Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-12-13, 01:29 AM   #351
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005

狼 目前離線  
舊 03-12-13, 01:56 AM   #352
圖騰製作中

貓和狗裝死的分別

狼 目前離線  
舊 03-12-13, 03:22 AM   #353
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP

違和感是什麼來的

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 03-12-13, 04:44 AM   #354
圖騰製作中

引用:
作者: GN00508771 查看文章
[MG]http://livedoor.blogimg.jp/nizigami/imgs/e/1/e103ed45.jpg[/IMG]

違和感是什麼來的
因為不知道是甚麼動畫
所以也不知道有甚麼梗

狼 目前離線  
舊 03-12-13, 07:14 AM   #355
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:

違和感是什麼來的
跑錯攔?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 03-12-13, 09:39 AM   #356
ahleung
The One
Bannnned

Psycho Pass?

不過我都唔知笑點在哪........
ahleung 目前離線  
舊 03-12-13, 09:46 AM   #357
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
引用:

違和感是什麼來的
笑點在...a?
NoxHY 目前離線  
舊 03-12-13, 09:47 AM   #358
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 查看文章
放呢度比較好,畢竟假成咁
好多新聞講喎, 假既咩?
舊 03-12-13, 09:47 AM   #359
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
Fate/Zero黎丫

某兩人娘化了

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 03-12-13, 10:00 AM   #360
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
肯老師

上面唔識笑一係就係冇睇呢兩套動畫, 一係就証明左張圖完全冇違和感
6eo 目前離線  
舊 03-12-13, 10:16 AM   #361
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
Fate/Zero黎丫

某兩人娘化了
偉伯冇違和
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 03-12-13, 10:49 AM   #362
川上双葉
みるをみる

PSN  IDhgckelvin
引用:
放呢度比較好,畢竟假成咁
http://big5.xinhuanet.com/gate/big5/..._124437699.htm

死就真,句野就唔知
由手機版發出

此篇文章於 03-12-13 10:51 AM 被 川上双葉 編輯。
川上双葉 目前離線  
舊 03-12-13, 10:50 AM   #363
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:

貓和狗裝死的分別
隻貓真係流哂鼻血

舊 03-12-13, 10:54 AM   #364
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: 真!DC 查看文章
偉伯冇違和
由手機版發出
認同睇左陣先知著左女裝

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 03-12-13, 11:48 AM   #365
圖騰製作中

引用:
作者: ahleung 查看文章
好多新聞講喎, 假既咩?
乜有「好多」新聞講咩囧

引用:
作者: 川上双葉 查看文章
http://big5.xinhuanet.com/gate/big5/..._124437699.htm

死就真,句野就唔知
由手機版發出
check過,都市日報照抄百度定天涯討論區既帖子(係100%照抄)
亦即係google搜尋時,你只會見到百度、都市日報、以及fb 高登等第二次轉載都市日報既內容
而三者當然係一模一樣。

所以當憑呢點已經可以視為假新聞。
如果係真既,咁刺激既趣聞大陸各種媒體、其他討論區會唔報,等到你呢間小型免費報隔左六日先見報?

狼 目前離線  
舊 03-12-13, 12:17 PM   #366
ahleung
The One
Bannnned

引用:
乜有「好多」新聞講咩囧

check過,都市日報照抄百度定天涯討論區既帖子(係100%照抄)
亦即係google搜尋時,你只會見到百度、都市日報、以及fb 高登等第二次轉載都市日報既內容
而三者當然係一模一樣。

所以當憑呢點已經可以視為假新聞。
如果係真既,咁刺激既趣聞大陸各種媒體、其他討論區會唔報,等到你呢間小型免費報隔左六日先見報?
至少死應該係真, 上面都講左.

至於果句咁諷刺既對白, 大陸媒體河蟹唔奇.
我會話句對白唔知真定假. 但一口咬定係假反而先怪. 所以我先問你, 想睇係咪有source話係假.
舊 03-12-13, 01:01 PM   #367
圖騰製作中

引用:
作者: ahleung 查看文章
至少死應該係真, 上面都講左.

至於果句咁諷刺既對白, 大陸媒體河蟹唔奇.
我會話句對白唔知真定假. 但一口咬定係假反而先怪. 所以我先問你, 想睇係咪有source話係假.
下....
當你搵到一單新聞,出處只係一個討論區,新聞機構又無做任何查證而搬字過紙時,
我相信係呢一刻已經無任何討論價值了...

你要查一個人有做,只需要記錄佢有做果陣時就得,
但要證明佢無又幾高難度,因為要全時段錄晒....(請證明諸葛亮無強姦過司馬懿)

要附證都唔難既,你google返呢篇文最早出現時間係3月9日既百度,
而文末是寫著「新華社發」
到這地步應該很明顯吧

此篇文章於 03-12-13 01:09 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線  
舊 03-12-13, 01:11 PM   #368
ahleung
The One
Bannnned

引用:
下....
當你搵到一單新聞,出處只係一個討論區,新聞機構又無做任何查證而搬字過紙時,
我相信係呢一刻已經無任何討論價值了...

你要查一個人有做,只需要記錄佢有做果陣時就得,
但要證明佢無又幾高難度,因為要全時段錄晒....(請證明諸葛亮無強姦過司馬懿)

要附證都唔難既,你google返呢篇文最早出現時間係3月9日既百度,
而文末是寫著「新華社發」
到這地步應該很明顯吧
因為無大陸媒體報導過, 所以係假, 明白.

重申, 我唔知真定假, 我只係好奇話假既理由係咩o者.

此篇文章於 03-12-13 03:50 PM 被 ahleung 編輯。
舊 03-12-13, 02:40 PM   #369
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:

違和感是什麼來的
石田XD....
ouki 目前離線  
舊 03-12-13, 05:54 PM   #370
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
http://www.appledaily.com.tw/mobile/...sueid/20130312

唔知係咪貼呢度好,堅定流架???

sugihara 目前離線  
舊 03-12-13, 05:56 PM   #371
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDloungemode
引用:
作者: sugihara 查看文章
http://www.appledaily.com.tw/mobile/...sueid/20130312

呢個真係堅好笑

妖怪Buster白犬隊 歡迎link機
3DS FC 5472-8593-7630
冬樹 目前離線  
舊 03-12-13, 06:02 PM   #372
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: sugihara 查看文章

個飛行人死左未後面D歡呼聲

舊 03-12-13, 06:13 PM   #373
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
個飛行員(?)接地一刻我大笑左
女裝少年 目前離線  
舊 03-12-13, 06:31 PM   #374
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢地係咪見到國家英雄降傘打唔開高空墮地非常開心...

舊 03-12-13, 06:36 PM   #375
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係唔係MAD!?

真!DC 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.17] ahleung ~清談館~ 1051 02-09-13 08:51 PM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.15] Iro ~清談館~ 1019 08-20-12 04:51 PM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.14] flmthy ~清談館~ 1007 06-27-12 12:22 AM
Game vol.18 (完) 龍寶寶 體育版 21 11-06-04 03:56 PM

現在的時間是 05:01 PM

手機版 | APP版