Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-09-09, 05:53 PM   #351
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: 知世公主 查看文章
rx78-2係咩機黎呀,有冇圖呀
你有必要放棄g gen
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 05:56 PM   #352
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: waven 查看文章
記得以前玩F 的W最後一關
敵方個地圖炮戰艦一開始就對住自己個據點
一開始全部炮台打柴
仲有gundam fight mode
又有後補的FIF
最後一關要打50改造ge 黑haro
真係正到飛起
機體同故事數量都係有史以來最多...
真係好懷念...
以前見戰力差太大,用核彈黎招呼隻最強既改99黑halo
其他都仲可以慢慢打
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 05:57 PM   #353
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: kimtch 查看文章
你有必要放棄g gen
就咁係GOOGLE

打RX7 都已經出RX78-2 啦

想要圖?
O 高達咪就係RX78 羅~

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 08-09-09 05:59 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 05:58 PM   #354
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
大家既反應好好笑

舊 08-09-09, 06:04 PM   #355
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
依部都唔識就唔好打高達啦!

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:07 PM   #356
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
我決定唔答你+1...

連rx-78-2係咩都唔知...

建議你可以唔洗繼續玩落去...

舊 08-09-09, 06:08 PM   #357
Sar8
The One

大家唔可以咁樣
可能人地知道邊部係元祖
但唔知道個型號名

即係識Freedom都唔係個個都識ZGMF X-10A一樣

舊 08-09-09, 06:10 PM   #358
ゆり

引用:
作者: Sar8 查看文章
大家唔可以咁樣
可能人地知道邊部係元祖
但唔知道個型號名

但連元祖型號都唔識真係好打有限

舊 08-09-09, 06:10 PM   #359
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
大家唔可以咁樣
可能人地知道邊部係元祖
但唔知道個型號名

所以我好好人咁答左
btw, 係 ZGMF-X10A

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:11 PM   #360
pet3
The One

引用:
大家唔可以咁樣
可能人地知道邊部係元祖
但唔知道個型號名

點同

一個無其他名 得型號可以叫.....

一個自由自由咁叫

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 08-09-09, 06:12 PM   #361
Sar8
The One

但係唔知點解有d人以為高達既型號係RX78
而唔係Rx78-2

舊 08-09-09, 06:13 PM   #362
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
大家唔可以咁樣
可能人地知道邊部係元祖
但唔知道個型號名

呢部唔同,冇咩人會將freedom個編號當名咁叫

引用:
作者: pet3 查看文章
點同

一個自由自由咁叫
高達唔係名呀

此篇文章於 08-09-09 06:15 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:15 PM   #363
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
而唔係Rx78-2
都唔叫錯, 因為RX-78 同時有7部出廠
而只有Amuro 果部先係RX-78-2
而因為TV 只有2號機冇比人打爆, 所以大家一講RX-78 都會默認係2號機

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:16 PM   #364
Sar8
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
點同

一個自由自由咁叫
高達本身係一個名來

舊 08-09-09, 06:16 PM   #365
Carmine
Crazy Gamer

引用:
EX咪又係打返之前出既WB之麻...
第一關EX係0083
第二關EX係無盡的華爾茲
第三關EX係迪迪尼最終戰
好像還有EX4和EX5.
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:16 PM   #366
pet3
The One

引用:
而唔係Rx78-2
因為
rx78-1
rx78-2
rx78-3
根本是轉色既

FGO 目標預算
舊 08-09-09, 06:17 PM   #367
Sar8
The One

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
都唔叫錯, 因為RX-78 同時有7部出廠
而只有Amuro 果部先係RX-78-2
而因為TV 只有2號機冇比人打爆, 所以大家一講RX-78 都會默認係2號機
始終都係講清楚RX-78-2好d
我都係照MG咁講

舊 08-09-09, 06:18 PM   #368
Sar8
The One

引用:
作者: Carmine 查看文章
好像還有EX4和EX5.
打哂呢3版先有

舊 08-09-09, 06:24 PM   #369
pet3
The One

引用:
高達本身係一個名來
我意思是xx高達

XX 的位置先係重點

例如
A問:你中意邊部機械人?
B答:高達
A: 廢話 問你中意邊部呀

FGO 目標預算
舊 08-09-09, 06:29 PM   #370
Carmine
Crazy Gamer

話說回來,我記得上一集有一個隱藏指令可以提高敵人的能力.
不知道今集有沒有類似的東西.XD
Carmine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:30 PM   #371
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
大家既反應好好笑
我都係~
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:34 PM   #372
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
大家唔好禁衰
平成/seed/00 年代先加入的人真係會唔知ga

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-09, 06:37 PM   #373
ゆり

引用:
作者: 代官 查看文章
大家唔好禁衰
但唔知rx-78-2係咩就玩高達game真是種罪....

舊 08-09-09, 06:40 PM   #374
pet3
The One

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
但唔知rx-78-2係咩就玩高達game真是種罪....
唔知其他都算.......

RX78 都唔知真係.......

即係唔知渣古 同吉姆是什麼一樣嚴重

FGO 目標預算
舊 08-09-09, 06:41 PM   #375
Sar8
The One

引用:
作者: 代官 查看文章
大家唔好禁衰
<----平成加入
uc剩係睇過0083+0087

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] SD Gundam G Generation Wars [Wii, PS2] VOL.2 (PS2行版終於發售) GN00508771 電視遊戲討論版 937 09-16-09 09:19 AM
人偶討論區vol.2 : 妹妹囡囡 Designer 收藏品討論版 1016 08-28-09 08:38 AM
[多機種] [Wii, PS2] SD Gundam G Generation Wars 攻略+心得交流區 Vol.1 草薙さん 攻略及心得交流區 1023 08-12-09 10:47 AM

現在的時間是 08:31 PM

手機版 | APP版