Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-10-17, 11:26 AM   #4126
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: neo2046 查看文章
Switch LAN Party - How To Setup, How Fast It Is (FAST RMX Gameplay)
https://www.youtube.com/watch?v=v5EX8m-ELqw

5 MUST HAVE Nintendo Switch Accessories!
https://www.youtube.com/watch?v=FvPeDqxLNKo
請問段片SWITCH JOYCON 膠框, 同個粒STICK邊度有得賣, 仲有個HORI 架我都未見過有得賣

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 03-10-17, 12:07 PM   #4127
superchancwl
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: alien1020hk 查看文章
左手制2米內隔住一個人就斷線 , 現在換左超過2米隔住人都無問題 (TV模式)
宜家多數係TV mode既時候手制先出現問題~
superchancwl 目前離線  
舊 03-10-17, 12:09 PM   #4128
patran

註冊日期: Mar 2017
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問段片SWITCH JOYCON 膠框, 同個粒STICK邊度有得賣, 仲有個HORI 架我都未見過有得賣
信和地庫涼粉見過有, 但講緊係早幾日0既事
patran 目前離線  
舊 03-10-17, 12:40 PM   #4129
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
新消息
所有主機已經比人換晒
宜家上老任只換手制
good luck

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-10-17, 12:55 PM   #4130
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
新消息
所有主機已經比人換晒
宜家上老任只換手制
good luck

Sent from my iPhone using Gaforum
咁如果部機有事個D點算...........?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 03-10-17, 01:05 PM   #4131
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
計計下NS配件真係好貴
dock火牛set=8980
joy-con set=7480

29980-8980-7480
比多13520yen可以買多套機

此篇文章於 03-10-17 02:46 PM 被 lodoss 編輯。
lodoss 目前離線  
舊 03-10-17, 01:08 PM   #4132
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
佢自製呢個架又好喎,最少可以做tablet mode到邊玩邊充電先。
唔知會唔會好快有淘X版賣呢…

其實第一次見到Nintendo Switch個主機造型時,
覺得如果佢個kickstand可以用類似Lenovo YOGA Tab 3 8”果個kickstand的設計就更好~!
Lenovo設計果個kickstand其實幾啱Nintendo Switch用,可以企又可以掛埋牆,
同埋舊電又可以大D仲有位正面放對Dolby Atmos雙喇叭。

http://shop.lenovo.com/us/en/tablets.../yoga-tab-3-8/

https://www.youtube.com/watch?v=wWV68i6J4E4

Making a Better Nintendo Switch Stand!

https://www.youtube.com/watch?v=BdQNUeuDpxE

舊 03-10-17, 01:08 PM   #4133
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
咁如果部機有事個D點算...........?
當然係要等港任再有貨先換得

舊 03-10-17, 01:17 PM   #4134
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢收埋收埋咁多機第時會唔會拎D返新機黎賣架

舊 03-10-17, 01:23 PM   #4135
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Rance 查看文章
佢收埋收埋咁多機第時會唔會拎D返新機黎賣架
賣就應該唔會, 但維條好之後會攞嚟比你地換壞機,

所以最頭一批最正, 可以換全新機, 不過其實, 換既人都係新機落地一兩日.

但如果之後, 年中新買又有壞機, 到時去換比部返新就真係唔值. (心理上)
harakuma 目前離線  
舊 03-10-17, 02:32 PM   #4136
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: lodoss 查看文章
計計NS下配件真係好貴
dock火牛set=8980
joy-con set=7480

29980-8980-7480
比多13520yen可以買多套機
即係話部主機都係900 左右
如果遲d 真係可以單賣就正
全modular 制霸

無興趣用tv 玩既人唔洗食dock
得部主機左右制壞晒可單買joycon
想買多個dock 去第二頭住家玩又得
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-10-17, 02:37 PM   #4137
jeff1028

信和都唔見有磨菇保護膠賣
jeff1028 目前離線  
舊 03-10-17, 02:50 PM   #4138
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
即係話部主機都係900 左右
如果遲d 真係可以單賣就正
全modular 制霸

無興趣用tv 玩既人唔洗食dock
得部主機左右制壞晒可單買joycon
想買多個dock 去第二頭住家玩又得
行貨計法就係2340-648-588-58*2=988

維修話過人為損壞換機就係要比900蚊,但係我唔記得問係一換一定係買過部新可以keep返部舊機
有冇人呢排會上去換機可以證實下
lkw2005 目前離線  
舊 03-10-17, 02:56 PM   #4139
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 天野 查看文章
我諗都冇咩game岩你玩了
我諗就算仁王,dark souls你都係斬菜咁打
我現在已遇到兩個廟解唔到
但我唔會睇攻略
暫時唔解住,等遲d先
講真種子就順路見到就解
但廟我一定會解晒佢
仲有兩碟主菜相信係留番dlc出
冇計啦,一來應該趕住出,二來又要賺多d
玩左成個星期ZELDA,從來冇一隻ZELDA令我咁沉迷
主線都唔算玩左好多,最緊要係不斷發現新野同享受緊個世界
到現階段我已經拍案叫絕,千其唔好睇少“廟”..昨日找到無人島真係好正!(一般人玩應該搵唔到呢度)
你可以話同主線無關但係我黎講佢已經係其中一個好好玩既關卡
隻game一萬人有一萬種玩法同享受方法真係前所未有,你搵到遊戲有趣既地方就算係好細微既地方你都會覺得好有趣,玩遊戲就係想咁!

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-10-17 03:01 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-10-17, 03:03 PM   #4140
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
日亞明天再來SWITCH發售:
http://www.inside-games.jp/article/2...09/105801.html

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-10-17, 03:26 PM   #4141
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
點解踏入春季隻ARM仲係未有消息既,我最期待這隻game 了><
sonic 目前離線  
舊 03-10-17, 03:42 PM   #4142
jeff1028

引用:
作者: 赤武神 查看文章
到現階段我已經拍案叫絕,千其唔好睇少“廟”..昨日找到無人島真係好正!(一般人玩應該搵唔到呢度)
隻game一萬人有一萬種玩法同享受方法真係前所未有,你搵到遊戲有趣既地方就算係好細微既地方你都會覺得好有趣,玩遊戲就係想咁!
我之前未玩過Zelda
但今次真係改觀
物理反應好有心思
當行山睇風景都得意
故事未玩到好深入
不過對戰同武器系統都好順暢

另外switch我覺得效果比預期好
係屋企打打下要出街又可以拎出街玩
jeff1028 目前離線  
舊 03-10-17, 03:52 PM   #4143
patran

引用:
作者: jeff1028 查看文章
我之前未玩過Zelda
但今次真係改觀
物理反應好有心思
當行山睇風景都得意
故事未玩到好深入

無錯, 我覺得 USER EXPERIENCE 先係 SWITCH 最大賣點
patran 目前離線  
舊 03-10-17, 03:55 PM   #4144
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 赤武神 查看文章
其實,我明白嗰個心態..
佢應該係放唔㡳以前玩zelda個心態,
由佢入game開始,佢一心只想衝傳統嘅大迷宮,一直去搵..死衝爛衝,
但到最後都冇出現以前嘅大迷宮,喺哩個過程裹面,佢根本冇一刻去享受,感受隻game,
當然最後俾佢衝爆咗,就唔想再玩返之前嘅嘢,其實我自己知爆咗機我提唔起勁會繼續玩,
所以我儘量都會搵晒啲有趣嘅嘢玩先至去行主線,就算以前我都係咁玩~
今集真係好正,好多嘢都太有趣,我從未試過開隻game出來,揸住手掣定咗型唔知想去邊...
係因為周圍都想去,不過決定行去東,無啦啦你又會俾咗吸引去咗西....太離譜啦~
玩今集zelda,首先要放下以前嗰套玩法,從新感受,先至可以去到更遠~

你講個無人島係咪有榴蓮、香蕉拎到嗰個?
貓太部 目前離線  
舊 03-10-17, 03:58 PM   #4145
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: jeff1028 查看文章
我之前未玩過Zelda
但今次真係改觀
物理反應好有心思
當行山睇風景都得意
故事未玩到好深入

我買左switch大部份時間係tv mode玩,但昨日在房用電腦同時又想玩
全晚是用手提mode在玩Zelda,體驗完全冇變 驚覺同隔離部3DS比好似相差幾個世代
引用:
作者: 貓太部 查看文章
今集真係好正,好多嘢都太有趣,我從未試過開隻game出來,揸住手掣定咗型唔知想去邊...
係因為周圍都想去,不過決定行去東,無啦啦你又會俾咗吸引去咗西....太離譜啦~
玩今集zelda,首先要放下以前嗰套玩法,從新感受,先至可以去到更遠~

應該係,無人島之試練 (原本冇諗住去咁遠,但比山崖上個廟吸引左去,之後去埋海中心果個,跟住再遠見有一島,又好奇睇下係咪真係去到

今集Zelda令我諗起初玩DC既莎木橫須賀既感覺,果時遊戲類型叫做"FREE"
我每一條村既房都會入去慢慢欣賞,另外我最鍾意今集賣item既設計,放哂d貨你行前慢慢揀,賣一件少一件!

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-10-17 04:12 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線  
舊 03-10-17, 04:04 PM   #4146
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
6月 出LEGO

【Nintendo Switch】レゴ(R) シティ アンダーカバー

発売日 : 2017年06月29日

舊 03-10-17, 04:08 PM   #4147
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
6月 出LEGO

【Nintendo Switch】レゴ(R) シティ アンダーカバー

発売日 : 2017年06月29日
中英文版 4 月 5 日
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 03-10-17, 04:09 PM   #4148
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
無人島點會搵唔到
做右下崖邊個祠會望到架嘛

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 03-10-17, 04:10 PM   #4149
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
無人島點會搵唔到
做右下崖邊個祠會望到架嘛
唔玩祠既咪會搵唔到 我都係因應攪果個祠先發現個島

-------
赤武神 目前離線  
舊 03-10-17, 04:16 PM   #4150
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 貓太部 查看文章
其實,我明白嗰個心態..
佢應該係放唔㡳以前玩zelda個心態,
由佢入game開始,佢一心只想衝傳統嘅大迷宮,一直去搵..死衝爛衝,
但到最後都冇出現以前嘅大迷宮,喺哩個過程裹面,佢根本冇一刻去享受,感受隻game,
當然最後俾佢衝爆咗,就唔想再玩返之前嘅嘢,其實我自己知爆咗機我提唔起勁會繼續玩,
所以我儘量都會搵晒啲有趣嘅嘢玩先至去行主線,就算以前我都係咁玩~

就算玩地圖
最好打咗雀仔神獸先,認真

zeven7 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5825 06-11-24 11:28 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:12 AM

手機版 | APP版