Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-12, 04:40 PM   #3551
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: tung999 查看文章
細機都係2邊有位用機繩架ovo
唔係化???
我眼殘!?!?!?!

舊 08-07-12, 04:41 PM   #3552
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
日LL 係咪可以用返DSi/3DS 隻牛?
可以
所以有舊機係唔駛再買牛
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 04:41 PM   #3553
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: 如月刃 查看文章
Thx bro

引用:
作者: J.kidd 查看文章
可以
所以有舊機係唔駛再買牛
咁我連貼買ok Lu ~
thx

舊 08-07-12, 05:20 PM   #3554
nick
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
今日睇機價,大多1880淨機,最平係信和sorry store1830
因為窮

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 05:22 PM   #3555
katoru
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: nick 查看文章
今日睇機價,大多1880淨機,最平係信和sorry store1830
因為窮
無跌過價
katoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 05:29 PM   #3556
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: nick 查看文章
因為窮
其實幾次車錢時間都係返度啦

除非你忍到佢出新色
否則早買早享受呀老友~~~
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 05:41 PM   #3557
vvin567
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
其實行貨又咁唔吸引
日yen又貴, 我覺得等耐d都係平多一百左右,或者送埋火牛

我費時等早早搬去大機算啦+.+8月底隻soul hacker好想玩
但部機d聲又真係太細+_+
vvin567 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 05:44 PM   #3558
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
部機D聲細真係咁大問題?
部機開得聲應該係o係屋企? 屋企都唔會太嘈? 除非你專登坐o係廳度打機~
跟住你屋企又要睇tbb, 咁無法架wor sosad
又或者除非你好似d好無公德心既人咁
係要o係巴士呀~ 地鐵呀~ 開到d遊戲機最大聲
慌死人地唔知你打緊機架姐~
唔係既話, 其他部機speaker細聲都唔係太大問題?

香港幾時先可以學下日本? sosad
推得國民教育
好心就推下公民教育啦~~
個個都搞到好似勁無家教又無公德心~ sosad

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 06:16 PM   #3559
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
Ear Phone 解決到嘅問題就唔係問題
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 06:25 PM   #3560
andystock
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Ear Phone 解決到嘅問題就唔係問題
師兄,知唔知有無邊隻ear phone 可以幫助到大聲d呀?雖然我覺得都唔算好差!

仲有,我想問下隻甚麼鬼腦鍛鍊,完全唔識日文玩唔玩到架?
andystock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 06:30 PM   #3561
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: andystock 查看文章
師兄,知唔知有無邊隻ear phone 可以幫助到大聲d呀?雖然我覺得都唔算好差!
除非你聾,否則38蚊到500蚊以上 都可以好大聲
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 06:31 PM   #3562
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
除非你聾,否則38蚊到500蚊以上 都可以好大聲
駁AMP出5.1炸到樓上樓下搵你都得XD

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 06:54 PM   #3563
MO

註冊日期: Aug 2005
Muji袋真係值得推介..
好FIT..

有墨錄同深藍色..
$70

未買機袋的可以考慮
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 07:02 PM   #3564
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: zeven7 查看文章
駁AMP出5.1炸到樓上樓下搵你都得XD
咁又太隆重

其實買條 3.5mm 公公線 插落電腦line in 已經得啦, 電腦喇叭唔會唔夠大聲掛

最少我打PSP , PSV 同iPad 都有做過呢個動作

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 07:15 PM   #3565
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 一小英口 查看文章
咁又太隆重

其實買條 3.5mm 公公線 插落電腦line in 已經得啦, 電腦喇叭唔會唔夠大聲掛

最少我打PSP , PSV 同iPad 都有做過呢個動作
本身無, 買一SET咁樣就真係過火o既~
但係本身有o既真係要試下~幾爽架~
同埋而家D AMP好多前面都有個紅白LINE IN好方便~

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 07:24 PM   #3566
雞翼軒
打機新手

註冊日期: Jun 2012
3DS Friend Code0430 9355 9073
我淨係覺得電腦聲唔夠以前大聲-_-
因為個喇叭不嬲都好細聲-3-
插條耳筒IS OK
(題外話:唔知點解我部NDS(出廠已有8年個部+停產了)係房就大聲,出到廳就細聲,插條耳筒先比原本仲大聲-0-)

舊 08-07-12, 07:53 PM   #3567
納豆仔

註冊日期: Jan 2011
Wii U IDEBIIKA
3DS Friend Code5155 2880 9060
PSN  IDEBIIKA
今日見到荃灣有鋪頭賣Hori 3DSLL既假貼,可能其他區都有,大家小心D。
納豆仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 08:25 PM   #3568
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: irismong 查看文章
部機D聲細真係咁大問題?
部機開得聲應該係o係屋企? 屋企都唔會太嘈? 除非你專登坐o係廳度打機~
跟住你屋企又要睇tbb, 咁無法架wor sosad
又或者除非你好似d好無公德心既人咁
係要o係巴士呀~ 地鐵呀~ 開到d遊戲機最大聲
慌死人地唔知你打緊機架姐~
唔係既話, 其他部機speaker細聲都唔係太大問題?

香港幾時先可以學下日本? sosad
推得國民教育
好心就推下公民教育啦~~
個個都搞到好似勁無家教又無公德心~ sosad
我而家用入耳式耳機玩, 開好細已經夠用

但音量掣位置唔好, 時不時會碰到
如果好似DSL咁在機身下方就perfect
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 10:09 PM   #3569
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
而家3ds價位下調左幾多?

咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 10:32 PM   #3570
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
我而家用入耳式耳機玩, 開好細已經夠用

但音量掣位置唔好, 時不時會碰到
如果好似DSL咁在機身下方就perfect
呢個又真 = =
成日打打下太鼓無左聲 囧

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 08-07-12, 10:32 PM   #3571
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
今期G-zxne打手模真係完全啟動
表面上有幾版3DS LL試機報告
內裡其實多處明踩暗踩3DS LL

本書有人話3DS LL大到成舊餅咁

咁如果以作文黎講
話遊戲機似舊餅都幾有創意既

之後本書又有人話
3DS LL支筆插係機身右邊
話反而唔好
打機時會頂親佢隻手喔

由於我都想試下佢點頂到隻手
真係親身專登試下
再細心D睇又影埋相

本身3DS LL邊位係圓身
支筆個頭又係圓身
最重要係有個凹坑位
個筆頭係藏哂入去的

我開始懷疑G-zxne有人係隻手有吸盤

否則點會頂到3DS LL機身右邊支筆
如果上"千奇百趣"節目
我會比十個趣"吸盤手"
即係爆趣
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 10:42 PM   #3572
irismong
Goo ◕ ω ◕

我睇完都無咁好氣研究咁多 SOSAD
係要買機既就點都會買架啦
係要唔買既, 就死都唔會買架啦
係要ANTI一部機/一樣野既, 你SIDE幾多口水都無用架wor

舊 08-07-12, 11:23 PM   #3573
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
玩 NEW SUPER MARIO BROS 2 , 冇試過因為支筆係右邊, 而阻到隻手按掣
甚至覺得 3DS 支筆放機背, 拎出拎入唔方便, 而家右邊 fit 晒.

唔評論呢本雜誌係咪打手.

我暫時對 3DS LL 幾滿意, 甚至玩返 3DS 唔慣細畫面添 ~
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 01:38 AM   #3574
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: W!LL 查看文章
MON貼, 機袋一定多款又平過香港
仲有限定預附卡都唔一定間間有, 睇下有冇運氣了
thx先
其實限定卡有咩咁特別? 係日本可以平d買到eshop d yen?
我eshop用開信用卡, 真係唔清楚

咁唔知有無邊度多game賣, 又平地方可以堆介?
之前有好多game都見到太貴, 買唔落手
eg. 史萊姆

舊 08-08-12, 01:41 AM   #3575
irismong
Goo ◕ ω ◕

你要儲卡咪特別囉, 你唔要儲咪唔特別囉 =_=
d卡既封面唔係普通psn果d卡咁, 有d有圖囉 ="=

史萊姆邊隻呀?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 02:59 PM

手機版 | APP版