Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-13, 12:05 AM   #451
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: money 查看文章
雖然有1200人
但$980右手邊最後幾行好多吉位
個台太窄,980最邊仲灰過780中間囉

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:05 AM   #452
Orphen
Game Master
はわわっ(ノ><)ノ

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Metatron 查看文章
你係我左左左邊定左左左左邊?
話說你朋友(左左邊)係日本人?我講日文個時有反應
好羨慕直列30既一眾觀眾

大神講冰皮月餅同肇興酒好好笑,
仲有一開始既爆笑普通話
我係白衫
講英文個位泰國來的但識日文

舊 09-21-13, 12:12 AM   #453
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
28 揮手

唔熟歌無温書
原本想當音樂會齋坐
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:14 AM   #454
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: Metatron 查看文章
個台太窄,980最邊仲灰過780中間囉

左邊仲要有部cam
要左我張c11 嗰位真係好唔好意思
舊 09-21-13, 12:18 AM   #455
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
你估係王国民咩, 邊有咁易做到全場土下座

我有幻想過影相係影土下座

引用:
作者: xxxxxx 查看文章

左邊仲要有部cam
要左我張c11 嗰位真係好唔好意思
講開部CAM
真係VCD質素

舊 09-21-13, 12:24 AM   #456
xxxxxx
Game Master

引用:

講開部CAM
真係VCD質素
望過個screen 兩眼
我以為係projector 雞咋
舊 09-21-13, 12:26 AM   #457
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
780中間位其實幾爽,唯一唔好處離班歌姬遠左少少

bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:30 AM   #458
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
J行中間位都好正,不過好想捉坐control panel果條友去打,D音樂邊駛咁大聲!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:31 AM   #459
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
你絕對係超主觀, 好明顯你眼中只有 Keiko, 無視左其他人o既存在
wakana 間中都笑得好甜架
不過講起真係超淚目, 我有九成時間俾人擋住睇唔到 Kaori 個樣
我同metatron坐30-32對住正keiko無法啦

音響以香港黎講收貨啦。至少真係好過之前kalafina
仲有唔好唔記得speaker放置是有sweet spot的存在
睇嘉賓的好位又未必係聽歌的好位 (如果佢開頭不是以最頭幾行做基準)

照明見到有出錯 例如KAIDA貝田出聲唱時應該要打spot light,但係慢了幾秒先著 XD
以為係香港人,點知原來是日本staff

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:36 AM   #460
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
台場goods呢d先叫買得落手
米色tee
香港

http://t.co/ZgoXX5i9yV

舊 09-21-13, 12:39 AM   #461
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Hayami 查看文章

仲有唔好唔記得speaker放置是有sweet spot的存在
睇嘉賓的好位又未必係聽歌的好位 (如果佢開頭不是以最頭幾行做基準)

照明見到有出錯 例如KAIDA貝田出聲唱時應該要打spot light,但係慢了幾秒先著 XD
錯咗好多spot light

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 09-21-13, 12:41 AM   #462
xxxxxx
Game Master

都睇過咁多次呢個場啦
音響零期待
開頭幾首爆晒己經係意料中事
收貨嫁啦

setting 都係老問題
Bass amp guitar amp 唔係幾出
Drum 就大聲得濟
均哥就i am so sorry...
舊 09-21-13, 12:42 AM   #463
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
米色tee
香港
SKIP
個KEY HOLDER正禁多既

bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:45 AM   #464
xxxxxx
Game Master

引用:
米色tee
香港

http://t.co/ZgoXX5i9yV

http://gallery.gaforum.org/var/album...G?m=1379695080
黑+綠真係買唔落手
哈囉喂咩

毛巾原本想買
不過唔係印香港最後放棄
舊 09-21-13, 12:47 AM   #465
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
場刊太少買唔到,搞到我最後要簽海報
(唔想屈就咁多歌姬簽係同一頁cd booklet (live best)

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 12:50 AM   #466
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: mikemike 查看文章
錯咗好多spot light
嗰幾首連續
我以為壞左咋
舊 09-21-13, 12:57 AM   #467
xxxxxx
Game Master

引用:
場刊太少買唔到,搞到我最後要簽海報
(唔想屈就咁多歌姬簽係同一頁cd booklet (live best)
簽海報好呀
以為抽籤無限quota 食埋食先入去
點知已經抽晒

想要海報但goods 又買唔落手
Livebest 又賣晒
Bluray 唔想報晒佢
最後買左隻 everlasting songs好鬼貴
舊 09-21-13, 01:17 AM   #468
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:

有心一定可以轉移一下視線望下其他人o既

Kalafina 之前果兩次真係想死, 特別係第二次, D 聲真係爛到痴線
我覺得我今次個位 OK, D 聲無乜點爆, 不過都係推得大聲左架啦
係香港睇 live 除非你想睇近距離睇人至揀前排, 唔係只會耳仔受罪
前排兩側係最慘, 個台太窄樣又睇唔到, screen 又過近, 喇叭又對正

舊 09-21-13, 01:27 AM   #469
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
580都好滿足
D音響拆拆到但算ok啦
個場闊但唔遠, 睇得好清楚
想聽個d都有齊, 好感動
未聽過個d都覺得好正

上次福山叫到喉嚨痛, 今次拍手拍到手痛
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 01:31 AM   #470
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

話時話, 原本FJ 打算上年12月黎果時應該係連開三日 live 的
FC 會報上印住12月15~17日, 如果下次真係再黎, 唔知有無機會連開兩/三日呢?

此篇文章於 09-21-13 01:34 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 01:42 AM   #471
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
話時話, 原本FJ 打算上年12月黎果時應該係連開三日 live 的
FC 會報上印住12月15~17日, 如果下次真係再黎, 唔知有無機會連開兩/三日呢?
有無咁多人睇呀?

舊 09-21-13, 02:04 AM   #472
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

計返時間, 果陣8月開緊LIVE Vol.#9 “three days special"
如果上次搞得成有機會照搬, 三日唔同 setlist

梶浦 core fans 應該唔少, 今次都係賣剩兩種貴飛o既兩側後排最側邊位, 入座率算唔錯

舊 09-21-13, 03:28 AM   #473
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
坐第4行既表示已經好積極企起身
旁邊D人仲猶疑緊時我就二話不說企起身

今場LIVE係香港睇過既黎講已經十分好!!

好期待下次佢地再黎!! KLFN都OK!!

BTW...最後都無抽到簽名籌
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-13, 10:14 AM   #474
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
$480坐尾二行中間的我表示: 大滿足

其實我想聽nowhere

舊 09-21-13, 01:15 PM   #475
xxxxxx
Game Master

引用:
計返時間, 果陣8月開緊LIVE Vol.#9 “three days special"
如果上次搞得成有機會照搬, 三日唔同 setlist

梶浦 core fans 應該唔少, 今次都係賣剩兩種貴飛o既兩側後排最側邊位, 入座率算唔錯
三日唔同setlists嘅話
早通知應該都可以坐返同一批人
如果細場入座率應該更加有保證嘅

今次真係堅多中國人
日本黎嘅fans 目測都有十幾廿個

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
10/11 「LiSA~ANOTHER GREAT DAY in Hong Kong~Fan Meeting歌迷見面會!」 money 日本動漫畫討論版 1 07-30-14 08:26 AM
放 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 31/5 - 780 lkhss 買賣專區 6 05-31-14 03:10 PM
再減價放 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 31/5 [Sold] carol_L 買賣專區 2 05-27-14 11:26 PM
原價放 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 31/5 $980 carol_L 買賣專區 5 05-15-14 09:17 PM
[賣]Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2014 5/31 $980[已放] Metatron 買賣專區 1 05-04-14 09:52 AM

現在的時間是 12:11 AM

手機版 | APP版