Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-06-05, 09:16 PM   #26
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: nakakula
最煩唔係wakakakakaka 果個咩 ? 要玩十幾年比賽 水皮球 先有 。 \/
係個聖印先至最煩

舊 07-06-05, 09:19 PM   #27
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

PSN  IDartificialRock
基本上~
拎左Tidus, Aaron叔, Yuna同Lulu既七曜武器~
其他人可以唔駛理\/

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-05, 09:50 PM   #28
卡樂B
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDcalbee-1
如果唔係 bug ,
Tidus 個 mini game 最考技術,
水球果個就最浪費時間, 肯花時間都會有,
Tidus 你花好多時間都未必玩得掂
卡樂B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-05, 09:56 PM   #29
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 卡樂B
如果唔係 bug ,
Tidus 個 mini game 最考技術,
水球果個就最浪費時間, 肯花時間都會有,
Tidus 你花好多時間都未必玩得掂
其實係全部野,捉蝴蝶,避雷,打水球,跑陸行鳥都係考大家既耐性
睇下邊個根性最強
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-05, 09:59 PM   #30
卡樂B
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDcalbee-1
引用:
作者: 小帝皇龍
其實係全部野,捉蝴蝶,避雷,打水球,跑陸行鳥都係考大家既耐性
睇下邊個根性最強
跑陸行鳥飛出黎d 野好無規律,
無避雷咁機械化,
論反應應該跑陸行鳥恐怖d
卡樂B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-05, 10:03 PM   #31
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
我都係用bug技
如果冇記錯應該係

「o係個轉彎位到轉右(kick死自己o係個彎角位)
等到最後5秒放返出跑道,撞落一隻雀
之後你再入多一次,d雀係會全部撞唔到你(穿過)」

水星之聖印我宜家都未拎到...
場場數人幾十比零

舊 07-06-05, 10:09 PM   #32
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

引用:
無避雷咁機械化,
所以因為跑陸行鳥既關係
令我失去曬玩第二次FF X既衝動

此篇文章於 07-06-05 10:18 PM 被 惡魔X魔鬼 編輯。
舊 07-06-05, 10:25 PM   #33
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
所以因為跑陸行鳥既關係
果堆 mini game我冇一個玩得掂, 最後只得Araon, yuna 同rikka 三個有終極武器
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-05, 10:28 PM   #34
數碼石頭
眠い狼

引用:
所以因為跑陸行鳥既關係
第一次玩時漏拎個日曜之印~
之後暗黑巴哈姆進註個度~

結果我重玩

舊 07-06-05, 10:29 PM   #35
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
引用:
作者: 忍者
我都係用bug技
如果冇記錯應該係

「o係個轉彎位到轉右(kick死自己o係個彎角位)
等到最後5秒放返出跑道,撞落一隻雀
之後你再入多一次,d雀係會全部撞唔到你(穿過)」

水星之聖印我宜家都未拎到...
場場數人幾十比零
我記得我果時狂煲水球,之後format 一format data就出現水星之聖印~~

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-05, 10:44 PM   #36
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

引用:
作者: wing
果堆 mini game我冇一個玩得掂, 最後只得Araon, yuna 同rikka 三個有終極武器
我死纏不休,終於好好彩Tidus都ok 左
我都只係Tidus, Yuna, Araon, Rikku 攞到ja
Lulu.....閃到眼都肓ar
Wakka.....要我打咁多場,我真寧願自己整一個
獸人.........我都無咁好氣去揾齊d怪物
引用:
作者: 數碼石頭
第一次玩時漏拎個日曜之印~
之後暗黑巴哈姆進註個度~

結果我重玩
係ar係ar~
le個位好衰ga~~~~~
打完個女神咁既野(無記錯既話)
仲要特登去攞唔好走
唔係有攻略,真係鬼知有寶箱攞,仲要過左無得返轉頭攞
舊 07-06-05, 11:42 PM   #37
wing
格鬥低手

引用:
我死纏不休,終於好好彩Tidus都ok 左
我都只係Tidus, Yuna, Araon, Rikku 咧骹a
Lulu.....閃到眼都肓ar
Wakka.....要我打咁多場,我真寧願自己整一個
獸人.........我都無咁好氣去M齊d怪物

係ar係ar~
le個位好衰ga~~~~~
打完個女神咁既野(無記錯既話)
仲要特登去垠囍n走
唔係有攻略,真係鬼知有寶箱,仲要過左無得返轉頭
呢件真係幾陰濕.

不過故事主線的boss好易打, 冇終極武器都唔難打.
但d暗黑召喚獸真係好難打.
舊 07-07-05, 12:09 AM   #38
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

引用:
呢件真係幾陰濕.

不過故事主線的boss好易打, 冇終極武器都唔難打.
訓練場個D仲難打

舊 07-07-05, 12:27 AM   #39
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
玩避雷次次都係百幾先中
已經完全放棄
反而陸行鳥易玩d
試左一陣就得

引用:
引用:
作者: money
訓練場個D仲難打
全部都用斬魔刀一野ko
有錢果然係無敵既

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-05, 12:57 AM   #40
平本一樹
Game Master

FFX最難打既係入SIN之前個隻本體

要佢發動招GAMEOVER技之前要搞掂佢個隻

我就係因為佢先放棄玩呢隻GAME
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-05, 01:02 AM   #41
wing
格鬥低手

引用:
作者: 平本一樹
FFX最難打既係入SIN之前個隻本體

要佢發動招GAMEOVER技之前要搞掂佢個隻

我就係因為佢先放棄玩呢隻GAME
主線果d全部好易打ja woo.... 唔駛點練level 都ok.

可能係你未完全學懂個戰鬥system?
舊 07-07-05, 01:08 AM   #42
平本一樹
Game Master

引用:
主線果d全部好易打ja woo.... 唔駛點練level 都ok.

可能係你未完全學懂個戰鬥system?
入SIN之前好似係遊戲既未段黎個bor

我只係知用行動減慢魔法同所有角色overdrive技都阻止唔到佢出個招GAMEOVER技
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-05, 01:13 AM   #43
Nic2
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
無避雷咁機械化,
我反而覺得陸行鳥最易玩
原本諗住呢個要玩最耐 << FFX INT版(冇Bug技 )
點知3次就搞掂左
個人黎講覺得避雷同捉蝶最難
捉蝶我玩左半日先ko...
個水球game勁好玩
玩左50幾個鍾淨打水球

Nic2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-05, 06:37 AM   #44
數碼石頭
眠い狼

引用:

我只係知用行動減慢魔法同所有角色overdrive技都阻止唔到佢出個招GAMEOVER技
同佢鬥攻之嘛~
係遠距離時用Wakka, Lulu打佢~
埋到身就換上Aaron叔用break技, Tidus幫自己人加速~
然後狂打~
隊友除左死同戰鬥不能外, 都唔好回復~

12萬~
一陣就可以扣哂

舊 07-07-05, 10:15 AM   #45
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
三個角色一齊係咁quick attack , 敵人出招就叫召喚擋住d招,之後又再Qucik Attack , 好快玩完 。
打 Trading School 都係 。

( 聽聞 Inter. 版的全部 Mini game都Fix 過係易玩左同冇Bug ,但有冇人記得沙漠返入去城市的bug 係點的 ?)
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-05, 10:32 AM   #46
wing
格鬥低手

引用:
三個角色一齊係咁quick attack , 敵人出招就叫召喚擋住d招,之後又再Qucik Attack , 好快玩完 。
打 Trading School 都係 。
( 聽聞 Inter. 版的全部 Mini game都Fix 過係易玩左同冇Bug ,但有冇人記得沙漠返入去城市的bug 係點的 ?)
係fix左d bug. 有冇易玩左就唔知, 對我來講都係好難玩. 由於冇幾果幾件強武器, 又冇心機練level, 連隻暗黑雀仔召喚獸都打唔贏, 都係俾錢KO左佢就算. 然後就去左爆機了.
舊 07-07-05, 10:41 AM   #47
wing
格鬥低手

引用:

同果d暗黑召喚獸或競技場內的隱藏怪獸比 (收集足夠種類怪獸先出現果d), 故事主線的最終boss簡直有如豆腐, 全無威脅性, 只要熟識d戰鬥秘訣同手上的item就可以輕鬆搞掂.

如果真係唔夠打, 我諗你要練下level, 同埋儲多d item先, 最重要係睇下gamefaqs. 的faq內的戰鬥策略, 因為入到sin之後仲有好多場要打, 所以要學懂戰鬥的秘訣.

例如你打唔贏果毎個boss, 知道佢就快出大招時, 其實係可以用召喚獸做盾牌.

至於終極武器, 如果你有時間同心機的話, Araon同rikka 的終極武器相對上易拿, 建議你拿左先. 如果你唔係打int版, 或者之前去神殿拿o西隱藏item, 咁Yuna果件都好易拿, 最好拿埋佢.

如果你練到最強果d人物的終極武器係好難拿, 可以試下收集一d "Dark matter", 自己整一把每hit 攻擊力超越999的武器. 打隱藏boss就唔多夠力ga la, 但用來打故事主線的boss就綽綽有餘.

此篇文章於 07-07-05 10:56 AM 被 wing 編輯。
舊 07-07-05, 10:43 AM   #48
REDCHASER
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
最煩唔係wakakakakaka 果個咩 ? 要玩十幾年比賽 水皮球 先有 。 \/
Totally agree.....till now only this weapon not yet get.
REDCHASER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-05, 10:43 AM   #49
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

引用:
係fix左d bug. 有冇易玩左就唔知, 對我來講都係好難玩. 由於冇幾果幾件強武器, 又冇心機練level, 連隻暗黑雀仔召喚獸都打唔贏, 都係俾錢KO左佢就算. 然後就去左爆機了.
打黑召喚獸真係需要'原裝正版'既終極武器,仲要能力去到盡('運'係好重要.......... )
我打到黑巴哈已經無能力打得嬴......... (我除左運,其他都升盡,就係因為唔夠運,打極都打唔中 )
舊 07-07-05, 10:45 AM   #50
wing
格鬥低手

引用:
作者: 數碼石頭
埋到身就換上Aaron叔用break技, Tidus幫自己人加速~
平本一樹兄, 好似數碼石頭兄所講, 用Aaron 的四招break技來減低對手物理/魔法的攻守能力, 同埋用Tidus幫自己人加速, 係基本同好重要的打法, 打任何難打的敵人都適用

仲有, 就係打boss級敵人時, 如果知道對方就快出大招, 可以叫召喚獸做替死鬼.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[GBA] 美版 Final Fantasy I & II: Dawn of Souls 29/11/04發售 tonyyeung 手提遊戲機討論版 5 12-03-04 06:27 PM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
Square-Enix Million Seller Titles Janus 電視遊戲討論版 6 04-08-04 02:33 AM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 10:56 AM

手機版 | APP版