Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-10, 01:35 PM   #26
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: MO 查看文章
我之前就係講緊呢舊
呢d LED(?) 機其實出過好多類型
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-10, 06:00 PM   #27
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
記得這部機夜晚玩一定要按無聲, 唔係就一定俾人"摌"(汗)~~~
除了這部外還有部加大版的, 晚一點回家再貼上分享(笑)~~~

Casio CG Handheld Series

引用:
作者: yKS 查看文章
Tomy

http://www.miniarcade.com/tomy/tron.htm

3D果部都係Tomy

岩岩睇相發覺我以前完來都有兩部太陽能機 [一紅一籃]

重有部好似NDS大細好好聲既牛仔槍機

有冇人記得叫乜機同有相

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-10, 09:23 PM   #28
yKS
Banned
PIMP

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDAngelus01
XBox Live GamertagAngeluz01
引用:
作者: 劉公子 查看文章
記得這部機夜晚玩一定要按無聲, 唔係就一定俾人"摌"(汗)~~~
除了這部外還有部加大版的, 晚一點回家再貼上分享(笑)~~~

除右上角兩部外其它都未見過
yKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-10, 11:23 PM   #29
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
來來來, 除了細版本外, 仲有這個加大版, 連外盒都寫住"exciting sound effects", 可想而知個喇叭有幾大聲(笑)~~~

CASIO CG-800L handheld

CASIO CG-800L handheld Vs NDSL

引用:
除右上角兩部外其它都未見過

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-10, 11:25 PM   #30
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
嘻嘻, 對我這個老人家而言必定擁有過(逃)~~~

伊賀對甲賀
我細過時都有...不過搬屋果陣掉左...

重有部係 警匪槍戰架~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-10, 11:27 PM   #31
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:

功夫 李小龍果部 我都玩過架~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-10, 01:52 AM   #32
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
細個o個陣有兩部機個機身設計幾特別
一部好多有都應該識,鬼屋,個殼有兩隻大怪獸都幾型
一部就猿飛肉丸,機身有舊野,可以拉落黎比個主角走入去

舊 05-07-10, 07:44 AM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

這.....不應該是手提機嗎

另...
takara出了匙扣size.....
http://my.tomy.co.jp/arts/meisai.aspx?n=Y511462
http://my.tomy.co.jp/arts/meisai.aspx?n=Y511479
http://my.tomy.co.jp/arts/meisai.aspx?n=Y511486

大細對比
http://game.watch.impress.co.jp/docs...18_343056.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 05-07-10 07:46 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-10, 09:59 AM   #34
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: minolta 查看文章
另外仲有隻玩捉鬼的,個機身設計係鬼屋咁… 都好正!
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
無記錯的話, 右邊有支joystick仔, 左邊個制棺材型有個十字架o係面o架o麻...
不過呢部唔係G&W, 好似Bandai出的...
引用:
作者: Rance 查看文章
細個o個陣有兩部機個機身設計幾特別
一部好多有都應該識,鬼屋,個殼有兩隻大怪獸都幾型
估唔到都唔少人有玩呢部喎, 呢部我當年真係好鬼鍾意玩...
可惜我o個部機最後o既下場係, 因為幾年無玩又無拆電+天氣潮濕, 舊電芯漏電池水整死左部機... (當年邊有咁多錢用鹼性電池, 用碳性電池咋...)

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-10, 10:10 AM   #35
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
破戒大師你部鬼屋真係極品,
好似個口會發光的..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-10, 10:19 AM   #36
破戒僧

引用:
作者: diabloex 查看文章
破戒大師你部鬼屋真係極品,
好似個口會發光的..
是啊~ 印象中好似有粒紅色LED的

舊 05-07-10, 01:34 PM   #37
yKS
Banned
PIMP

引用:
來來來, 除了細版本外, 仲有這個加大版, 連外盒都寫住"exciting sound effects", 可想而知個喇叭有幾大聲(笑)~~~

CASIO CG-800L handheld

CASIO CG-800L handheld Vs NDSL
睇完相有d想買番部細western bar出機玩

不過唔知而家賣到幾貴
舊 05-07-10, 02:32 PM   #38
破戒僧

引用:
睇完相有d想買番部細western bar出機玩

不過唔知而家賣到幾貴
如果你只係想玩, 又係用Windows Mobile手機...
可以去呢度download返黎install黎玩
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=129&t=1117134

個台灣仔真係超有心機, 製作好認真,
AI, BGM全部都100%忠實移植
不過唔係好習慣個control就是... (係比較人性化左, 但我反而習慣以前咁玩...)

我部HD2都完美執行 (不過HD2同PSP一樣成4.3" mon, 用佢黎玩好似太大...)

此篇文章於 05-07-10 02:36 PM 被 破戒僧 編輯。
舊 05-07-10, 02:36 PM   #39
Rance
The One
ガハハ

western bar iphone都有得賣

http://www.handheld.remakes.org/online/westernbar.htm

呢度都有得玩,不過玩到個壞人入左黎就hang左...

舊 05-07-10, 02:54 PM   #40
yKS
Banned
PIMP

唔該晒兩位

比你地講完後先醒起去地下gamer搵Western Bar by Afzane v1.0 (1990)(Casio CG-300)
舊 05-07-10, 02:57 PM   #41
破戒僧

引用:
作者: Rance 查看文章
http://www.handheld.remakes.org/online/westernbar.htm

呢度都有得玩,不過玩到個壞人入左黎就hang左...
呢個唔係好得, 製作太唔認真...haha

杯杯碟碟突然消失都算, 連坐o係左邊個顧客都換左做個八婆(但掉萍果又變返地中海亞伯)...
stage 1-1 boss出場應有o既分數亦唔o岩...

舊 05-07-10, 02:59 PM   #42
yKS
Banned
PIMP

岩岩搵倒個Casio Handheld Games網

差唔多有齊所有出過既Handheld Games相

http://www.handheldmuseum.com/
舊 05-07-10, 03:01 PM   #43
破戒僧

引用:
岩岩搵倒個Casio Handheld Games網

差唔多有齊所有Casio出過既Handheld Games相

http://www.handheldmuseum.com/Casio/index.html
呢個網好野黎o架, 我上面間鬼屋張相都係呢度搵...
但應該唔齊的, 我有一部gundam佢都無...

外形同呢部一樣, 但唔係nu gundam...

此篇文章於 05-07-10 03:03 PM 被 破戒僧 編輯。
舊 05-07-10, 03:03 PM   #44
yKS
Banned
PIMP

引用:
你講起gundam我以前都好似有部但部野係點樣已經唔記得
舊 05-07-10, 03:05 PM   #45
破戒僧

引用:
你講起gundam我以前都好似有部但部野係點樣已經唔記得
我仲有部係唔知乜鬼戰隊, 玩避飛彈返基地...

舊 05-07-10, 03:07 PM   #46
yKS
Banned
PIMP

引用:
我仲有部係唔知乜鬼戰隊, 玩避飛彈返基地...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=263602_263622

搵倒相 不過唔係我以前果部因為印像中係冇買過雙打機

講講下發覺完來細個時都買過唔小handhelds但買過乜已失晒憶

追加
舊 05-07-10, 03:08 PM   #47
Rance
The One
ガハハ

我講o個部猿飛肉丸....
而家睇返先知...原來右上角個位係揭個女仔條裙...

舊 05-07-10, 03:29 PM   #48
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
可惜我o個部機最後o既下場係, 因為幾年無玩又無拆電+天氣潮濕, 舊電芯漏電池水整死左部機... (當年邊有咁多錢用鹼性電池, 用碳性電池咋...)

勁呀!係呢部呀! 我個時細個住醫院都係靠佢! 日日煲! 嘩正!見到個樣我都好開心!
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-10, 03:31 PM   #49
yKS
Banned
PIMP

追加2

搵倒我以前買過果部
http://cgi.ebay.com/BANDAI-FL-MOBILE...item4a99fc60a4

引用:

外形同呢部一樣, 但唔係nu gundam...
厘部

舊 05-07-10, 03:37 PM   #50
屍神Season
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDSeAsOn724
XBox Live GamertagSeasonF
引用:

好懷念 ,我細個都有玩呢部野~
屍神Season 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NDS] Nintendo DS 綜合情報討論區 26 [邪道老翻/灌水禁止區域] t-cup 手提遊戲機討論版 1361 04-23-11 10:42 PM
[NDS] Dragon Quest IX ~星空守望者~ 綜合情報 Vol 2 [心得交流區已開] [美版已售] neo2046 手提遊戲機討論版 400 10-25-10 11:33 PM
Namco Museum Virtual Arcade neo 電視遊戲討論版 16 09-05-09 11:37 AM

現在的時間是 05:11 AM

手機版 | APP版