Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-10-12, 12:02 PM   #3751
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 無賴男 查看文章
其實我想知慢必幫該區d人有乜貢獻做野呢?

我知道珊姐有去幫助將軍澳區巿民謀福利民生,而且亦聽佢親口說梁振英拉她做官也不做,
佢想幫助市民,無黨派但只差4千票就可以入議會為將軍澳區巿民大聲d發聲改善民生問題...
真是好可惜
而家范國威入去都唔差,佢一路做民生都做得好好,同時又兼顧到民主議題

舊 09-10-12, 12:03 PM   #3752
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
拉開到 24.5K
469/538 開左
小白熊 目前離線  
舊 09-10-12, 12:10 PM   #3753
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Paptimus 查看文章
將軍澳同咖哩搶地區, 珊姐其他地方樁腳唔夠
新民主同沙田區有區議員拉票之外, 富哥d票又過渡到
方國珊係將軍澳已經日日舉晒旗
不過范國威d 票睇黎好硬淨.....我返工/放工都未見過佢出現
Penny仔 目前離線  
舊 09-10-12, 12:11 PM   #3754
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Penny仔 查看文章
不過范國威d 票睇黎好硬淨.....我返工/放工都未見過佢出現
話說回來,在下未見過大舊真人…
投票日之前,唔想有影響先費事講…

舊 09-10-12, 12:11 PM   #3755
小白熊
冬眠中

XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
得返 52 個箱未開, 相差 26K
小白熊 目前離線  
舊 09-10-12, 12:13 PM   #3756
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
新同盟在沙田好多人架... 尤其是馬鞍山 (再尤其是我果區)

我果區過兩個月後就有區議會補選, 呢排新同盟開始入來做文宣了

舊 09-10-12, 12:15 PM   #3757
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
而家有點想鐵頭甩轆 "香港要輸"。。。
由手機版發出
J+1 目前離線  
舊 09-10-12, 12:16 PM   #3758
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
因為冇錢 連樁腳都唔多個
佢自己都要拎住佢個卡通紙板四圍走黎拉票
但呢次睇到, 玩本土個市場都唔算差
由手機版發出
川上双葉 目前離線  
舊 09-10-12, 12:17 PM   #3759
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
尋日係屋企附近聽到街方話快D叫大舊落黎啦浦頭啦

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線  
舊 09-10-12, 12:17 PM   #3760
神人ではない!新人だ

引用:
作者: J+1 查看文章
而家有點想鐵頭甩轆 "香港要輸"。。。
由手機版發出
傻啦,口號應該係「鐵頭要

舊 09-10-12, 12:19 PM   #3761
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
見到會計界頂得住,驘到波波個fd,總算有點安慰
HenryAbyss 目前離線  
舊 09-10-12, 12:20 PM   #3762
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:

我知道珊姐有去幫助將軍澳區巿民謀福利民生,而且亦聽佢親口說梁振英拉她做官也不做,
佢想幫助市民,無黨派但只差4千票就可以入議會為將軍澳區巿民大聲d發聲改善民生問題...
真是好可惜
你仍然認為呢D私人條例草案可以過到功能組別嗎?

而且想做民生野,參加區議會選舉先啦

舊 09-10-12, 12:21 PM   #3763
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 小白熊 查看文章
得返 52 個箱未開, 相差 26K
民主黨要保住3席呀~民調鐵頭最高~反而佢最少票~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線  
舊 09-10-12, 12:22 PM   #3764
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: Nivlek 查看文章
由手機版發出
自遊行講真得益既"大眾"市民有幾多?
反而雙非負面影響多
本土意識反彈係正常

舊 09-10-12, 12:22 PM   #3765
小白熊
冬眠中

剩 37 個箱

801 何俊仁名單
211,019

804 劉江華名單
184,052
小白熊 目前離線  
舊 09-10-12, 12:23 PM   #3766
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
小結:

1. 票站調查亂答行動失敗,玩唔死民建聯之餘好似仲玩殘埋自己人

2. 我識唔少人好似超級(勉強?)投了民主黨所以地區就比其他人 (新西民主黨兩公婆都輸)

3. 人力只有3個,算是基本盤?不過慢必有過某些貢獻?

4. 公文袋下次麻煩唔好再玩第二名了,你多出黎d票夠比多2-3個泛民入去啦 (高達差1千,你公文要第2席仲要再拎多1萬)
kev00269270 目前離線  
舊 09-10-12, 12:24 PM   #3767
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佢承諾到選佢既人做到D乜就得喇
起碼上屆無食言博晒命

舊 09-10-12, 12:25 PM   #3768
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:

真是好可惜
好難比較,慢必打政治理念票,可以講話五區都有人幫佢拉票,
方國珊感覺太地區票,我住上水真係對佢響將軍澳既政績無乜共鳴。
依家香港議會個環境係,由下面(區議會)做上去(立法會)係難既,除非你有大黨無限資源支持。

方國珊差4000又係好可惜。

舊 09-10-12, 12:26 PM   #3769
不死game神
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
其實范賊真人性格好奸又小氣,外行人不知,阿富支持佢,無非都係當佢霸左新界東一席禁耐俾返人情佢支持佢,佢地其實反左面好耐,佢D單張有佢名都係做戲俾人睇吧了,我依家見到阿富都有計傾,同范賊就當佢透明,依家俾范賊入到會,真係OH MY GOD,之前搵錢唔夠老婆多,所以想選立會好多年但冇勝算就唔去馬,民主黨亦唔支持,所以去做公大兼職講師賺外快,,依家退左黨,可以所以去選,賺錢多返D

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線  
舊 09-10-12, 12:27 PM   #3770
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: kev00269270 查看文章
小結:

1. 票站調查亂答行動失敗,玩唔死民建聯之餘好似仲玩殘埋自己人

2. 我識唔少人好似超級(勉強?)投了民主黨所以地區就比其他人 (新西民主黨兩公婆都輸)

3. 人力只有3個,算是基本盤?不過慢必有過某些貢獻?

4. 公文袋下次麻煩唔好再玩第二名了,你多出黎d票夠比多2-3個泛民入去啦 (高達差1千,你公文要第2席仲要再拎多1萬)
人力直頭有增長, 新東有一席真係驚喜
票數上比上年社記重要多, 加埋長毛, 今年激進派多左接近5%票
初初都估同上屆一樣都係得返3席, 依家都算超額完成

舊 09-10-12, 12:28 PM   #3771
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Nivlek 查看文章
由手機版發出
我知佢冇錢
但我心諗,冇理由將軍澳自己地頭都唔見人架嘛
辦事處係慧安園之嘛,行一陣就到地鐵站啦
Penny仔 目前離線  
舊 09-10-12, 12:30 PM   #3772
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 不死game神 查看文章
其實范賊真人性格好奸又小氣,外行人不知,阿富支持佢,無非都係當佢霸左新界東一席禁耐俾返人情佢支持佢,佢地其實反左面好耐,佢D單張有佢名都係做戲俾人睇吧了,我依家見到阿富都有計傾,同范賊就當佢透明,依家俾范賊入到會,真係OH MY GOD,之前搵錢唔夠老婆多,所以想選立會好多年但冇勝算就唔去馬,民主黨亦唔支持,所以去做公大兼職講師賺外快,,依家退左黨,可以所以去選,賺錢多返D
就睇下佢係咪好似黃成智咁呃飯食

舊 09-10-12, 12:30 PM   #3773
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
見到會計界頂得住,驘到波波個fd,總算有點安慰
會計邊個做?
nelson?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線  
舊 09-10-12, 12:30 PM   #3774
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
我知佢冇錢
但我心諗,冇理由將軍澳自己地頭都唔見人架嘛
辦事處係慧安園之嘛,行一陣就到地鐵站啦
話說我係慧安園見過佢2次, 2次都係3-4點, 我唔係將軍澳人
佢連開壇都懶

(`・ω・´)

此篇文章於 09-10-12 12:33 PM 被 才子 編輯。
才子 目前離線  
舊 09-10-12, 12:31 PM   #3775
神人ではない!新人だ

http://hk.news.yahoo.com/葉建源-慎重考慮加入民...W9ucw--;_ylv=3

「先生,我地棟樓就黎倒塌,你考唔考慮入伙?」
「慎重考慮…」
おい…!

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GAF GFDM-CWM 團 Vol. 53 <<本週六鑽荷-真神出末注意>> POISON 街機心得交流討論區 1006 11-09-06 12:19 PM
本週各大歌曲流行榜 JACKY Neo Music UNIVERSE 14 04-05-04 01:55 PM
[pokemon 特報] 本週銷量榜 (電擊網頁) t-cup 手提遊戲機討論版 7 11-29-02 12:00 AM

現在的時間是 06:13 AM

手機版 | APP版