Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-22-12, 07:43 PM   #326
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: scrinuf 查看文章
英四全馬,守城要城底突做得好...馬單我自問控唔掂...
吾插只磨就守到啦…
行得散又可以荀血突,行得埋就機略散…

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 08:29 PM   #327
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 風音 查看文章
明明係4隻行得好快既步兵
i like this

舊 10-22-12, 08:51 PM   #328
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
B哥你個肺跌左係SG

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-12, 09:11 PM   #329
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
B哥你個肺跌左係SG
下!?
係喎、幫我keep住先、thz

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 12:17 AM   #330
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
肺?

今日一見先知原來b哥蜀pt咁多
真係只打一國咁濟

引用:
魏國有冇咩deck易用又好d升証?
紅色係馬單為主...

槍騎可以打機略, 地天, 地勢既
易唔易用又好唔好升証就見仁見智
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 12:25 AM   #331
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
B神就快皇帝了

太耐冇打打到一PAT屎咁
但係贏2個證爭又有得升證...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 12:36 AM   #332
hidelemon
Insane Gamer
緣份是甚麼

夏候兄弟+6,7.5C左右
張羽落大進軍同張溫加堅叔

(⊙ Θ ⊙)つ││

三國志大戰3代卡盒春華周姬文姬王異50@1

此篇文章於 10-23-12 12:39 AM 被 hidelemon 編輯。
hidelemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 01:29 AM   #333
scrinuf
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
肺?

今日一見先知原來b哥蜀pt咁多
真係只打一國咁濟

紅色係馬單為主...

槍騎可以打機略, 地天, 地勢既
易唔易用又好唔好升証就見仁見智
我打過下機略,頂上見得最多果一副
不過真係輸到傻,對好多deck都唔夠力
其實呢副開幕係唔係一定硬攻?我見好多場頂上機略都打得好前
開幕一波一定打到城

地天係丞相果時打過,有一期個圈比人改得勁細,時間又短左勁多根住無打到
地勢都打過,荀攸,陳群,鬼神關羽,王凌,丁夫人

我都知打魏要練控馬無得走
但馬單邊款o岩新手練?
英知?神速?戰騎?霸求?
同埋除左停騎外,有咩要注意?
scrinuf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 01:36 AM   #334
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
但馬單邊款o岩新手練?
我打三騎先,但真正練到控騎係由打霸求開始
除左停騎仲要練城底突/磨、塞槍集突、輪城門
而家就學緊用英四
自問仲有排先可以打得叫"無咁樣衰"
輸既原因多數都係進退位
d老手話控騎單要合格至少打10張IC啦咁樣

此篇文章於 10-23-12 01:52 AM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 02:36 AM   #335
b_boy
↘呆~

引用:
作者: kev00269270 查看文章
B神就快皇帝了

太耐冇打打到一PAT屎咁
但係贏2個證爭又有得升證...
已經跌番落去, win 20戰5勝
之後太多雄極比我用真桃jap, 8場全勝

淯底可保一世平安
舊 10-23-12, 06:37 AM   #336
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: hidelemon 查看文章
夏候兄弟+6,7.5C左右
張羽落大進軍同張溫加堅叔
淨係+6咩都無?

舊 10-23-12, 01:07 PM   #337
hidelemon
緣份是甚麼

引用:
作者: tchans 查看文章
淨係+6咩都無?
睇片張羽副4人deck回4士氣
由手機版發出
hidelemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 02:00 PM   #338
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: hidelemon 查看文章
睇片張羽副4人deck回4士氣
由手機版發出
回士氣量跟受計人數?

舊 10-23-12, 03:50 PM   #339
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
Deleted

舊 10-23-12, 03:51 PM   #340
利家
Game Master

用手機唔知點解3連
Sorry

此篇文章於 10-23-12 03:54 PM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 03:53 PM   #341
利家
Game Master

引用:
作者: DavidH 查看文章
我打三騎先,但真正練到控騎係由打霸求開始
除左停騎仲要練城底突/磨、塞槍集突、輪城門
而家就學緊用英四
自問仲有排先可以打得叫"無咁樣衰"
輸既原因多數都係進退位
d老手話控騎單要合格至少打10張IC啦咁樣

其實好睇自己的手形及打法
我到而家為止都唔識用魏3騎
完全唔止做咩wwww

此篇文章於 10-23-12 03:57 PM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 05:12 PM   #342
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
開幕一波一定打到城

地天係丞相果時打過,有一期個圈比人改得勁細,時間又短左勁多根住無打到

...........
請 c hing 評deck
荀攸,郝昭,鬼神關羽,李典,蔡生

引用:
作者: 利家 查看文章
其實好睇自己的手形及打法
我到而家為止都唔識用魏3騎
完全唔止做咩wwww

x2 .....

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-12, 07:50 PM   #343
6eo
美波様!

今日試打馬超陰陽, 又幾好玩
呢場打得幾滿意
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121023174217

呢場好在最後有白馬追番
朱靈靈真係唔知點打
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121023175131

引用:
作者: gafstar 查看文章
請 c hing 評deck
荀攸,郝昭,鬼神關羽,李典,蔡生
x2 .....
蔡生就算啦...
成副deck都係強化計麻麻地

引用:
開幕一波一定打到城

但馬單邊款o岩新手練?
拿, 我覺得啦, 開幕睇下對咩deck同對手點啦, 有時開幕可以拍下強兵搶城
但其實我覺得好多deck都冇得咁硬攻...

新玩馬單想練野好似神速/霸求易上手d
魏3感覺上同一般馬單打法唔同

此篇文章於 10-23-12 07:52 PM 被 6eo 編輯。
舊 10-23-12, 10:14 PM   #344
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
今日試打馬超陰陽, 又幾好玩
呢場打得幾滿意
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121023174217

呢場好在最後有白馬追番
朱靈靈真係唔知點打
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121023175131
點解打雄飛都要用轉進

今日對到2埸吾同人的2分粘. 2場個流程都係一樣咁濟.....
http://www.youtube.com/watch?v=HGF6xoAS5cc

爆裂吧! 肝臟!!
舊 10-23-12, 10:19 PM   #345
6eo
美波様!

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
點解打雄飛都要用轉進

今日對到2埸吾同人的2分粘. 2場個流程都係一樣咁濟.....
http://www.youtube.com/watch?v=HGF6xoAS5cc
埋諗住都係壓前迫佢送輪雄飛之後轉進咋, 其實再起都OK不過轉進有兵書又高D LV, 仲有唔使怕封印咪用轉進

估到你自陣精兵boom

此篇文章於 10-23-12 10:24 PM 被 6eo 編輯。
舊 10-23-12, 10:24 PM   #346
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
埋諗住都係壓前迫佢送輪雄飛之後轉進咋, 其實再起都OK不過轉進有兵書又高D LV, 仲有唔使怕封印咪用轉進
吾係應該+1武壓前, 然後再加速走
反正有17c

爆裂吧! 肝臟!!
舊 10-23-12, 10:36 PM   #347
6eo
美波様!

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
吾係應該+1武壓前, 然後再加速走
反正有17c
爆士氣有白馬嘛
舊 10-24-12, 11:09 AM   #348
b_boy
↘呆~

EX夏侯本書要近2000円...

淯底可保一世平安
舊 10-24-12, 11:43 AM   #349
小備兵

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: b_boy 查看文章
EX夏侯本書要近2000円...
即係400啦........
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 11:44 AM   #350
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
蔡生就算啦...
成副deck都係強化計麻麻地
蔡生好強架~~
我副100億礎佢係最佳選擇ww

星期六有機會復出打陣
不過我睇下我有冇唔見ic先

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 10:57 PM

手機版 | APP版