Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-10, 07:40 PM   #26
kei91145
Senior Gamer
搞笑人

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4253 3734 4330
PSN  IDkei91145
XBox Live Gamertagkei91145
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

尋晚上水已見到, 今朝手痕走去入左$ 310
師兄,係街見到隻game寫住English version, 究竟隻game係中定英?
kei91145 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 08:22 PM   #27
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: kei91145 查看文章
師兄,係街見到隻game寫住English version, 究竟隻game係中定英?
有中文版架
中文版可以揀埋英文
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 08:32 PM   #28
kei91145
Senior Gamer
搞笑人

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4253 3734 4330
PSN  IDkei91145
XBox Live Gamertagkei91145
引用:
作者: MO 查看文章
有中文版架
中文版可以揀埋英文
我見到個隻係中文封面,但貼住English verison,係咪就係師兄你所說的中文版?
kei91145 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 08:33 PM   #29
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
我見到個隻係中文封面,但貼住English verison,係咪就係師兄你所說的中文版?
自己試下用中文介面出中文o唔ok

此篇文章於 11-20-10 08:36 PM 被 joeypong 編輯。
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 08:38 PM   #30
MO

引用:
我果隻封面左上寫住Chinese version中文版
封底啲遊戲畫面你都可以睇到有中文字
舊 11-20-10, 09:19 PM   #31
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
我果隻係左上角寫中文版
大title用英文字, 下面寫住細細隻中文字咩腦力訓練咁
封底介紹部份就中文字

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 09:51 PM   #32
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
我想問下係咪有得買250GB hdd for slim xbox 用ga?
我見呢度有得買...但上xbox官網無gei?咁街舖會唔會有ga? thanks~
http://buygame2.com/cht/shop_detail....&item_id=15284

舊 11-20-10, 09:55 PM   #33
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
我想問下係咪有得買250GB hdd for slim xbox 用ga?
我見呢度有得買...但上xbox官網無gei?咁街舖會唔會有ga? thanks~
http://buygame2.com/cht/shop_detail....&item_id=15284
應該係上次首賣會有賣o既hdd

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 09:58 PM   #34
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
香港係無行貨250gb harddisk賣架
你買得到o既只有水貨或者代用

舊 11-20-10, 10:10 PM   #35
MO

引用:
暫時行貨未有,
但有啲GAME SHOP老闆話聖誕左右有得獨立買
舊 11-20-10, 11:18 PM   #36
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: MO 查看文章
暫時行貨未有,
但有啲GAME SHOP老闆話聖誕左右有得獨立買

咁我買4GB Pack先...再等250gb hdd..~

舊 11-20-10, 11:35 PM   #37
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
隻dance central....
買konami果隻會唔會易玩d~~~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:36 PM   #38
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:

咁我買4GB Pack先...再等250gb hdd..~
出面我果有隻399既hdd...
唔知會唔會唔得~~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:40 PM   #39
ai.
RELEASED

KINECT SPORT最大問題係一online打只可以1vs1,唔可以多人~特別係田徑類~

有無人買了kinect sport一齊玩?
不過唔好打boxing.......有bug技....

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-10, 11:43 PM   #40
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
有無朋友見到邊度有Kinect TV mount買?

舊 11-20-10, 11:50 PM   #41
ai.
RELEASED

引用:
作者: terryskw 查看文章
有無朋友見到邊度有Kinect TV mount買?
官方(說明書入面個隻)定唔官方?唔官方amazon美國有.

舊 11-21-10, 12:04 AM   #42
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: AiStudio 查看文章
官方(說明書入面個隻)定唔官方?唔官方amazon美國有.
http://www.xbox.com:80/ja-JP/xbox360...mountforkinect

呢隻

舊 11-21-10, 12:09 AM   #43
ai.
RELEASED

依隻係就係我講的第三廠的那隻~(但有同ms取license)
http://www.amazon.com/Xbox-360-Kinec...269189&sr=8-10
如無記錯,依隻肯寄出美國.

看來官方在說明書畫的那個係無出.

舊 11-21-10, 12:10 AM   #44
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
諗old tech野果個係你姐

睇我之前vol.1 post過扮雀仔嘅片(亦即Airstudio 剛post果個), 都已認到手指手勢

所以果堆友仔真係好掂, 可以比m$好多好好嘅示範, 佢個效果雖然有明顯delay, 但一日鮮算係咁, 希望m記努力優化
之前 m$ developer 講過認到手指手勢係得, 不過前題係要夠近個 cam, vimeo條片都係甘做, 只scan隻手 , 畢竟kinect RGB cam resolution 得 640x480 , IR cam 更只得 320x240, 真正玩game要scan 到全身時再scan你隻手掌, 你隻手掌有幾多pixel去做analysis ?

Kinect 的確係今世代 motion control 最強硬件, 全身tracking的確好準確好break through, 跳舞及建身games被佢帶領去左更真實嘅層次

N同S又無可雙比科技, 但要計到track手碗動作kinect 真係冇 motion+ 或 move 咁準, 你玩過三者嘅兵乓同 bowling 呢類體感game就知...

另外如果隻 game menu 多野或個button area 細時, 用kinect scan 你手掌定位幾秒去決定某 item 係唔多work嘅 有番手掣會就手好多...

所以個人覺得 m$ 只要出番個簡單嘅小型手掌motion sensing controller就可以令全個體感操控更完滿更多變化更hardcore, m$講過hardcore kinect game 係可以連手掣一齊玩, 但親身玩過kinect 之後我想手握多一件 move navi con 咁上下款嘅手掣多過 360 手掣
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 12:12 AM   #45
ai.
RELEASED

move無玩過,但我覺得kinect的bowling好玩過motion plus那個.

但kinect sport我覺得最好玩都係田徑和足球~之後兵乓和bowling.

此篇文章於 11-21-10 12:17 AM 被 ai. 編輯。
舊 11-21-10, 12:15 AM   #46
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
引用:
作者: 卡柏 查看文章
隻dance central....
買konami果隻會唔會易玩d~~~~
Dance evo easy mode 易玩好多, 唔似D.C. 咁track到足一足嘅
舊 11-21-10, 12:16 AM   #47
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
KINECT SPORT最大問題係一online打只可以1vs1,唔可以多人~特別係田徑類~

有無人買了kinect sport一齊玩?
不過唔好打boxing.......有bug技....
係啦...太少喇, 妄想一下可以日後有得update4人對戰啦 而且跑步仲可以加埋接力咁先正. 始終首發game可能技術上仲有好多野拖住未搞得掂

sry今日你send msg比我時家人玩緊. 聽日搵你玩

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 12:20 AM   #48
MO

試咗voice command

open tray, close tray, dashboard等等都得
但未知點熄機...
舊 11-21-10, 12:22 AM   #49
ai.
RELEASED

但如果做到自己開放手(不是指手勢),我想要一隻完整的日本棒球game~
希望kinect係日本賣好些少~我的希望只能靠konami~

引用:
係啦...太少喇, 妄想一下可以日後有得update4人對戰啦 而且跑步仲可以加埋接力咁先正. 始終首發game可能技術上仲有好多野拖住未搞得掂

sry今日你send msg比我時家人玩緊. 聽日搵你玩
跑步接力~當我想到玩左三四次短跑後~已經感覺到自己無力再跑落去~
不過最好更新左手面手背和放手的問題先~如果有,隻kinect sport真係完美.
如果kinect sport肯再更新在online多d人玩,就算佢出dlc的sport game我應該都會照買.

那下次吧~你下次見到我玩緊kinect時找我.

此篇文章於 11-21-10 12:32 AM 被 ai. 編輯。
舊 11-21-10, 12:28 AM   #50
C.Ryo
Game Master

引用:
move無玩過,但我覺得kinect的bowling好玩過motion plus那個.

但kinect sport我覺得最好玩都係田徑和足球~之後兵乓和bowling.
我都覺得足球好玩
m+ bowling 出西多變化啲, kinect bowling 雖然手碗sense得無咁準, 但全身動作scan又令人有更好投入感, 自已行左行右簡位好過按十字掣

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Kinect Star Wars ahleung 電視遊戲討論版 123 07-27-12 01:49 PM
[XBLA] Diabolico Pitch (前稱Codename D | Kinect專用 | Suda 51) ahleung 電視遊戲討論版 14 04-07-12 06:43 PM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版