Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-17-17, 02:31 PM   #4801
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: 信長 查看文章

好似幾好玩
舊年入過同系列既妖怪手錶PUZZLE , 係幾好玩

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 03-17-17, 02:45 PM   #4802
patran
Junior Member

註冊日期: Mar 2017
引用:
作者: 阿聰 查看文章

行貨JOY-CON係左紅右藍。
咁捕實行貨了
patran 目前離線  
舊 03-17-17, 02:47 PM   #4803
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
幾錢?
遲啲官方實出pokemon, mario 嘅盒仔

Sent from my iPhone using Gaforum
日亞買, 除返開運費45左右, HK街賣50幾
lodoss 目前離線  
舊 03-17-17, 02:48 PM   #4804
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: patran 查看文章
咁捕實行貨了
行貨紅藍係咪未出??
alien1020hk 目前離線  
舊 03-17-17, 02:49 PM   #4805
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
買咗呢隻Keys軟套, 都幾好用
QUICK-POUCH
我都買左橙色,原本想等COVER ,但睇落又幾樣衰咁
sonic 目前離線  
舊 03-17-17, 02:52 PM   #4806
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://cn.wsj.com/big5/20170317/tec134319.asp
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1353192
引用:
任天堂將提高Switch游戲主機產量
據知情人士透露,由於需求強勁,任天堂公司已決定將截至2018年3月份財年的Switch游戲主機產量至少提高一倍。

Takashi Mochizuki
2017年 03月 17日 13:42

據知情人士透露﹐由於需求強勁﹐任天堂公司(Nintendo Co., NTDOY)已決定將截至2018年3月份財年的Switch游戲主機產量至少提高一倍。

這意味著3月3日全球發售的Switch在上市第一年中的表現將與任天堂另一款熱賣的游戲主機Wii相媲美。由於最近推出的游戲主機Wii U銷售情況不及預期﹐任天堂急需來自Switch的提振。

任天堂尚未公佈Switch的銷量數字﹐但任天堂北美子公司在聲明中說﹐這款產品的初步銷售勢頭是該公司有史以來最強的。

知情人士說﹐在始於2017年4月份的財政年度﹐任天堂的裝配代工商計劃生產至少1,600萬台Switch﹐原計劃生產800萬台﹐即使把庫存考慮進去﹐也意味著任天堂自信Switch當年銷量將遠超1,000萬台﹐超出許多分析師預期。

任天堂發言人不予置評。

任天堂首席執行長君島達己(Tatsumi Kimishima)此前表示﹐Switch本月的全球發售量將達到200萬台﹐但一位知情人士說﹐實際數字更有可能是250萬台甚至更多。

任天堂計劃在4月27日公佈財報時介紹Switch在3月份的銷售情況以及未來一年的銷售前景。為了避免向下修正﹐任天堂傾向於給出比較保守的預期。

此篇文章於 03-17-17 02:56 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線  
舊 03-17-17, 03:02 PM   #4807
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Are the Nintendo Switch's Pointer Controls On Point? We Compare to the Wii!
GameXplain
https://youtu.be/Ix7-YTj4ZUI
引用:
neo2046 目前離線  
舊 03-17-17, 03:20 PM   #4808
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 新月 查看文章
無錯最怕呢D
你呢個情況似三國志大戰Ds?
PSP MH呀, 雖然最後係3百幾入手價, 不過人地....已經....
算啦, 過左去, 唔係她, 都唔會有而家的我..."死都唔訂GAME" =W+

引用:
作者: zeusho 查看文章
我大部分遊戲都係係最貴既限定版,訂咗後都係第一日出就有得攞同係正價同攞晒所有贈品,我自己就唔會以單一例子去睇一件事,而係自己多年一直以黎既經驗去處理。各位師兄自己想點做就點做啦,反正遊戲就一定會買。
呢樣就當然啦, 不過就係因為呢D經驗, 我從此就唔會再訂GAME, 最多食炒價, 冇得買咪玩遲幾日
買GAME 娛樂, 冇理由買難受..

引用:
作者: 天野 查看文章
所以要搵d有信譽既鋪訂就冇問題
Game其實唔訂都得既,只要一出就撲去買
機就一定要訂羅
同感, GAME 呢D分幾轉到, 機真係分分鐘一轉之後就唔知幾多個月後先出現....(指:能接受的價錢)

引用:
我都諗過, 又買DOCK又買制, 不如等遲啲跌價買部水算
ANYWAY 睇下四月頭行JC咩價位再決定
其實亦有人博下會出限定SET...

引用:
因為紅色代表老任,加上有得CUSTOM,一見到呢個,已經對普通版失去興趣⋯⋯
B&S,單係一部SWITCH,5磅,自提$120,遠遠平過其他,又唔使被人拆箱,大家都方便。
見到個紅盒真係咩都值...

原來係咁...

引用:
任斯拉我戰輸,都冇計,好彩3.3睇實補中。埋單計數,約$2350,當個俾多$10有紅白色包裝。
咁我而家都係比左1百者, 又唔係真係好貴的
本來預左UPS, 都唔止比呢個價啦....

引用:
我都試過,訂仲慢過人地街貨,要盡快玩就唔訂。

請查樓上唔訂原因。同埋要訂都係訂主機,GAME就免了。
試過訂一次,遲過人地玩,價又貴過快貨街價,好火,冇下次。
係, 不過各位CHING 都係自己唸啦, 想玩同幾錢買黎玩
呢D係自己可以控制, 買到機同買到GAME就得啦

引用:
行貨JOY-CON係左紅右藍。
唔講真係唔知

舊 03-17-17, 03:30 PM   #4809
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
咁捕實行貨了
因為獨立買一對JOY-CON,老任只有左紅右藍,冇左藍右紅。
港任官方網都有寫架!一係全灰,一係左紅右藍。
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
見到個紅盒真係咩都值...

原來係咁...

咁我而家都係比左1百者, 又唔係真係好貴的
本來預左UPS, 都唔止比呢個價啦....

係, 不過各位CHING 都係自己唸啦, 想玩同幾錢買黎玩
呢D係自己可以控制, 買到機同買到GAME就得啦

唔講真係唔知
我係為紅盒同埋JOY-CON旁邊個套而買(我跟返左藍右紅)。
所以點樣買,去邊度買,就各自衡量了。

我見巴哈D人都好慘,戰完任斯拉,仲要戰TENSO。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 03-17-17 03:38 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 03-17-17, 03:32 PM   #4810
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
紅藍掣呢d只係心理影響姐
係要特別小小先有虛榮心
到時出D特別版掣咪又係另買
新月 目前離線  
舊 03-17-17, 03:38 PM   #4811
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
我都戰完呀, 望望D EMAIL, 來回左成16封

引用:
紅藍掣呢d只係心理影響姐
係要特別小小先有虛榮心
到時出D特別版掣咪又係另買
她係跟製就好.....成部機唔同色....呢下就到時唔止製咁簡單....
JC 都已經3百一個, 同捆GAME 去碼都300*2 + 5000羊GAME
同捆機就....

舊 03-17-17, 03:42 PM   #4812
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
我就向B&S確認兩次,係咪唔使特別處理,佢地話「YES」後我已經冇理。
不過今次鋰電池事件,應該攪到日亞、DHL同TENSO都好傷。
同埋睇到原來中、港、台都有唔少老任支持者走去搶水貨。

阿聰 目前離線  
舊 03-17-17, 03:46 PM   #4813
新月
Game Master

引用:

她係跟製就好.....成部機唔同色....呢下就到時唔止製咁簡單....
JC 都已經3百一個, 同捆GAME 去碼都300*2 + 5000羊GAME
同捆機就....
真係想要同捆就會買多部機
新月 目前離線  
舊 03-17-17, 03:48 PM   #4814
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: シェンムー 查看文章
嘩, 呢個情況真心賤
估唔到hotline玩呢啲

呢十幾年買game訂game
我都中過奶過唔少野
所以我而家都只會同真係買到熟晒果一兩間留算
講左要就一定要,留唔到就算

Sent from my iPhone using Gaforum
你望真d
hotline個位未係hotline個陣

hotline點解信得過
真係住大埔嘅人先會明

舊 03-17-17, 03:54 PM   #4815
patran
Junior Member

註冊日期: Mar 2017
引用:
因為獨立買一對JOY-CON,老任只有左紅右藍,冇左藍右紅。
港任官方網都有寫架!一係全灰,一係左紅右藍。

我係為紅盒同埋JOY-CON旁邊個套而買(我跟返左藍右紅)。
所以點樣買,去邊度買,就各自衡量了。

紅盒真係好靚
patran 目前離線  
舊 03-17-17, 03:54 PM   #4816
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
https://www.amazon.co.jp/dp/B01N5QLO...tem?th=1&psc=1

https://www.amazon.co.jp/dp/B01NBW07L4/ref=pe_492632_159100282_TE_item?th=1&psc=1

日森有貨
由手機版發出

此篇文章於 03-17-17 03:56 PM 被 taichu2 編輯。
taichu2 目前離線  
舊 03-17-17, 03:59 PM   #4817
阿聰

引用:
紅盒真係好靚
老任主機首發仲要出超必包裝,唯一可做就係跌錢。(不過部SWITCH係老婆送嘅﹚

開頭以為贏唔到任斯拉,紅盒應該凍過水架啦!好彩3.3話會再開訂,馬上睇實。

阿聰 目前離線  
舊 03-17-17, 04:05 PM   #4818
忍者

買機個陣買多對joycon
個陣冇留意原來另買O既紅藍制係同跟機O既O岩O岩左右唔同
結果宜家就買左灰色制....好後悔

舊 03-17-17, 04:18 PM   #4819
阿聰

引用:
作者: 忍者 查看文章
我就注意到呢一點,將來如有需要買多一對JOY-CON,而買果陣冇出特別色的話,
我就會買左紅右藍,加返個JOY-CON GRIP,就會變成一對紅掣同一對藍掣。
當然,前提係部SWITCH本身係跟左藍右紅果款先可以。

阿聰 目前離線  
舊 03-17-17, 04:19 PM   #4820
新月
Game Master

引用:
小問題,有返對紅藍咪得

此篇文章於 03-17-17 04:25 PM 被 新月 編輯。
新月 目前離線  
舊 03-17-17, 04:21 PM   #4821
忍者

引用:
小問題,有返對紅藍咪得
等多一排先買
宜家想買pro制多D

同埋等下批先買冇咁易出事

舊 03-17-17, 05:27 PM   #4822
新月
Game Master

Https://www.etsy.com/listing/5041987...=sr_gallery_28

正...
新月 目前離線  
舊 03-17-17, 05:36 PM   #4823
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
你望真d

hotline個位未係hotline個陣

hotline點解信得過

真係住大埔嘅人先會明

係wo, sorry

舊 03-17-17, 06:07 PM   #4824
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
其實主機一直都係左藍右紅,日與行或全世界都冇分別
我自己果套行版咪左藍右紅,買多set掣就可以藍藍同紅紅

不過唔急買多套掣住,等遲少少先

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-17-17 06:13 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-17-17, 06:10 PM   #4825
AhTin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2012
我主機左藍右紅,買多套左紅右藍,變成兩藍兩紅,再放走對藍掣,再買多兩條紅手繩,最後變成全紅機!
AhTin 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5824 06-03-24 10:23 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 01:26 AM

手機版 | APP版