Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-07-05, 11:52 PM   #301
武-到
Senior Gamer
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
引用:
作者: 數碼石頭
應該係33話, 合流之後~
分流時有event係其中一話, 唔肯定邊話
但係我係49話時event後至有map的歌, map加氣力, map回復sp。爽啊!

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 12:38 AM   #302
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 武-到
但係我係49話時event後至有map的歌, map加氣力, map回復sp。爽啊!
再之前仲有一個event(3x分流果陣)

之後夠20000 歌energy 就可以裝sb

+氣力就會提升歌energy ,lv 高都會升

舊 09-08-05, 12:38 AM   #303
kaka

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 奇蹟少年J
can anyone tell me how can i save my team
係小隊編成畫面度唔記得噤start定嗰兩粒analog入去
冇記錯應該係噤start入

舊 09-08-05, 12:41 AM   #304
kaka

引用:
但係用map加sp加得咁少
我已經用埋熱血,但都好似加得嗰十幾粒左右…
無奈

舊 09-08-05, 12:44 AM   #305
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
Keep 住歌energy係40000以上先出的話會勁d ga~

舊 09-08-05, 12:46 AM   #306
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
作者: kaka
無奈
夠la.....

隆聖而家覺醒(100sp)左...得番48 sp,比個期待佢.....98 sp orz

聽首歌~~fit 哂

舊 09-08-05, 01:12 AM   #307
kaka

引用:
作者: 神風@AMD
夠la.....

隆聖而家覺醒(100sp)左...得番48 sp,比個期待佢.....98 sp orz

聽首歌~~fit 哂
我個巴沙拿戰隊除咗一開始用MAP加氣同格鬥射擊之外就乖乖地做返個小隊員
廢事人地打佢又冇得反擊

舊 09-08-05, 01:14 AM   #308
神風@AMD
Action!

引用:
我個巴沙拿戰隊除咗一開始用MAP加氣同格鬥射擊之外就乖乖地做返個小隊員
廢事人地打佢又冇得反擊
我開左一team比佢地....而家巴沙拿係最高lv

舊 09-08-05, 01:20 AM   #309
武-到
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
Smile

引用:
無奈
唔係woo。我成隊macross7的歌隊放埋一起,第一turn加哂氣力去115, 然後map氣力加, 第二回合時加sp回覆 (用左熱血), 通常係加22-26sp woo。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 01:23 AM   #310
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
引用:
唔係woo。我成隊macross7的歌隊放埋一起,第一turn加哂氣力去115, 然後map氣力加, 第二回合時加sp回覆 (用左熱血), 通常係加22-26sp woo。
分2 team一定好d....d gundam pilot 有覺醒ma~

舊 09-08-05, 01:56 AM   #311
神風@AMD
Action!

引用:
作者: waitwait
分2 team一定好d....d gundam pilot 有覺醒ma~
覺醒人....我分配哂比map 炮機=.=

搞到d擊落數好唔平衡

舊 09-08-05, 02:00 AM   #312
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 神風@AMD
覺醒人....我分配哂比map 炮機=.=

搞到d擊落數好唔平衡
呢個好正常...打到尾o個幾版都係map炮機當道ga啦
一炮合計hp最少3萬,磨血都幾抵用

舊 09-08-05, 02:09 AM   #313
神風@AMD
Action!

引用:
作者: Thaws
呢個好正常...打到尾o個幾版都係map炮機當道ga啦
一炮合計hp最少3萬,磨血都幾抵用
唔計吉姆王

主力map 炮機有

srx
gunbuster
真.龍虎王
布拉度
King J Ark(好似係咁叫...?)
始源勇者王(不過補給不能 )
間中外間hi-nu gundam

睇出招睇到好煩

係咁覺醒...期待...補給

試過一trun內,srx出左4次map炮,gunbuster 2次,真.龍虎王2次

舊 09-08-05, 02:14 AM   #314
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔鍾意將唔同作品ge機放o係同一隊,
我得好少小隊有 map + 覺醒

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 03:27 AM   #315
上等兵

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 真!DC
唔鍾意將唔同作品ge機放o係同一隊,
我得好少小隊有 map + 覺醒
我都係...睇起上黎會覺得好怪
上等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 10:06 AM   #316
Qubeley
Junior Member

Anyone can help me on this?? I am nearly finished 1st round for the game but still can't find where to apply this bug.

引用:
作者: Qubeley
Can someone tell me at which stage I can use 合流99Lv bug??

Thanks a lot!
Qubeley 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 10:36 AM   #317
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
Anyone can help me on this?? I am nearly finished 1st round for the game but still can't find where to apply this bug.
你緊係無留意有分隊既選擇呢 , 有無發覺有d時候intermission之後揀完野之後又返intermission, 跟住仲要無左半數人呀, 果d咪分支囉, 你將自己果隊不斷做gameover>continue, 咁另一隊回歸時就會加多一定level, 因為合流時另一隊既level係計你果隊打左幾多版(比如1版=1個lv), continue又當你打左一版, 即係你越con得多, 果邊lv越高之嘛(同埋好似pp係唔會調整, 因為尼隻bug無乜用, 所以在下都無深究, 有錯請指証 >)

全game分支一共五個
19-23
30-33
38-40
45-48
57-58
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 10:45 AM   #318
luciferdark

確實係無用ge bug, 要用d個bug不如用老金.....
alpha3都要咁玩ge, 不如算吧啦....機戰唔啱你.....
你話第三次個d用ge都叫合理ge

舊 09-08-05, 10:56 AM   #319
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
作者: luciferdark
確實係無用ge bug, 要用d個bug不如用老金.....
alpha3都要咁玩ge, 不如算吧啦....機戰唔啱你.....
近代機戰, lv除左用黎限制先天技能(如nt)同精神幾時出, 仲有對能力同sp作些微調整外, 對戰鬥根本無幫助, 真正影響戰鬥既反而係pp, alpha系就再加埋小隊長能力同埋小隊員既精神, lv99但pp0
既pilot係無用架
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 10:57 AM   #320
luciferdark

引用:
作者: 古鐵.巨人
近代機戰, lv除左用黎限制先天技能(如nt)同精神幾時出, 仲有對能力同sp作些微調整外, 對戰鬥根本無幫助, 真正影響戰鬥既反而係pp, alpha系就再加埋小隊長能力同埋小隊員既精神, lv99但pp0
既pilot係無用架
同感, 講真alpha3唯一引到我想用99level ge只有一個原因, 就係boss個兩兄弟ge邪惡精神~

舊 09-08-05, 11:04 AM   #321
Qubeley

Totally agree that this bug is not much use, if I need to spend so much time on it I'd rather spend the time in Stage 41 to get a lot of money la. Anyway it is good to know.

引用:
作者: luciferdark
舊 09-08-05, 11:05 AM   #322
Qubeley

Thanks a lot, this help me to solve one thing that I don't know about this game.

引用:
作者: 古鐵.巨人
你緊係無留意有分隊既選擇呢 , 有無發覺有d時候intermission之後揀完野之後又返intermission, 跟住仲要無左半數人呀, 果d咪分支囉, 你將自己果隊不斷做gameover>continue, 咁另一隊回歸時就會加多一定level, 因為合流時另一隊既level係計你果隊打左幾多版(比如1版=1個lv), continue又當你打左一版, 即係你越con得多, 果邊lv越高之嘛(同埋好似pp係唔會調整, 因為尼隻bug無乜用, 所以在下都無深究, 有錯請指証 >)

全game分支一共五個
19-23
30-33
38-40
45-48
57-58
舊 09-08-05, 11:06 AM   #323
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
0岩0岩爆完 真男 ~

想問下打ex-mode 係唔係會有特別爆機畫面?
如果唔係咁ex-mode又有乜用?

三結局進入方法

1、"終焉銀河"(Normal Ending)
熟練度56以下或者回合419以上進入此結局

2、"今遙遠彼方"(Good Ending)
熟練度57以上並且回合418以下進入此結局

3、"銀河君"(Bad Ending)
2周目,56話選"應戰"即進入
56話選項

happy end 有冇人打過?
係唔係唔駛打ex-mode,夠條件都可以入...?
我之前因為太貪錢,同唔知有"裡版",所以錯過左....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-05, 11:21 AM   #324
luciferdark

引用:
作者: 魚伕
0岩0岩爆完 真男 ~

想問下打ex-mode 係唔係會有特別爆機畫面?
如果唔係咁ex-mode又有乜用?

三結局進入方法

1、"終焉銀河"(Normal Ending)
熟練度56以下或者回合419以上進入此結局

2、"今遙遠彼方"(Good Ending)
熟練度57以上並且回合418以下進入此結局

3、"銀河君"(Bad Ending)
2周目,56話選"應戰"即進入
56話選項

happy end 有冇人打過?
係唔係唔駛打ex-mode,夠條件都可以入...?
我之前因為太貪錢,同唔知有"裡版",所以錯過左....
1同2結局d人講ge係一樣ga, 有咩唔同ge係:
1.係最終戰地點唔同
2.161係今遙遠彼方度嚟幫拖~

舊 09-08-05, 11:22 AM   #325
luciferdark

引用:
Totally agree that this bug is not much use, if I need to spend so much time on it I'd rather spend the time in Stage 41 to get a lot of money la. Anyway it is good to know.
同感~
有錢用嚟改機仲過癮~

論壇跳轉

現在的時間是 11:30 PM

手機版 | APP版