Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy VII フルリメイク l PS4 已售 PS5 6月10日発売
細路翔 08:02 PM 06-16-15
作者: 零式:
問題係.....幾時出到?
我覺得玩到咁大唔係延KH3/FF15就係兩隻一齊延
fantasy俊仔 08:02 PM 06-16-15
作者: Sam=R:
點解我更渴望FF6會3D化remark呢......
你並不孤單
細路翔 08:07 PM 06-16-15

wwwww
DevilElvis 09:01 PM 06-16-15
我想問下成段live邊度有得睇番?
money 09:03 PM 06-16-15
WOFF→FF15→ディシディア移植版→KH3→FF7
今出てるのだとこういう順じゃないかね?
westpat 09:09 PM 06-16-15
作者: DevilElvis:
我想問下成段live邊度有得睇番?

ShinDou 09:11 PM 06-16-15
唔拜唔得 即係迫人出機姐,雖然本身都想為dff出機

之前又話remake ff7要搞10年,仲耐過整過隻新既ff13

其實se又唔係就執,明明手遊課金果度咁好搵,佢可以繼續唔理家用果邊市場先係,人地konami直頭專攻手遊添,冇必要呢個時間拎隻會生金蛋既雞出黎用
細路翔 09:18 PM 06-16-15
作者: ShinDou:
唔拜唔得 即係迫人出機姐,雖然本身都想為dff出機

之前又話remake ff7要搞10年,仲耐過整過隻新既ff13

其實se又唔係就執,明明手遊課金果度咁好搵,佢可以繼續唔理家用果邊市場先係,人地konami直頭專攻手遊添,冇必要呢個時間拎隻會生金蛋既雞出黎用
se一路想係西方市場霸返個靚位,但手遊係果邊唔吃香,唔係你以為佢地點解要倒幾億美金搞過隻新生ff14

konami果種垃圾唔好用黎比啦
鈴蘭 09:50 PM 06-16-15
SE呢個做法其實先係岩 Konami果D根本係走去上緊吊
你講果種其實就係諗著龜係個屋企入面就可以避一世風雨 但其實咁樣避唔到一世,特別係手機市場其實已經開始變得難生存
而家SE明顯就係想出去再面對番家用機既危機,去強逼自己家用機上面都唔可以放軟手腳,保持自己競爭力
鈴蘭 09:51 PM 06-16-15
作者: 平山深雪:
前者發下夢或者OK
SE社而家唔係唔知xenogears有賣錢能力
不過佢地亦都心知肚明,無高橋整咩都晒氣
我原本都係咁諗
然後有日本仔講
你望下隔離XenoBladeX炒左車
其實會唔會叫番SE入面對Xenogears有愛既人去負責重製會仲好
我即刻覺得 佢好似講得有道理:o)
ShinDou 09:54 PM 06-16-15
作者: 鈴蘭:
SE呢個做法其實先係岩 Konami果D根本係走去上緊吊
你講果種其實就係諗著龜係個屋企入面就可以避一世風雨 但其實咁樣避唔到一世,特別係手機市場其實已經開始變得難生存
而家SE明顯就係想出去再面對番家用機既危機,去強逼自己家用機上面都唔可以放軟手腳,保持自己競爭力
不過有咩原因令se突然間識諗﹖明明近年真係好似覺得呢間廠直頭可以無視咁,不斷出唔受歡迎既ff13,再無限移植ff舊作食老本,見佢好似變左專攻手遊咁又好似搵到下錢,真係諗唔明點解會突然間有呢個轉變
STRIFE 09:58 PM 06-16-15
作者: money:
WOFF→FF15→ディシディア移植版→KH3→FF7
今出てるのだとこういう順じゃないかね?
WOFF→ディシディア移植版→FF15→FF7→KH3

我估
gingq7 10:07 PM 06-16-15
作者: westpat:
好正
強化人間ですの~★ 10:07 PM 06-16-15
不過有咩原因令se突然間識諗﹖明明近年真係好似覺得呢間廠直頭可以無視咁,不斷出唔受歡迎既ff13,再無限移植ff舊作食老本,見佢好似變左專攻手遊咁又好似搵到下錢,真係諗唔明點解會突然間有呢個轉變
不斷出唔受歡迎既ff13:求哥話出
再無限移植ff舊作食老本:紅白機時已經移植緊

可能呢個真係得
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=233936
gingq7 10:10 PM 06-16-15
只能估係因為和田走左?
而K社果邊就來左個倒米CEO
chunmanx 10:20 PM 06-16-15
相信無咩機會了 已經出左咁多外傳係賣花妹死之後既事
軌道修正幾乎接近唔可能

反而有機會係Vincent同Yuffe既戲應該會大幅增加
作者: 不死身的出木杉:
其實聰明的做法 就是做兩個Ending
玩家可以在FF7 Remake復活Aeris, 補完當初的遺憾 ,結局是IF ending

亦可以選擇不復活Aeris, 咁就行史實Ending
我冇玩過ff7
但係咪可以考慮下用時光機?
作者: ZOMA:
..可唔可以認真完成一隻作品先
KH3又好FF7Remake又好..

SE愛上左出Trailer唔出GAME
袋住先啦
HM 11:21 PM 06-16-15
我原本都係咁諗
然後有日本仔講
你望下隔離XenoBladeX炒左車
其實會唔會叫番SE入面對Xenogears有愛既人去負責重製會仲好
我即刻覺得 佢好似講得有道理:o)
高橋整野貪心,但又無咩時間同預算既概念
其實俾佢整多次結果都係一樣...

不過如果高橋無參與重製既...
DISC2一定要大量加筆
但無原作者係度睇住

另外綠川大大咁多年淨係叫斬魔入機戰都唔叫呢隻
和田洋一被撤換吧?
ComeLOLoh 11:24 PM 06-16-15

SQUARE ENIX
E3 媒體發表會 6 月 17 日 01:00
Marco 11:30 PM 06-16-15
嚟埋隻FF12 HD REMASTER如何?
冬霜之子lucky 12:31 AM 06-17-15
有實GAME畫面睇先算數啦,當年段FF13外傳又係引到大家口水流,結果搞到PS4都未出,仲要改名為FF15,換走埋野村,先至話"開始請人落手去整",並且隻GAME變成只可以控制主角來玩,FF 7又要搞幾耐???

昆完FANS出機後,分分鍾又要等到PS5先有得玩
鈴蘭 12:48 AM 06-17-15
加筆其實唔難 設定集已經成堆資料任你囉黎寫:o)
遊戲怪 01:02 AM 06-17-15
FF7 重製其實會好開心 但一把年紀都唔知等唔等到玩果日(唔係話等唔到出GAME果日 而係等既過程可能已經無玩既意慾
小嘉 01:07 AM 06-17-15
DEL...
ComeLOLoh 01:08 AM 06-17-15
https://www.youtube.com/watch?v=aQwlJzROy38
DevilElvis 01:34 AM 06-17-15
FF7 remake more information in Winter
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 25  ... 最後

返回主題版面