屋鯨魚 55
3 川崎前鋒 54
4 浦和紅鑽 53
5 大分三神 52
6 FC東京 52

護級組都同樣緊湊

12 京都不死鳥 40
13 大宮松鼠 39
14 新潟天鵝 39
15 磐田山葉 37
16 東京綠茵 37
17 千葉市原 35
18 札幌岡薩多 18

鹿角餘下的賽事對屬於魚腩份子的磐田同札幌, 表示著二連冠袋袋平安?!
mario0606 05:14 PM 11-27-08
小睇日聯,較多機會接觸日職只有育成足球
估唔到磐田山葉係護級份子,明明育足好多集都好勁
POKA 05:19 PM 11-27-08
作者: mario0606:
小睇日聯,較多機會接觸日職只有育成足球
估唔到磐田山葉係護級份子,明明育足好多集都好勁
要數返好多年前啦下話
GBA個集就勁
之後唔多覺勁wor
fc東京先神,勁多大比數
1 2 3 4 5 6