Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 
H-GAMEの部屋><ALICE SOFT>RANCE10 已推出
鐵之侍 04:40 PM 06-27-14
張畫惡搞ff1 的說(最尾還是rpg?)

2016左右?做得好等也無紡
鐵之侍 09:36 PM 07-17-14
轉自KOMICA

アリスソフの『ランス01』がアニメ化!!制作はセブン!
■制作会社セブン

森田さんは無口シリーズ
リコーダーとランドセルシリーズ
あいまいみーシリーズ
ストレンジ・プラスシリーズ
犬神さんと猫山さん

豚姫様
オトメドリ
恋騎士 Purely☆Kiss The Animation

裏界名作《蘭斯》動畫化確定!
製作公司為曾經參與過《PSYCHO PASS》、《神奇寶貝》、《戰姬絕唱》的 Seven~至於擔心他們操刀裏界作品會不會好的粉絲們也不用擔心!因為宇宙海賊サラ、りんかん倶楽部 、豚姫様、
オトメドリ、恋騎士 Purely☆Kiss The Animation 都是他們的作品

b_boy 09:50 PM 07-17-14
有當年Words Worth 7成我就心足了
Rance 11:00 PM 07-17-14
重有無可能cv矢尾一樹呢...
Iro 02:07 AM 07-18-14
跟原作會有幾多凌辱劇情呢?
風音 09:33 AM 07-18-14
見到戀騎士就心知不妙啦wwww
鐵之侍 02:09 PM 10-06-14
http://www.pinkpineapple.co.jp/rance01/

動畫版終於有消息,暫看人設還延跟原作呢
b_boy 06:36 PM 10-08-14
[細聲]6同8都出咗漢化了

作者: 鐵之侍:
http://www.pinkpineapple.co.jp/rance01/

唔敢有乜期望
lunn 07:12 AM 10-09-14

有點期待
鐵之侍 06:55 PM 10-09-14
轉自KOMICA

RANCE人物關係圖新版:(容量很大注意)

http://ironnamonoki.blog.fc2.com/blog-entry-4.html
b_boy 11:44 AM 05-05-15
隻新game 玩咗陣, 淨係想講個畫師係咪淨係識玩立繪, d CG真係唔合格
鐵之侍 12:18 PM 05-05-15
作者: b_boy:
隻新game 玩咗緊, 淨係想講個畫師係咪淨係識玩立繪, d CG真係唔合格
一半一半啦,後期部份畫還不錯

遊戲性和故事上倒是不錯
b_boy 06:23 PM 05-05-15
一半一半啦,後期部份畫還不錯

遊戲性和故事上倒是不錯
應該係有外判之類比人畫CG?
真係好果D都係剛剛合格, 衰過同人果D我要安CTRL 飛
Iro 06:57 PM 05-05-15
我掛住升LV 諗住打啲大怪獸咋
b_boy 08:34 PM 05-05-15
遊戲性同白痴劇情ok架, 唔係都玩唔到落去
but 應該1週目就收手
Iro 09:55 PM 05-05-15
好似無2週架
鐵之侍 07:58 AM 05-06-15
作者: b_boy:
應該係有外判之類比人畫CG?
真係好果D都係剛剛合格, 衰過同人果D我要安CTRL 飛
明顯不是全都是八重老師畫的

沒2周目也沒法子,這作根本是舊時代王道rpg玩法(這份親切感多少使我這老人家加分)

大怪獸也有挑戰要素,不過最重要當然還是故事不錯

今晚應爆機了,正常玩不飛對白最少都要一星期時間也不算短了
b_boy 05:36 PM 05-06-15
作者: Iro:
好似無2週架
咁真係可以一週收工
比rance系sm慣咗

明顯不是全都是八重老師畫的

沒2周目也沒法子,這作根本是舊時代王道rpg玩法(這份親切感多少使我這老人家加分)

大怪獸也有挑戰要素,不過最重要當然還是故事不錯

今晚應爆機了,正常玩不飛對白最少都要一星期時間也不算短了
仲係第4章
Iro 07:13 PM 05-06-15
sub event 都唔少 係驚過左某一章miss左自己都唔知
鐵之侍 08:47 PM 05-06-15
作者: Iro:
sub event 都唔少 係驚過左某一章miss左自己都唔知
不留心會錯過的

終於爆機了 lv 80左右輕易取勝

結尾明顯留下出續篇的伏線,居然還扯上某討厭傢伙。。。。。真是打算將此作作為rance系列完結後的接班人嗎
Iro 11:25 PM 05-06-15
露宿者 幾次events要玩晒 衰在佢地係唔同章發生 同埋某個宿位又鬼祟
唔探索下好易miss左
Iro 11:26 PM 05-06-15
依隻個rance版我遲啲先開 好似無咩嘢玩的
尼路 07:42 PM 05-07-15
見鐵之侍兄講先知呢隻,其實ok嘛?舊式rpg好似好耐好見過……
鐵之侍 07:46 PM 05-07-15
作者: 尼路:
見鐵之侍兄講先知呢隻,其實ok嘛?舊式rpg好似好耐好見過……
多謝有看我那地方

你喜歡玩超任時代的RPG真是OK的說近期沒什麼可玩這隻真是可以值得一玩的
b_boy 10:37 PM 05-08-15
半飛劇情爆咗, NOW 清埋D大怪獸就收工
他日有漢化的話先玩2週目
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 

返回主題版面