Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
日本動漫畫討論版>「劇場版 PSYCHO-PASS サイコパス」Blu-ray&DVD 7月15日発売決定
shooter 12:20 PM 02-08-13
最討厭花澤這類人... 比我起碼打斷佢手手腳腳先鎖佢。
shooter 12:22 PM 02-08-13
睇黎個巫女系統,係用"活人腦"做分析,所以只要公布就死得。
Lenneth 12:41 PM 02-08-13
最尾超震撼!
CMS 02:02 PM 02-08-13
作者: shooter:
睇黎個巫女系統,係用"活人腦"做分析,所以只要公布就死得。
應該係用免罪體的大腦
harakuma 02:19 PM 02-08-13
今集好正, 不過就咁死咗個自己友,

套嘢越睇越似有套叫未來報告的電影
shooter 03:04 PM 02-08-13
作者: CMS:
應該係用免罪體的大腦
make sense喎,所以先認唔到自己人。
野良猫 04:11 PM 02-08-13
問題,有劇透
即係西比拉係用局長個腦嚟做?局長只不過係西拉(即自己)操控嘅機械人?

shooter 05:23 PM 02-08-13
作者: 野良猫:
問題,有劇透
即係西比拉係用局長個腦嚟做?局長只不過係西拉(即自己)操控嘅機械人?
應該係用好多個XX黎做,所以要活捉。
RPG之鬼 07:06 PM 02-08-13
作者: shooter:
應該係用好多個XX黎做,所以要活捉。
依家更加想知究竟邊班人提意整呢個系統出黎
雖然類似的內容係英美地區都見過,但每次睇都覺得好震撼
Kinny Riddle 07:16 PM 02-08-13
問題,有劇透
應該係類似未來報告既設定。

未來報告既Pre-Crime系統係利用(拐帶)有預知未來能力既人做系統既樞紐。

可以推測出,西比拉系統應該係用大量(被活捉既)天然低犯罪系數人士,甚至好似槙島般既「免罪體質者」黎做系統既樞紐,然後由局長黎做呢個系統既代言機械人去領導公安局。

如果捉左槙島入去做埋呢個系統既樞紐既話,應該會係天大既諷刺。

石田淚目,就算自己犯罪系數唔致於去死,由於睇到左D唔見得光既秘密,居長為左滅口就強行hack左枝槍將佢變做肉醬。

花澤連續兩次有機會送便當比槙島都唔送,遲下會比虛淵整得好慘。
卍佛卍 07:26 PM 02-08-13
一開始石田便當味極濃
做左路人咁多集宜家先黎型返次
最後好彩都冇事

但唔係好明點解局長唔滅佢口...
神龍 07:31 PM 02-08-13
明明比人一槍收左皮
你點認知到佢無事
野良猫 07:33 PM 02-08-13
作者: 卍佛卍:
一開始石田便當味極濃
最後好彩都冇事

知道祕密嘅人點可能仲留活口呀
Kinny Riddle 07:40 PM 02-08-13
一開始石田便當味極濃
最後好彩都冇事

滅左啦,你再睇多次。

枝槍原先指住佢既時候個AI確實係話佢係「非致命」目標(non-lethal paralyzer),但講到中途突然short左,好明顯枝槍係比個局長機械人hack左,然後枝槍個形狀就變成「致命肉醬」設定(lethal eliminator)。
卍佛卍 07:44 PM 02-08-13
作者: Kinny Riddle:
滅左啦,你再睇多次。

枝槍原先指住佢既時候個AI確實係話佢係「非致命」目標(non-lethal paralyzer),但講到中途突然short左,好明顯枝槍係比個局長機械人hack左,然後枝槍個形狀就變成「致命肉醬」設定(lethal eliminator)。
咦係喎
我就係覺得奇怪點解成集舖排個死亡FLAG俾石田最後又會冇事
佢句麻醉MODE令我誤會左
東條希 08:06 PM 02-08-13
局長可以直接改權限,可能局長同個系統係一體化,不過唔邊方先係主導
當中唔知仲有幾多黑幕

秀星開頭d對白插滿旗都心知不妙,果然..
仲唔到佢體術都咁好,仲係不羈好青年呀,一路走好
harakuma 08:41 PM 02-08-13
咦係喎
我就係覺得奇怪點解成集舖排個死亡FLAG俾石田最後又會冇事
佢句麻醉MODE令我誤會左
又未必死咗(0.1%可能性), 因為射槍後無爆到血, 或者避開咗呢(笑)

```````````````````````````

同埋局長點去處理後面的事才是關鍵,

1, 因乜要殺咗石田?

2, 屍首發現位置?(因為情報官知到佢去咗下面)
野良猫 08:48 PM 02-08-13
作者: harakuma:
又未必死咗(0.1%可能性), 因為射槍後無爆到血, 或者避開咗呢(笑)

```````````````````````````

同埋局長點去處理後面的事才是關鍵,

1, 因乜要殺咗石田?

2, 屍首發現位置?(因為情報官知到佢去咗下面)
1)上面都講過,知道真相仲可以留活口?

2)話俾敵人殺咗就得啦。佢哋淨係知石田去咗下面,但下面發生過咩事根本冇人會知
Rv250 10:00 PM 02-08-13
作者: Kinny Riddle:
滅左啦,你再睇多次。

最後個型態唔係lethal elimnator, 又唔係dominator,更加唔係non-lethal paralyzer
可能係渣都冇嘅隱藏模式?

開始派便當了
Kinny Riddle 10:13 PM 02-08-13
作者: Rv250:
最後個型態唔係lethal elimnator, 又唔係dominator,更加唔係non-lethal paralyzer
可能係渣都冇嘅隱藏模式?

開始派便當了
咁有可能係第3集出現過,專門應付有威脅既死物既Destroy Decomposer。同將target變肉醬既Eliminator唔同,被射中既目標物理構造會被完全殲滅到連渣都冇,應該係最適合當作滅口既模式。
Rv250 10:23 PM 02-08-13
你啱
第3集destroy composer

lethal eliminator

最後ko秀星個型態

harakuma 10:30 PM 02-08-13
1)上面都講過,知道真相仲可以留活口?

2)話俾敵人殺咗就得啦。佢哋淨係知石田去咗下面,但下面發生過咩事根本冇人會知
ok, 1都仲講得通,

但2就有個盲點, 因為石田個死法外觀上係死於"多明你他"

公安專用,仲要得到驗證先用得, 敵人得到手也會lock死,所以
敵人無得用嗰支槍

不過當小朱佢哋搵到石田屍体時, 阿局長應該晨早走咗, 而男主角會發現石田死於"自己人"槍下
Asurada 11:34 PM 02-08-13
作者: harakuma:
不過當小朱佢哋搵到石田屍体時, 阿局長應該晨早走咗, 而男主角會發現石田死於"自己人"槍下

因為係禁地,所以小朱他們唔會到現場見到條屍,只會收到局長的報告
harakuma 11:49 PM 02-08-13
作者: Asurada:

因為係禁地,所以小朱他們唔會到現場見到條屍,只會收到局長的報告
唔~應該都係咁啦.

題外話, 個局長除咗可以自改Dominator個任何模式之外,

模式的對像人都可以無視, 我記得唔知邊集好似有講過, jackson都係類似免罪体之類既人, 所以可以大搖大擺出街唔怕比街cctv check到, 但今次反而比局長支槍殺到.(即係局長/局長支槍係無敵)
佐佐木莊尼 12:07 AM 02-09-13
狡噛淚目 你唔係練到好勁架咩 雖然傷左
槙島好強, 到底是哪門派的高手
但高手被偷襲 KO, 更淚目
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面