Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-16-05, 08:28 AM   #276
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kenhon
樓上0個個小白~看圖說話lor~唔係我想唱衰佢 係佢真係咁唔掂先俾我插姐

圖中就是冇"淩駕 pg"和"比mg 關節更強", 根本沒有類似超越pg或mg的字眼

舊 11-16-05, 10:20 AM   #277
josecheng
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
真係唔想log in都要講...
你唔係以為我未睇過呢張圖呀...?
睇清楚d日文啦...

"發光綽頭搭載"
"機體form係使用gunpla user支持的mg體型比例"
"迫近pg的detail及quality"

邊有話"淩駕 pg"同"比mg 關節更強"
總之唔好見到pgmg 4隻英文字母就o係度幫人扣帽子丫

無啦啦變小白 , 奇
又唔係話你唱衰

此篇文章於 11-16-05 10:33 AM 被 josecheng 編輯。
josecheng 目前離線  
舊 11-16-05, 01:31 PM   #278
司狼壬無月

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: kenhon
樓上0個個小白~看圖說話lor~唔係我想唱衰佢 係佢真係咁唔掂先俾我插姐

個發光系統咋嘛

Hi Nu Gundam

雲鳥傲翔知倦返 白燕穿川枝頭還﹔
桃落漫天紅蓮誨 梅華遍地盡紅塵﹔
千秋故人惜花落
萬里枝頭盡鳥途

司狼壬無月
司狼壬無月 目前離線  
舊 11-16-05, 02:37 PM   #279
Minga
God of Gamer
Je T'aime

註冊日期: May 2002
到底誰是小白?

What do you think of kenhon's post?

此篇文章於 11-16-05 02:39 PM 被 Minga 編輯。
Minga 目前離線  
舊 11-16-05, 06:00 PM   #280
nemomemo

註冊日期: Dec 2004
kenhon 樓上...所指何人?
佢 樓上有好多人 wor...

大家是否敏感得滯喇?!
~> kenhon 係時候出黎交代一下 d"佢", "樓上"係講咩喇~
nemomemo 目前離線  
舊 11-16-05, 08:00 PM   #281
josecheng

其實都預左呢隻野係燈籠黎ga啦
但係如果係因為比人誤會而對佢有"合理期待" , 繼而群起而踩...
我諗呢隻freedom會死不瞑目

應該係講緊我呀o下嘩?
舊 11-16-05, 09:11 PM   #282
nemomemo

引用:
作者: josecheng
其實都預左呢隻野係燈籠黎ga啦
但係如果係因為比人誤會而對佢有"合理期待" , 繼而群起而踩...
我諗呢隻freedom會死不瞑目

應該係講緊我呀o下嘩?
雖然明知係 燈籠,但係,
個盒的封面不錯不錯~應該呃到人既~
佢 d 手指影出來很肥大,是否跟攝影角度有關?
唔好見位就座呀~
nemomemo 目前離線  
舊 11-16-05, 09:23 PM   #283
kenhon
みくる♪だいすき♪

"迫近pg的detail及quality"<<"比mg 關節更強"
難道迫近pg quality 不是意味M這SF應該要比mg關節強嗎??

無啦啦變小白 , 奇
又唔係話你唱衰
<<我......對號入座lor..因為我貼段片出黎ga ma....以為你話我鬧隻野lor~><~

舊 11-16-05, 09:41 PM   #284
josecheng

"迫近pg的detail及quality"<<"比mg 關節更強"
根本無可能 , 而且亦都同"關節"呢個字差9里遠...
呢d就係所謂o既"錯誤期待" ,

況且迫近o者...
可能人地係"迫近" pg 1% 咁大把

不過點都唔會聯想到同關節有關...

同埋邊個係小白o者...?係唔係講我呀
好彩呢幾句日文我仲識o者

此篇文章於 11-16-05 09:43 PM 被 josecheng 編輯。
舊 11-16-05, 09:47 PM   #285
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: josecheng
真係唔想log in都要講...
你唔係以為我未睇過呢張圖呀...?
睇清楚d日文啦...

"發光綽頭搭載"
"機體form係使用gunpla user支持的mg體型比例"
"迫近pg的detail及quality"

邊有話"淩駕 pg"同"比mg 關節更強"
總之唔好見到pgmg 4隻英文字母就o係度幫人扣帽子丫

無啦啦變小白 , 奇
又唔係話你唱衰
mg體型比例=拉長隻野
就好似上次隻mg freedom甘變左枝竹

舊 11-16-05, 09:49 PM   #286
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: williamsiusuper
mg體型比例=拉長隻野
就好似上次隻mg freedom甘變左枝竹
我寧願要支竹都唔要肥仔

安東尼さん 目前離線  
舊 11-16-05, 10:34 PM   #287
kenhon
みくる♪だいすき♪

可能人地係"迫近" pg 1% 咁大把

不過點都唔會聯想到同關節有關...
<<<無計啦 原先我見佢隻翼咁大隻 咁鬼靚 又話到pg迫近啦 買黎素組玩都得啦 點知d關節只可以玩到好基本ge動作..即刻無言啦......

舊 11-17-05, 11:53 AM   #288
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: anferneechan
想問where 買 Gundam PG 會有合理價 !!

i want buy it !

-Zeta Gundam
-Gundam Mk-II
-Aile Strike Rouge + Skygrasper
泰坦斯mk2 要唔要??

舊 11-17-05, 05:05 PM   #289
redfish
Game Master

http://www.1999.co.jp/asp/GoodsDetai...&It_c=10045166

舊 11-17-05, 06:20 PM   #290
零晶
=目= /) 渣古星人

註冊日期: Oct 2003
笨大又一垃圾傑作....
ps: 我向來都勁憎seed d 機...愛好seed 既朋友們唔好打面

話番轉頭...隻野真係...好似係比小朋友買既感覺
d 活動能力真係不願致評....
外形都係拉得太長

玩具店實況:
"老豆~ 我要買隻自由發光燈籠~ 你唔買比我我就lu地~"

好用指數係6, 仲可以駁埋呢招
lv15.多重翻桌砸人
(╯ ̄皿 ̄)╯︵┴┴┴┴┴┴┴┴┴ ( ̄#)3 ̄ )

我是一條
零晶 目前離線  
舊 11-17-05, 06:29 PM   #291
redfish
Game Master

引用:
作者: 零晶
ps: 我向來都勁憎seed d 機...愛好seed 既朋友們唔好打面

話番轉頭...隻野真係...好似係比小朋友買既感覺
d 活動能力真係不願致評....
外形都係拉得太長

玩具店實況:
"老豆~ 我要買隻自由發光燈籠~ 你唔買比我我就lu地~"

如果買左, 結果肯定要老豆砌, 睇說明書, 唔上色的話, 起碼都要半日先砌得完, d細佬一定唔會坐定定同您砌

舊 11-17-05, 06:35 PM   #292
kenhon
みくる♪だいすき♪

正太整半日都可能整唔完..........d電線多到阿媽都唔認得......

舊 11-17-05, 06:43 PM   #293
: Gospel:

引用:
Give me five /
: Gospel: 目前離線  
舊 11-17-05, 07:03 PM   #294
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka

派左貨未

『等價交換』
普通人一個 目前離線  
舊 11-17-05, 09:38 PM   #295
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
D主角機就真係廢ge,

但我覺得卒仔機都設計得唔錯ar.......尤其係Seed 果D

Destiny果D無咁靚,因為抄襲成份太重。

安東尼さん 目前離線  
舊 11-17-05, 09:41 PM   #296
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
咁講法,隻SF o的手腳唔可以同個身體分離……冇得玩分屍

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 11-18-05, 02:01 AM   #297
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 普通人一個

派左貨未
還未見派街~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 11-18-05, 11:26 AM   #298
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
唔係丫麻~~
笨大真係玩野....連個姿勢都抄???
同wing zero custom姿勢 100%相似~

舊 11-18-05, 10:33 PM   #299
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 91
唔係丫麻~~
笨大真係玩野....連個姿勢都抄???
同wing zero custom姿勢 100%相似~
[BANDAI]姿勢相似...有問題咩~無問題喎~~~[/BANDAI]

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 11-18-05, 11:07 PM   #300
k_dash

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Busconcamp
[BANDAI]姿勢相似...有問題咩~無問題喎~~~[/BANDAI]
[BANDAI2]係law,抄自己之ma ![/BANDAI2]
k_dash 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM

現在的時間是 10:56 PM

手機版 | APP版