Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-11-13, 10:18 PM   #26
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
引用:
作者: sin5409 查看文章
斷線SOSAD....
係我唔好,我想入黎點知搞到斷左,我同morgi條村好唔夾

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-13, 10:18 PM   #27
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
斷左線無拎到D花花ITEMS

我想講我度SIN姐MII同左要潤MII一齊

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-13, 10:21 PM   #28
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
係我唔好對唔住呀

此篇文章於 05-11-13 10:24 PM 被 情婆`` 編輯。
舊 05-11-13, 10:23 PM   #29
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

Nintendo Switch ID7587-5875-8575
3DS Friend Code3453 9757 2836
引用:

我睇到呀,我果度都有要潤
尋日終於MOSIN同ASKA分咗手....明明係佢提出但又SOSAD咁要我安慰佢

引用:
作者: 情婆`` 查看文章
唉吔吔…………!!!!!出事啦,懶開機,搞到sin姐隻鼠鼠要走啦有無人有位收留佢呀用左2隻人仔都唔比機會我留佢
可以RESET再問下佢嘛...不過留唔到都無計啦..唔駛介意

MK7 community gaf:66-8941-3186-5197
我隻Mii QR code
sin5409/Sin City/3910-1180-9127 wii ac excel表 google版

此篇文章於 05-11-13 10:26 PM 被 sin5409 編輯。
sin5409 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-13, 10:24 PM   #30
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
唉吔吔…………!!!!!出事啦,懶開機,搞到sin姐隻鼠鼠要走啦有無人有位收留佢呀用左2隻人仔都唔比機會我留佢
佢PACK左箱未呀? 如果未仲有得LUR架喎

引用:

需要橙黃pink綠既心形氣球, thx
OK等我一陣CHECK下有冇得訂

仲有冇人想要波波?

引用:
係我唔好對唔住呀
唔緊要啦, 我都係拎D重複既返去REMAKE做唔同顏色之嘛

引用:
我睇到呀,我果度都有要潤
尋日終於MOSIN同ASKA分咗手....明明係佢提出但又SOSAD咁要我安慰佢
邊個是ASKA?

幾時我個MII先有人同拍拖架? 你地記得話我知

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 05-11-13 10:27 PM 被 KammyKammy 編輯。
舊 05-11-13, 10:25 PM   #31
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

[QUOTE=KammyKammy;10334087]佢PACK左箱未呀? 如果未仲有得LUR架喎

OK等我一陣CHECK下有冇得訂

仲有冇人想要波波?

引用:
係我唔好對唔住呀/QUOTE]

唔緊要啦, 我都係拎D重複既返去REMAKE做唔同顏色之嘛
佢今日pack箱,傾極都係佢有佢講,唔比我搭嗲

百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

舊 05-11-13, 10:29 PM   #32
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

Nintendo Switch ID7587-5875-8575
引用:
邊個是ASKA?

幾時我個MII先有人同拍拖架? 你地記得話我知
EVA既明日香...咦原來我記錯...佢地結埋婚無分手...分既係加持同綾瀨遙WAKAKA

MK7 community gaf:66-8941-3186-5197
sin5409/Sin City/3910-1180-9127 wii ac excel表 google版
舊 05-11-13, 10:53 PM   #33
morgi
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
3DS Friend Code2148 8207 6831
引用:

e.....我唔見係度既,你頭先係扲左咩……
激死,玩整都重複
morgi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-13, 11:05 PM   #34
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:

佢今日pack箱,傾極都係佢有佢講,唔比我搭嗲
PACK左箱無得留架啦
你問下呢度有冇人想要佢?

我度爆左村呀如果唔係我都想要

引用:
作者: morgi 查看文章
e.....我唔見係度既,你頭先係扲左咩……
激死,玩整都重複
應該仲享你間屋左手面

我一樣都無拎到呀, 淨係拎錯左一張BALLOON TABLE, 我立下眼睇錯以為係PANSY TABLE

引用:
EVA既明日香...咦原來我記錯...佢地結埋婚無分手...分既係加持同綾瀨遙WAKAKA
我度都有綾瀨遙, 超似囉, 頭先岩岩同藤森慎吾結左婚

SIN姐同要潤熱戀中

我將ADRIEN解體

仲有今日松岡昌宏同錦戶亮一齊向ARISA表白, ARISA揀左錦戶亮

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 05-11-13 11:33 PM 被 KammyKammy 編輯。
舊 05-11-13, 11:37 PM   #35
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

有無人接收鼠鼠呀

百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

舊 05-12-13, 01:35 AM   #36
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
需要橙黃pink綠既心形氣球, thx
訂左啦

我應該除左藍色心心波外,其他波波都有得訂
有冇人有需要呢?

MORGI係咪全部波波都要?

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-13-13, 09:48 PM   #37
adrienchan
Crazy Gamer

3DS Friend Code3909 8898 5145
嘩....靜到癲@@

我個島終於有兩pair人結婚

adrienchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-13, 11:48 PM   #38
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

原來係會生第二胎架!! 我今日生左第二個, 係女黎架!!

同日ADRIEN同福仔都生左個仔, 個樣十個CUTE!!!!!

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-15-13, 12:50 AM   #39
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

引用:
原來係會生第二胎架!! 我今日生左第二個, 係女黎架!!

同日ADRIEN同福仔都生左個仔, 個樣十個CUTE!!!!!

喂係呀前幾日emily都問我好無再生...我當然話好....我估就快有第二胎

舊 05-15-13, 01:20 AM   #40
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
喂係呀前幾日emily都問我好無再生...我當然話好....我估就快有第二胎
通常問完隔一日後就有仔生

我個島今日有4件嬰兒出世呀

愈生愈多, 就愈來愈多兒童滯留在碼頭出唔到貨呀SOSAD, 搞到我又想去日本

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-15-13, 02:11 PM   #41
Emilyss

註冊日期: Jan 2011
3DS Friend Code3539 8749 3157
引用:
頂,我幾時變左咁恨生仔哈哈!!!有冇離婚呢回事架哈哈!!

@@你地究竟有幾多個人係到玩緊生活!!!

WII AC-(日) Name: エミリー (EMILY) Town: @MELO@ Fruit: Pear Fd code: 3437-6662-1000
Speaker: yes
3DS (日) FD CODE: 0001 3585 4263
Emilyss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-13, 02:51 PM   #42
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

引用:
通常問完隔一日後就有仔生

我個島今日有4件嬰兒出世呀

愈生愈多, 就愈來愈多兒童滯留在碼頭出唔到貨呀SOSAD, 搞到我又想去日本
尋晚出完post開機tommy就話emily生咗個仔了haha
你又唔出版聚...好難出貨呀真係haha

引用:
作者: Emilyss 查看文章
頂,我幾時變左咁恨生仔哈哈!!!有冇離婚呢回事架哈哈!!

@@你地究竟有幾多個人係到玩緊生活!!!
hahaha,我果度d mii試過拍拖分手,結咗婚既未有離婚呀

我地係咪有6個人玩緊?

舊 05-15-13, 09:29 PM   #43
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
トモダチコレクション version 1.1 更新
http://www.nintendo.co.jp/3ds/ec6j/update/index.html

更新内容
1. 『トモダチコレクション 新生活 Mii引越しソフト』で引越してきたMiiがいるときに、
場合により以下のような現象が起きる問題を修正しました。
・ゲームが起動できなくなる
・エラーが発生する
・人間関係がおかしくなる
・セーブできなくなる
2. HOMEメニューの「おしらせリスト」で、旅立たせた子供から連絡があったという
おしらせを受け取ったのに、連絡がこないことがある問題を修正しました。
(更新データのダウンロード後に受信した連絡より、正しく受け取れます。)
3. そのほか、ゲームを快適に遊んでいただけるよう、いくつかの問題を修正しました。

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-13, 12:09 PM   #44
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
尋晚出完post開機tommy就話emily生咗個仔了haha
你又唔出版聚...好難出貨呀真係haha

hahaha,我果度d mii試過拍拖分手,結咗婚既未有離婚呀

我地係咪有6個人玩緊?
我又要睇TOMMY同EMILY二仔張相

我度都不知不覺間發生D咁既事!! TOMMY同EMILY LOVE LOVE中!! 仲要無問過我的
係咪宿命黎架???

SIN姐, TOMMY同EMILY (再加小丸子....) 一齊打3DS, 呢個畫面係咪好真實呀?

我度試過兩PAIR離婚呀, 不過生過仔的可能唔會離婚 (我估)

我地呢6個人玩緊係咪已經係香港玩呢隻GAME既全部人口

唔知點解3DS上FB神神地, 我琴晚以為UP極都UP唔到張相上FB, 3DS度話通信失敗, 仲HANG我機搞到我好驚點知今朝用電腦CHECK先發現原來UP左6次張相

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-16-13, 12:17 PM   #45
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
香港一定唔只我地幾個反
因為我擦過其他反家嘅輸入品~

舊 05-16-13, 12:52 PM   #46
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
香港一定唔只我地幾個反
你享香港邊處可以擦到人玩呀?

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-16-13, 01:51 PM   #47
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
香港一定唔只我地幾個反
係呀我有個網友一家三口都玩緊,佢老公係日本人,個仔mix,所以我知一定唔止我地

舊 05-16-13, 01:54 PM   #48
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
你享香港邊處可以擦到人玩呀?
當然都係信和

舊 05-16-13, 01:55 PM   #49
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

引用:
SIN姐, TOMMY同EMILY (再加小丸子....) 一齊打3DS, 呢個畫面係咪好真實呀?

我度試過兩PAIR離婚呀, 不過生過仔的可能唔會離婚 (我估)

我地呢6個人玩緊係咪已經係香港玩呢隻GAME既全部人口

唔知點解3DS上FB神神地, 我琴晚以為UP極都UP唔到張相上FB, 3DS度話通信失敗, 仲HANG我機搞到我好驚點知今朝用電腦CHECK先發現原來UP左6次張相
如果小丸子變成oop就同現實版聚一樣,上次我地真係有飛標機!情婆阿nick佢地走先就係得我地四個

我覺得係fb神神地

舊 05-16-13, 07:25 PM   #50
miyukikuroki

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code4828 3773 0434
引用:
作者: adrienchan 查看文章
呼叫miyuki

你仲要唔要四眼倉鼠架
我就黎忍受唔到條村爆咁耐喇
Adrien Sorry最近好忙無時間開動森 QwQ
阻你咁耐唔好意思 QwQ
你由佢自由流放啦 QwQ 唔洗特登幫我留啦
佢PACK果日你係Forum度叫我一聲我睇下趕唔趕得切接 QwQ
趕唔到我美村再嚴選過佢啦~
THANKS

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] トモダチコレクション 新生活 | 日版已售 MO 手提遊戲機討論版 61 07-05-14 09:15 AM

現在的時間是 08:13 PM

手機版 | APP版