Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-14-05, 04:03 PM   #451
nobody
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Thaws
同巴沙拿同一team都無咩可能唔lv99...
這樣的話用無限道具 bug
會更快更方便
nobody 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 04:36 PM   #452
上等兵
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
佢指果d係咪用完即棄既果d強化部件?
上等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 04:41 PM   #453
nobody

註冊日期: Nov 2004

就是那些
nobody 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 06:59 PM   #454
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
另,softbank攻略月尾出

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 09:07 PM   #455
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 上等兵
佢指果d係咪用完即棄既果d強化部件?
果d 由 f 開始我就已經唔會裝.....

今集有得賣我都唔知幾開心
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 10:16 PM   #456
kaka
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: msz006

初頭我都會裝啲補給part係啲機度旁吓身,後尾一個都未用過
依家索性一見到就賣咗佢

舊 09-14-05, 10:50 PM   #457
上等兵

引用:
作者: msz006

我都係...一直冇用過...
舊 09-14-05, 11:19 PM   #458
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
果d用完即棄既果d強化部件 裝尼sine位

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 12:12 AM   #459
Ragnarok
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
發現一個bug

第21話果陣, 麥斯老婆會o係其中一個分支出場, 跟住個intermission係可以pp養成, 但之後佢就會離隊, 到之後49話佢會再出場, 佢既能力值會繼承自21話, 即係你之前加左乜技能俾佢, 49話都會繼續有, 不過佢49話既pp值係繼承自麥斯, 所以佢會多左一份PP去改能力值

同樣情況發生o係綾波~ 52話殺左隻14使徒, 佢就會離隊, 直至52話完結之後先會歸隊, 跟住intermission佢既PP值又會突然暴增, 我玩第三週目超男, 佢返黎果陣有成千pp
Ragnarok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 12:14 AM   #460
~牙~

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Ragnarok
發現一個bug

第21話果陣, 麥斯老婆會o係其中一個分支出場, 跟住個intermission係可以pp養成, 但之後佢就會離隊, 到之後49話佢會再出場, 佢既能力值會繼承自21話, 即係你之前加左乜技能俾佢, 49話都會繼續有, 不過佢49話既pp值係繼承自麥斯, 所以佢會多左一份PP去改能力值

同樣情況發生o係綾波~ 52話殺左隻14使徒, 佢就會離隊, 直至52話完結之後先會歸隊, 跟住intermission佢既PP值又會突然暴增, 我玩第三週目超男, 佢返黎果陣有成千pp
我個陣有講過, 但無人理我...
d兩個人係我第四周個陣已經9999pp, 主角先得個6xxx...
搞到好似金手指咁...

永別了, DD 黑SABER
<呢個LOGO實在係太嘔心了
~牙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 12:16 AM   #461
上等兵

引用:
作者: Ragnarok
發現一個bug

我岩岩過左49話,唔怪得有咁多pp
舊 09-15-05, 12:25 AM   #462
上等兵

我想問eva既人pp改咩好?
舊 09-15-05, 02:21 AM   #463
上等兵

我諗住試下用果個強化零件無限使用極惡bug
不過我用唔倒...都係睇唔明......
舊 09-15-05, 11:47 AM   #464
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
SRX個アヤ大尉係咪死左?

好耐之前有人問過,但已經追唔返個POST啦......

舊 09-15-05, 11:51 AM   #465
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: Gundam MK-2
SRX個アヤ大尉係咪死左?

好耐之前有人問過,但已經追唔返個POST啦......
冇死
遲啲出番

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 11:52 AM   #466
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 計劃犯罪者
冇死
遲啲出番
咁遲D架新SRX咪變成四人駕駛?

舊 09-15-05, 12:48 PM   #467
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Gundam MK-2
咁遲D架新SRX咪變成四人駕駛?
係呀~~

舊 09-15-05, 12:49 PM   #468
OMB

註冊日期: Jun 2005
無限使用配件的bug真係超惡^^
每關1隊1round清場, 只係用左2round就過左57&58關
依家388, 入good ending應該無問題(本來無望...)
玩ex-hard又省力不少^^"
OMB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 04:03 PM   #469
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: OMB
無限使用配件的bug真係超惡^^
每關1隊1round清場, 只係用左2round就過左57&58關
依家388, 入good ending應該無問題(本來無望...)
玩ex-hard又省力不少^^"
睇左咁耐都唔太明點樣用咩無限使用配件BUG...
有冇人可以教教我? // // //

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 05:29 PM   #470
影武者
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 柴崎幸
我都唔識~請高人點指點指~^^!
影武者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 07:50 PM   #471
Gaspar

註冊日期: Jan 2005
其實改地形改宇宙定改陸and空好?
Gaspar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-05, 09:23 PM   #472
kaka

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Gaspar
其實改地形改宇宙定改陸and空好?
當然係宇宙

舊 09-15-05, 11:16 PM   #473
OMB

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 柴崎幸
我ge方法係, 一小隊裡面, 有4個隊員A,B,C,D(3個都得), 先裝備以下parts
A (第1欄): 任何補SP配件(OVAxx
(其它) : 任何配件都得
B (第1欄): 任何補HP/SP配件
(第2欄): 想無限使用的消耗性配件(首推: 勝利之鍵/SP全補)
C (第1欄): 任何補HP/SP配件
(第2欄): 想無限使用的消耗性配件(首推: EN/彈全補那個)
D (第1欄): 任何補SP配件(OVAxx
用法:
1. 先使用A的任何一項精神, 令選項中出現"PARTS"
2. 按O入"PARTS", 會見到A,B,D的配件可用(如某機EN/彈不足,C都可用)
3. 先選A按O, 留意畫面下會有"OVAXX"的說明
4. 按X退出, 選"下"掣去B按O, 再按"下"掣選第2項, 留意畫面會有"勝利之鍵"的說明
5. 按X退出,再選回A按O...BUG發作!!! 第一項原來"OVAXX"的說明,奇怪地變成"勝利之鍵"的說明
按O吧! 你已可任選A-D其中一個全補EN~~(成功的話, 配件是不會消失的!)
6.如要全補EN, 依3-5步驟, 但要先選D第1項>C第2項>再去D第1項

如此,小隊內任何精神(只限主駕駛員)&武器便可以無限使用了^^
配合有"覺醒"的隊員, 你已可無限移動及放炮
1關1隊1TURN完 !!
OMB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-05, 12:23 AM   #474
~牙~

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 上等兵
我想問eva既人pp改咩好?
攞明日香做小隊長, 加e save, 氣力上限, size無視
跟住改格.
等到有at field d招個陣就惡啦....
asuka反擊好似x 1.1 ga..

另...個bug太邪惡啦....

永別了, DD 黑SABER
<呢個LOGO實在係太嘔心了
~牙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-05, 12:37 AM   #475
上等兵

引用:
作者: ~牙~
攞明日香做小隊長, 加e save, 氣力上限, size無視
跟住改格.
等到有at field d招個陣就惡啦....
asuka反擊好似x 1.1 ga..

另...個bug太邪惡啦....
咁另外兩個呢?
佢地我都係間中先出,有3百幾pp都唔知改乜好...
果招而家有囉
thx~

論壇跳轉

現在的時間是 11:18 PM

手機版 | APP版