Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
手機平板遊戲討論版>[iOS/AN] Pokemon Go | 寶可夢黑/白 不日登場
大覺屋師真 01:02 PM 07-29-16
http://downdetector.com/status/pokemon-go

問題回報頁
雖然官方未必會睇
但起碼見到同時期好多人回報就知server有事唔係自己問題

個server仲係唔太掂, 一高峰期就明顯係咁死. 有排都未可以全球開放

----

另外android機玩玩下無聲嘅問題, 可能同有訊息嘅通知聲有關, 我個別將通知嘅音量set到0, 暫時好似無事
swatty 02:40 PM 07-29-16
用PTC login 係唔係成日down?
Squall-Lucifer 03:14 PM 07-29-16
因為PTC個server比Google差太多
用Google Account登入穩定很多。

OT:終於捉到比卡超
Rance 05:02 PM 07-29-16
其實個"附近的寶可夢"表係咪廢架?
佢話有O個D又唔見,無O個D就成日POP出黎....
大覺屋師真 05:28 PM 07-29-16
作者: Rance:
其實唔係完全廢,你對比番pokemon vision, 大致上都係正確. 不過佢show個範圍都幾大, 亦唔會show晒, 所以先會無但又捉到, 見到有又捉唔到.
然後又因為個步數顯示暫時就真係廢,用唔到佢嚟睇距離
SilverShadow 06:08 PM 07-29-16
作者: Rance:
落櫻地標出現的寵係同雷達所顯示的寵無關係

如果你企個位無落櫻,咁...可能真係自來寵...LOL
Freddy 06:33 PM 07-29-16
想問下
進化左先POWER UP

POWER UP左先進化
能力上有冇分別?
大覺屋師真 12:42 AM 07-30-16
作者: LEGOCAPTOR:
我就早幾日去果度問得知的,果時未出zenfone 3,
但如果佢真係成個系列對pokemon go呢隻遊戲都有支援問題就唯有睇這過其他牌子的手機了,因為我真係好少打手機遊戲。
手痕搵左下,原來係asus有d機用intel cpu出事. 有個topic有解決方法,但用果個app再去download就吾知有冇加料喇(但d/l到都吾代表玩到吧?安全起見都係吾好買asus,買番用高通cpu既手機好d)
http://m.gamer.com.tw/forum/B.php?bs...age=1#snA_1044

作者: Freddy:
想問下

能力上有冇分別?
應該係無分別
knight-philip 01:51 AM 07-30-16
作者: 大覺屋師真:
未試過
尋日login番後一切正常
除左道場,打左兩次坐過上去後, 一入戰鬥畫面又彈番出去.....reboot都吾得
我都試過
之後等等你會發現場館已倒

應該是太多人同時申請對戰
你未入戰鬥,對方已經被人打死左
然後彈出去之後個選對象list未更新
是系統設計的問題

>另外android機玩玩下無聲嘅問題, 可能同有訊息嘅通知聲有關, 我個別將通知嘅音量set到0, 暫時好似無事
其實係

作者: Freddy:
想問下

能力上有冇分別?
為了嚴選招式
最好先進化
因為進化會重抽招式
最好選同隻寵同屬性的招(屬性相合1.2倍攻)
DPS就再深入的嚴選了
大覺屋師真 10:15 AM 07-30-16
作者: knight-philip:
我都試過
之後等等你會發現場館已倒

應該是太多人同時申請對戰
你未入戰鬥,對方已經被人打死左
然後彈出去之後個選對象list未更新
是系統設計的問題
吾係,我果次真係bug左
明明企台果堆人仲係度, 一直禁入去都係見佢地,但就係咁彈

不過依隻game就不意外啦, 我又login吾到了
martinnitram 10:20 AM 07-30-16
星期五放工行過美孚荔枝角公園, 見好多人玩. 公園真係多o的怪捉?
12號四分衛 10:46 AM 07-30-16
作者: martinnitram:
星期五放工行過美孚荔枝角公園, 見好多人玩. 公園真係多o的怪捉?
主要係多Pokestop吧了
半人馬-RigiL- 11:01 AM 07-30-16
尋晚捉到隻cp1533 啟暴龍
想問如果用stardust升佢,係咪個人個lv有影响power 個高低
大覺屋師真 11:10 AM 07-30-16
作者: 半人馬-RigiL-:
尋晚捉到隻cp1533 啟暴龍
想問如果用stardust升佢,係咪個人個lv有影响power 個高低
個人lv只會限制左佢升嘅上限lv. 你自己升高D就會開放比你繼升隻精靈
最終能力值唔會被個人lv影響,只有個體值影響最終cp高低

作者: knight-philip:
為了嚴選招式
最好先進化
因為進化會重抽招式
最好選同隻寵同屬性的招(屬性相合1.2倍攻)
DPS就再深入的嚴選了
巴哈有人分析,依隻個屬性剋制倍率太少,正章果D係2倍4倍, 依隻得1.2, 反而dps更重要
要搵人查証下
knight-philip 01:29 PM 07-30-16
作者: 大覺屋師真:
個人lv只會限制左佢升嘅上限lv. 你自己升高D就會開放比你繼升隻精靈
最終能力值唔會被個人lv影響,只有個體值影響最終cp高低

巴哈有人分析,依隻個屬性剋制倍率太少,正章果D係2倍4倍, 依隻得1.2, 反而dps更重要
要搵人查証下
日本wiki都未寫呢
補充一下:
https://pokemongo.gamewith.jp/article/show/23609
ポケモンGOでは「こうかがないみたいだ…」(無効化)は存在しない。

PMGO沒有無效化
地面招可以打飛行,鬼系招可以打普通系

https://pokemongo.gamewith.jp/article/show/23595
不過我一直唔知點回避....橫掃都是只有視點在動...

https://pokemongo.gamewith.jp/article/show/35384
CRI的話1.5倍
入面有CRI率特別高的招式表

再補充:
とにかく捕まえたい時はルアーモジュール
ルアーモジュールによって引き寄せられたポケモンは「近くにいるポケモン」とは別で、ランダムに出現する。約5分に1回ポケモンが現れるので、とにかく捕まえたいときはルアーモジュールがおすすめ。

近くにいるポケモンが欲しいときはおこう
「近くにいるポケモン」を捕まえたい場合はおこうがおすすめ。出現しやすくなるのでレアポケモンを目撃したらおこうを使おう。

LURE和INSENCE有不同的除了是定位之外
LURE的功能是每5分鐘生出新的怪
INSENCE的功能是把周圍本身的怪吸引過來

所以上次我去了沒怪的地方用INSENCE都是沒有怪(不同於LURE
Squall-Lucifer 02:23 PM 07-30-16
今日出去兩小時的成果是一堆伊貝和一隻火恐龍
鳳熾魂 02:30 PM 07-30-16
作者: LEGOCAPTOR:
原來我打錯,打漏咗"無用"兩個字,實際我係無用過省電mode都遇到呢種情況,但謝解說了。

另外,我想問下有無用版友有用過ASUS的zenphone max手機玩pokemon go?
我見部機幾平又有3GB ram,但店員又話唔知係粒cpu問題好多客都話唔可以直接係play store度直接下載pokemon go,搞到佢要幫客裝非官方apk版先玩到喎,仲話其他幾部ASUS機都有類似情況,我想向版友求証一下真偽?

咁宜家新出果兩部5.2及5.5吋的ASUS zenphone 3玩同下載pokemon go又有無問題?
由手機版發出
我用緊部垃圾zf2無事喎
Squall-Lucifer 04:04 PM 07-30-16
屯門市鎮公園和屯門市中心其中一個超多人的原因就是有很多落櫻中的pokeshop
J+1 04:22 PM 07-30-16
西鐵人表示原來西鐵同地鐵中間條路都ok多spot
由手機版發出
yorkyork 07:50 PM 07-30-16
巴哈成日有香港人老吹邊度邊度有超夢夢,
我懷疑係想激台灣仔
Tano 08:09 PM 07-30-16
媽!
我都想揸大忍

T.K. 08:27 PM 07-30-16
作者: yorkyork:
巴哈成日有香港人老吹邊度邊度有超夢夢,
我懷疑係想激台灣仔
有圖有真相

HON HON 10:33 PM 07-30-16
作者: T.K.:
有圖有真相
真圖定PS架?
Eking 11:14 PM 07-30-16
右上角乜唔係AR ? 點解係CAMERA ?
aquarius 11:18 PM 07-30-16
作者: HON HON:
真圖定PS架?
呢個世界有圖都已經未必係真相
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面