Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-07-06, 02:16 PM   #26
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
四頭蛇會重難打少少
加油
而家係醫院度
四頭蛇要預幾多 level 先安全呢 ?

舊 12-07-06, 04:20 PM   #27
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
16lv左右已經可以樂勝... 最重要都係執個firega... d 裝備好d...
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-06, 04:45 PM   #28
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
四頭蛇會重難打少少
加油
唔難打唔難打. 我用Black magic Lv 2 - Flare...好快KO哂佢d頭...
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-06, 06:24 PM   #29
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

暫時Level 12 左右係 Marumaro 條村度 Save 左 /
越黎越鐘意 Marumaro
睇黎要儲下d錢同升下 Level 先啦

舊 12-07-06, 06:33 PM   #30
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
M$HK授權垮全霉出官方攻略

好似'攣毛強'一樣,唔衰果個m$都唔痴埋去

我都係上黎依度睇好過
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-06, 10:36 PM   #31
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
引用:
作者: jasmin 查看文章
M$HK授權垮全霉出官方攻略

好似'攣毛強'一樣,唔衰果個m$都唔痴埋去

我都係上黎依度睇好過

咁邊間出,會好"D",定係等日本.....

舊 12-08-06, 12:44 AM   #32
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
今日連新mon一齊入手~
好正呀

舊 12-08-06, 01:20 AM   #33
煎湯力
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
請問打完鑽地車個大佬之後去邊架?

舊 12-08-06, 01:31 AM   #34
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: 煎湯力 查看文章
請問打完鑽地車個大佬之後去邊架?
頭post有流程.

BTW, 你係咪指o係鑽地車內打完boss!?

之後應該去cockpit (控制室), 然後會有Event...

(我玩左大約10個鐘, 基本上暫時都係一直線...無迷解, 亦唔回迷路)
舊 12-08-06, 01:33 AM   #35
煎湯力

控制室係唔係一入車0個度開唔到間房?
我冇key.......

舊 12-08-06, 01:55 AM   #36
煎湯力

明白了, 我是欠一個起動器....
不知在哪裡找...@0@

舊 12-08-06, 01:58 AM   #37
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

等日本o個本攻略出左買本黎儲都好

係時候又再開動升 Level

舊 12-08-06, 02:38 AM   #38
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
用左四個鐘打到入醫院

音樂好正!尤其Boss戰果首!
個戰鬥視點多d變化會更好,好似來來去去都係背脊

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 02:42 AM   #39
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
用左四個鐘打到入醫院
醫院o個度好寒

舊 12-08-06, 04:19 AM   #40
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: Marco 查看文章
醫院o個度好寒

我o係果度試過俾隻突然出現ge鬼嚇左一跳

隻game冇中斷save真係好唔方便,搞到我想打新野又驚有排都未有得save..
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 09:37 AM   #41
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: 重炮手Custom 查看文章
我o係果度試過俾隻突然出現ge鬼嚇左一跳

隻game冇中斷save真係好唔方便,搞到我想打新野又驚有排都未有得save..
呢隻DQ黎架麻...DQ都無中斷save啦, rght!?
舊 12-08-06, 10:51 AM   #42
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

鳥山明出場~~ (加Blue Dragon faceplate)

Blue Dragon 'chinasa金弊' (史萊姆金弊 / medal) 原來係同 BD史萊姆王 - 鳥山明 換禮物...

品物List: (消費medal)
Sword之心 (2)
Armour之心 (2)
Monk之心 (2)
Assassin之心 (2)
Black (2)
White (2)
Barrier (2)
Power (2)
Combination (2)
HP UP Capsule (2)
MP UP Capsule (2)
攻擊UP Capsule (2)
魔法攻擊UP Capsule (2)
防禦UP Capsule (2)
魔法防禦UP Capsule (2)
速度UP Capsule (2)

此篇文章於 12-08-06 10:58 AM 被 瀨賀 編輯。
舊 12-08-06, 12:04 PM   #43
bele

註冊日期: Jan 2004
please tell me if score is 10, how much score will you give on the game
I am thinking if I should wait for chinese version lor
bele 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 12:09 PM   #44
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: bele 查看文章
please tell me if score is 10, how much score will you give on the game
I am thinking if I should wait for chinese version lor
客觀分數絕對值 8-9/10.

如果係DQ fans, 或傳統日系RPG fans的話, 9分無走雞

另, 聽聞中文行版delay到春後, 5月左右. 其實玩住日版無問題, 因為漢字多, 二黎故事易明...生鬼表情加畫面配合已明白故事8成...放心.

遲玩!? 絕對係損失
舊 12-08-06, 12:13 PM   #45
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 瀨賀 查看文章
客觀分數絕對值 8-9/10.

如果係DQ fans, 或傳統日系RPG fans的話, 9分無走雞

另, 聽聞中文行版delay到春後, 5月左右. 其實玩住日版無問題, 因為漢字多, 二黎故事易明...生鬼表情加畫面配合已明白故事8成...放心.

遲玩!? 絕對係損失
同意,咁爭個一分扣咗係邊度?唔好咁孤寒啦
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 12:19 PM   #46
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: terry bogard 查看文章
同意,咁爭個一分扣咗係邊度?唔好咁孤寒啦
主觀黎講, Blue dragon對於我呢個dq fans就10分架喇.

不過, 客觀都唔係話完美既, 留番d進步空間俾blue dragon 2麻~~
boss戰成日都係果首歌就悶d...雖然畫面已經好滿意, 但硬係覺得演出可以再好d...
另, dungeon大細, 配置...等等, 都仲可以更上一層樓...
舊 12-08-06, 01:47 PM   #47
inoran164
Game Master

註冊日期: Feb 2004
XBox Live Gamertaginoran168
琴日我入左隻 game , 不過未買機

舊 12-08-06, 02:40 PM   #48
Dick
Insane Gamer
最強的二打六

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-0587-5068-6015
3DS Friend Code4897 7389 7987
PSN  IDTwofightsix
入手, 初回日版, 370.00, 今晚開動!!
Dick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-06, 02:47 PM   #49
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

重要情報:
第一次返回Tata Village既各位, 記得回到Kluke既屋企, 入門口既一個寶箱有 ' 支代之蓄音機 ' , 於Item '重要物品'處可聽到插曲...

頭post updated!
舊 12-08-06, 02:48 PM   #50
白高達
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDcody128
XBox Live Gamertagcody128
我就 Give 10 分喇

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版