Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-20-11, 10:48 PM   #26
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: ycyleo 查看文章
AGS前一日就開始登記同派資料
咁係咪即係話即日8點去基本無望?
以下個人覺得+猜想:

日本個邊...50W + 20W 貨...
遇期得32W左右....銷量未見好得去邊....
但是又放眼再睇睇...HK呢邊...貨暫時未知...
但是基於3G 冇LOCK 同埋HK人比較多揀WIFI...
3G一定比人返日本/外國炒, WIFI 就自用
(講真, 買WIFI, 不如而家出水頌好啦...又要排隊又要食GAME, 真是玩咩, 最多個日入去AGS 先買GAME, 價錢差好多就話者...出面都是正價多兩百, 咪當是DHL運費囉...XD)
HK行貨可能真是未必夠, 但是前提下...班南亞人真是來排啦,
國人好幾個壇都話來隊來港, 今次可以排頭的是國人而唔是南亞人...
最後我唸8點WALK-IN都有機會的..不過可能好似我們上次HMV 咁...1 3G :3-4 WIFI
MODEL 未必是自己想要個隻囉...
大不了同SONY講, 我最多UC BUNDLE 跟 UC, 妳比機我啦

此篇文章於 12-20-11 10:50 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 12-20-11, 10:53 PM   #27
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
SCEH次次都搞呢D白痴做勢SHOW
陪佢玩都真是浪費時間
傑斯特 目前離線  
舊 12-20-11, 10:56 PM   #28
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
膠紙,膠紙,同膠紙
痴psp果陣搞到起哂泡泡

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線  
舊 12-20-11, 10:58 PM   #29
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
其實水貨依家都只係怕保養既JE(有=冇就預左,最慘斷估冇人/料整....)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 12-20-11, 11:00 PM   #30
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
SCEH次次都搞呢D白痴做勢SHOW
陪佢玩都真是浪費時間
係咪又係姓項條友的鬼主意?

呢條友最近高調走去挺唐, 真為唔知想駁乜.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 12-20-11, 11:05 PM   #31
icyfox45
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
我想入手PSV 但有幾個蠢問題想問下各位

1. 如果買3G版 係咪要同電訊商買張3G SIM卡先上到網?

2. MON貼各位推薦買邊隻好? (不反光&不吸手指紋)

3. 依度有無買左PSV的同志 而家已經發現部機有問題?
icyfox45 目前離線  
舊 12-20-11, 11:24 PM   #32
ooldmann30

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: shodanng2 查看文章
任天堂 N3DS:約 37 萬 1326 台(統計期間 2011 年 2 月 26~27 日,銷售時間 2 日)
SCE PS Vita:約 32 萬 1407 台(統計期間 2011 年 12 月 17~18 日,銷售時間 2 日)

3DS首發遇著日本發生天災
可以話係無得避免
PSV首發遇著好多人剛買完3DS同MH3G/MK7
任天堂劈價加留大作12月出既戰術成功了
引用:
作者: J+1 查看文章
當日排隊o個批???聽日打去問下先....
係呀,我在i square 排
ooldmann30 目前離線  
舊 12-20-11, 11:32 PM   #33
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
想問今次部機差爆大概玩到幾多個鐘?

同埋隻UNCHARTED 真係咁差?點解好似個個都唔係好喜咁既?

我本身冇預訂,唔知開賣個日普通香港GAMESHOP會唔會有行貨賣呢?

同埋想問下, 如果我去AGS 排, 係咪第一次去排就係拎籌,之後正日朝早就係鬥早去揀PACKAGE?
Kris 目前離線  
舊 12-20-11, 11:36 PM   #34
pure
Insane Gamer
2’5廃材の一員

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDreyo
想知道Vita面頭果塊係玻璃定硬膠

個質感好微妙

Wii
pure 目前離線  
舊 12-20-11, 11:38 PM   #35
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 自強不息 查看文章
想問今次部機差爆大概玩到幾多個鐘?

同埋隻UNCHARTED 真係咁差?點解好似個個都唔係好喜咁既?

我本身冇預訂,唔知開賣個日普通香港GAMESHOP會唔會有行貨賣呢?

同埋想問下, 如果我去AGS 排, 係咪第一次去排就係拎籌,之後正日朝早就係鬥早去揀PACKAGE?

真係去?
野良猫 目前離線  
舊 12-20-11, 11:41 PM   #36
ooldmann30

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: 如月刃 查看文章

真係去?
清晨即是幾點,都幾唔清楚
ooldmann30 目前離線  
舊 12-20-11, 11:43 PM   #37
野良猫
肥倫

引用:
作者: ooldmann30 查看文章
清晨即是幾點?
5︰00–6︰00呱,我估
野良猫 目前離線  
舊 12-20-11, 11:43 PM   #38
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
好有興趣知ags有幾多貨....
卡柏 目前離線  
舊 12-20-11, 11:43 PM   #39
Revy

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: GN00508771 查看文章
九龍旺角
彌敦道664號惠豐中心9樓

查詢電話 2882 0101
營業時間 早上11:00 至 晚上8:00
由2011年12月16至22日,Sony Store, 旺角專門店將延長營業時間至晚上九時, 並於2011年12月23日延長營業時間至晚上十時

咦-.--原來冇提24號..
所以先問,係照舊定唔開

小鎮有你
Revy 目前離線  
舊 12-20-11, 11:43 PM   #40
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
引用:
作者: 如月刃 查看文章

真係去?
起到身咩當行去會展,買唔到既話,反而附近以前番工可以當探同事...

起唔到就...同我無緣,依排放假個幾日寧舍想打機...之後番番工就無鋪癮啦..

不過d p shop 應該個日只係夠機比之前訂的人吧?
Kris 目前離線  
舊 12-20-11, 11:49 PM   #41
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
引用:
作者: Revy 查看文章
所以先問,係照舊定唔開
佢唔會咁玩野叫人去拎GAME但係唔開掛...
~小鬼~ 目前離線  
舊 12-20-11, 11:49 PM   #42
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
所以先問,係照舊定唔開
佢叫人方案二24號去拎, 無可能唔開吧
qwe 目前離線  
舊 12-20-11, 11:55 PM   #43
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
佢咁樣出一出公告, 迫人買水貨?

一小英口 目前離線  
舊 12-20-11, 11:57 PM   #44
野良猫
肥倫

引用:
作者: 一小英口 查看文章
佢咁樣出一出公告, 迫人買水貨?
免費人肉宣傳
野良猫 目前離線  
舊 12-21-11, 12:00 AM   #45
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
我投降
買住Orochi 2 + 清一清舊Game
1月位先入手...
實在太麻煩...首發又無咩Killer Title...

舊 12-21-11, 12:00 AM   #46
cPak
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
始終係全新機種1000機,設計或多或少都總有啲缺憾,唔敢買水。

而家諗返真係好慶幸當日pre-order到,如果唔係呢幾日實囉囉攣唔知買唔買水貨定下決心排AGS好...
cPak 目前離線  
舊 12-21-11, 12:00 AM   #47
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: 卡柏 查看文章
好有興趣知ags有幾多貨....
我反而想知32gb記憶卡有幾多,
使唔使一早入去買
Akira 明 目前離線  
舊 12-21-11, 12:08 AM   #48
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Akira 明 查看文章
我反而想知32gb記憶卡有幾多,
使唔使一早入去買
X2

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 12-21-11, 12:09 AM   #49
LKC

註冊日期: Nov 2006
行貨仲有2日發售
LKC 目前離線  
舊 12-21-11, 12:12 AM   #50
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
所以先問,係照舊定唔開
obviously 係照舊啦...

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] PlayStation®Vita 綜合情報討論區06丨日本 DEBUT! 香港12/23 │AGS首賣排隊安排(P.34 #830) 草薙さん 手提遊戲機討論版 1047 12-29-11 02:19 AM
[PSV] PlayStation®Vita 綜合情報討論區05丨日本12/17 香港12/23 DEBUT 草薙さん 手提遊戲機討論版 1031 12-17-11 09:52 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:42 AM

手機版 | APP版