Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-17-10, 10:06 AM   #26
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
宜家鬼佬已經識整好多靚o既賽場game,唔一定要玩GT……

反而我好鐘意codemaster出o既賽車game,畫面又靚,又可以炒到total lost~~
物理計算我唔知,不過起碼佢o既真實性同遊戲性之間取到平衡~~
我想講...

有山內嘅偏執 + CodeMaster 嘅 摧毀性 物理Engine 係我想見到
當然,我唔係想睇撞車,而係 山內一典 整GT 最唔掂果Part 就係 撞車 呢Part 係超唔得
連基本嘅大反彈都無....

但開車物理就老實...十 到 八年前PC Game 水準...

老實... codemaster 呢期真係覺醒左... 識得整用軑玩得開心嘅 Arcade 甚至做 鬼佬嘅賽車 RPG (F1 2009 / F1 2010)....
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:15 AM   #27
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
老實... codemaster 呢期真係覺醒左... 識得整用軑玩得開心嘅 Arcade 甚至做 鬼佬嘅賽車 RPG (F1 2009 / F1 2010)....
齋 compare psp 上的 gtp 同 f1.. 我都已經俾 f1 侵佔佐..

不過都應該會玩 gt5, 等我enjoy 完隻 f1 2010 先 不過佢講得 gt6 都好, 代表 gt5 應該唔會再延期啦o瓜

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:16 AM   #28
u3li
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2007
GT6???
唔好掛...gt5未整完又分d人去整gt6?
估計又會出現gt5要延期的消息了
u3li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:19 AM   #29
王小虎

註冊日期: Apr 2002
隨便啦,鐘意反就反,鐘意玩就玩,每人有自己喜好。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:26 AM   #30
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: t-cup 查看文章
齋 compare psp 上的 gtp 同 f1.. 我都已經俾 f1 侵佔佐..

不過都應該會玩 gt5, 等我enjoy 完隻 f1 2010 先 不過佢講得 gt6 都好, 代表 gt5 應該唔會再延期啦o瓜

咪講笑,兩隻Game摸到深入晒

我覺得 F1 2009 真係好玩過 GTp 囉

睇返d Game 書, Game 網, 佢地俾劣評隻F1,我完全覺得班友係未摸晒隻野
單純因為 GT 個名響而係咁話佢好...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 10:33 AM   #31
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
真係幾服山內…可以搞來搞去都係同一隻…仲要不斷「突破自我」…

舊 09-17-10, 12:27 PM   #32
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: u3li 查看文章
GT6???
唔好掛...gt5未整完又分d人去整gt6?
估計又會出現gt5要延期的消息了
其實去到呢個段階, gt5應該去到debug, 而GT6 頂多係實地影相或者整車模, 兩隻game動用的團隊成員唔到. 依家gt6開工係正常.

舊 09-17-10, 01:09 PM   #33
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
唔好介意, 其實GT6 開發中, 有幾奇...
如果話Winning 2011, 無雙7, DQ13, COD8 開發中, 又有幾多人討論..
佢都係打工要出糧, 唔通同老細講遊手好閒, 冇野做.. 唔做GT又有乜好做..
又唔係做得快, 我係sony 都唔敢比新title 佢攪..

不過都係做番隻完整d 的GTP 先好禾...
我喜歡睇風景, F1一定滿足唔到我..

此篇文章於 09-17-10 01:12 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 01:11 PM   #34
ALEX CHOW
HYUNDAI

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我想講...

有山內嘅偏執 + CodeMaster 嘅 摧毀性 物理Engine 係我想見到
當然,我唔係想睇撞車,而係 山內一典 整GT 最唔掂果Part 就係 撞車 呢Part 係超唔得
連基本嘅大反彈都無....

但開車物理就老實...十 到 八年前PC Game 水準...

D車廠唔肯俾D車佢撞

站(2024/06/29--30)!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 01:40 PM   #35
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
先講GT 5,唔到GAMESHOP貨架有得賣我都唔會信呢隻咁既野係真正發售

GT 6.........好大膽咁講一定冇咩突破(尤其係畫面上),
如果仲以GT 5咁既開發速度黎開發,除左DIEHARD之外,
正常黎講應該冇咩人仲有咁既興致等,其本上6我己經鐵定唔會買。
而家5己經係一種可買可不買既心情,
而家呢種賽車畫面技術己經唔需要靠GT做指標,選擇都好多。

時間係可以沖注淡好多野,狼來了宣傳法係6唔會再成功。

GT6.......再見

舊 09-17-10, 02:01 PM   #36
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
如果GT6好多野可以base on GT5
所以一兩年內就出到
只可以講D開發時間分配錯哂

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 02:31 PM   #37
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Viper II 查看文章
如果GT6好多野可以base on GT5
所以一兩年內就出到
只可以講D開發時間分配錯哂
乜佢地唔係話PS3已經唔夠用,要佢出PS4咩?家陣5未出又做6咁搞笑
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 02:45 PM   #38
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: diabloex 查看文章
唔好介意, 其實GT6 開發中, 有幾奇...
..
好多人唔知道開發一個game 果2,3 年內有咩工作階段, 亦唔知當中分工, 唔知唔同團隊分工合作, 以為全team人同一時間完成一代的工作, 然後全團team人一齊開始下一代的工作, 所以覺得奇.

舊 09-17-10, 02:58 PM   #39
飛燕
懺悔不用等

反GT?

你估這裡有幾多個插GT的人其實一直都係fans 或者有玩開?
會玩、係fans唔代表唔會批評隻game羅
你唔係以為係Forza或者codemaster派過來嘛?
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 03:10 PM   #40
王小虎

你見GT5我post完news後有人去講下d news嗎?d人想搵野插多過正經去討論啦。個個都係口痕想搵野來鬧,而家你想來插我嗎?隨便吧。

見到你d咁嘅冇禮貌的人,以後都唔想再幫手post news。
舊 09-17-10, 03:18 PM   #41
飛燕
懺悔不用等

無禮貌?
次次批評GT都比人話反GT、想罵戰的,明知會咁重入去做什麼?

5年
有news睇完都就算
搞幾靚都好,真是唔係個個有心機討論5年講一隻唔知幾時出的game

講出6比人笑,原因是隻5講咁耐都唔出
其他game,準時出,所以大家先唔笑
現在講出6,我班等5等左咁多年的人實火起
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 03:19 PM   #42
D.SANJI

註冊日期: Jul 2002
gt5都未出就話整gt6
D.SANJI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 03:30 PM   #43
王小虎

對唔住,咁我delete左d news佢囉,影響到大家,唔好意思。
舊 09-17-10, 03:35 PM   #44
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實GT既出現,都係新力想展視PS技術姐…

但,而家已經唔洗,除非真係做到非常非常非常非常堅囉!

由最初既PS1反光車身,再到PS2路面反光,到而家應該去到死氣喉熱氣(其他遊戲已有),晨早霧氣,旁晚黃昏,大雨露氣,大雨水花,大風大雪,深夜黑(這個既片見過,這個效果真係幾堅)…

但,以上既效果,大多遊戲已出現,不是太大震撼,因為PS1既反光車身真係幾堅秋的!

同埋,佢玩原裝車,同真車控制,其實個賣點唔係好夠…namco已經玩左誇張車,capcom就玩卡通風格,但無發展光大,sega直頭唔玩(不過地通拿玩爽快同誇張賽道都可以再去的!)不過,sega勝在多賽車遊戲品牌!

舊 09-17-10, 03:37 PM   #45
Viper II
↘みもりんっ

XBox Live GamertagViper II DNA
一個跟本唔玩GT既人點會理佢幾時出?
delay成年咁濟
消費者出聲叫口痕搵野黎鬧?
究竟係為反而反定為撐而撐

舊 09-17-10, 03:56 PM   #46
王小虎

係我唔啱,我講錯了,完全係我的錯。我已講對唔住,個個都係愛GT的人,影響到大家心情,唔好意思,請繼續。
舊 09-17-10, 04:06 PM   #47
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 王小虎 查看文章
係我唔啱,我講錯了,完全係我的錯。我已講對唔住,個個都係愛GT的人,影響到大家心情,唔好意思,請繼續。
無話有無愛,不過GT個品質很好的確係事實,而且大多數人都係平常心去討論,下下講到出火只會傷身,對任何事都包容一下就可以

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
同埋,佢玩原裝車,同真車控制,其實個賣點唔係好夠…namco已經玩左誇張車,capcom就玩卡通風格,但無發展光大,sega直頭唔玩(不過地通拿玩爽快同誇張賽道都可以再去的!)不過,sega勝在多賽車遊戲品牌!
賽車Game玩左咁多年,除左靚D之外,D賽道來來去去都係果幾十條,如果有多D原創賽道就好得多,新鮮感贏哂

舊 09-17-10, 04:07 PM   #48
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
2020應該會有得玩
隻5都未出就話出6....真係搞笑

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 04:11 PM   #49
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
無話有無愛,不過GT個品質很好的確係事實,而且大多數人都係平常心去討論,下下講到出火只會傷身,對任何事都包容一下就可以

賽車Game玩左咁多年,除左靚D之外,D賽道來來去去都係果幾十條,如果有多D原創賽道就好得多,新鮮感贏哂
motorstorm夠新鮮玩法加好畫面啦
咪又係一樣"贏"唔到

舊 09-17-10, 04:13 PM   #50
Viper II
↘みもりんっ

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
最忠心個班GT客應該反而想要多D真實賽道

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.05【技術心得研究所討論區】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1012 03-25-12 02:57 AM
[PSP] Gran Turismo Portable neo2046 手提遊戲機討論版 1188 10-29-09 10:55 PM
GRAN TURISMO HD (免費Download) 神祕人1號 電視遊戲討論版 336 03-24-07 11:15 PM
[PS2]Gran Turismo 4 ONLINE neo2046 電視遊戲討論版 36 07-16-06 02:35 AM
[PS2]Gran Turismo For Boys 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 11-11-04 05:06 PM

現在的時間是 12:25 PM

手機版 | APP版