Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-04-13, 05:33 PM   #326
airkenny
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
XBox Live GamertagKennyGor1127
你地裝左新dlc係咪勁難搵場,用best/normal黎search好似冇晒人玩咁,但online people明明有幾萬架
airkenny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 07:35 PM   #327
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
原來呢隻game最賤既玩家唔係d camper,呢d先係極品......
慶幸自己唔係xbox版

不過聽講好似會被BAN主機~
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 08:23 PM   #328
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
PS3版: update左之後場難搵左好多

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 10:13 PM   #329
fmwp167
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
PS3版: update左之後場難搵左好多
我都覺...
正認真考慮是否賣GAME 不再玩了...
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 10:55 PM   #330
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: airkenny 查看文章
你地裝左新dlc係咪勁難搵場,用best/normal黎search好似冇晒人玩咁,但online people明明有幾萬架
ground war明顯勁難搵
但team death match ok喎我, 一陣就搵到

引用:
作者: Echo01 查看文章
不過聽講好似會被BAN主機~
集集都有D咁嘅無聊友, 遲早ban架啦, 由得佢開心果一陣lor

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-13, 11:41 PM   #331
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
引用:
作者: fmwp167 查看文章
我都覺...
唔好啦~keep住間唔中玩下啦~
就出DLC啦~
TDM搵人都仲ok既,係Ground war難姐,要9點打後先有場

經過一晚努力,支RPG都金埋~launcher系鑽石左啦~
今晚再睇過replay先,meltdown domination下半場我走左去人地建築物入邊,SCAR-H殺左兩個後再用RPG殺一個,咁就出左RPG既Triple Kill

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 02-05-13 07:27 AM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-13, 02:37 AM   #332
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
我都覺...
唔駛賣game 喎

而家我地成日都打, 有時候悶悶地咪開隻game 出黎同我地一齊玩調劑下囉

如果賣左隻game, 遲d 手痕想打時又要買番就麻煩了
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-13, 08:57 AM   #333
fmwp167

引用:
唔好啦~keep住間唔中玩下啦~
就出DLC啦~
TDM搵人都仲ok既,係Ground war難姐,要9點打後先有場

經過一晚努力,支RPG都金埋~launcher系鑽石左啦~
今晚再睇過replay先,meltdown domination下半場我走左去人地建築物入邊,SCAR-H殺左兩個後再用RPG殺一個,咁就出左RPG既Triple Kill
引用:
作者: wir 查看文章
唔駛賣game 喎

而家我地成日都打, 有時候悶悶地咪開隻game 出黎同我地一齊玩調劑下囉

如果賣左隻game, 遲d 手痕想打時又要買番就麻煩了

不知道係唔係係我本身想逃避玩bo2?
原因可能係有兩個

(1) AR 升晒之後...無左目標...其他槍又玩唔掂...
(2) update之後經常被秒殺...玩得極差....

可能真係要慢慢玩返順...有返趣味先可以再玩落去...
多謝兩位...我都覺得同你地玩係好開心...
亦係現在唯一會吸引我留低玩的原因...
所以唔賣game...等有機會就同大家一齊玩吧...

可能係因為逃避玩bo2...又可能係另外d game都幾吸引...
玩返舊作red dead redemption....再一次享受西部牛仔的感覺...
呢隻game其實真係做得好好...我無聊度唔玩主線的時候...
只係四圍打下獵....都覺得好有滿足感...好開心...哈哈...

另外就玩Hitman absolution...
呢隻真係有排玩...關關都有唔同challenge...
剩係玩第二關的china town...因為想試不同的殺目標方法...
玩左成十次有多 (未計fail...retry)...
而且佢仲有contract mode 玩...
所以耐玩度又係好高...

暫時呢兩隻都畀到好多快樂給我...
而且單機....無壓力....想停果時...按個start...就可以休息下...

之後又出metal gear...又gta5...
真係好鬼多game玩...
舊 02-05-13, 09:48 AM   #334
クリス.レッド

我都開始有新game玩Lu:dead space3,月尾有MGS、無雙,之後仲多
時間係少左但仲會間唔中打下BO2,始終自都係鐘意COD依隻FPS
希望之後可以聚腳一齊打番啦

大部份平時用開既槍都prestige2左,考慮緊之後玩咩好,可能係R870、S12或QBB LSW
睇完xboxahoy條片後好有興趣,佢用依三把rush得好爽

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-05-13, 10:03 AM   #335
wir

引用:
我都開始有新game玩Lu:dead space3,月尾有MGS、無雙,之後仲多
時間係少左但仲會間唔中打下BO2,始終自都係鐘意COD依隻FPS
希望之後可以聚腳一齊打番啦

大部份平時用開既槍都prestige2左,考慮緊之後玩咩好,可能係R870、S12或QBB LSW
睇完xboxahoy條片後好有興趣,佢用依三把rush得好爽
我都想玩爆埋隻far cry 3, bo2 會keep 住玩, 慢慢打到prestige master

你睇xboxahoy d 片梗係爽啦

佢把把槍都講到獨一無二, 神兵利器咁

加埋佢把死人聲, 你不其然自然就會信左佢講既野

但係自己玩都無睇佢打得咁爽

此篇文章於 02-05-13 10:05 AM 被 wir 編輯。
舊 02-05-13, 10:22 AM   #336
クリス.レッド

佢D片加埋佢把磁性十足既聲,真係十分吸引人

不過佢同其他人既片始終都係教學片
佢地d建議、打法同配置我會玩同試玩下,之後再審視一番,唔會死用

依家玩得好爽既SMG都係睇佢片學番黎,之後再改d變成適合自己用既配置

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-05-13, 12:28 PM   #337
クリス.レッド

請問一下Xbox DLC 同season pack大概幾錢?
Season pack包埋新DLC map&槍?

預番條數先

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-05-13, 12:41 PM   #338
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
黎緊都有新game玩,不過都會間唔中玩下BO2,同幾位巴打一齊玩真係好開心好過癮!而且仲有LV同大把鎗等住我升
睇下大家有冇興趣買DLC玩,有鎗新地圖耐玩性應該長返d,仲有zombie mode呢

Speedy真係癲架
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-13, 12:57 PM   #339
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
請問一下Xbox DLC 同season pack大概幾錢?
Season pack包埋新DLC map&槍?

預番條數先
Season pass 4000 points
就咁一個map pack就1200 points

map pack有d咩season pass都會包晒

相薄
舊 02-05-13, 12:58 PM   #340
クリス.レッド

引用:
黎緊都有新game玩,不過都會間唔中玩下BO2,同幾位巴打一齊玩真係好開心好過癮!而且仲有LV同大把鎗等住我升
睇下大家有冇興趣買DLC玩,有鎗新地圖耐玩性應該長返d,仲有zombie mode呢

Speedy真係癲架
新地圖真係好正
到時係咁玩RC-XD先得

「上啊!暴風超音!」

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-05-13, 01:00 PM   #341
クリス.レッド

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
Season pass 4000 points
就咁一個map pack就1200 points

map pack有d咩season pass都會包晒
1000point大概幾HKD?
因為冇xbox所以唔清楚

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-05-13, 02:26 PM   #342
airkenny

XBox Live GamertagKennyGor1127
引用:
1000point大概幾HKD?
因為冇xbox所以唔清楚
$100 左右

SEASON PASS 包4個DLC, $400, 我後悔買左,估計出到第3張DLC已經冇人玩了
舊 02-05-13, 02:32 PM   #343
airkenny

引用:
不知道係唔係係我本身想逃避玩bo2?
原因可能係有兩個

(1) AR 升晒之後...無左目標...其他槍又玩唔掂...
(2) update之後經常被秒殺...玩得極差....

可能真係要慢慢玩返順...有返趣味先可以再玩落去...
多謝兩位...我都覺得同你地玩係好開心...
亦係現在唯一會吸引我留低玩的原因...
所以唔賣game...等有機會就同大家一齊玩吧...

可能係因為逃避玩bo2...又可能係另外d game都幾吸引...
玩返舊作red dead redemption....再一次享受西部牛仔的感覺...
呢隻game其實真係做得好好...我無聊度唔玩主線的時候...
只係四圍打下獵....都覺得好有滿足感...好開心...哈哈...

另外就玩Hitman absolution...
呢隻真係有排玩...關關都有唔同challenge...
剩係玩第二關的china town...因為想試不同的殺目標方法...
玩左成十次有多 (未計fail...retry)...
而且佢仲有contract mode 玩...
所以耐玩度又係好高...

暫時呢兩隻都畀到好多快樂給我...
而且單機....無壓力....想停果時...按個start...就可以休息下...

之後又出metal gear...又gta5...
真係好鬼多game玩...
巴打咪玩下其他槍囉, 我本身主力SMG,已玩到用邊支都冇分別,因SMG著重走位路線速戰速決,
後來見成日比D SHOTGUN面對面射輸,就走去玩SHOTGUN (之前幾集我一次SHOTGUN都冇用過), 用後又幾正,面對面係比人射先,但我按一下佢就訓底了,HAHA
間唔中又會玩手槍,玩法係加快版SMG咁
SNIPER呢集就難玩D,因為節奏好快同埋要隊友做掩護
LMG就加TARGET FINDER玩細地圖封位
或者玩DOMINATION果類搶點GAME,用C4一次過炸成隊,好過癮架
舊 02-05-13, 03:10 PM   #344
クリス.レッド

引用:
$100 左右

SEASON PASS 包4個DLC, $400, 我後悔買左,估計出到第3張DLC已經冇人玩了
過左個season pass後d DLC仲用唔用到?
其實season pass仲包d乜?就咁睇既話,純買dlc唔係抵d咩?終生?

引用:
巴打咪玩下其他槍囉, 我本身主力SMG,已玩到用邊支都冇分別,因SMG著重走位路線速戰速決,
後來見成日比D SHOTGUN面對面射輸,就走去玩SHOTGUN (之前幾集我一次SHOTGUN都冇用過), 用後又幾正,面對面係比人射先,但我按一下佢就訓底了,HAHA
或者玩DOMINATION果類搶點GAME,用C4一次過炸成隊,好過癮架
玩火箭炮都唔錯丫
琴晚射死對面,個個都大大聲嘩出黎囉埋kill cam o個下仲爽

我依家咩槍款都玩

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 02-05-13, 03:52 PM   #345
fmwp167

引用:
$100 左右

就算有...都係歐美...日本玩家為主
香港應該會得返好少人玩...
集集都係咁...

引用:
多謝巴打...
我都有嘗試過玩SMG...
但係我真係玩唔掂...
次次都被人遠遠射死...
好慘...

自己本身打法慣左打中遠距離...
反而唔多識打近戰...

引用:
過左個season pass後d DLC仲用唔用到?
其實season pass仲包d乜?就咁睇既話,純買dlc唔係抵d咩?終生?

玩火箭炮都唔錯丫
琴晚射死對面,個個都大大聲嘩出黎囉埋kill cam o個下仲爽

我依家咩槍款都玩
season pass 即係包晒所有野...
你當係bundle 晒4個DLC 一次過買...
再平返少少畀你咁...
唔需要想咁多其他野
舊 02-05-13, 03:56 PM   #346
wir

引用:
集集都係咁...

多謝巴打...
我都有嘗試過玩SMG...
但係我真係玩唔掂...
次次都被人遠遠射死...
好慘...

自己本身打法慣左打中遠距離...
反而唔多識打近戰...

season pass 即係包晒所有野...
你當係bundle 晒4個DLC 一次過買...
再平返少少畀你咁...
唔需要想咁多其他野
其實而家香港已經少左好多人玩, 搵黎搵去d 人都熟口熟面

同日本仔打都無乜所謂既, 即係同以前black ops 一樣(而家mw3 仲少人玩過bo)

就算買dlc 都係買頭一兩個就算了
舊 02-05-13, 04:44 PM   #347
大覺屋師真
The One

引用:
集集都係咁...
所以我都慣左每集打到後期同d歐美日韓台人仕鬥lag
不過今集我好多時候兩三格ping但反而贏左條線

相薄
舊 02-05-13, 04:50 PM   #348
fmwp167

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
所以我都慣左每集打到後期同d歐美日韓台人仕鬥lag
不過今集我好多時候兩三格ping但反而贏左條線
我覺得3格係ok 可以接受的...
但係2格就真係差好遠...
好多時我得2格都玩得好差...
舊 02-06-13, 12:08 AM   #349
Echo01
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:

Speedy真係癲架

360度旋轉個度笑死, 最攪野係有個隊友同距慶祝, 一齊係度跳~
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 12:17 PM   #350
クリス.レッド

Elite計輸贏係唔係壞壞地?
依幾日都發現到last一銷係贏既,第二日check番資料話我輸
Domination,TDM,kill confirm都係咁

艦娘老婆list

小弟打機直播link

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 04:31 AM

手機版 | APP版