Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-06-13, 03:41 PM   #351
airkenny
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
XBox Live GamertagKennyGor1127
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
Elite計輸贏係唔係壞壞地?
依幾日都發現到last一銷係贏既,第二日check番資料話我輸
Domination,TDM,kill confirm都係咁
是BUG黎,有時DOMINATION有半場佢又分開計唔係一場計晒

ANYWAY巴打有冇JOIN CLAN玩?
airkenny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 03:44 PM   #352
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: airkenny 查看文章
是BUG黎,有時DOMINATION有半場佢又分開計唔係一場計晒

ANYWAY巴打有冇JOIN CLAN玩?
佢下半場冇計番俾我丫
Join左依度個HKGU,雖然係冇活動既clan
不過平時打開都好開心

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 04:09 PM   #353
wir
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2011
引用:
佢下半場冇計番俾我丫
Join左依度個HKGU,雖然係冇活動既clan
不過平時打開都好開心
唔知仲有無新朋友加入clan? 希望多d 人一齊打

前幾日打double xp 打得太盡, 星期一晚真係玩到last minutes

呢幾日休息下打番d single player 既game 先
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 11:00 PM   #354
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
今晚同wir兄, kyo兄打佐兩場GW, 爽爆!! 有隊友就係好!

不過自己我1個一定唔敢打domination = ="
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 11:26 PM   #355
wir

引用:
作者: Echo01 查看文章
今晚同wir兄, kyo兄打佐兩場GW, 爽爆!! 有隊友就係好!

不過自己我1個一定唔敢打domination = ="
頂你, 唔知點解次次都會撞入你個場同你做敵人

死左一睇killcam 見到你個logo 就知奶野了

買mic 啦boris
舊 02-06-13, 11:39 PM   #356
Echo01

引用:
作者: wir 查看文章
頂你, 唔知點解次次都會撞入你個場同你做敵人

死左一睇killcam 見到你個logo 就知奶野了

買mic 啦boris

係WOR, 次次都係敵對, 好記得有次係express俾你用R870噴到想喊 = ="
舊 02-06-13, 11:49 PM   #357
wir

引用:
係WOR, 次次都係敵對, 好記得有次係express俾你用R870噴到想喊 = ="
yeah, 我好記得個場

因為我第一把金槍就係個場攞到, 用r870 差一個blood thirsty, 打左好耐都未打到

當時唔知上身定係點, 由天橋開始殺殺殺, 殺到落樓梯剛好遇到你就第五連殺

攞到blood thirsty 既時候我幾想大叫"多謝boris" 呀

跟住就見到你攞把鑽石shotgun 出黎鬥啡了

express 用shotgun 係兩條樓梯位度游走真係極過癮
舊 02-07-13, 12:05 AM   #358
Echo01

引用:
yeah, 我好記得個場

因為我第一把金槍就係個場攞到, 用r870 差一個blood thirsty, 打左好耐都未打到

當時唔知上身定係點, 由天橋開始殺殺殺, 殺到落樓梯剛好遇到你就第五連殺

攞到blood thirsty 既時候我幾想大叫"多謝boris" 呀

跟住就見到你攞把鑽石shotgun 出黎鬥啡了

express 用shotgun 係兩條樓梯位度游走真係極過癮

哈哈~ 有機會一定噴返你!

不過最後都係唔夠你噴~ 攪到我後黎對express果兩條樓梯有陰影T.T
舊 02-07-13, 12:09 AM   #359
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
敵對的Boris好可怕

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 12:12 AM   #360
Echo01

引用:
敵對的Boris好可怕
咪玩la kyo兄, 你場場執三十幾個人頭, 攪到我搵條友對下槍都搵唔到 = ="
舊 02-07-13, 12:19 AM   #361
クリス.レッド

引用:
咪玩la kyo兄, 你場場執三十幾個人頭, 攪到我搵條友對下槍都搵唔到 = ="
打親你都唔知邊度出黎暗殺我

玩完QBB,都係麻麻,開始玩R870先

買支mic一齊傾住打啦

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-07-13, 12:17 PM   #362
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
昨晚一時「技癢」於是玩左一段短時間
不過可能真係玩得太短時間
大家都唔多覺我出現過...

年紀大...發現自己唔可以好似以前咁捱夜...
所以十點幾就收機訓覺...

昨日試過用SMG...Shotgun...
不過始終都係唔適合自己style...
點玩都係玩得唔多好...

於事後來死死地氣...
用返枝MTAR....一個快提手把...一個stock...
亂咁射...幸好隊友實在強...而對手又唔係好勁...
終於無咁被人屈機啦...

哈哈...我估我會專心玩AR...
有時間再玩下手槍...crossbow之類的算了...

開始無慾無求...無咩特別想升...
level 果d都係隨意算...
最重要係同你地一齊玩吧?
一個人我都未必會玩了
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 02:16 PM   #363
wir

引用:
作者: fmwp167 查看文章

於事後來死死地氣...
用返枝MTAR....一個快提手把...一個stock...

一個人我都未必會玩了
玩狙擊槍吧

再唔係玩到無野玩prestige 後reset 所有data 重新升過鑽石ar

而家用緊swat 556, 有無心得提供?

同另外個把m8a1 比邊把好d?
舊 02-07-13, 02:18 PM   #364
クリス.レッド

兩把好似都好痛苦

睇片兩把都係中遠距離為主,極不建議打埋身戰

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 02-07-13 02:24 PM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 02-07-13, 03:13 PM   #365
fmwp167

引用:
玩狙擊槍吧

再唔係玩到無野玩prestige 後reset 所有data 重新升過鑽石ar

而家用緊swat 556, 有無心得提供?

同另外個把m8a1 比邊把好d?
SORRY...真係無勇氣reset

我寧願將d時間用來做其他野好過...

狙我玩不掂...不想浪費時間...

兩枝槍我都係改版前用落...

改版後未用過m8a1....

swat 556 試過...不過感覺怪怪的...

以前我會 swat 556 => quick draw + acog + silencer
m8a1 => quick draw + reflex + grip
舊 02-07-13, 03:37 PM   #366
airkenny

XBox Live GamertagKennyGor1127
引用:
唔知仲有無新朋友加入clan? 希望多d 人一齊打

前幾日打double xp 打得太盡, 星期一晚真係玩到last minutes

呢幾日休息下打番d single player 既game 先
你地係PS3吧,呢度冇乜XBOX玩家呀 /_\

本身班朋友得返我一個玩,個CLAN得LV6, LV10先有黃色CLAN名,以我經驗有黃色會好多玩家想JOIN隊的 XD
舊 02-07-13, 03:43 PM   #367
airkenny

引用:

於事後來死死地氣...

一個人我都未必會玩了
巴打我年紀都有30+, 其實玩得掂COD反應都算快架喇,好多玩唔掂既玩一陣就會放棄呢.
我係BLACK OPS1先開始玩COD, 之前廿歲出頭時玩戰地1/2用PC渣MOUSE,都好怕渣手製玩唔掂,但又比班朋友毒到買左XBOX玩,開頭我K/D都係負數,玩落左慢慢變返正數,如果係一個人散客,一定用SMG有著數,玩走位捉心理射人屎忽,如果一隊人玩就可試其他槍喇,當然線速都係好重要,BLAKC OPS2我一定玩4格場,3格都唔會玩,因為4格都仲要分HOST果邊又會快D
MW3節奏比BLACK OPS慢,可試唔同槍,BLACK OPS節奏太快,我好多HEA玩開既朋友買左GAME玩2星期就放款冇玩喇,有1個仲係MW3世界排900幾TIM...
舊 02-07-13, 04:56 PM   #368
fmwp167

引用:
你地係PS3吧,呢度冇乜XBOX玩家呀 /_\

本身班朋友得返我一個玩,個CLAN得LV6, LV10先有黃色CLAN名,以我經驗有黃色會好多玩家想JOIN隊的 XD
好可惜...我地呢邊真係ps3 活躍多少少...
但係都有一兩個係xbox 定朋友...

下世代主機我應該會買晒兩部...(或者最少會買xbo...
如果到時仲有玩...就一齊玩吧...

引用:
巴打我年紀都有30+, 其實玩得掂COD反應都算快架喇,好多玩唔掂既玩一陣就會放棄呢.
我係BLACK OPS1先開始玩COD, 之前廿歲出頭時玩戰地1/2用PC渣MOUSE,都好怕渣手製玩唔掂,但又比班朋友毒到買左XBOX玩,開頭我K/D都係負數,玩落左慢慢變返正數,如果係一個人散客,一定用SMG有著數,玩走位捉心理射人屎忽,如果一隊人玩就可試其他槍喇,當然線速都係好重要,BLAKC OPS2我一定玩4格場,3格都唔會玩,因為4格都仲要分HOST果邊又會快D
MW3節奏比BLACK OPS慢,可試唔同槍,BLACK OPS節奏太快,我好多HEA玩開既朋友買左GAME玩2星期就放款冇玩喇,有1個仲係MW3世界排900幾TIM...
巴打...我細你少少...不過都唔差得遠...
反應真係唔及d小朋友來...
我以前中學由rainbow 6 打起...
咁多年都係pc 打fps 多...
第一隻cod 同你一樣係bo1...
初初k/d 亦都係負數....
家下好少少...不過都係好屎...
手製我初初都好抗拒...
但係玩耐左...覺得手製可能仲順手過mouse...

ps3....應該比xbox 更少香港人玩...
4格場唔係無....不過唔多...
有3格玩已經偷笑...

我自己覺得mw3 節奏都好快...
不過bo2 更快咁解...

我反而係一個人會試槍...升槍...
一班識o既人玩就會盡量用發揮得最好的槍...
因為一個人玩時...我覺得輸贏無咩所謂...

但係一隊人玩時...我希望係對成隊有d貢獻...
所以盡量都迫自己去到最盡咁玩...好少hea...
要對隊友有交待....(呢d都係我的無聊想法)...
舊 02-07-13, 11:52 PM   #369
クリス.レッド

我都唔係後生過fm好多a

R870真係好好用已經搞掂double kill、50kill no attachment,blood thirsty都3個lu~應該唔使幾耐就金到
玩完可以繼續玩下KSG sniper-shotgun

http://www.youtube.com/watch?v=b5UdN...hA1_k-SEmbna9A
好勁既飛斧技

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 02-08-13 12:03 AM 被 Chris Redfield 編輯。
舊 02-08-13, 12:00 AM   #370
wir

而家鬥後生下話...

我諗大家應該都係差唔多年紀, 應該同譚校長差唔多掛
舊 02-08-13, 08:56 AM   #371
fmwp167

引用:
我都唔係後生過fm好多a

R870真係好好用已經搞掂double kill、50kill no attachment,blood thirsty都3個lu~應該唔使幾耐就金到
玩完可以繼續玩下KSG sniper-shotgun

http://www.youtube.com/watch?v=b5UdN...hA1_k-SEmbna9A
好勁既飛斧技
聽你聲就覺得你好後生...(可能因為我老牛聲...XD~)
近來好沈迷玩Hitman...睇下盡量夾到時間就一齊玩BO2...
有時我屋企有人...我就唔開咪啦...
廢事嘈到屋企人...(因為我一定大聲爆粗...)

引用:
而家鬥後生下話...

我諗大家應該都係差唔多年紀, 應該同譚校長差唔多掛
我差不多30了...
真係「過去18歲沒戴錶不過有時間...」
舊 02-08-13, 09:03 AM   #372
クリス.レッド

引用:
聽你聲就覺得你好後生...(可能因為我老牛聲...XD~)
近來好沈迷玩Hitman...睇下盡量夾到時間就一齊玩BO2...
有時我屋企有人...我就唔開咪啦...
廢事嘈到屋企人...(因為我一定大聲爆粗...)

我差不多30了...
真係「過去18歲沒戴錶不過有時間...」
唔講都開耳機聽啦,有時打機時俾既提示好有用丫

+1啦,親戚中已經升做「表叔」級了
懷念以前為玩FF XI兩日唔訓既時光

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-08-13, 12:06 PM   #373
fmwp167

引用:
唔講都開耳機聽啦,有時打機時俾既提示好有用丫

+1啦,親戚中已經升做「表叔」級了
懷念以前為玩FF XI兩日唔訓既時光
好...記得就開...

我幾年前係街...已經被人叫大叔...

我記得好多年前係PC 玩某一隻COD...(好似係1)

個單機故事...我夜晚開始玩...打到第二朝天光打爆左...

爽到呢...

近年另一隻沈迷到打天光的係 Sleeping Dog...

哈哈...不過年紀大....唔訓真係好傷身的...
舊 02-08-13, 01:19 PM   #374
wir

引用:
好...記得就開...

我幾年前係街...已經被人叫大叔...

我記得好多年前係PC 玩某一隻COD...(好似係1)

個單機故事...我夜晚開始玩...打到第二朝天光打爆左...

爽到呢...

近年另一隻沈迷到打天光的係 Sleeping Dog...

哈哈...不過年紀大....唔訓真係好傷身的...
做咩啫...無端端提起年紀呢d 傷心野

既然你鐘意玩hitman, 幾個月前有隻dishonored

一樣都係玩暗殺, 玩stealth non-lethal takedown
舊 02-08-13, 01:30 PM   #375
クリス.レッド

Custom class係唔係最多十個?

係既話之後prestige選第一個有咩用?
比多一個永久unlock tokken?

諗諗下,發覺每款槍既第一支都好好用
MTAR,MP7,R870,MK48
Sniper就SUV同DSR50各有特點

艦娘老婆list

小弟打機直播link

此篇文章於 02-08-13 01:52 PM 被 Chris Redfield 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 04:01 PM

手機版 | APP版