Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-12-10, 08:29 PM   #426
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: ZOMA 查看文章
買左,雖然只係玩左一陣,
但以前玩JRPG d 感覺番晒來..
(周街跑唔願行主線但其實好想行XD)

攻略必買啊!
就咁Colony 9 都好鬼大....

行行下仲有堆lv 80-90 出理係Colony 9

周街都好危險.....

好在個System 無Game Over...

唔係都唔知死左幾多次 XD
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 08:36 PM   #427
張五飛
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
好想玩~~聽到d 音樂 都覺正~~但成4百幾
張五飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 09:53 PM   #428
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: 張五飛 查看文章
4百幾玩呢隻抵到爛啦...
我果時7百幾買日版FF13仲睇住佢插水...

呢隻XENOBLADE 本來出貨已唔多應該幾難插水掛

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 10:35 PM   #429
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
4百幾買隻神作抵返哂, 隻Game夠玩好耐
又唔係炒價, 仲要係100%日版, game舖都唔係賺你好多咋

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 11:00 PM   #430
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-10, 11:44 PM   #431
張五飛

你地好衰 ar~~~引人地~~唉~~我啱啱先買ff 13 中文版~~唔係唔好玩~~係呢隻真係正好多~~4字 中買隻game 好大心理lor~~>,<
舊 07-13-10, 02:09 AM   #432
kennethyu

引用:
你地好衰 ar~~~引人地~~唉~~我啱啱先買ff 13 中文版~~唔係唔好玩~~係呢隻真係正好多~~4字 中買隻game 好大心理lor~~>,<
Wii game 早買早享受, 遲買有排受

到時搵唔搵到game 都成問題

FF13 中文唔會驚買唔到
舊 07-13-10, 01:46 PM   #433
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: kennethyu 查看文章
就咁Colony 9 都好鬼大....

行行下仲有堆lv 80-90 出理係Colony 9

周街都好危險.....

好在個System 無Game Over...

唔係都唔知死左幾多次 XD
係游水呢下耐lor

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 02:21 PM   #434
nick

引用:
作者: CardGameDan 查看文章
係游水呢下耐lor
裝移動速度up25%俾槍姐游自由式超快

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-10, 10:04 PM   #435
lwi2000
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

點解可以跳番上黎既?.?

MK wii : 2235-3337-1743
大亂鬥X : 4683-4650-8003
lwi2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-10, 12:33 PM   #436
MO

註冊日期: Aug 2005
http://www.hihiforum.com/viewthread....e=1&sid=b1Pb3b

呢個中文攻略網都OK
適合一啲日文唔係太好既新玩家.
可以簡單了解下個背景同遊戲系統.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-10, 05:58 AM   #437
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
解任務看人物關係圖時,
越來越多線連起來真有滿足感,
雖然任務真的很多很多很煩就是了...。

發現其中一個仙人999歲,
應該遊戲中最大年齡吧,
但同時發現王族們的年齡,
小孩竟然都50歲,
在看看和公主大既同齡的人,
看來...公主年紀也不輕了...。

這個算是種族設定Bug 嗎...?!

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-10, 07:54 AM   #438
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
解任務看人物關係圖時,

應該遊戲中最大年齡吧,
小孩竟然都50歲,

999未算老,ハイエンター有唔少2~3千歲...公主貴更係更係禁忌

其實連緊o個陣真係幾有滿足感,但連完會幾失望
o個陣我一路諗張圖連到最後會唔會有意思(圖案,文字之類),結果得個吉
我數翻自己做左既任務總共455個,扣返起故事任務應該都係420咁上下,多唔多見人見智

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-10, 08:54 AM   #439
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
解任務看人物關係圖時,

應該遊戲中最大年齡吧,
小孩竟然都50歲,

機娘......

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-10, 10:37 PM   #440
張五飛

我買左la~~^^188唯一 一隻~~而家玩緊 光田 d 音樂~~掂
舊 07-15-10, 10:41 PM   #441
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
解任務看人物關係圖時,

應該遊戲中最大年齡吧,
小孩竟然都50歲,

記得晌a9見人貼過幅圖,勇者條村入面有個成9999歳的
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 02:18 AM   #442
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: 如月刃 查看文章
記得晌a9見人貼過幅圖,勇者條村入面有個成9999歳的
我記錯數字了...,
我想講個是仙人9999歲,
少了一個9 真係差天共地...。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 07-16-10, 03:24 AM   #443
nick

復興左 side6 76%,音樂好聽左

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 07:24 PM   #444
RPG之鬼

1.雖然知道有暗殺者果段劇情,但完全想不到是有配音,會是原本預了有,但後來cut了嗎?
2.想不到公主會夜襲男主角……大個女了
3.發覺公主條事業線都唔錯,應該說是三個女角中最好的一個,女主角的實在太古怪了

依家唯一頭痕就係要燐光等到夜晚大霧……遊戲裡最麻煩的都算是呢點吧

此篇文章於 07-16-10 07:28 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-10, 08:26 PM   #445
kennethyu

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
1.雖然知道有暗殺者果段劇情,但完全想不到是有配音,會是原本預了有,但後來cut了嗎?
3.發覺公主條事業線都唔錯,應該說是三個女角中最好的一個,女主角的實在太古怪了

依家唯一頭痕就係要燐光等到夜晚大霧……遊戲裡最麻煩的都算是呢點吧
被捏他了

我理在才玩到大劍溪谷
舊 07-16-10, 11:59 PM   #446
RPG之鬼

呀!忘記了有批人是遲玩的……
因為遊戲都出了一個月多……

舊 07-17-10, 12:48 AM   #447
kasabian

註冊日期: Jul 2010
我想問,寶石合成係咪一定要返コロニー9??
kasabian 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-10, 03:54 AM   #448
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: kasabian 查看文章
到某個期間回第九區會給你手提合成爐,
便可以隨時隨地合成。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 07-17-10, 03:57 AM   #449
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章

試下不停換時間,
日>夜>日>夜 每次等一陣,
上次搵怪比我這樣搵到適合解任務天氣。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 07-17-10, 09:26 AM   #450
RPG之鬼

引用:
作者: kasabian 查看文章
完成第一章之後(雖然遊戲沒有明確寫明章節,但應該會很清楚知道怎樣才算是完成一章)
再去找殖民區9的合成爺爺,就會接到一個要你去殖民區6尋找超小型合成器
到殖民區6完成任務後就會拿了全成器,之後再回到殖民區9找合成爺爺就可以得到合成器

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 11:05 PM

手機版 | APP版