Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23  ... 最後
手提遊戲機討論版>ソードアート・オンライン フラクチュアード デイドリーム Coming to Summer l ホロウ・リアノゼーション 已售
Terry 07:31 PM 11-21-16
作者: pet3:
如果我有增益者的技能想用
我用完之後轉攻擊手
是真的只只能出完第1招之後慢慢轉?
你想用效果推進?
隻game無shortcut轉ex skill..只可以開menu自己轉

得雙劍裝第二把劍時自動轉ex skill
pet3 07:34 PM 11-21-16
作者: Terry:
你想用效果推進?
隻game無shortcut轉ex skill..只可以開menu自己轉

得雙劍裝第二把劍時自動轉ex skill
今晚再掛多一次就能把30秒sp 不扣也點能出了

之後就可以真正在出技
不過要轉2次 ex 應該都哂成10秒
Terry 07:44 PM 11-21-16
今晚再掛多一次就能把30秒sp 不扣也點能出了

之後就可以真正在出技
不過要轉2次 ex 應該都哂成10秒
+200%技能時間的話,有成1分30秒,用10秒去㩒都ok ge
pet3 09:17 AM 11-22-16
+200%技能時間的話,有成1分30秒,用10秒去㩒都ok ge
衣服和鞋 你們給了我(雖然沒特殊效果)

刀在用沙漠的邪神刀(等之後做傳說)

但耳環之類其他防具有什麼推薦?

畢竟第日更新後無了無敵
防不高會死人
Dyhalt Rushifar 11:20 AM 11-22-16
…光頭佬掛到天光都升滿
本身在下真係理解唔到班友個腦諗咩野,主要角色掛機推獎都算,NPC D對話反正有限,點解唔俾一次加晒就算?反正都係冇內容…
pet3 11:44 AM 11-22-16
作者: Dyhalt Rushifar:
…光頭佬掛到天光都升滿
本身在下真係理解唔到班友個腦諗咩野,主要角色掛機推獎都算,NPC D對話反正有限,點解唔俾一次加曬就算?反正都係冇內容…
外人只要你完成板上任務之後做私人任務後
直接連續談話5次(商人就分開購物5次)
之後轉頁就會有空氣朋友確認信
Dyhalt Rushifar 11:51 AM 11-22-16
外人只要你完成板上任務之後做私人任務後
直接連續談話5次(商人就分開購物5次)
之後轉頁就會有空氣朋友確認信
在下知,而且已經搞咗幾個,不過硬係覺得談話5次真係超絕無聊…
pet3 01:34 PM 11-22-16
為什麼我掛熟練度
明明隻怪有自我再生(看了10分鐘都是回復比傷害大)
但x小時後 他還是死掉了(下班回家)
Dyhalt Rushifar 07:38 PM 11-22-16
想問一下プレミア駛唔駛自己升佢去RANK 3?
定係EVENT會保佢上3?
Terry 07:48 PM 11-22-16
想問一下プレミア駛唔駛自己升佢去RANK 3?
定係EVENT會保佢上3?
唔洗,雖然我無留意佢幾時低過rank 3
Terry 07:58 PM 11-22-16
想問吓ss熟練度用cancel bug係咪已經係最快?一分鐘大約五十次,都要三個鍾...
pet3 08:03 PM 11-22-16
想問嚇ss熟練度用cancel bug係咪已經係最快?一分鐘大約五十次,都要三個鍾...
迴避技變o果個?

已經是最快

無限幻槍的sp 30秒 我出完之後轉攻擊手就無效既?
Terry 09:30 PM 11-22-16
迴避技變o果個?

已經是最快

無限幻槍的sp 30秒 我出完之後轉攻擊手就無效既?
我試咗無問題,buff icon重係度,出ss 0 sp

你換ex skill多過30秒?
pet3 09:38 PM 11-22-16
我試咗無問題,buff icon重係度,出ss 0 sp

你換ex skill多過30秒?
會不會是我用太多技能
所以前邊的消失了

我先增益者出用2個效果100%
之後一大批加攻擊力 之後轉無限幻30秒sp 轉攻擊手用回最後的15秒攻擊up 和無敵

但就扣sp

另外
守護力場學了後是基本防守進化?
我找不到有這技直接用
Terry 09:44 PM 11-22-16
會不會是我用太多技能
所以前邊的消失了

我先增益者出用2個效果100%
之後一大批加攻擊力 之後轉無限幻30秒sp 轉攻擊手用回最後的15秒攻擊up 和無敵

但就扣sp

另外
守護力場學了後是基本防守進化?
我找不到有這技直接用
守護力場㩒L1自動發動
pet3 10:05 PM 11-22-16
守護力場㩒L1自動發動
L1 ?
L1不是指揮 ?
Terry 10:15 PM 11-22-16
L1 ?
L1不是指揮 ?
裝盾L1會擋
pet3 10:43 PM 11-22-16
裝盾L1會擋

有了
但點計聖印十字劍
我帶著電腦一直狂點就ok ?

要安裝住坦克先計?
Terry 10:51 PM 11-22-16

有了
但點計聖印十字劍
我帶著電腦一直狂點就ok ?

要安裝住坦克先計?
要擋到攻擊先計,唔洗裝坦克
Dyhalt Rushifar 10:04 AM 11-23-16
http://hr.sao-game.jp/dlc/patch/
1.05情報更新

●ハイパーアーマー
11/18 前回報告仰け反り無効30秒
11/22 再調整後仰け反り(ダウン スタン 凍結)無効30秒

都係果句冇無敵冇加防齋硬食,邊個用?
要硬食點解唔用大劍?

…不過其實在下尋晚認真望完GAME個SKILL,真係好迷茫…
點解有D EX-SKILL好似比一般既ウォークライ弱好多咁既…?
pet3 10:14 AM 11-23-16
http://hr.sao-game.jp/dlc/patch/
1.05情報更新

●ハイパーアーマー
11/18 前回報告仰け反り無効30秒
11/22 再調整後仰け反り(ダウン スタン 凍結)無効30秒

都係果句冇無敵冇加防齋硬食,邊個用?
要硬食點解唔用大劍?

…不過其實在下尋晚認真望完GAME個SKILL,真係好迷茫…
點解有D上位EX-SKILL好似比一般既ウォークライ弱好多咁既…?
佢果更新仲低低地咁

話說
用單手劍的秒殺大怪方法是什麼?(之前一直是用散華一刀流)

我發現
如果我是增益>無限>攻擊手 的話
SP 30 不扣是會無效

增益>攻擊手>無限就無問題

昨晚拿到全LA杯了
應該今晚就破故事關吧
Dyhalt Rushifar 10:21 AM 11-23-16
睇個勢在下都係一直1.00到封GAME…
pet3 10:34 AM 11-23-16
睇個勢在下都係一直1.00到封GAME…

白金之後等有新故事就升
Dyhalt Rushifar 10:36 AM 11-23-16
白金之後等有新故事就升
無買,見到佢地大智慧之後,更加唔想買
pet3 11:04 AM 11-23-16
作者: 轉貼:
惡性bug

第五章第一張地圖,會有一個擋路的石像,接近後會出現一波小怪,這裡正常是直接攻擊石像,石像被破壞後小怪自動消失;
但有可能發生石像無法破壞,小怪被全部擊殺後依然無法通過,退出再讀檔石像消失但出現空氣牆,最終導致劇情和地圖均無法繼續進行,毀檔。
此bug已有不少人中招,所以當打完第四章時,一定記住先把存檔備份至U盤或PSN,再開第五章。
應該沒問題吧

傳說劍是可以不斷自己進化自己 洗能力?
還是只能一次?
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23  ... 最後

返回主題版面